عناوین این صفحه
کد خبر: ۱۳۴۴۲۴
وکلا، وزرا و کارمندان بانک بیشترین مبتلایان به دیابت هستند

بیش از ۲۵ درصد مردم ایران دیابت دارند

رئیس انجمن دیابت با اعلام دقیق آمار دیابتی‌های کشور گفت: در حال حاضر ۲۵ درصد مردم کشور دیابت دارند که ۷۰ درصد عامل بروز دیابت در افراد استرس است. رئیس انجمن دیابت گفت: ۹۰درصد عوامل محیطی در بروز دیابت نقش دارد که ۱۰ درصد تغذیه، ۱۰ درصد ژنتیک و ۷۰ درصد استرس نقش اساسی دارد.

این استاد دانشگاه تهران با اشاره به رده‌های شغلی پر استرس افزود: کسانی که در مشاغل سخت سیاسی و قضاوت هستند مانند وکلا، وزرا و نمایندگان مجلس و حتی کارمندان بانک که مشاغل پر استرس مالی انجام می‌دهند بیشتر دیابت دارند.اما در میان مردم فشارهای اقتصادی ناشی از تحریم‌ها و افزایش قیمت ارز عامل اصلی استرس و بروز دیابت است. دکتر شکوری با تأکید بر اینکه استرس‌های ناشی از عدم امنیت در بروز دیابت در منطقه نقش اصلی را دارد ادامه داد: البته ما در کشور‌های حوزه خلیج فارس هم کشور‌هایی داریم که آمار دیابتی‌هایشان ۴۰ درصد است. مانند کردستان عراق ۴۰ درصد از جمعیت دیابت دارند که آن هم بخاطر خطر و استرس جنگ و حملات نظامی‌ست. استرس عامل اصلی دیابت تیپ ۲ است. که روز به روز دارد بالا می‌رود و نمی‌توان به طور دقیق آمار آن را ارائه کرد. دکتر‌ امیدی ایمونو لوژیست و آلرژیست با تأکید بر نقش ژنتیک بر دیابت افزود: در استان یزد ۲۶ درصد مردم دیابت دارند که عامل آن ازدواج‌های خانوادگی است علی رغم تصور عامه که فکر می‌کنند مصرف شیرینی جان و باقلوا در میان مردم این شهر باعث بروز دیابت است. اگر ازدواج‌های ‌فامیلی در استان یزد کنترل شود از انتقال این ژن به نسل‌های بعدی پیشگیری می‌شود ولی اگر با همین روند ادامه یابد آمار دیابت‌های مردم یزد رو به افزایش خواهد رفت. وی نقش غذا‌های آماده و گرایش به مصرف فست فود را یکی از عوامل مهم این بیماری دانست و افزود: از بین رفتن آرامش در جوامع امروزی و زندگی پر استرس و مصرف غذا‌های پر کالری مانند فست فود‌ها می‌تواند دیابت را بیشتر کند، عدم فعالیت بدنی و دسترسی آسان به خدمات مورد نیاز در زندگی روز مره باعث کاهش سلامتی می‌شود. وی اظهار داشت: در پویش دیابت که در ماه پیش اجرا شد وزارت بهداشت ۳۶۰۰ هزار نفر دیابتی را شناسایی کرد وهنوز ۷الی ۸ میلیون نفر دیابتی شناسایی نشده در کشور داریم. این پزشک مطرح کرد: افراد بالای ۲۰ سال برای تست قند اقدام کنند حتی می‌توان گفت خطر دیابت اکنون به سنین پایین تر و به دوره‌های ابتدایی و راهنمایی رسیده است. مردم باید برای تست دیابت اقدام کنند. اگر تست قند ناشتای فردی طی دو روز متوالی از رقم ۱۲۶ بالاتر باشد آن فرد دیابتی است.
وی تصریح کرد: دیابت تیپ یک در بدو تولد در کودکان بروزمی‌کند وعامل اصلی آن ژنتیکی است، شب ادراری پر تکرار در کودکان نیز یکی از نشانه‌های دیابت است. او با اشاره به عوارض دیابت افزود: شایع‌ترین علت کوری، قطع پا، زخم‌های پرتکرار، بیماری‌های کلیه و از دست دادن عضو، دیابت است و تاکید کرد: دیابتی‌ها باید کفش و لباس مناسب بپوشند فردی که دیابت دارد اگر سوزن ته گرد به پایش برود متوجه نمی‌شود و همین باعث عفونت و زخم ‌های ماندگار می‌شود. حتماً در خانه دمپایی و جوراب بپوشند چون کف پا‌هایشان حس ندارد و متوجه زخم، بریدگی و سوختگی نمی‌شوند. زخم‌های پای دیابتی‌ها با درمان‌های معمولی بهبود نمی‌یاید و باید مورد درمان‌های خاص قرار بگیرند. استفاده از بتادین برای زخم‌های آنان ضرر دارد و سم است. بنابراین انجمن دیابت برنامه‌هایی برای آموزش درمان زخم برای دیابتی‌ها و ایجاد مراکز درمان زخم برای دیابتی‌ها دارد. این استاد دانشگاه تهران بیان کرد: نقش طب سنتی در درمان دیابت خیلی مؤثر است. پایین آوردن قند خون با مصرف بامیه در رژیم غذایی به جای درمان با قرص‌های شیمیایی جایگزین بسیار مناسبی است و هزینه درمان دیابتی‌ها را کاهش می‌دهد. این فعال مدنی افزود: بیمه‌های تکمیلی درمان‌های دیابتی‌ها را تحت پوشش قرار نمی‌دهند. بیمه‌ها تجاری فکر می‌کنند و درصدد کاهش هزینه هستند و اما در دنیا شرکت‌های بیمه با آموزش پیشگیری و اطلاع‌رسانی از بیماری‌ها دارند هزینه‌های خود را کاهش می‌دهند. اگر بیمه‌ها بیایند در بیمار‌یابی با انجمن دیابت همکاری کنند آمار بیماران کاهش می‌یابد و در انجام پایش‌های تست بیماری فردا دیگر پیوند کلیه نمی‌خواهند و مشکل قطع عضو و قلب پیدا نمی‌کنند. همکاری بیمه‌ها با سازمان‌های مردم نهاد از بروز بیماری‌ها پیشگیری می‌کند.

ارسال دیدگاه شما

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیر سیستم منتشر خواهند شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهند شد
  • پیام هایی که به غیر از زبان پارسی باشد منتشر نخواهند شد
۱۴۰۲/۱۲/۱۵ -  شماره 5556
جستجو
جستجو
بالای صفحه