سیماسادات لاری گفت: تا دیروز ۲ آذر ۱۳۹۹ و بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، ۱۳ هزار و ۵۳ بیمار جدید مبتلا به کووید۱۹ در کشور شناسایی شد که دو هزار و ۱۶۰ نفر از آنها بستری شدند.وی گفت: مجموع بیماران کووید۱۹ در کشور به ۸۵۴ هزار و ۳۶۱ نفر رسید.لاری ادامه داد: متاسفانه در طول ۲۴ ساعت گذشته، ۴۷۵ بیمار کووید۱۹ جان خود را از دست دادند و مجموع جان باختگان این بیماری به ۴۴ هزار و ۸۰۲ نفر رسید.وی گفت: خوشبختانه تا کنون ۶۰۳ هزار و ۴۴۵ نفر از بیماران، بهبود یافته و یا از بیمارستانها ترخیص شده اند.به گفته وی، ۵۷۹۶ نفر از بیماران مبتلا به کووید۱۹ در وضعیت شدید این بیماری تحت مراقبت قرار دارند.لاری گفت: تا کنون پنج میلیون و ۷۸۸ هزار و ۱۶ آزمایش تشخیص کووید۱۹ در کشور انجام شده است.وی در توضیح استانهای در شرایط قرمز کرونا گفت: استانهای تهران، اصفهان، قم، آذربایجان شرقی، خراسان جنوبی، سمنان، قزوین، لرستان، اردبیل، خوزستان، کرمانشاه، کهگیلویه و بویراحمد، گیلان، بوشهر، زنجان، ایلام، خراسان رضوی، مازندران، چهارمحال و بختیاری، البرز، آذربایجان غربی، مرکزی، کرمان، خراسان شمالی، همدان، یزد و کردستان در وضعیت قرمز قرار دارند.لاری ادامه داد: همچنین استانهای هرمزگان، فارس، گلستان و سیستان و بلوچستان نیز در وضعیت نارنجی و زرد قرار دارند.
کشور در بحران ویروس کرونا
سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا و معاون بهداشت وزارت بهداشت با بیان اینکه راهبردهای فعلی ما شامل افزایش شناسایی بیماران، قرنطینه افراد مثبت، قرنطینه معکوس افراد آسیب پذیر و... است، از پیشنهاد ایجاد سیستمی هوشمند برای منع تردد کرونا مثبتها در اماکن پرتجمع و پرتردد خبر داد.علیرضا رئیسی درباره وضعیت تردد مشاغل ضروری مانند سوپرمارکتها و... گفت: کشور دچار یک بحران به نام کرونا است. حتما باید به صورت کامل و جامع به محدودیتها نگاه کنیم و باید یادمان باشد که چرا این تصمیمات اتخاذ شده است. باید اصل طرح را در نظر داشته باشیم. اکنون در وضعیتی قرار گرفتیم که هیچکدام از اعضای ستاد ملی و مسئولان، به صورت دلبخواهی محدودیت ایجاد نکرده اند.
بیمارانِ کرونا با ۱۰۰میلیون در نوبت بستری!
رئیس بخش عفونی بیمارستان امام خمینی(ره) گفت: بیمارستانهای دولتی واقعا جا ندارند، بیماران کرونا حتی با داشتن ۱۰۰ میلیون تومان پول برای بستری در بیمارستان خصوصی جا پیدا نمیکنند.حمید عمادی افزود: تعداد بیماران کرونا بسیار زیاد است، همیشه تعداد زیادی بیماران پشت نوبت برای بستری داریم، نه تنها همه آی سی یوها پر است بلکه تحت عادی بستری خالی هم نداریم، نمیتوانیم در بیمارستانهای دولتی جوابگوی مردم باشیم و واقعا داریم فلج میشویم.وی ادامه داد: دو هفته تعطیلی فقط میتواند مقداری شدت بار بیمارستانها را کم کند، به هیچ وجه در این دو هفته مشکل کرونا تمام نمیشود، فقط شاید یک مقدار فشار کار بیمارستانها کم شود، قطعا در این مدت هم امکان اینکه همه جا را ببندند نیست.وی گفت: تعطیلی کامل مزایا و عوارضی دارد که باید جامعه شناسان، روانشناسان و اقتصاددانها بررسی کنند اما کادر پزشکی واقعا خسته شدهاند و بیمارستانها هم دیگر توان پذیرش ندارند.
معین: با سلامت مردم بازی میکنند
رئیس شورای عالی نظام پزشکی، نسبت به وضعیت کرونایی کشور واکنش نشان داد و گفت: چنین شرایطی قابل پیشبینی بود.
دکتر مصطفی معین، در جلسه شورای عالی نظام پزشکی که به صورت ویدئو کنفرانس برگزار شد، ضمن ابراز تأسف از شرایط کرونایی کشور، بیان کرد: در شرایط اسفباری قرار داریم که قابل پیش بینی و قابل پیشگیری بود اما متأسفانه هشدارها جدی گرفته نشد. وی افزود: نمیتوان این پاندمی را که ۹ ماه از شیوع آن گذشته و در اوج خود قرار دارد با این نوع برنامه ریزهای مقطعی کنترل کرد و نیازمند یک برنامه جامع و تقسیم کار ملی برای مدیریت و کنترل آن هستیم.
معین خاطرنشان کرد: ضرورت دارد که نوع نگاه به پاندمی کووید ۱۹ از نظر اولویت داشتن سلامت انسان در هر شرایطی تجدید نظر شود و جای بسی تأسف است که نمایندگانی از سازمان نظام پزشکی و انجمنهای علمی در ستاد ملی کرونا حضور ندارد و با مسائل، سطحی و شعاری برخورد میشود.
وی، عادی سازی فضای اجتماعی را نادرست و خطرناک دانست و ادامه داد: دود این اتفاق به چشم کادر پزشکی، پرستاری و مردم میرود و باید با ارائه شفاف واقعیتها، اعتماد مردم را برای همکاری بیشتر و رعایت توصیههای بهداشتی جلب نمود، چرا که همه مسئولیم و باید پاسخگو باشیم. وی همچنین به دخالت افراد غیر متخصص در امور پزشکی اشاره کرد و گفت: بی توجهی به عواقب این دخالتهای غیر علمی و دادن مجوزهای مربوط توسط وزارت بهداشت عامل دامن زدن به این مسائل است که تحت عناوین طب اسلامی و سنتی و یا ایرانی با سلامت مردم بازی میشود که هیچ گونه پایه و اساس مبتنی بر شواهد علمی هم ندارد.
آمار جهانی کرونا؛ نزدیک به ۵۸.۵ میلیون مبتلا به کووید ۱۹
روند افزایش آمار ابتلا به بیماری کوویدط۱۹ که تاکنون در ۲۱۸ کشور و منطقه در جهان شیوع یافته، ادامه دارد و این بیماری همچنان در دنیا قربانی میگیرد. آمار جهانیِ مبتلایان به کووید ۱۹ تاکنون به ۵۸ میلیون و ۴۹۴ هزار و ۸۰۱ نفر رسیده و مرگ یک میلیون و ۳۸۶ هزار و ۵۷۰ نفر نیز بر اثر ابتلا به این بیماری تأیید شده است.