کد خبر: ۱۱۶۸۷۰
سازمان ملل: ۱۰۰ هزار نفر متواری شده‌اند؛ اردوغان: عملیات شمال سوریه متوقف نمی‌شود

بیانیه اتحادیه عرب علیه تركيه

گروه بين‌الملل: وزراي خارجه كشورهاي عضو اتحاديه عرب در بیانیه پایانی نشست فوق العاده در قاهره حمله نظامي تركيه به شمال سوريه را محكوم كردند.

وزراي خارجه عرب از تركيه خواستند فوراً آتش بس اعلام و هرچه سريعتر نيروهاي نظامي خود را از خاك سوريه خارج كند. وزرای خارجه عرب با هرگونه تلاش تركيه يا هر كشور ديگري براي استفاده از قدرت به منظور ايجاد تغيير در بافت اجتماعي سوريه مخالفت كردند و تركيه را مسؤل پيامدهاي حمله نظامي به شمال سوريه دانستند كه ممكن است منجر به بروز تروريسم يا فعاليت مجدد گروهك هاي تروريستي شود. در اين بيانيه بر ضرورت وحدت و استقلال سوريه و همچنين آغاز فوري مذاكرات سياسي زير نظر سازمان ملل متحد براي حل بحران سوريه تأكيد شد. قطر و سومالي با بيانيه پاياني این نشست مخالفت كردند.اما رئیس‌جمهور ترکیه تأکید کرد:  هرگز عملیات نظامی علیه کردها در شمال سوریه را متوقف نخواهد کرد.
ورود ارتش ترکیه به رأس العین
الجزیره قطر، تصاویری از ورود نیروهای  ارتش ترکیه و  ارتش ملی سوریه(ارتش آزاد) به شهر رأس العین منتشر کرده است اما مدافعان شهر می‌گویند جنگ خانه به خانه در رأس العین در جریان است. در همین حال، رجب طیب اردوغان، گفت: ما هرگز عملیات خود را علیه کردها در شمال سوریه متوقف نخواهیم کرد. ما از هر طرف تهدیداتی دریافت می‌کنیم و همه می‌گویند که عملیات را متوقف کنید اما این کار را نخواهیم کرد.وی در سخنرانی خود در کنفرانس ضد ترور استانبول تاکید کرد: عملیات اخیر ترکیه در سوریه علیه کردها نیست بلکه علیه گروه‌های تروریستی است. اردوغان افزود: هدف عملیات‌های ضد ترور ترکیه از جمله عملیات چشمه صلح در سوریه و عملیات پنجه در شمال عراق استقلال و تمامیت ارضی هیچ کشوری نیست. ترکیه برای تضمین امنیت مرزهایش و بازگشت امن آوارگان سوری و پاکسازی منطقه از گروه‌های تروریست در شرق فرات همانطور که در غرب فرات انجام دادیم دست به عملیات زده است. رئیس‌جمهور ترکیه گفت: عملیات چشمه صلح به معنای حفاظت از حق تمامی مردم شمال سوریه، اعراب، کردها، ایزدی‌ها و کلدانی‌ها است نه تقسیم سوریه.در همین حال سازمان ملل متحد اعلام کرد: با ادامه حملات ارتش ترکیه به مناطق مرزی در شمال شرق سوریه بیش از ۱۰۰ هزار تن از اهالی این مناطق از بیم جان خود متواری شده‌اند.  به گزارش سازمان ملل، بسیاری از مردم در شهرهای تل تمر و حسکه در مدارس پناه گرفته‌اند.در این بیانیه آمده است: ‌ این حملات همچنین بر روند ارائه خدمات اصلی تاثیر گذاشته و شبکه آبرسانی شهر حسکه مختل شده در حالی که ۴۰۰ هزار تن در شهر و مناطق اطراف وابسته به این شبکه آبرسانی به عنوان شبکه آبرسانی اصلی حسکه هستند و از این رو مدارس، بازارها و مطب‌ها تعطیل شده‌اند.عمران رضا، هماهنگ‌ کننده فعالیت‌های سازمان ملل و امور انسانی مقیم سوریه تاکید کرد: سازمان ملل خواهان حمایت از شهروندان و زیرساخت‌های غیرنظامی و احترام به قانون انسانی بین‌المللی بوده و نگران است ادامه تجاوزات به افزایش تعداد خسارت‌دیدگان در روزهای آتی با توجه به در پیش بودن فصل سرما بیفزاید.