محمد مهاجری نوشت: او در اولین روزهایی که خطر کرونا مطرح بود در جلسه دولت به یکی از وزرا که در باره ورود کرونای چینی اعلام خطر کرد پریده بود و گفته بود هرگز چنین ویروسی وارد کشور نمیشود و آن عضو دولت را به بیسوادی متهم کرده بود.حالا بعد از ۱۴ماه معلوم شده که بیسواد و البته ناکارآمد کسی نبوده است جز خودش.و باز اگر جای روحانی بودم برای جبران ناکارآمدی مدعیان ناتوان مبارزه با کرونا بهجای وزیرشعار(آقای نمکی) همین سه چهارماه آخر وزارت بهداشت را دوباره میسپردم به دکتر حسن قاضی زاده هاشمی تاجامعه خسته از وعدهها و خالی بندیها نجات یابد و کرونا بیش از این داغ بر دل هامان نگذارد.
دبیرکل خانه پرستار: نمکی باید محاکمه شود
دبیرکل خانه پرستار ایران میگوید سعید نمکی وزیر بهداشت «مسئول مرگ» هفت پرستاری است که به تازگی در کشور جان باختهاند و دریافتکنندگان واکسنهای وارداتی کرونا در کشور «خودی ناخودی» شدهاند. محمدرضا شریفیمقدم در گفتوگو با رکنا گفت: «اکنون بیش از دو ماه است واکسیناسیون کادر درمان در ایران آغاز شده است، اما روند تامین و توزیع این واکسنها آنچنان نامناسب بوده که هنوز بخش زیادی از کادر درمان در سراسر کشور واکسن کرونا دریافت نکردهاند.» وی با اشاره به واردات «اندک» واکسن کرونا به ایران اضافه کرد: «توزیع همین مقدار اندکی که تامین شده است، نیز نامناسب بوده است و بارها شاهد خودی و ناخودی شدن افراد در هنگام دریافت واکسن بودهایم.» دبیرکل خانه پرستار توضیح بیشتری در این زمینه نداده، اما درباره فوت هفت پرستار در یک ماه اخیر بر اثر ابتلا به کرونا گفت: «ما شخص وزیر بهداشت را عامل مرگ این پرستاران میدانیم و معتقدیم حتی اگر این خانوادهها از وزیر شکایت نکنند، باز هم ایشان باید محاکمه شود.» وی از فقدان شفافیت در زمینه انتشار اطلاعات افرادی که در کشور واکسن زدهاند نیز گفت: «اگر مسئولان بهداشتی کشور، ریگی در کفششان نبود، آمار شفافی از واکسیناسیون کرونا در ایران ارائه میدادند.» وزارت بهداشت ایران نه تنها در زمینه شمار مبتلایان و قربانیان، آمار تفکیکی ارائه نمیدهد، بلکه در مورد شمار افزادی که واکسن دریافت کردهاند و اطلاعات دقیق آنها از جمله شغل آنها تاکنون اهمال کرده است. گلایههای خانه پرستار از روند نامناسب واکسیناسیون کادر درمان در ایران در حالی مطرح میشود که در همه کشورهای دنیا، این گروه شغلی در جایگاه نخست فهرست دریافتکنندگان واکسن قرار دارند. دبیرکل خانه پرستار دو روز قبل هم گفته بود از ابتدای شیوع ویروس کرونا در کشور ۱۳۰ پرستار جان باخته و «ایران بالاترین جانباختگان پرستاری [در جهان] را دارد.»
شکست وعده نابودی چند هفتهای کرونا در ایران
۶ اسفند ماه سال ۹۸ چند روز پس از آن که حضور کرونا در ایران به طور رسمی اعلام شد، ایرج حریرچی معاون کل وزارت بهداشت در ویدیویی اعلام کرد که او هم کرونایی شده است. او چند بار به مردم ابراز اطمینان داد که کرونا را شکست میدهیم.حالا دقیقا ۴۱۲ روز از آن پیام تصویری گذشته یعنی حدود ۵۹ هفته. ۴ هزار و ۴۴۰ نفر بدحال هستند و ۶۴ هزار و ۷۴۴ نفر فوت کرده اند.فعلا هم چشماندازی واضحی برای مدیریت آن وجود ندارد.
شناسایی ۲۴۷۶۰ بیمار جدید کرونا در کشور
سیماسادات لاری سخنگوی وزارت بهداشت از شناسایی ۲۴هزار و ۷۶۰ بیمار جدید خبر داد و گفت: ۲۹۱ بیمار نیز جان خود را از دست دادند. بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، ۲۴ هزار و ۷۶۰ بیمار جدید مبتلا به کووید۱۹ در کشور شناسایی شد که ۳ هزار و ۱۳۲ نفر از آنها بستری شدند.وی افزود: مجموع بیماران کووید۱۹ در کشور به دو میلیون و ۱۱۸ هزار و ۲۱۲ نفر رسید.
بیماران تالاسمی واکسن چینی کرونا نمیزنند
مدیرعامل انجمن تالاسمی ایران گفت: در حال حاضر ۲۳ هزار بیمار تالاسمی نیازمند درمانهای مادامالعمر هستند که بررسیهای ما نشان میدهد از این تعداد ۱۴ هزار نفر باید واکسن تزریق کنند.یونس عرب با بیان اینكه این سؤال در ذهن بیماران تالاسمی ایجاد شده که چرا برای آنها فقط واکسن چینی کرونا مورد استفاده قرار میگیرد اظهار داشت: این موضوع باعث ایجاد سوء ظن در بیماران تالاسمی شده و برخی از آنها اعلام میکنند که واکسن چینی اثربخشی لازم را ندارد و از تزریق آن امتناع میورزند.
