ژان ایو لودریان، گفت: پیشنهاد ما این است که یک خط اعتباری نفتی ایجاد کنیم و در ازای آن ایران به برجام بازگردد، امنیت خلیج فارس حفظ و درهای مذاکره درخصوص امنیت منطقهای و برنامه هستهای ایران پس از سال ۲۰۲۵ گشوده شود.وی در ادامه تصریح کرد: تمامی این مسائل منوط به اعمال مجدد معافیتهای نفتی از سوی ترامپ است. برخی منابع غربی به تازگی اطلاع دادهاند که فرانسه برای پایبند ماندن ایران به تعهدات برجامی خود، میخواهد موضع آمریکا نسبت به طرح ایجاد یک خط اعتباری به ارزش ۱۵ میلیارد دلار تا پایان سال جاری به تهران را بررسی کند.رویترز به نقل از منابع مطلع خبر داده است: فرانسه پیشنهاد ایجاد خط اعتباری ۱۵ میلیارد دلاری را مطرح کرده اما ایران همچنان در حال مذاکره بر سر این مسئله است. اینکه ایران بتواند آزادانه هر زمان که بخواهد به این مقدار پول دسترسی پیدا کند، باید تضمین شود و جمهوری اسلامی همچنین باید بتواند نفت خود را بفروشد و به پول حاصل از فروش نفت، به راحتی دست یابد.یک منبع دیگر گفته است: با اینکه اروپاییها خصوصا فرانسه عزم خود را به خوبی جزم کردهاند، باید آمریکا را وادار به همکاری کنند. اگر این اتفاق نیفتد، ایران در کاهش تعهدات برجامی خود تعلل نخواهد کرد. اگر برجام برای ایران سودی نداشته باشد، پایبندی به آن منطقی نخواهد بود.
از سوی دیگر منابع فرانسوی میگویند وزیر دارایی این کشور به واشنگتن سفر کرده تا با مقامات این کشور بر سر ایجاد یک خط اعتباری به ارزش ۱۵ میلیارد دلار تا پایان سال جاری برای ایران، رایزنی کند.روز دوشنبه، هیئت بلندپایهای از ایران با حضور مقامات حوزه نفت و دارایی برای مذاکرات به فرانسه سفر کرده بودند. یک منبع مطلع از این مذاکرات اعلام کرد که باید برای اجرای این طرح، اجازه تلویحی از آمریکا گرفته شود. این منبع تاکید كردکه موضع آمریکا تاکنون بر سر این پیشنهاد مشخص نشده است. با اینکه اروپاییها خصوصا فرانسه عزم خود را به خوبی جزم کردهاند، باید آمریکا را وادار به همکاری کنند. اگر این اتفاق نیفتد، ایران در کاهش تعهدات برجامی خود تعلل نخواهد کرد. اگر برجام برای ایران سودی نداشته باشد، پایبندی به آن منطقی نخواهد بود.
اروپا آماده ریسک کردن نیست
وزیر امور خارجه ایران درباره وضعیت برجام و اینکه آیا این توافق از بین رفته است یا خیر گفت: نه این طور نیست. چراکه من باور دارم برجام یک دستاورد مهم در دیپلماسی بود و خیلی زود است که درباره از بین رفتن آن صحبت کنیم. محمدجواد ظریف، در گفتوگو با شبکه راشاتودی همچنین در این باره گفت که متاسفانه کشورهای اروپایی نتوانستهاند پولشان را در جایی هزینهکنند که حرف آن را میزنند. آنها حمایتشان از برجام را اعلام کردهاند اما آماده ریسک کردن و سرمایهگذاری برای حفظ یک دستاورد مهم دیپلماسی نبودند. ما فقط درباره اروپا حرف میزنیم چون روابط خوبی با روسیه و چین به عنوان شرکای برجام داریم، البته آمریکا بر این دو کشور نیز اثر گذاشته است. تحریمهای آمریکا که نه، بلکه اقداماتی غیرقانونی که من به آن جنگ اقتصادی علیه ایران میگویم، بر این دو کشور اثر گذاشته است. اما اروپاییها علیرغم اظهارات کلی در حمایت از برجام، آماده سرمایهگذاری برای آن نبودهاند. این که آنها به تعهداتشان عمل کنند، اهمیت دارد.او با اشاره به این که با دقت درباره توافق هستهای مذاکره شده است، گفت: آینده ایران به برجام بستگی ندارد و «ما آیندهمان را چه با برجام و چه بدون آن میسازیم».
قدردانی از روحانی
۱۵۰نفر از نمایندگان طی نامه ای از مواضع رئیس جمهور برای عدم مذاکره با آمریکا قدردانی کردند.در این نامه آمده است:مقام معظم رهبری میفرمایند هیچ ایرانی غیرتمند و باشعوری با دولت کنونی آمریکا مذاکره نمیکند و مذاکره با آنها سم مهلک است.بیش از چهار دهه از عمر باعزت و عظمت جمهوری اسلامی ایران با رهنمودهای امام خمینی (ره) و مقام معظم رهبری امید به مذاکره و تابوی وحشتناک کاخ سفید بوده و ادامه خدمتورزی نظام حاکم بر آمریکا و ژرفنگری رهبری معظم اجازه سوء استفاده به نظام استکباری را نداده و حوادث پیش آمده در طول عمر این نظام صحیح و منطقی بوده و عدم مذاکره با این شیطان بزرگ را به اثبات رسانده است.مواضع اخیر جناب آقای رئیس جمهور در رد مذاکره پیش از آن که نوع مطالب منتشر شده قبلی دغدغه جدی در دل دلسوزان نظام اسلامی به وجود آورده بود و باعث به وجود آمدن امید واهی غربیها شد؛ بنابراین از مواضع اخیر شما قدردانی کرده و امید راسخ داریم در این مسیر مهم و سرنوشتساز همچنان در راه امام راحل و رهبری ثابتقدم و استوار باشید.»