بعد از این که رئیسجمهور مجدداً و صراحتاً گفت که روند رفع فیلترینگ در حال طی شدن است، دلالان فیلترشکن که در سالهای اخیر، به طور عجیبی به ثروتهای نحومی رسیدهاند و نیز قاچاق کنندگان عمده تجهیزات اینترنت ماهواره ای و بدون فیلتر استارلینک، به هول و ولا افتادهاند تا نگذارند وضعیت اینترنت در ایران عادی شود.
آنها از رهگذر تجارت فیلترشکن، در هر سال گردش مالی عظیمی که تا ۳۰ هزار میلیارد تومانی برآورد میشود دارند که رقمی نجومی است و این مفت بری در حالی است که زحمت خاصی هم متحمل نمی شوند.
همچنین به لطف ایلان ماسک که اینترنت ماهواره ای بدون فیلتر راه انداخته، کاسبی جدیدی برای اینان شکل گرفته است و هر سِت استارلینک را به قیمتهایی بین ۵۰ تا ۲۰۰ میلیوت تومان به خلقالله گرفتار در فیلتر میفروشند!بدیهی است که این قوم، نگران بسته شدن دکان قدیمی فیلترشکن فروشی و دکان جدید الاحداث استارلینک فروشی شان شوند. آنها آنقدر پول و قدرت دارند که بخشی از آن را صرف مبارزه با تلاشهای دولت برای رفع فیلترینگ کنند.
البته طبیعتاً آنقدر صداقت ندارند که بگویند: آقای رئیسجمهور! ما یک گوشه ای نشسته ایم و به برکت فلیترینگ، گردش مالی هزاران میلیارد تومانی داریم که حتی در خواب هم نمی دیدیم! لطفاً پا روی دم ما نگذار و اگر خواستی، خودت یا برو و بچه ها هم از این خوان مفت، بهره مند شوید و باهم بخوریم.
تاجران فیلترشکن و استارلینک، روی پولهای کلان خود را با پرده ای از شعارهای به ظاهر انقلابی و دینی میپوشانند و داد و قال راه میاندازند که چرا میخواهید با رفع فیلترینگ، ارزش ها را پایمال کنید؟ چرا میخواهید با رفع فیلترینگ، کیان خانواده را به خطر بیندازید؟ چرا با رفع فیلترینگ، به شبکههای اجتماعی دشمن بها میدهید؟و از این دست حرفهای تکراری اندر تکراری که گوش ملتی از آن پر شده و حتی سرسام هم گرفتهاند.
باید به این ها گفت که اگر شما نگران ارزش ها و خانواده و محتواهای نامناسب در اینترنت هستید، غلط میکنید که فیلترشکن میفروشید. ضمن این که حنایتان دیگر رنگی ندارد و شعارهای ریاکارانه تان شبیه سر چوب کبریتی شده که از بس به صفحه اصطکاک کشیده شده و روشن نشده، چیزی رویش نمانده که گُر بگیرد، چه رسد به این که آتش هم بزند! فقط عِرض خود میبرید زحمت ما میدارید.تازه این، بخش پولی ماجراست و میماند فیلترشکنهای رایگانی که در این چند سال، مثل نقل و نبات توی دست و بال مردم، از خرد و کلان است. در دنیایی که هیچ گربه ای محض رضای خدا موش نمی گیرد، معلوم است که شرکتهای متعدد تولید کننده فیلترشکن در دنیا، از سر احسان و دلسوزی، هزینه نمی کنند تا برای مردم ایران فیلترشکن تولید کنند. همه میدانند که بخش عمده ای از فیلترشکنهای رایگان، اسرائیلی و آمریکایی است و باید از مخالفان رفع فیلترینگ پرسید شما که نگران رفع فیلتر هستید، نگران این نیستید که میلیون ها نرم افزار جاسوسی اسرائیلی و آمریکایی به نام فیلترشکن در گوشیهای مردم - از جمله صدها هزار مدیر از ردههای پایین تا بالا - نصب شده است و کک کسی هم نمیگزد؟!اگر فکر کرده اید که ما مردم آنقدر احمق هستیم که نمی فهمیم آن سوی بازی فیلترینگ که راه انداخته اید چیست، سخت در اشتباهید؛ بگذارید رک و راست و خیلی صریح بگوییم: شماها یا دلالان حرام لقمه سیری ناپذیر فیلترشکن و استارلینک هستید که فقط و فقط پول برایتان مهم است، ولو آن که از رهگذر آزار مستمر مردم در پروسه فیلترینگ خون شان را در شیشه کنید یا مأموران و مزدوران موساد و سیا هستید که با ظاهرهایی ارزشی، دارید اوامر رسیده را اجرا میکنید: المأمور معذور!یک عده آدم ساده و خوش باور و حتی خوش قلب و خوش نیت هم شدهاند بازیچه دست شما که اگر لازم باشد به خیابان بفرستید که به نام امت حزبالله شعار دهند تا مبادا با رفع فیلترینگ، بوقلمون تان به مرغ تبدیل شود.این کل ماجراست و البته دیگر بس است!
