یکشنبه , 12 مهر 1405 - 2:00 قبل از ظهر

پزشکیان در مصاحبه با فاکس‌نیوز: آغازگر جنگ نبوده و نخواهیم بود؛ فشار برای تسلیم ایران نتیجه‌ای ندارد

دکتر مسعود پزشکیان در گفت‌وگویی تفصیلی و صریح با شبکه تلویزیونی آمریکایی فاکس‌نیوز، ضمن تشریح مواضع بنیادین جمهوری اسلامی پیرامون تنش‌های نظامی، برنامه هسته‌ای و مذاکرات، تأکید کرد که ایران هرگز آغازگر جنگ نبوده و نخواهد بود، اما به هر تهاجمی با قاطعیت پاسخ می‌دهد و رؤیای وادار کردن تهران به تسلیم از طریق فشار نظامی و تحریم تعبیر نخواهد شد.

به گزارش کارون ، رئیس‌جمهور در دومین روز از سفر به نیویورک برای حضور در مجمع عمومی سازمان ملل متحد، در مواجهه با پرسش‌های شبکه فاکس‌نیوز، دیوار بلند بی‌اعتمادی میان تهران و واشنگتن را نتیجه بدعهدی‌های مکرر آمریکا، نقض توافقات بین‌المللی و حملات نظامی در اثنای مذاکرات دیپلماتیک دانست.

پایبندی به قوانین بین‌المللی؛ پاسخ قاطع به تجاوزگری
رئیس‌جمهور در پاسخ به پرسشی درباره استراتژی ایران میان جنگ و دیپلماسی گفت: «ما جنگ را انتخاب نکردیم، بلکه جنگ بر ما تحمیل شد. آغازگر درگیری نبوده‌ایم و نخواهیم بود، اما هر زمان مورد هجوم قرار گیریم با تمام توان از تمامیت ارضی خود دفاع می‌کنیم. محاسبات دشمن مبنی بر اینکه می‌تواند از طریق فشار خارج از چارچوب حقوق بین‌الملل ملت ایران را به تسلیم وادارد، توهمی بیش نیست.»

وی در تشریح محور مذاکرات هیئت ایرانی افزود: «ما تنها بر حقوق مشروع و مصرح خود ذیل قوانین بین‌المللی پافشاری می‌کنیم؛ همان تفاهماتی که امضا شد باید مبنا باشد. مشکل از جایی آغاز شد که آمریکا حین مذاکره، دانشمندان، فرماندهان و مراکز آموزشی ما را هدف قرار داد. برای احیای اعتماد، واشنگتن باید رفتار خود را تغییر دهد و سازوکاری مشترک برای حل سوءتفاهم‌ها شکل گیرد.»

پرونده هسته‌ای و آمادگی کامل برای راستی‌آزمایی
دکتر پزشکیان با تصریح بر دکترین دفاعی ایران مبنی بر عدم تولید سلاح هسته‌ای اظهار داشت: «ایران هرگز به دنبال ساخت سلاح هسته‌ای نبوده و نیست؛ بر اساس فتوای شرعی رهبری، تولید این سلاح‌ها حرام است. ما آماده‌ایم در چارچوب معاهده NPT و مقررات آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، هرگونه راستی‌آزمایی و حتی رقیق‌سازی ذخایر را در صورت بازگشت طرف مقابل به تعهداتش انجام دهیم. آمریکا اما به جای نظارت و توافق، سایت‌های تحت نظارت آژانس را مورد حمله قرار داد و زبان بمب را جایگزین منطق کرد.»

وی درباره امنیت کشتیرانی در خلیج فارس و تنگه هرمز خاطرنشان کرد: «ایران قرن‌ها امنیت این آبراه را حفظ کرده است. وقتی آمریکا با تجاوزگری مانع تردد آزاد کشتی‌های ایرانی می‌شود، طبیعی است که ثبات کل مسیر به مخاطره بیفتد؛ آزادی کشتیرانی باید برای همه طرف‌ها رعایت شود نه گزینشی.»

افشای نقشه سقوط حکومت و تحریف آمارها
رئیس‌جمهور در بخش دیگری از این مصاحبه، به پروژه ناکام مشترک آمریکا و رژیم صهیونیستی برای فروپاشی کشور اشاره کرد و گفت: «نتانیاهو و واشنگتن بر پایه این توهم که ظرف سه روز حکومت ساقط می‌شود، جنگ را آغاز کردند؛ اما امروز ملت ایران با اتحاد در برابر دشمن ایستاده‌اند. در جریان حوادث تلخ دی‌ماه، دشمن به دنبال کودتای مسلحانه بود و خود مقامات آمریکایی به تسلیح این افراد اذعان کردند. ما نام و کد ملی تمامی ۳۰۱۵ نفری را که جان باختند به‌صورت شفاف اعلام کرده‌ایم؛ در حالی که رسانه‌های غربی با ارقام جعلی درصدد تحریف واقعیت هستند.»

دکتر پزشکیان همچنین ادعاهای مربوط به تأمین مالی منطقه‌ای و ترور را بی‌اساس خواند و تصریح کرد: «ما قربانی ترور هستیم، نه حامی آن. دارایی‌های ایران سال‌هاست تحت تحریم‌های غیرقانونی بلوکه شده است. ما حتی توان دریافت درآمدهای تجاری خود از شرکای اقتصادی را به‌سختی داریم؛ چنین اتهاماتی صرفاً بهانه‌ای برای مشروعیت‌بخشی به تجاوزات نظامی و فشار معیشتی بر بیماران و مردم عادی است.»

رئیس‌جمهور در پایان تأکید کرد: «برای تهران فرقی ندارد چه حزبی در انتخابات آمریکا پیروز شود؛ معیار، به رسمیت شناختن حقوق ملت ایران در چارچوب قوانین بین‌المللی است. جنگ به نفع هیچ‌کس نیست و این واشنگتن است که باید میان ادامه توهمات نظامی یا پذیرش واقعیت دیپلماسی دست به انتخاب بزند.»

مطلب پیشنهادی

پزشکیان در مصاحبه با سی‌بی‌اس: آماده گفت‌وگو هستیم اما قلدری را نمی‌پذیریم/ بازگشت به میز مذاکره نیازمند توقف بدعهدی و بمباران است

دکتر مسعود پزشکیان در گفت‌وگویی تفصیلی با شبکه خبری آمریکایی «سی‌بی‌اس» در نیویورک، با تأکید …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *