آقای دادستان کل به اطلاعاتی بیشتر در خصوص این پرونده اشارهای نکرده است اما به نظر میآید زمان برخورد با این پنج نفر مربوط به دور جدید بررسی تخلفات درون دستگاه قضایی باشد. تخلفاتی که حجتالاسلام رئیسی، رئيس قوه قضاییه چندی پیش به بخشی از آن اشاره کرده بود و برای توصیف آنچه رخ داده از اصطلاح «رشوههای بهتآور» استفاده کرده بود.
اینکه در دوران مدیریت جدید دستگاه قضایی برخورد با زیر مجموعه قوه قضاییه، از قاضی تا دادستان تا دیگر نقشهای حاضر در عدلیه نشانه ضعف تلقی نمیشود و ابایی از اعلام عمومی آن هم وجود ندارد به خودی خود گامی رو به جلو محسوب میشود اما به نظر میآید صرف اعلام دستگیری و یا برخورد با مفسدان مانند آنچه در اطلاعرسانی دادستان کل در خصوص برخورد با پنج قاضی فاسد شاهدیم کافی نبوده و به نوعی میتوان آن را گامی ناقص در مقابله با پروندههای فساد تلقی کرد.توضیح بیشتر آن که در موردی که اخیراً درباره اخراج پنج قاضی فاسد از قوه قضاییه اعلام شده است جای پاسخ به این پرسشها خالی باقی مانده است:این پنج قاضی فاسد در چه جایگاهی بودند و به مدت چند سال در قوه قضاییه فعالیت میکردند؟
حوزه فعالیت آنها چه پروندههایی را شامل میشد و در مدت حضور آنان در دستگاه قضایی چه احکامی صادر کردهاند؟
آیا این پنج نفر به شکل انفرادی دچار فساد شدن بودند و یا شبکه و مرتبطین در داخل یا خارج از قوه قضاییه داشتهاند؟از افرادی که به دلیل احکام این افراد مورد برخورد قرار گرفتهاند چگونه اعاده حیثیت خواهد شد؟نام و مسئولیت این پنج قاضی فاسد چیست؟ آیا آسیب آنان کمتر از متهمان پروندههای مفاسد اقتصادی است که نام و نشانی از این پنج قاضی فاسد منتشر نشده است؟! و...
عدم پاسخگویی به این پرسشها و یا فرافکنی در این ارتباط تنها و تنها سبب نقصان در فرآیند اطلاعرسانی شده و سبب اختلال در مقابله با فساد بهعنوان یکی از اهداف و شعارهای اعلامی مدیریت جدید قوه قضاییه میشود.