این خواننده و بازیگر ۳۲ ساله بریتانیایی در اینستاگرام خود ویدیویی منتشر کرده و در آن در حالیکه روسری سفیدی بر سر دارد به مخاطبانش توضیح میدهد که ناگزیر شده ایران را ترک کند .استون در یادداشت مفصلی که در کنار این ویدئو آمده آورده است که از قوانین ایران آگاه بوده و قصد اجرای برنامه در این کشور را نداشته است. وی همچنین نوشته خیال رفتن به زندان در ایران را هم ندارد و نمیخواهد سیاست کشورها را هم تغییر بدهد.
اما این خواننده، برنده جایزه گرمی، همچنین از برخورد بسیار گرم مسئولان ایرانی تعریف کرده و نوشته است که آنها از لحظه اول تا آخر پیوسته به خاطر آنچه ناگزیر به انجامش بودند «عذرخواهی» میکردند.
در پی انتشار اخباری مبنی بر بازداشت و اخراج جاس استون خواننده زن انگلیسی به همراه گروهش در جزیره کیش، پلیس این جزیره اعلام کرد: نامبرده باز داشت نشده بلکه به خاطر نداشتن مدارک لازم و فقدان مجوز ورود به جمهوری اسلامی ایران با اولین پرواز باز گردانده شده است.
پلیس کیش همچنین اضافه کرد: جاس استون و همراهانش که روزشنبه ۹ تیرماه باپرواز مستقیم مسقط به جزیره کیش وارد فرودگاه این جزیره شده بودند، برابر ضوابط مسافری با اولین پرواز در صبح روز بعد به مقصد امارات پرواز کردند.
این خواننده موسیقی در حالی از ایران دیپورت میشود که نیکی میناژ، خواننده زن مشهور موسیقی رَپ اعلام کرد دعوت عربستان سعودی را برای اجرای برنامه در جشنواره موسیقی جده را پذیرفته است.
خبری که کاربران شبکههای اجتماعی را بهتزده کرد. اجراهای صحنهایِ نیکی میناژ، که عنوان ملکه رپ را یدک میکشد، با لباسهای باز و بدننما و رقصهای اروتیک همراه است و دعوت از وی برای رفتن به روی صحنه در کشوری که زادگاه اسلام است برای بسیاری سوالبرانگیز شده است.
این خواننده ۳۶ ساله که در نیویورک بزرگ شده، بناست روز ۱۸ ژوئیه در استادیوم ملک عبداله جده، با لیام پاین و دیجی استیو آوکی به اجرای برنامه بپردازد.
شماری کاربران شبکههای اجتماعی «ملکه رپ» را به باد انتقاد گرفته و به دو رویی متهم کردهاند. یکی از آنها نوشته است: «چطور میتوانی در جایی برنامه اجرا کنی که زنان هیچ به حساب میآیند و برای زندگی، تحصیل و حرف زدن باید اجازه بگیرند! شرم بر تو!»
یکی از کاربران توییتر نوشته که فرض کنید سه سال در کما بودید و بعد به هوش آمدید و شنیدهاید که نیکی میناژ اجرای اصلی یک جشنواره موسیقی در جده را به عهده دارد: «صادقانه بگویم. احساس میکنم که در دنیای موازی زندگی میکنم.»
نفر دیگری این احتمال را مطرح میکند که برگزارکنندگان اصلا اطلاعی از موسیقی این خانم نداشتهاند: «هیچکس در عربستان سعودی نام نیکی میناژ را در گوگل جستوجو نکرده. کرده؟»
البته همه هم این قدر سرخوشانه با این خبر برخورد نکردهاند.
یکی از کاربران پایان دنیا را دیده و از اجرای کنسرت در عربستانی تعجب کرده که مکه هم در آنجا واقع شده است.
زنی محجبه هم فیلمی در توییتر منتشر کرده که چطور عربستان اجازه اجرای برنامه به نیکی میناژ را صادر کرده اما از زنان عربستانی میخواهد با چادر عربی در جامعه حاضر شوند.
این زن در فیلمش میگوید: «او (نیکی میناژ) میخواهد باسنش را تکان دهد. تمام شعرهایش هم نامناسب و درباره روابط جنسی و تکان دادن باسن است.» این زن ادامه میدهد: «بعد شما از من میخواهید که چادر عربی به سر کنم؟ واقعا چه میگویید؟»
دیگران گفتهاند که تصمیم خانم میناژ مزورانه است. آنها گفتهاند که خانم میناژ از یک طرف در رژه افتخار همجنسگرایان شرکت میکند و از آن طرف به عربستان میرود که همجنسگرایی را جرم میپندارد و برایش حکم اعدام میبرد.
گرچه پیش از این خوانندگانی نظیر ماریا کری، و نلی نیز از سوی ریاض برای برنامههای متفاوتی دعوت شدهاند اما آنها نیز پس از پذیرش این دعوتها آماج انتقادها قرار گرفتند.دولت عربستان پیش از این از برنامههای تازه خود در حوزه سرگرمی برای «پرورش مردان و زنان جوان و حمایت از شرکتهای سرگرمیساز ملی» خبر داده بود.
باز کردن فضای سرگرمی و موسیقی یکی از راههای شاهزاده محمد بن سلمان برای گشایش اقتصادی کشور است.
ترکی آل الشیخ، رئیس اداره سرگرمیهای عمومی در ماه ژانویه توییتی کرد که در آن ایدههای خود برای آینده صنعت سرگرمی کشور را این طور شرح داد: «به امید خدا، در حوزه سرگرمی در فاز بعدی تمرکز ما بر برنامهها، سیرک، شهربازیهای موضوعی سیار، نمایش و برنامههایی است که مردان و زنان جوان را پرورش دهد و از شرکتهای صنعت سرگرمی ملی حمایت کند.»