رضا نجاتی گفت: تا ۱۷ مهر ماه ۳۸ هزار و ۴۴ نفر از هر ۲ مرز خوزستان به سمت عراق عبور کردند و روند صعودی خروج زائران از مرزها ادامه دارد. وی افزود: اجرای ۱۰۷ کیلومتر راه و در دست اجرا بودن ۶۷ کیلومتر دیگر که بیشتر در چذابه است، خط کشی ۷۰۰ کیلومتر راه، نصب ۹ هزار و ۴۰۰ تابلو و علائم راهنمایی و رانندگی و تهیه و نصب ۴۰ کیلومتر نیوجرسی صورت گرفت. نجاتی داشت: ۲۸ کیلومتر آبرسانی، ۵۹ کیلومتر روشنایی و استقرار ۱۶ پست امدادی در هر ۲ پایانه انجام شد.
مرزهای شلمچه و چذابه آرام و روان است
رئیس پلیس راهور خوزستان گفت: تردد در دو مرز چذابه و شلمچه آرام و روان است و تاکنون هیچ مشکل ترافیکی، تصادف منجر به مصدومیت و یا تلفات جانی نداشتیم.منصور جمشیدی روز گذشته در بازدید از مرز شلمچه، اظهار کرد: زائران خودروهای خود را تنها در پارکینگ معین شده قرار دهند تا با حجم سنگین ترافیک خودروها روبهرو نشویم.وی عنوان کرد: تردد خودروهای شخصی در مرزهای چذابه و شلمچه ممنوع است و باید رانندگان با رعایت قوانین لازم تردد روان زائران را فراهم کنند.
تیرهای سرگردان که به استاد و دانشجو میخورند
هفته گذشته، دکتر شهلا وزیری عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز حدود ساعت ۲۱، در مسیر بازگشت به منزل خود واقع در کوی استادان اهواز، مورد اصابت یک تیر بازگشتی از خارج دانشگاه که به صورت هوایی شلیک شده بود، قرار گرفت و از ناحیه شانه مجروح شد.
همچنین در اوایل مهرماه در حادثهای مشابه یک تیر سرگردان که خارج از دانشگاه شلیک شده بود، به شانه یک دانشجوی دانشگاه شهید چمران اهواز در داخل این دانشگاه اصابت کرد. معاون اجتماعی فرماندهی انتظامی خوزستان با بیان اینکه در ماههای گذشته کشفیات سلاح و تیراندازیها افزایش یافته است، به حوادث تیرهای سرگردان در منطقه دانشگاهی اهواز اشاره کرد و گفت: باید سطح آگاهی مردم تا حدی بالا برود که خود متوجه عواقب تیراندازیهای غیرمجاز شوند. سرهنگ علی قاسمپور با اشاره به اصابت یک تیر بازگشتی به این استاد دانشگاه علوم پزشکی اهواز، اظهار کرد: تا زمانی که مردم خود به عواقب تیراندازیها و مشکلاتی که در پی آن ایجاد میشود پی نبرند، این مشکلات کم و بیش وجود خواهند داشت.
وی درباره تکرار موارد تیراندازی در لشگرآباد در مجاورت منطقه دانشگاهی اهواز که منجر به ورود تیرهای سرگردان به داخل دانشگاه شده است، افزود: در ماههای اخیر کشفیات سلاح و کشفیات تیراندازی در مناطق مختلف اهواز افزایش زیادی یافته است اما همچنان شاهد تیراندازیها هستیم. کشفیات سلاح افزایش یافته است اما مردم مجددا اقدام به خرید سلاح و تیراندازی در مراسمات میکنند. وی اظهار کرد: بنابراین باید سطح آگاهی مردم تا حدی بالا برود که خود متوجه عواقب تیراندازیها شوند.
تیراندازی در مراسم عروسی و عزا در خوزستان بارها منجر به وقوع حوادث ناگوار شده و به نظر می رسد باید راهکاری برای از میان بردن این فرهنگ غلط اندیشیده شود. رسم نادرست تیراندازی در محافل عروسی و عزا در برخی شهرهای استان خوزستان شایع است. این رسم در سال های گذشته با نام آئین «كتل بندی» در بین برخی اقوام وجود داشته است. در این آئین افراد توانمند و متخصص در مراسم مختلف اقدام به تیراندازی به سمت آسمان میکردند که البته این رسم در محافل کم تعداد و با نهایت دقت انجام میپذیرفت. اما متاسفانه در سالهای اخیر تیراندازی در مراسم عروسی و عزا در بین جمعیت فراوان و غالبا توسط افراد کم سن و سال و بدون تخصص صورت میگیرد که منجر به حوادث ناگواری میشود.