سیدعباس موسوی با بیان اینکه در چارچوب روابط دیرینه و دوستانه بین ایران و پاکستان، عمران خان نخست وزیر پاکستان دومین سفر خود به ایران را در سال جاری انجام خواهد داد، افزود: این سفر در چارچوب همکاریهای نزدیک و دوستانه بین دو کشور انجام میشود و ایشان در جریان سفر به تهران علاوه بر دیدار با رئیس جمهور با مقام معظم رهبری نیز دیدار میکند. وی با بیان اینکه مسائل منطقه، عرصه بینالملل و آخرین تحولات در روابط دو جانبه ایران و پاکستان از مهمترین محورهای گفتوگوی این مقام پاکستانی با مقامات جمهوری اسلامی ایران خواهد بود در پاسخ به این سوال که آیا نخست وزیر پاکستان بر اساس اخبار منتشر شده برای میانجی گری بین تهران و ریاض به ایران سفر میکند، گفت: از موضوع میانجی گری مطلع نیستم. باید دید که ایشان در جریان این سفر چه مذاکرات و محورهایی را مطرح میکنند. طبیعتا موضوعات منطقهای و تحولات در منطقه از محورهای گفتوگوی ایشان با مقامات جمهوری اسلامی ایران خواهد بود.موسوی خاطرنشان کرد: ایران بارها اعلام کرده که با میانجی و بدون میانجی آماده است با همسایگان خود از جمله عربستان گفتوگو و رایزنی کند که اگر سوء تفاهمی وجود دارد این سوء تفاهمها برطرف شود. چنانکه اجازه ندهیم که اشخاص ثالث و کشورهای فرامنطقهای از شرایط در منطقه سوء استفاده کنند و بخواهند از این طریق در امور منطقه دخالت کنند.
ظریف: تسلیحات هستهای غیراخلاقی است
وزیر امور خارجه کشورمان با بازنشر ویدیوئی از سخنان رهبر معظم انقلاب، بار دیگر بر مخالفت قاطعانه ایران با ساخت تسلیحات هستهای بر اساس فتوای رهبری تاکید کرد. محمدجواد ظریف، در پیامی توییتری نوشت: رهبر ایران مدتهاست به وضوح بیان کرده است که تسلیحات هستهای غیراخلاقی و ناقض اصول اسلامی است.او در ادامه گفت: بنابراین، تولید، تملک، انبار کردن و استفاده کردن از تسلیحات هستهای ممنوع است.وزیر امور خارجه کشورمان افزود: ما قطعا از روی یک وظیفه دینی-اخلاقی و یک دستور لازمالاجرای راهبردی با این تسلیحات مخالفیم.
هشدار آمریکا به ایران: حمله نکنید و از تهدید منافع آمریکا دست بردارید
مقابله با ایران، هدف آمریکا از ارسال نیرو
گروه سياسي: تنشها در منطقه خلیج فارس بالا گرفته است، آمریکا شمار بیشتری نیرو و تجهیزات نظامی به عربستان میفرستد و میگوید که جنبه بازدارنده دارند، در همین راستا واشنگتن به جمهوری اسلامی هشدار داد.
در پی تشدید تنشها در منطقه خلیج فارس و ادامه گمانهزنیها در مورد نقش احتمالی جمهوری اسلامی در حمله به تاسیسات نفتی آرامکو در عربستان سعودی، پنتاگون اعلام کرد ۱۸۰۰ نیروی نظامی دیگر به عربستان میفرستد. وزارت دفاع آمریکا اعلام کرد: افزون بر این، دو سامانه پدافند موشکی پاتریوت و دو گردان هوایی برای دفاع از این کشور به عربستان میفرستد.در توضیح اعزام نیروی نظامی و ادوات جنگی به عربستان مایک پمپئو، وزیر امور خارجه آمریکا، میگوید این اقدامات جنبه بازدارندگی دارند. وزیر خارجه آمریکا توئیتی نوشت: «به منظور افزایش توان دفاعی و کمک به تقویت بازدارندگی عربستان در مقابل تهاجم جمهوری اسلامی ایران، ایالات متحده آمریکا، نیرو و تجهیزات نظامی به عربستان میفرستد.»
آمریکا: به دنبال جنگ در خلیجفارس نیستیم
آمریکا اعلام کرد: نیروهای مازاد بسیاری را در پی حمله ۱۴ اکتبر به تاسیسات نفتی آرامکو به عربستان اعزام خواهد کرد. دونالد ترامپ نیز فاش کرد: عربستان موافقت کرده تا در ازای اعزام نیروهای آمریکایی به منطقه هزینه آن را متقبل شود.دونالد ترامپ، گفت: اعزام نیرو به خاورمیانه باید در ازای دریافت پول باشد. رئیسجمهور آمریکا افزود: ما نیروها و چیزهای دیگری به خاورمیانه برای یاری به عربستان میفرستیم اما آیا شما آماده هستید؟ درخواست من از عربستان این است که در مقابل همه آنچه انجام میدهیم پول پرداخت کند. این در وهله اول است... عربستان و کشورهای دیگر. اکنون عربستان موافقت کرده در ازای هر آنچه انجام میدهیم به ما هزینه بپردازد، ما این را میپسندیم. آمریکا اعلام کرده در واکنش به حمله ماه گذشته به تاسیسات نفتی آرامکو، مجموع نیروهایی که ماموریتشان را در ماه اخیر تمدید کرده، با اعزام نیروهای بیشتر به حدود ۳۰۰۰ تن میرساند.ارتش آمریکا از ماه مه تاکنون تعداد نیروهایش را در منطقه تحت پوشش فرماندهی مرکزی که شامل خاورمیانه میشود به حدود ۱۴ هزار تن افزایش داده است.در ماه سپتامبر نیز آمریکا بعد از حمله به تاسیسات آرامکو، ۲۰۰ نیروی نظامی را به همراه موشکهای پاتریوت به عربستان اعزام کرد.این نخستین بار نیست که عربستان سعودی برای تامین امنیت از نظامیان آمریکایی کمک میگیرد.ماه گذشته حمله به تاسیسات آرامکو تبعات سنگینی برای تولید نفت عربستان و قیمت نفت در بازارهای جهانی داشت.به گزارش واشنگتن پست به نقل از برایان هوک، رئیس گروه اقدام ایران در وزارت امور خارجه آمریکا، اقدامات اخیر ایران بحران امنیتی جدیدی پدید آورده است.