زمان پایان کرونا در جهان اعلام شد
استاد ویروس شناسی دانشگاه علوم پزشکی ایران با بیان این که ۳۰ سال قبل در حالی خبر ریشه کنی بیماری آبله اعلام شد که همه دنیا در این زمینه اقدام کردند، گفت: برای ریشه کنی ویروس کرونا به زمان ۳۰ تا ۴۰ ساله نیاز است. حسین کیوانی، اظهار کرد: از آنجایی که در سالهای اخیر دنیا بر روی ویروس کرونا تمرکز کرده است، در زمینه جهشهای این ویروس بزرگ نمایی شده و تصور میشود اتفاق جدیدی رخ داده است.
وقتی دولت کسبه را تعطیل میکند باید زیانشان را هم بپردازد؛
اصناف را به زور تعطیل کردند، در حالی که بانکها بازند!
گروه اقتصادی: تعطیلی برخی اصناف بدون رضایت آنها در کنار عدم تعطیلی بقیه اصناف، اعتراضات فراوانی را به دنبال داشته است.
از آنجا که دولت در زمینه مالیاتگیری از همین اصناف تعطیل شده هیچ گونه مصاعدتی به آنها نداشته است، بسیاری از کاسبان این تعطیلی اجباری را بسیار ناعادلانه می دانند،آن هم در شرایطی که هم کارمندان را مجبور کردهاند سر کار حاضر شوند و هم بانکها باز هستند،برخی از اصناف به اجبار دولت تعطیلند اما برخی دیگر همچنان مشغول فعالیت هستند و علت این تبعیض و یا چگونگی دستهبندی و اولویت بندی مشاغل مشخص نیست!
حسین قدیانی، رئیس اتحادیه تولیدکنندگان و فروشندگان کالای خواب در گفتگو با سایت نود اقتصادی اظهار داشت: وقتی دولت سه میلیون واحد صنفی را تعطیل میکند باید برای مدیریت زندگی آنها راهکار ارائه کند و ضرر و زیان کسبه را بپردازد.در حالی که نه تنها به اصناف کمکی نکرده و ریالی به حساب آنها واریز نشده بلکه ۱۵ درصد هم مبلغ مالیات را بیشتر کرده است.قدیانی افزود: بخدا اصناف هم آدم هستند. دولت اگر راست میگوید در کشور برابری راه بیندازد و مثل اصناف فقط سه ماه بهکارمندانش حقوق ندهد و ببیند چه اتفاقی در کشور میفتد. چطور به چشم کارگرانمان نگاه کنیم و بگوییم به شما حقوق نمیدهیم؟!
تعطیلیهای کرونا کمر ما را شکست
حسین محمدی، رئیس اتحادیه کبابی، حلیم و آشپز اظهار داشت: تعطیلیهای اخیر و شیوع بیماری کرونا کمر صنف ما را شکسته است. گاهی اوقات راجع به یک صنف میگویند کم آورد یا ضعیف شد. ولی راجع به صنف کباب و حلیم تهران باید بگوییم بصورت کامل ورشکست شد و به قهقرا رفت.۶۰ درصد از اعضای صنف ما کلا مغازهها را جمع کردند و دنبال کار دیگری رفتند. هرچه هم ما از دولت دیدیم صرفا در حد وعده و شعار بوده و عملیاتی نشده است.
دولت در بیمه و مالیات هم تخفیفی نداده!
داوود عبداللهی فرد، رئیس اتحادیه صنف سمساران و امانت فروشان اظهار داشت: حرف دل ما کسبه این است که چرا دولت در ایام تعطیلات عید نوروز بیماری را مدیریت نکرد و اجازه داد کار به اینجا برسد؟! ۴۰ درصد از اعضای صنفسمساران و امانت فروشان استان تهران در ضرر و زیان کامل هستند. دولت در زمینه پرداخت اجاره بها به ما کمکی نکرده و در بیمه و مالیات هم تخفیفی نداده است.
ما را به زور تعطیل کردند، بانکها باز هستند!
امیر نجار شریفی، رئیس اتحادیه فروشندگان میخ، قفل و لولا تهران اظهار داشت: تعطیلی اصناف در روزهای اخیر و باز بودن بانک ضربه خیلی بزرگی به ما زده است. در بازار هیچکس هیچ درآمدی ندارد ولی چون بانک باز است مجبوریم تعهدات و چک های خود را با جیب خالی پاس کنیم. تعطیلی ابتدای سال صد در صد میتواند صنف ما را ضعیف کند. هر سال تا اواخر اردیبهشت بازار ما رونق داشت ولی امسال دولت و کرونا جلوی آن را گرفتند. ما از دولت وام نمیخواهیمچون میدانیم آن را نخواهد داد. فقط میخواهیم دولت جلوی پای ما سنگ نیندازد.تأمین اجتماعی در شرایط سخت کرونایی کوچک ترین همکاری با اصناف نکرد و همه حق بیمه ها را اضافه کرد. کاش دولت در همان تعطیلات نوروز جلوی سفرها را میگرفت و نمیگذاشت تعطیلیهای روزهای اخیر رخ دهد!