ترکیه حملات خود را از روز چهارشنبه و همزمان با دستور عقب‌نشینی دونالد ترامپ به نیروهای آمریکایی از این مناطق آغاز کرد.همزمان گروه‌های حقوق‌بشری از کشته شدن دست کم ۱۱ غیرنظامی در جریان این حملات خبر داده‌اند؛ اما بسیاری از دولت‌های اروپایی و نهادهای بین‌المللی نسبت به وقوع یک قوم‌کشی و کشتار کردها در جریان این حمله هشدار داده‌اند چرا که آنکارا کردهای سوریه و نیروی دموکراتیک سوریه را شاخه‌ای همسو با پ‌ک‌ک می‌داند، گروهی که ترکیه آن را یک تشکل تروریستی می‌‍‌خواند.تحلیل‌گران می‌گویند : عقب‌نشینی نیروهای آمریکایی از این مناطق در حقیقت به ترکیه چراغ سبزی برای حمله به کردها بوده است.در داخل آمریکا هم نمایندگان کنگره این کشور از هر دو جناح دموکرات و جمهوری‌خواه با انتقاد شدید از ترامپ، برای تحریم ترکیه طرح‌هایی را برای رای‌گیری تدوین کرده‌اند. اس‌دی‌اف (نیروی دموکراتیک سوریه) که بخش مهمی از آن را شبه‌نظامیان کرد این کشور تشکیل می‌دهند متحد اصلی آمریکا در جنگ با داعش بوده و به همین علت اکنون منتقدان دولت ترامپ را به  خالی کردن پشت متحدان  واشنگتن  متهم کرده‌اند.ترامپ اما ابراز امیدواری کرده که بتواند میان دو طرف میانجی‌گیری کند و همزمان تهدید کرده که اگر ترکیه در جریان این لشگرکشی از  خطوط قرمز  واشنگتن عبور کند و خاک سوریه را تصرف کند او  اقتصاد ترکیه را نابود خواهد کرد.
 تلاش برای تحریم ترکیه
قانونگذاران آمریکا طرح‌های بیشتری را برای تحریم ترکیه بر سر حمله به کردهای شمال سوریه مطرح کرده‌اند که نشانگر نارضایتی دو حزبی از سیاست دونالد ترامپ در سوریه است. الیوت انگل، رئيس کمیته امور خارجی مجلس نمایندگان و مایک مک‌کال، جمهوری‌خواه عالی‌رتبه این کمیته طرحی را ارائه کرده‌اند که مقامات ترکیه‌ای را که در عملیات سوریه شرکت دارند و بانک‌هایی را که با بخش دفاعی ترکیه همکاری می‌کنند، تا پایان یافتن عملیات آنکارا در سوریه تحریم خواهد کرد. این طرح همچنین در صورت تصویب، ارسال تسلیحات به نیروهای ترکیه در سوریه را متوقف و دولت آمریکا را ملزم خواهد کرد که تحریم‌های موجود علیه ترکیه برای خرید سامانه دفاع موشکی S-۴۰۰ روسیه را اعمال کند. انگل و مک‌کال پیشتر حمایت شدید خود را از نیروهای کرد سوریه اعلام کرده و بر مشارکت آن‌ها در مبارزه با داعش تاکید کردند. آنان همچنین خواستار توقف فوری اقدام نظامی ترکیه در شمال سوریه شدند و از آمریکا خواستند، در کنار جوامع کرد سوریه باقی بماند.این طرح برای اجرایی شدن باید رای مثبت مجلس نمایندگان و سنا را دریافت کند و از سوی رئيس جمهور نیز امضا شود. در همین حال، لیندسی گراهام، جمهوری‌خواه برجسته سنا در زمینه امور خارجی نیز طرحی دو حزبی را برای تحریم ترکیه بر سر حمله به کردها ارائه کرده است. او پس از آن که استیو منوچین، وزیر خزانه‌داری آمریکا اعلام کرد: تحریم‌ها فعلا علیه آنکارا اعمال نخواهند شد، از دولت ترامپ انتقاد کرد و گفت: ما شاهد پاکسازی قومی در سوریه از سوی ترکیه هستیم.
آلمان صادرات سلاح به ترکیه را ممنوع کرد
دولت آلمان اعلام کرد که صادرات سلاح به ترکیه را متوقف خواهد کرد. آلمان اعلام کرده که دلیل این ممنوعیت، امکان استفاده از سلاح‌های آلمانی در حملات ارتش ترکیه به مناطق کردنشین سوریه است.
پامپئو: کردها را رها نمی‌کنیم
وزیر خارجه آمریکا به تازگی با انکار رها کردن کُردها، اظهار کرد:  آمریکا مساعدت‌ زیادی به آن‌ها رسانده است. با گردهمایی ساکنان کرد شهر نشویل (ایالت تنسی) در واکنش به اقدام دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا در خارج کردن نیروهای آمریکا از شمال سوریه، مایک پامپئو، وزیر خارجه این کشور با حضور در این شهر اعلام کرد دولت آمریکا، به حمایت از هم‌پیمان خود (کردها) در خاورمیانه ادامه خواهد داد.پامپئو  می‌گوید:  آن‌چه که آن‌ها باید بدانند، این است که این دولت به طرزی باورنکردنی حامی کردها نه تنها در سوریه، بلکه در عراق و دیگر کشورهای جهان بوده است.
گزینه‌های  توقف عملیات ترکیه
دستگاه دیپلماسی فرانسه به دنبال یافتن راه‌های دیگری برای کمک به شورای سوریه دموکراتیک در مناطق تحت مدیریت آن است و راهکارهای دیپلماتیک و سیاسی  قدرتمند  برای توقف عملیات نظامی ترکیه در شمال شرق سوریه را مدنظر دارد. پس از آن که آمریکا و روسیه با بیانیه مشترکی از سوی پنج عضو اروپایی شورای امنیت شامل فرانسه، انگلیس، آلمان، بلژیک و لهستان در محکومیت عملیات ترکیه و درخواست برای توقف آن مخالفت کردند، دستگاه دیپلماسی فرانسه به دنبال یافتن راه‌های دیگری برای کمک به شورای سوریه دموکراتیک در مناطق تحت مدیریت نیروهای سوریه دموکراتیک است.این در حالی‌است که به گفته دیپلمات‌های اروپایی، پاریس خود می‌داند که پس از چراغ سبز آمریکا به رئیس‌جمهوری ترکیه و موضع‌گیری‌های متناقض، این کشور قدرت چندانی در تاثیرگذاری بر این تحولات ندارد.منابع مطلع در این زمینه به دو نکته اشاره کردند؛ اول اینکه با وجودی که فرماندهی نظامی آمریکا در منطقه پیش از آغاز عملیات ترکیه تاکید کرد حریم هوایی این منطقه به روی جنگنده‌های هیچ طرفی باز نیست، جنگنده‌های ترکیه در این منطقه فعال هستند؛ دوم اینکه آمریکا با بیانیه مشترک پنج کشور اروپایی برای درخواست از ترکیه جهت توقف عملیاتش مخالفت کرد.این منابع افزودند: به نظر می‌رسد آمریکا تلاش می‌کند زمان کافی به نیروهای آنکارا بدهد تا در تحقق برخی نتایج میدانی موفقیت‌هایی را به دست آورند، سپس درخواست توقف عملیات را مطرح کند.با این وجود پاریس به تلاش‌های خود در دو محور موازی اول در اروپا و دوم در ائتلاف ضد داعش ادامه می‌دهد.
حمایت تمام‌قد روسیه از ترکیه!
 روسیه با صدور بیانیه مشترک شورای امنیت سازمان ملل که خواستار توقف عملیات "چشمه صلح" ترکیه در شمال سوریه شده بود، مخالفت کرده و مانع صدور این بیانیه شد و همزمان، وزارت امورخارجه ترکیه در بیانیه‌ای در واکنش به تحریم‌های احتمالی آمریکا علیه آنکارا بخاطر حمله به مناطق كردنشین سوریه، اعلام کرد: به اقدامات واشنگتن علیه ترکیه پاسخ خواهیم داد. به گزارش خبرگزاری آناتولی، مسکو جمعه پیش‌ نویس بیانیه‌ای از سوی شورای امنیت که ترکیه را به توقف عملیات نظامی فرامی‌خواند متوقف کرد و مانع از صدور آن شد. این پیش‌ نویس آمریکا قرار بود عصر جمعه صادر شود اما مسکو مانع آن شد. آمریکا خواستار صدور بیانیه‌ای توسط شورای امنیت سازمان ملل برای "توقف" عملیات نظامی ترکیه در سوریه و حل نگرانی‌های امنیتی آنکارا از طریق مجرای دیپلماتیک شد. ایالات متحده آمریکا در متن پیشنهادی خود که به اعضای شورای امنیت ارائه کرد، مدعی شد: "از عواقب عملیات نظامی ترکیه و وضعیت انسانی و امنیتی در شمال سوریه عمیقا نگران هستیم. این امر می‌تواند بر پیشرفت چشمگیر در مقابله با داعش تأثیر منفی بگذارد". آمریکا در پیش نویس این متن با اشاره به "حاکمیت، استقلال، وحدت و تمامیت ارضی سوریه" تاکید کرده که "پناهجویان سوری باید طبق قوانین بشردوستانه، داوطلبانه و بین‌المللی به کشورهای خود بازگردند. بحران سوریه با اجرای قطعنامه ۲۲۵۴ شورای امنیت سازمان ملل قابل حل است ، نه از طریق نظامی".

ارسال دیدگاه شما

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیر سیستم منتشر خواهند شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهند شد
  • پیام هایی که به غیر از زبان پارسی باشد منتشر نخواهند شد
1398/7/21 -  شماره 4530
جستجو
جستجو
بالای صفحه
کد خبر: ۱۱۶۸۷۰
سازمان ملل: ۱۰۰ هزار نفر متواری شده‌اند؛ اردوغان: عملیات شمال سوریه متوقف نمی‌شود

بیانیه اتحادیه عرب علیه تركيه

گروه بين‌الملل: وزراي خارجه كشورهاي عضو اتحاديه عرب در بیانیه پایانی نشست فوق العاده در قاهره حمله نظامي تركيه به شمال سوريه را محكوم كردند.

وزراي خارجه عرب از تركيه خواستند فوراً آتش بس اعلام و هرچه سريعتر نيروهاي نظامي خود را از خاك سوريه خارج كند. وزرای خارجه عرب با هرگونه تلاش تركيه يا هر كشور ديگري براي استفاده از قدرت به منظور ايجاد تغيير در بافت اجتماعي سوريه مخالفت كردند و تركيه را مسؤل پيامدهاي حمله نظامي به شمال سوريه دانستند كه ممكن است منجر به بروز تروريسم يا فعاليت مجدد گروهك هاي تروريستي شود. در اين بيانيه بر ضرورت وحدت و استقلال سوريه و همچنين آغاز فوري مذاكرات سياسي زير نظر سازمان ملل متحد براي حل بحران سوريه تأكيد شد. قطر و سومالي با بيانيه پاياني این نشست مخالفت كردند.اما رئیس‌جمهور ترکیه تأکید کرد:  هرگز عملیات نظامی علیه کردها در شمال سوریه را متوقف نخواهد کرد.
