قیمت دلار و سکه در هفته گذشته تحت تأثیر اخبار سیاسی و متغیرهای فنی در دامنهای محدود رفت و برگشت قیمتی را تجربه کردند. در روز پنجشنبه به دلیل افزایش نرخ حواله درهم وکاهش احتمال آغاز مذاکرات بین ایران و کشورهای غربی قیمت دلار و سکه سومین افزایش متوالی در هفته گذشته را تجربه کردند. این روند ادامه داشته و قیمت دلار با ۱۴۰ تومان افزایش به بهای ۱۱ هزار و ۴۰۰ تومان رسیده است.
استدلال میشود نزدیک شدن به موعد مقرر برای اقدامات جدید ایران در مورد کاهش تعهدات برجامی و رشد نرخ حواله درهم و افزایش ارزش دلار در هرات افغانستان و در نتیجه تغییر انتظارات معاملهگران بازار داخلی در ادامه این افزایش قیمت مؤثر بوده است. این تحلیل نیز وجود دارد که قیمت دلار در بازار به اخبار سیاسی توجهی ندارد و بیشتر به متغیرهای فنی بستگی دارد. در این راستا، تحلیلگران کاهش قیمت دلار را نه به دلایل سیاسی بلکه به مسائل فنی نسبت میدهند. در واقع، با توجه به فراتر رفتن قیمت دلار از سطح ۱۱ هزار و ۵۰۰ تومان این استنباط در بین معاملهگران بازار به وجود آمده است که بازارساز اجازه بالا رفتن قیمت از این سطح را نخواهد داد و لذا با بالاتر رفتن قیمت دلار از این سقف در همان ساعات اولیه فروش در این بازار افزایش یافته است.
علاوه بر این، خبرهای مثبت از احتمال توافق احتمالی ایران با فرانسه با هدف ایجاد خط اعتباری ۱۵ میلیارد دلاری برای پیشخرید نفت ایران در کاهش قیمت دلار در ادامه هفته تأثیرگذار بوده است. از طرفی دیگر، افزایش احتمال وقوع رکود در بازار جهانی و در نتیجه افزایش تقاضا و قیمت طلای جهانی در این هفته به عنوان محرک قیمت سکه تلقی شده است، اما همجهت بودن روند قیمت سکه و دلار از تأثیرگذاری بیشتر قیمت دلار بر قیمت سکه در مقایسه با قیمت جهانی طلا حکایت دارد. ثبات نسبی و کاهش نوسانات بازارهای ارز و طلا و افزایش رکود در بازار مسکن موجب ادامه موج ورود نقدینگی به بازار بورس شده است. علاوه بر این، تجدیدنظر در اقتصاد سیاسی کلان و اجرای اصلاحات ساختاری در قوانین بالادستی برای رفع مشکلات بازار پایه فرابورس حائز اهمیت است.