کد خبر: ۱۱۸۳۷۳

گره کور معیشت!

گروه اقتصادی: درآمد «صفر» و هزینه هفت میلیون تومانی؛ توصیف حال و روز ایرانی‌ها است که پس از همه‌گیری کرونا روزگار سخت‌تری از آن‌چه که تجربه کرده بودند را می‌گذرانند.

 قیمت مواد غذایی روز به روز تغییر می‌کند. مسئولان مقابله با «گران‌فروشی» را وعده می‌دهند. تولیدکنندگان مواد غذایی، اما نسبت به سونامی قیمت‌ها در صورت تداوم سیاست‌های ارزی دولت هشدار می‌دهند و کارشناسان هم می‌گویند جامعه با کمبود مواد لازم، سوءتغذیه و بیماری‌های مزمن روبرو خواهد شد. رشد قیمت‌ها سبد خرید خانوار‌ها را کوچک و کوچک‌تر می‌کند. نتایج یک بررسی بیانگر حذف مواد غذایی پروتئینی از سبد خانوار‌ها و روی آوردن آن‌ها به سیری از هیچ است.کره ۱۰۰ گرمی ۹۰ درصد گران شد. پنیر ۵۰۰ گرمی ۱۳ هزار تومان به فروش می‌رسد. قیمت تخم مرغ به ۳۰ هزار تومان در هر شانه رسید. قیمت گوشت مرغ ممکن است به ۳۰ هزار تومان برسد. برنج خارجی در بازار ۱۱۰ برابر افزایش قیمت داشته است. گزاره‌های خبری که از افزایش هزینه معیشت حکایت می‌کنند و کوچک‌تر شدن سفره خانوار. گرانی تنها به فرآورده‌های لبنی محدود نمانده. قیمت تخم‌مرغ و مرغ هم در روز‌های گذشته دوباره صعودی شده است. «انستیتو تحقیقات تغذیه‌ای و صنایع غذایی کشور»  اعلام کرده است:«گرانی و کاهش درآمدها، خانوار‌ها را به سمت حذف یا کم کردن منابع اصلی مواد مغذی (انواع گوشت، تخم‌مرغ، شیر و میوه‌ها) و جایگزینی منابع دیگر کالری که عموما از بابت بسیاری مواد مغذی (در قیاس با منابع پروتئینی، میوه‌ها یا سبزیجات) فقیرترند، هدایت کرده است».
هزینه ماهانه مواد غذایی ضروری و مورد نیاز یک فرد در ایران رقمی نزدیک به یک میلیون تومان برآورد می‌شود. براین اساس یک خانواده ۳،۳ نفره تنها برای مواد تامین مواد غذایی باید بیش از سه میلیون تومان هزینه کند؛ رقمی که از توان بسیاری از خانوار‌های کارگری و حتی طبقه متوسط خارج است. در میان جهش قیمت مواد غذایی اقشار ضعیف نظاره‌گر خشن‌تر شدن تیغ فقر‌ند.

 

ارسال دیدگاه شما

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیر سیستم منتشر خواهند شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهند شد
  • پیام هایی که به غیر از زبان پارسی باشد منتشر نخواهند شد
1399/6/25 -  شماره 4736
جستجو
جستجو
بالای صفحه
کد خبر: ۱۱۸۳۷۳

گره کور معیشت!

گروه اقتصادی: درآمد «صفر» و هزینه هفت میلیون تومانی؛ توصیف حال و روز ایرانی‌ها است که پس از همه‌گیری کرونا روزگار سخت‌تری از آن‌چه که تجربه کرده بودند را می‌گذرانند.

 قیمت مواد غذایی روز به روز تغییر می‌کند. مسئولان مقابله با «گران‌فروشی» را وعده می‌دهند. تولیدکنندگان مواد غذایی، اما نسبت به سونامی قیمت‌ها در صورت تداوم سیاست‌های ارزی دولت هشدار می‌دهند و کارشناسان هم می‌گویند جامعه با کمبود مواد لازم، سوءتغذیه و بیماری‌های مزمن روبرو خواهد شد. رشد قیمت‌ها سبد خرید خانوار‌ها را کوچک و کوچک‌تر می‌کند. نتایج یک بررسی بیانگر حذف مواد غذایی پروتئینی از سبد خانوار‌ها و روی آوردن آن‌ها به سیری از هیچ است.کره ۱۰۰ گرمی ۹۰ درصد گران شد. پنیر ۵۰۰ گرمی ۱۳ هزار تومان به فروش می‌رسد. قیمت تخم مرغ به ۳۰ هزار تومان در هر شانه رسید. قیمت گوشت مرغ ممکن است به ۳۰ هزار تومان برسد. برنج خارجی در بازار ۱۱۰ برابر افزایش قیمت داشته است. گزاره‌های خبری که از افزایش هزینه معیشت حکایت می‌کنند و کوچک‌تر شدن سفره خانوار. گرانی تنها به فرآورده‌های لبنی محدود نمانده. قیمت تخم‌مرغ و مرغ هم در روز‌های گذشته دوباره صعودی شده است. «انستیتو تحقیقات تغذیه‌ای و صنایع غذایی کشور»  اعلام کرده است:«گرانی و کاهش درآمدها، خانوار‌ها را به سمت حذف یا کم کردن منابع اصلی مواد مغذی (انواع گوشت، تخم‌مرغ، شیر و میوه‌ها) و جایگزینی منابع دیگر کالری که عموما از بابت بسیاری مواد مغذی (در قیاس با منابع پروتئینی، میوه‌ها یا سبزیجات) فقیرترند، هدایت کرده است».
هزینه ماهانه مواد غذایی ضروری و مورد نیاز یک فرد در ایران رقمی نزدیک به یک میلیون تومان برآورد می‌شود. براین اساس یک خانواده ۳،۳ نفره تنها برای مواد تامین مواد غذایی باید بیش از سه میلیون تومان هزینه کند؛ رقمی که از توان بسیاری از خانوار‌های کارگری و حتی طبقه متوسط خارج است. در میان جهش قیمت مواد غذایی اقشار ضعیف نظاره‌گر خشن‌تر شدن تیغ فقر‌ند.

 

ارسال دیدگاه شما

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیر سیستم منتشر خواهند شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهند شد
  • پیام هایی که به غیر از زبان پارسی باشد منتشر نخواهند شد