ورود ارتش ترکیه به رأس العین
الجزیره قطر، تصاویری از ورود نیروهای  ارتش ترکیه و  ارتش ملی سوریه(ارتش آزاد) به شهر رأس العین منتشر کرده است اما مدافعان شهر می‌گویند جنگ خانه به خانه در رأس العین در جریان است. در همین حال، رجب طیب اردوغان، گفت: ما هرگز عملیات خود را علیه کردها در شمال سوریه متوقف نخواهیم کرد. ما از هر طرف تهدیداتی دریافت می‌کنیم و همه می‌گویند که عملیات را متوقف کنید اما این کار را نخواهیم کرد.وی در سخنرانی خود در کنفرانس ضد ترور استانبول تاکید کرد: عملیات اخیر ترکیه در سوریه علیه کردها نیست بلکه علیه گروه‌های تروریستی است. اردوغان افزود: هدف عملیات‌های ضد ترور ترکیه از جمله عملیات چشمه صلح در سوریه و عملیات پنجه در شمال عراق استقلال و تمامیت ارضی هیچ کشوری نیست. ترکیه برای تضمین امنیت مرزهایش و بازگشت امن آوارگان سوری و پاکسازی منطقه از گروه‌های تروریست در شرق فرات همانطور که در غرب فرات انجام دادیم دست به عملیات زده است. رئیس‌جمهور ترکیه گفت: عملیات چشمه صلح به معنای حفاظت از حق تمامی مردم شمال سوریه، اعراب، کردها، ایزدی‌ها و کلدانی‌ها است نه تقسیم سوریه.در همین حال سازمان ملل متحد اعلام کرد: با ادامه حملات ارتش ترکیه به مناطق مرزی در شمال شرق سوریه بیش از ۱۰۰ هزار تن از اهالی این مناطق از بیم جان خود متواری شده‌اند.  به گزارش سازمان ملل، بسیاری از مردم در شهرهای تل تمر و حسکه در مدارس پناه گرفته‌اند.در این بیانیه آمده است: ‌ این حملات همچنین بر روند ارائه خدمات اصلی تاثیر گذاشته و شبکه آبرسانی شهر حسکه مختل شده در حالی که ۴۰۰ هزار تن در شهر و مناطق اطراف وابسته به این شبکه آبرسانی به عنوان شبکه آبرسانی اصلی حسکه هستند و از این رو مدارس، بازارها و مطب‌ها تعطیل شده‌اند.عمران رضا، هماهنگ‌ کننده فعالیت‌های سازمان ملل و امور انسانی مقیم سوریه تاکید کرد: سازمان ملل خواهان حمایت از شهروندان و زیرساخت‌های غیرنظامی و احترام به قانون انسانی بین‌المللی بوده و نگران است ادامه تجاوزات به افزایش تعداد خسارت‌دیدگان در روزهای آتی با توجه به در پیش بودن فصل سرما بیفزاید.ترکیه حملات خود را از روز چهارشنبه و همزمان با دستور عقب‌نشینی دونالد ترامپ به نیروهای آمریکایی از این مناطق آغاز کرد.همزمان گروه‌های حقوق‌بشری از کشته شدن دست کم ۱۱ غیرنظامی در جریان این حملات خبر داده‌اند؛ اما بسیاری از دولت‌های اروپایی و نهادهای بین‌المللی نسبت به وقوع یک قوم‌کشی و کشتار کردها در جریان این حمله هشدار داده‌اند چرا که آنکارا کردهای سوریه و نیروی دموکراتیک سوریه را شاخه‌ای همسو با پ‌ک‌ک می‌داند، گروهی که ترکیه آن را یک تشکل تروریستی می‌‍‌خواند.تحلیل‌گران می‌گویند : عقب‌نشینی نیروهای آمریکایی از این مناطق در حقیقت به ترکیه چراغ سبزی برای حمله به کردها بوده است.در داخل آمریکا هم نمایندگان کنگره این کشور از هر دو جناح دموکرات و جمهوری‌خواه با انتقاد شدید از ترامپ، برای تحریم ترکیه طرح‌هایی را برای رای‌گیری تدوین کرده‌اند. اس‌دی‌اف (نیروی دموکراتیک سوریه) که بخش مهمی از آن را شبه‌نظامیان کرد این کشور تشکیل می‌دهند متحد اصلی آمریکا در جنگ با داعش بوده و به همین علت اکنون منتقدان دولت ترامپ را به  خالی کردن پشت متحدان  واشنگتن  متهم کرده‌اند.ترامپ اما ابراز امیدواری کرده که بتواند میان دو طرف میانجی‌گیری کند و همزمان تهدید کرده که اگر ترکیه در جریان این لشگرکشی از  خطوط قرمز  واشنگتن عبور کند و خاک سوریه را تصرف کند او  اقتصاد ترکیه را نابود خواهد کرد.