او اذعان کرد: عربستان سعودی میلیاردها دلار سلاح از آمریکا خریده است و گفت اقدام تازه آمریکا برای ارسال نیرو و ابزارهای نظامی ماهیتی صرفا بازدارنده دارد. هوک در ادامه گفت: آمریکا انتظار دارد ایران حمله به کشورهای منطقه را متوقف کند.هوک در ادامه آسانترین راه برای اینکه آمریکا بتواند نیروهای نظامی خود را در منطقه کاهش دهد، توقف تهدیدها از سوی ایران دانست و گفت: «اقدام اخیر آمریکا متمرکز بر اهداف دفاعی است و این حمایت آمریکا دفاعی باقی خواهد ماند. ما به دنبال جنگ نیستیم.»
عربستان شریک دیرینه امنیتی آمریکا
مارک اسپر، وزیر دفاع آمریکا، درحالیکه عربستان را شریک دیرینه ایالات متحده در مسائل امنیتی معرفی میکند، میگوید: با محمد بن سلمان، ولیعهد عربستان، در مورد قابلیتهای دفاعی عربستان و تلاشهای آمریکا برای حمایت از شرکای خود در منطقه گفتوگو داشته است.مارک اسپر در زمینه اعزام نیرو به منطقه به واشنگتن پست گفت: «فکر کردیم مهم است به منظور بازدارندگی و برای دفاع، نیروی بیشتری به عربستان بفرستیم و همزمان پیامی هم برای ایرانیان: به هیچ کشور مستقل دیگری حمله نکنید، منافع آمریکاییها یا نیروهای آمریکایی را به مخاطره نیاندازید، در غیر اینصورت پاسخ خواهیم داد.»وزیر دفاع آمریکا همچنین خطاب به سران ایران افزود: «بارها و بارها تکرار کردهام: خویشتنداری آمریکا را با ضعف اشتباه نگیرید وگرنه پشیمان خواهید شد».
مقابله با ایران، هدف آمریکا از ارسال نیرو به عربستان
وزیر دفاع آمریکا گفت: آمریکا با عربستان سعودی همکاری خواهد کرد تا در برابر تهران از ریاض دفاع کنند. مارک اسپر در نشست خبری مشترک با مارک میلی، رئیس ستاد مشترک ارتش آمریکا با بیان اظهاراتی واهی گفت: من امروز با مقامات سعودی گفتوگویی داشتم. ما بهعنوان یک متحد عربستان سعودی میخواهیم به آنها کمک کنیم تا از خود در برابر تجاوز ایران دفاع کنند. در واکنش به تهدیدات مداوم منطقه، دستور ارسال دو گردان هوایی جنگی و تعدادی از نیروهای توانمندمان به عربستان سعودی را صادر کردهام.
پومپئو: ایران شاهد فروپاشی اقتصادش خواهد بود
وزیر خارجه آمریکا به جمهوری اسلامی ایران هشدار داد در صورتی که رفتار خود را به صورت اساسی تغییر ندهد و مانند دیگر کشورهای جهان رفتار کند، شاهد فروپاشی اقتصاد خود خواهد بود.مایک پومپئو در دو توییت به اعزام نیروهای بیشتر به عربستان سعودی اشاره کرده و گفته است که اعزام این نیروها جنبه بازدارندگی دارد. مایک پومپئو در توییتر خود نوشته است: ایالات متحده در راستای تقویت قابلیت های دفاعی عربستان و کمک به بازدارندگی در برابر رویکرد تهاجمی ایران ، نیروها و تجهیزات نظامی بیشتری به عربستان می فرستد.وزیر امور خارجه آمریکا اضافه کرده است: حکومت ایران می بایست به طور اساسی رفتار خود را تغییر دهد و مانند کشوری عادی رفتار کند. یا این که میتواند شاهد فروپاشی اقتصاد خود باشد.در همین زمینه ، برایان هوک، نماینده ویژه وزارت خارجه آمریکا در امور ایران، با اشاره به اینکه اعزام نیروهای تازه به عربستان به درخواست حکومت این کشور بود، گفت، ماموریت این نیروهای جدید دفاعی و پدافندی است.برایان هوک تاکید کرد: آمریکا به دنبال درگیری با ایران نیست و بر رویکرد دیپلماتیک در قبال ایران تاکید دارد. این مقام وزارت امور خارجه آمریکا در پاسخ به پرسشی در خصوص ماهیت رویکرد دیپلماتیک واشنگتن در قبال تهران گفت: ایالات متحده همواره خواهان مذاکره با ایران بوده است. او با اشاره به این که جمهوری اسلامی همچنان به فعالیت های بی ثبات کننده خود در منطقه ادامه میدهد، گفت: ایالات متحده به کارزار فشار حداکثری خود علیه ایران ادامه خواهد و کارنامه ۴۰ ساله حکومت این کشور نشان میدهد بدون فشار هیچ تغییری در رویکرد ایران روی نداده است.