حجتالاسلام جواد نیک بین در طرح خود نوشت: بر اساس اصل ۸۹ قانون اساسی و ماده ۲۲۹ قانون آیین نامه داخلی مجلس شورای اسلامی ما نمایندگان ملت شریف ایران به ۱۸ دلیل خواستار طرح استیضاح و اعلام عدم کفایت رئيسجمهور جناب حسن روحانی ميباشیم.
سایت دیده بان ایران درباره دلایل ارائه طرح استیضاح با این نماینده اصول گرای مجلس یازدهم گفت و گوی انجام داده که مشروح آن را در ذیل میخوانید:
هدف شما و نمایندگان همسو با شما از ارائه طرح عدم کفایت رئيسجمهور و استیضاح وی چیست؟
من قائلم به اینکه همان دلایلی که باعث شد بنی صدر عزل شود، همان دلایل الان وجود دارد و این دولت باید استیضاح و عزل شود.معتقدم ما در انقلاب دچار یک قانون نانوشته غلط شدهایم و آن این است که هر کسی در جمهوری اسلامی برای یک مدت معینی منصوب به یک سمتی ميشود ميتواند هرکاری انجام بدهد و هیچکس نیست جلویش را بگیرد.این قانون نانوشته غلط در حال حاضر انجام میشود. هرکسی نماینده مجلس میشود یا هرکسی رئيسجمهور ميشود باید دوره اش بگذرد و هیچوقت به غیر از زمان بنیصدر مجلس، به وظیفه قانونی خودش درست عمل نکرده است.حالا به خاطر مصالح و... دیگر مسائل به وظایف شان عمل نکردند. مجلس این اختیار را دارد، بنابراین ميخواهیم روحانی را مانند بنی صدر عزل کنیم.
در شرایط فعلی کشور سقوط دولت و رئيسجمهور چقدر میتواند به نفع کشور و ملت باشد؟
آدم جلوی ضرر را از هرجا بگیرد منفعت است!این دولت با این جهتی که حرکت ميکند رو به سقوط است! هر روز بدتر ميشود ، ایشان گفتند شما به رئیسی رأی ندهید چون اگر به رئیسی رأی بدهید دلار ميشود پنج هزار تومان! الان دلار شده ۲۲هزار تومان.بعد ایشان ميگوید دلار تحت کنترل ماست!
یعنی اگر آقای رئیسی؛ رئیس دولت ميشد مشکلات اقتصادی را نداشتیم ؟
شاید اگر آقای رئیسی هم رئيسجمهور میشد این مشکلات پیش ميآمد ، عامل اصلی آقای روحانی نیست اما غالب مشکلات کشور از تصمیمات غلط این دولت است. قطعا هر دولتی که ميآمد مشکلاتی داشتیم چون مقصر کرونا و یک سری از مشکلات دولت نیست غالب مسائلی که در حال حاضر داریم باهاشون دست و پنجه نرم ميکنیم، مثل نرخ بیکاری ، نرخ تورم ، بالا رفتن نرخ ارز ، بالا رفتن نرخ مسکن و... به جهت سیاستهاي غلط این دولت است.
آیا در شرایط فعلی سقوط این دولت، به نفع کشور است؟
سقوط نمی کند، دولت استیضاح و عزل شود.
به هر حال اگر آقای روحانی استیضاح و عزل شود؛ دولت سقوط ميکند؟!
دولت سر جایش باشد، رئيسجمهور بعدی ميآید ، سیاستهاي جدید حاکم ميشود و سیاستهاي جدید دولت را پیش ميبرد.
در این صورت دولت عملاً ساقط ميشود!
دولت ساقط نمیشود که! رئيسجمهور جا به جا ميشود، هیأت دولت طبق نظر رئيسجمهور موقت تا انتخابات معرفی ميشوند و به کارشان ادامه ميدهند.
تا کنون چند امضاء برای طرح استیضاح جمعآوری شده است؟
تا جایی که من اطلاع دارم پانزده امضا برای استیضاح رئيسجمهور جمع شده است. البته ممکن است بیشتر هم شده باشد.در موقع لازم درباره استیضاح اطلاع رسانی ميکنیم.
پسِ پشتِ استیضاح حسن روحانی
از زمان آغاز به کار یازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی، هنوز مدت زیادی نگذشته، اما در همین مدت مجلس شمشیر را از رو برای دولت بسته است و در تقابل با دولت قد علم کرده است. آنچه طرح استیضاح رئيسجمهور از سوی مجلس را چندان عجیب نمینمایاند.
روز شنبه متن طرح سؤال نمایندگان از رئيسجمهور منتشر شد و یکشنبه، مجلس محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه را به توپ انتقادات تند خود بست. سیر روند مجلس یازدهم تا کنون نشان میدهد تصور همراهی مجلس با دولت خطاست. رویهای که شاید نخستین گام آن با توئیت کریمی قدوسی درباره خروج از برجام و انتقادات تند و تیز نمایندگان مجلس از فضای مجازی برداشته شد که دومی در جلسه با وزیر ارتباطات و فناوری بیشتر نمود یافت. سپس نوبت به جلسه با وزیر کشور شد تا یکی دیگر از صحنههای تقابل با دولت رونمایی شود. اما روند تقابل با دولت به همین جا ختم نشد. رؤسای کمیسیونهای مجلس دست به کار شدند و در نامهای انتقادی به رئيسجمهور بار دیگر نشان دادند مجلس سر یاری با دولت ندارد و یک سر انتقاد از دولت است. چنانچه رؤسای کمیسیونهای مجلس به محض پایان کار و تشکیل کمیسیونهای مجلس در نامه خود با لحنی تند و گزنده رئيسجمهور را به خاطر وضعیت کنونی شماتت کردند.
در این نامه آمده بود «از شما تقاضامندیم نصیحت این برادران ایمانی خود را بپذیرید و روند هفت ساله مدیریت خود را تغییر دهید چرا که مجلس یازدهم با هدف احیای انقلابیگری پا به میدان گذاشته و بر سر آرمانهای خود خواهد ایستاد، پس بنای آنچه سابقاً با مجلس داشتهاید را کنار بگذارید و بدانید نمایندگان مردم در مجلس یازدهم در مقابل حقوق مردمی که در طول تاریخ بینظیرند، سکوت نخواهند کرد.»این نامه نشان میداد مجلس یازدهم قرار دارد طرحی متمایز از مجلس دهم در برابر دولت بیندازد؛ طرحی که هر چه باشد قرار بر مدارا و تعامل ندارد. آنها دراین نامه جز این که از روحانی خواسته بودند از مسیر هفت ساله مدیریت خود به عقب بازگردد توصیه دیگری نداشتند. نامهای که به گفته محمدصالح جوکار رئیس کمیسیون شوراها و امور داخلی مجلس یک تذکر به رئيسجمهور بود.تذکری که سپس با رونمایی از طرح سؤال از رئيسجمهوری جدیتر شد. آنچه که میتواند پیشبینیهای پیش از این برای مقابله با دولت را بیشتر محقق سازد و این را عیان سازد که طرح استیضاح رئیسجمهور از سوی مجلس اقدامی دور از ذهن نیست. اقدامی که پیش از این در زمان انتخابات، برخی از آنها وعدهاش را داده بودند. بر این اساس شاید طرح سؤال از رئيسجمهور خیز مجلس برای حمله بعدی به دولت آن هم با طرح استیضاح رئيسجمهور باشد؛ خیزی بلند که حتی سؤال از وزرای اقتصادی دولت را رد کرده و راهی میان بر از طریق طرح سئوال از رئيسجمهور را برگزیده است. راهی که شاید برد خبری آن خیلی بیشتر از طرح سؤال از وزرای اقتصادی باشد.
جزئیات بازگشایی مدارس در شرایط قرمز، زرد و سفید
معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش چگونگی فعالیت مدارس از ۱۵ شهریور و نحوه حضور دانشآموزان در شرایط قرمز، زرد و سفید را تشریح کرد.
رضوان حکیمزاده اظهار کرد: با توجه به اهمیت سلامت دانشآموزان و اینکه اولویت شماره یک ما سلامت آنهاست، با تصمیمات ستاد ملی کرونا هماهنگ هستیم. وی گفت: زمان شروع فعالیت مدارس اگر در وضعیت قرمز باشیم، آموزشها به صورت غیرحضوری و از طریق شبکه شاد و فضای مجازی ارائه خواهد شد. بنابراین مشکلی برای شروع فعالیت مدارس از ۱۵ شهریور نداریم و اطمینان میدهیم که در هر شرایطی آموزش دانشآموزان با جدیت دنبال خواهد شد.در سال تحصیلی گذشته آموزشها از طریق شبکه شاد ارائه شد و در مناطق محروم از طریق راهبران آموزشی و ارائه درسنامه آموزشها را پیگیری کردیم. حکیم زاده با اشاره به اینکه در وضعیت قرمز آموزشها مجازی و تلویزیونی خواهد بود، ادامه داد: در وضعیت زرد ترکیبی از آموزش مجازی و حضوری را خواهیم داشت و در وضعیت سفید که بیشتر شامل مناطق روستایی و عشایری است که تعداد جمعیت دانشآموزی آنها کم است و امکانات فناوری در اختیار ندارند، معلم میتواند با رعایت نکات بهداشتی کلاس درس را حضوری برگزار کند.وی در پاسخ به این پرسش که آیا قرار است کلاسهای درس یک روز در میان برگزار شود، گفت: یکی از مدلهای ترکیبی که در شرایط زرد ارائه خواهد شد، تقسیمبندی دانشآموزان به گروههای کوچک و حضور در کلاسهای درس برای رفع اشکال است. اما این تنها روش نیست و ممکن است شورای مدرسه موارد دیگری را با خلاقیت خود پیشنهاد کند در تمام این شرایط برای ما بسیار مهم است که حتماً پروتکلهای بهداشتی رعایت شود.