 تلاش برای تحریم ترکیه
قانونگذاران آمریکا طرح‌های بیشتری را برای تحریم ترکیه بر سر حمله به کردهای شمال سوریه مطرح کرده‌اند که نشانگر نارضایتی دو حزبی از سیاست دونالد ترامپ در سوریه است. الیوت انگل، رئيس کمیته امور خارجی مجلس نمایندگان و مایک مک‌کال، جمهوری‌خواه عالی‌رتبه این کمیته طرحی را ارائه کرده‌اند که مقامات ترکیه‌ای را که در عملیات سوریه شرکت دارند و بانک‌هایی را که با بخش دفاعی ترکیه همکاری می‌کنند، تا پایان یافتن عملیات آنکارا در سوریه تحریم خواهد کرد. این طرح همچنین در صورت تصویب، ارسال تسلیحات به نیروهای ترکیه در سوریه را متوقف و دولت آمریکا را ملزم خواهد کرد که تحریم‌های موجود علیه ترکیه برای خرید سامانه دفاع موشکی S-۴۰۰ روسیه را اعمال کند. انگل و مک‌کال پیشتر حمایت شدید خود را از نیروهای کرد سوریه اعلام کرده و بر مشارکت آن‌ها در مبارزه با داعش تاکید کردند. آنان همچنین خواستار توقف فوری اقدام نظامی ترکیه در شمال سوریه شدند و از آمریکا خواستند، در کنار جوامع کرد سوریه باقی بماند.این طرح برای اجرایی شدن باید رای مثبت مجلس نمایندگان و سنا را دریافت کند و از سوی رئيس جمهور نیز امضا شود. در همین حال، لیندسی گراهام، جمهوری‌خواه برجسته سنا در زمینه امور خارجی نیز طرحی دو حزبی را برای تحریم ترکیه بر سر حمله به کردها ارائه کرده است. او پس از آن که استیو منوچین، وزیر خزانه‌داری آمریکا اعلام کرد: تحریم‌ها فعلا علیه آنکارا اعمال نخواهند شد، از دولت ترامپ انتقاد کرد و گفت: ما شاهد پاکسازی قومی در سوریه از سوی ترکیه هستیم.
آلمان صادرات سلاح به ترکیه را ممنوع کرد
دولت آلمان اعلام کرد که صادرات سلاح به ترکیه را متوقف خواهد کرد. آلمان اعلام کرده که دلیل این ممنوعیت، امکان استفاده از سلاح‌های آلمانی در حملات ارتش ترکیه به مناطق کردنشین سوریه است.
پامپئو: کردها را رها نمی‌کنیم
وزیر خارجه آمریکا به تازگی با انکار رها کردن کُردها، اظهار کرد:  آمریکا مساعدت‌ زیادی به آن‌ها رسانده است. با گردهمایی ساکنان کرد شهر نشویل (ایالت تنسی) در واکنش به اقدام دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا در خارج کردن نیروهای آمریکا از شمال سوریه، مایک پامپئو، وزیر خارجه این کشور با حضور در این شهر اعلام کرد دولت آمریکا، به حمایت از هم‌پیمان خود (کردها) در خاورمیانه ادامه خواهد داد.پامپئو  می‌گوید:  آن‌چه که آن‌ها باید بدانند، این است که این دولت به طرزی باورنکردنی حامی کردها نه تنها در سوریه، بلکه در عراق و دیگر کشورهای جهان بوده است.
