عناوین این صفحه
کد خبر: ۱۳۴۸۹۳

«ظریف» چه نقشی در دولت پزشکیان خواهد داشت؟

چالش‌های ایران و آژانس بین المللی انرژی اتمی از یک سو و مذاکرات نیمه تمام در حوزه هسته‌ای از طرف دیگر به عنوان چالش‌های سیاست خارجی ایران در نظر گرفته می‌شوند و این درحالی است که پس از انتخاب مسعود پزشکیان به عنوان رئیس دولت چهاردهم، اتحادیه اروپا به ایجاد تعامل سازنده با ایران ابراز تمایل کرده است؛ با توجه به این شرایط پرسش‌هایی مطرح است.

جلال ساداتیان، دیپپلمات پیشین ایران در انگلستان و کارشناس ارشد سیاست خارجی  گفت:  با توجه به استقبالی که اروپایی‌ها از انتخاب آقای پزشکیان انجام دادند و گفتند آماده ارتباط و تعامل با ایران هستند، به نظرم می‌رسد که این موضوع غنیمتی است تا بخش‌هایی از زخم‌های ارتباطمان با اروپا را حل کنیم. درواقع رابطه با اروپا را که در مسئله زمستان سخت دچار مشکل کردیم، می‌توانیم حل کرده و همین حل رابطه، گشایشی در روابط ایران و غرب ایجاد کند.نکته دوم این است که تحولات سیاسی را باید مورد رصد قرار دهیم. باید به شرایط روابط خود با ایالات متحده دقت کنیم به ویژه با توجه به این که می‌دانیم از فرصت مذاکراتمان در عمان و اردن بهره لازم را نبرده‌ایم، همچنین شرایط داخلی ایالات متحده هم پیچیده است. مناظره آخر بایدن و ترامپ نشان داد که بایدن نمی‌تواند یک رقیب جدی برای ترامپ باشد و حتی برخی دموکرات‌ها به دنبال قانع کردن بایدن برای کناره‌گیری از رقابت‌ها و جایگزین شدن خانم کاملا هریس به جای او هستند. حتی برخی دموکرات‌ها به دنبال خانم میشل اوباما رفته‌اند تا او وارد رقابت‌های انتخاباتی شود. درست است که اگر دموکرات‌ها در قدرت باشند مسائل ایران راحت‌تر قابل حل است، اما حتی اگر ترامپ هم رئیس‌جمهور شود، با توجه به شخصیت معامله‌گری که دارد، بعید نیست که بتوانیم با او هم به توافقی دست پیدا کنیم.
وی در ادامه تاکید کرد: عمده مشکلات ما در مسائل منطقه‌ای رفتار‌های اسرائیل است. نتانیاهو طی ماه‌های اخیر در منطقه اقداماتی انجام که روابط نسبتا شکننده‌ای را بین غربی‌ها و اسرائیل به وجود آورده است. خود همین تنش‌های غرب و نتانیاهو، فرصتی است که ما می‌توانیم از آن بهره ببریم. آقای پزشکیان در مبارزه‌های انتخاباتی با تیمی همراه بود که به نظر می‌رسید مخالف تحریم‌ها هستند و آقای دکتر ظریف هم اگر خود وزیر خارجه نباشد، معمار روابط خارجی در دولت آقای پزشکیان خواهد بود. این موضوع را می‌توان با جزئیات و با اطمینان رسانه‌ای کرد و باید دید طرفین در ایران و آمریکا چگونه روابط را پیش خواهند برد.

ارسال دیدگاه شما

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیر سیستم منتشر خواهند شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهند شد
  • پیام هایی که به غیر از زبان پارسی باشد منتشر نخواهند شد
۱۴۰۳/۴/۱۹ -  شماره 5625
جستجو
جستجو
بالای صفحه