منبع:عصرایران
با حذف یارانه ۸.۵ میلیون تبعه خارجی وضعیت مردم ایران بهتر میشود؟
۳.۵ میلیون تبعه افغان در بازار کار ایران حضور دارند
گروه ایران: یک کارشناس بازار کار میگوید: وجود اتباع در ایران موجب کاهش دستمزد کارگران ایرانی شده است و همین مسئله باعث تضعیف حقوق نیروی کار داخلی و در عین حال تنزل حقوق کار در کشور میشود.
امروز موضوع خروج مهاجران افغانستانی از ایران و به تبع آن اهمیت حفظ جایگاه اشتغال در کشور به یک رکن اساسی تبدیل شده است. برخی از کارشناسان علیرغم سیاستهای اشتباه دولتها در رفع بیکاری، حضور و فعالیت اتباع خارجی در بخشهای مختلف اقتصادی را دلیل کاهش نرخ اشتغالزایی میدانند.
در همین رابطه یک کارشناس بازار کار در گفتوگو با اقتصاد ۲۴ در رابطه با میانگین نرخ بیکاری در کشور گفت: در حال حاضر نرخ بیکاری در کشور در حال افزایش است به طوری که متوسط نرخ بیکاری فارغالتحصیلان بالای ۴۲ درصد، جوانان ۲۳ درصد و زنان بالای ۲۶ درصد است. همچنین برآورد میشود بیش از سه و نیم میلیون اتباع خارجی در ایران اشتغال به کار دارند.حمید حاج اسماعیلی گفت: اگر رقم گفته شده از اتباعها از کشور خارج شود بلافاصله افراد بی شغل کشور جایگزین و باعث رونق اقتصاد میشود.وی با اشاره به موضوع مهارت اتباع گفت: عمده فعالیت اتباع در کشور، مشاغل یدی است که در ابتدا به صورت کارگر ساده بودهاند و تخصصی در بیشتر زمینههای شغلی نداشتهاند اما پس از کسب مهارت، به صورت استاد فعالیت کردند که باعث مختل شدن بازار کار در کشور شده است.
اتباع خارجی بدون مجوز چگونه فعالیت میکنند؟
اسماعیلی ادامه داد: اتباعی که مشغول به کار هستند، روادید سیاسی و پروانه کسب ندارند و به صورت غیر قانونی وارد کشور میشوند، لذا نهادهای رسمی و سازمانهای ذیربط باید پاسخ دهند که اتباع غیرقانونی چگونه بدون مجوز قانونی، در بازارها حضور دارند؟وی افزود: ورود اتباع به کشور هیچ مزیتی به همراه نداشته است که با خروج آنها از بازار کشور، با چالشهای اساسیای روبهرو شویم. عمده آنها کارگر سادهای بودند که با آموزش در کشور مهارتهای جدید آموختند.با توجه به اینکه پیمانکاران دولتی و بخش خصوصی میتوانند از نیروی کار ایرانی بهرمند شوند و مهارتهای مدنظر را به نیروی کار داخلی آموزش دهند، دلیل استفاده از نیروی کار خارجی چیست؟ ضمن اینکه از لحاظ قانونی نیز بهره گیری از اتباع خارجی منع قانونی به همراه دارد.
کاهش دستمزد کارگر ایرانی با حضور اتباع خارجی
اسماعیلی ادامه داد: وجود اتباع در ایران موجب کاهش دستمزد کارگران ایرانی شده است چرا که وقتی اتباع بدون مجوز وارد بازار کار میشوند، از مزیتهای قانونی برخوردار نیستند، ساعت کاری بالا و بیمه به آنها تعلق نمیگیرد و در نتیجه کارفرمایان با توجه به دستمزد کمی که به اتباع خارجی میدهند آنها را به نیروی کار داخلی ترجیح میدهند و همین مسئله باعث تضعیف حقوق نیروی کار داخلی و در عین حال تنزل حقوق کار در کشور میشود. بسیاری از آسیبهای اتفاق افتاده ناشی از نبود اشتغال، حقوق نامناسب و پرداخت دستمزدهای ناکافی در یک رقابت نابرابر کارگر ایرانی است.
وی در رابطه با تعلق گرفتن یارانه به اتباع خارجی نیز گفت: هشت و نیم میلیون تبعه خارجی در داخل کشور حضور دارند که به آنها یارانه پرداخت میشود. این در حالی است که بیشتر کالاهای اساسی در ایران با یارانه قابل خریداری است. زمانی که حدودا ۷ یا ۸ میلیون یارانه، گاز و برق به اتباع خارجی تعلق میگیرد، اگر این تعداد -با توجه به خروج آنها از کشور- کم شود، در نتیجه تورم کاهش مییابد؛ به طور مثال حداقل مصرف نان اتباع خارجی ۳۰ میلیون است که اگر این مقدار کاهش یابد و در نتیجه باید به یارانه مردم اضافه شود.
خروج اتباع از کشور، اقدامی ملی است
کارشناس بازار کار در پایان گفت: این تعداد جمعیت اتباع خارجی که یک دهم جمعیت کشور را شامل میشود نوعی تهدید ملی است، بنابراین حضور آنها ضرورتی ندارند و تصمیمی که دولت چهاردهم برای ساماندهی وضعیت و بازگرداندن آنها به کشور خودشان گرفته شده، اقدامی درست و ملی است و امیدواریم که با خارج شدن اتباع خارجی از کشور، بازار کار متعادل شود و ظرفیت برای نیروی کار ایرانی و اشتغال آنها فراهم بشود.