گزینه‌های  توقف عملیات ترکیه
دستگاه دیپلماسی فرانسه به دنبال یافتن راه‌های دیگری برای کمک به شورای سوریه دموکراتیک در مناطق تحت مدیریت آن است و راهکارهای دیپلماتیک و سیاسی  قدرتمند  برای توقف عملیات نظامی ترکیه در شمال شرق سوریه را مدنظر دارد. پس از آن که آمریکا و روسیه با بیانیه مشترکی از سوی پنج عضو اروپایی شورای امنیت شامل فرانسه، انگلیس، آلمان، بلژیک و لهستان در محکومیت عملیات ترکیه و درخواست برای توقف آن مخالفت کردند، دستگاه دیپلماسی فرانسه به دنبال یافتن راه‌های دیگری برای کمک به شورای سوریه دموکراتیک در مناطق تحت مدیریت نیروهای سوریه دموکراتیک است.این در حالی‌است که به گفته دیپلمات‌های اروپایی، پاریس خود می‌داند که پس از چراغ سبز آمریکا به رئیس‌جمهوری ترکیه و موضع‌گیری‌های متناقض، این کشور قدرت چندانی در تاثیرگذاری بر این تحولات ندارد.منابع مطلع در این زمینه به دو نکته اشاره کردند؛ اول اینکه با وجودی که فرماندهی نظامی آمریکا در منطقه پیش از آغاز عملیات ترکیه تاکید کرد حریم هوایی این منطقه به روی جنگنده‌های هیچ طرفی باز نیست، جنگنده‌های ترکیه در این منطقه فعال هستند؛ دوم اینکه آمریکا با بیانیه مشترک پنج کشور اروپایی برای درخواست از ترکیه جهت توقف عملیاتش مخالفت کرد.این منابع افزودند: به نظر می‌رسد آمریکا تلاش می‌کند زمان کافی به نیروهای آنکارا بدهد تا در تحقق برخی نتایج میدانی موفقیت‌هایی را به دست آورند، سپس درخواست توقف عملیات را مطرح کند.با این وجود پاریس به تلاش‌های خود در دو محور موازی اول در اروپا و دوم در ائتلاف ضد داعش ادامه می‌دهد.
حمایت تمام‌قد روسیه از ترکیه!
 روسیه با صدور بیانیه مشترک شورای امنیت سازمان ملل که خواستار توقف عملیات "چشمه صلح" ترکیه در شمال سوریه شده بود، مخالفت کرده و مانع صدور این بیانیه شد و همزمان، وزارت امورخارجه ترکیه در بیانیه‌ای در واکنش به تحریم‌های احتمالی آمریکا علیه آنکارا بخاطر حمله به مناطق كردنشین سوریه، اعلام کرد: به اقدامات واشنگتن علیه ترکیه پاسخ خواهیم داد. به گزارش خبرگزاری آناتولی، مسکو جمعه پیش‌ نویس بیانیه‌ای از سوی شورای امنیت که ترکیه را به توقف عملیات نظامی فرامی‌خواند متوقف کرد و مانع از صدور آن شد. این پیش‌ نویس آمریکا قرار بود عصر جمعه صادر شود اما مسکو مانع آن شد. آمریکا خواستار صدور بیانیه‌ای توسط شورای امنیت سازمان ملل برای "توقف" عملیات نظامی ترکیه در سوریه و حل نگرانی‌های امنیتی آنکارا از طریق مجرای دیپلماتیک شد. ایالات متحده آمریکا در متن پیشنهادی خود که به اعضای شورای امنیت ارائه کرد، مدعی شد: "از عواقب عملیات نظامی ترکیه و وضعیت انسانی و امنیتی در شمال سوریه عمیقا نگران هستیم. این امر می‌تواند بر پیشرفت چشمگیر در مقابله با داعش تأثیر منفی بگذارد". آمریکا در پیش نویس این متن با اشاره به "حاکمیت، استقلال، وحدت و تمامیت ارضی سوریه" تاکید کرده که "پناهجویان سوری باید طبق قوانین بشردوستانه، داوطلبانه و بین‌المللی به کشورهای خود بازگردند. بحران سوریه با اجرای قطعنامه ۲۲۵۴ شورای امنیت سازمان ملل قابل حل است ، نه از طریق نظامی".

ارسال دیدگاه شما

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیر سیستم منتشر خواهند شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهند شد
  • پیام هایی که به غیر از زبان پارسی باشد منتشر نخواهند شد