عناوین این صفحه
کد خبر: ۱۳۵۸۴۹
کارمندان و کارگران ۶۶ درصد بیشتر از همه اصناف مالیات دادند؛

مالیات ستانی از مردم رکورد زد؛ ۸۱۲ هزار میلیارد تومان در ۹ ماه

گروه اقتصادی: در ۹ماهه سال ۱۴۰۳، بالغ بر ۸۱۲ هزار و ۷۸میلیارد تومان درآمد مالیاتی وصول شده که نسبت به مدت مشابه سال قبل رشد ۴۸درصدی داشته و نسبت به بودجه مصوب حدود ۹۰ درصد تحقق یافته است.

از مجموع درآمد‌های مالیاتی امسال، بیش از ۵۴۱ هزار میلیارد تومان (معادل ۶۷ درصد) از محل مالیات‏‏های مستقیم (شامل مالیات بر اشخاص حقوقی بیش از ۳۶۲ هزار میلیارد تومان، مالیات بر درآمد‌ها بالغ بر ۱۵۹ هزار میلیارد تومان و مالیات بر ثروت بیش از ۲۰ هزار میلیارد تومان) است.
براساس آمار‌های ارائه شده از سوی سازمان امور مالیاتی کشور، سهم اصناف و مشاغل از مالیات ۹ ماهه سال ۱۴۰۴، ۵۶ هزار میلیارد تومان و سهم مالیات کارکنان بخش خصوصی و عمومی ۹۳ هزار میلیارد تومان بوده است.
با توجه به گزارش سازمان امور مالیاتی کشور، در بازه زمانی نه ماهه سال‏ جاری، بیش از ۲۷۰ هزار میلیارد تومان (معادل ۳۳ درصد) از محل مالیات بر کالا‌ها و خدمات وصول شده که بخش عمده آن از محل مالیات بر ارزش افزوده بالغ بر ۱۷۳ هزار میلیارد تومان است.
سهم مالیات مشاغل ۷ درصد از کل وصولی نه ماهه، در حدود ۵۶ هزار میلیارد تومان و سهم مالیات کارکنان بخش خصوصی و عمومی ۱۲ درصد از کل وصولی، رقمی در حدود ۹۳هزار میلیارد تومان است. کارمندان و کارگران ۳۷همت برابر با ۶۶ درصد بیشتر از اصناف در این مدت مالیات داده‌اند.
یک اقتصاددان  در پاسخ به سئوال مشکلات نظام مالیاتی کشور گفت: در نظام مالیاتی، مشکلات بزرگی وجود دارد. وجود نداشتن عدالت مالیاتی، یکی از این مشکلات است. به این معنی که در اخذ مالیات، معاف بودن افراد از آن و فرار مالیاتی، عدالتی وجود ندارد. درآمد مالیات و نسبت مالیات به درآمد دولت، یکی دیگر از مشکلات است. ما باید بتوانیم از طریق مالیات به اندازه کافی بودجه دولت را پوشش دهیم و دچار کسری عملیاتی نباشیم. مسئله دیگری که وجود دارد، بحث بانک اطلاعاتی و شفافیت در سامانه‌های هوشمند است. این سامانه‌ها که از فرار‌های مالیاتی جلوگیری و مالیات ستانی را دقیق‌تر‌ می‌کنند و باعث مالیات‌ستانی درست می‌شوند، دچار ضعف و مشکل هستند. درواقع ۳ مشکل مذکور یکی از مهم‌ترین مشکلات نظام مالیاتی هستند.
 علی مروی افزود: برای عملی کردن مالیات بر درآمد اشخاص، باید زیرساخت‌های فنی و اطلاعات مورد نیاز توسط نظام مالیاتی فراهم شود. با فراهم کردن این زیرساخت‌ها و اطلاعات شاید نظام مالیاتی، بتواند پیش‌نیاز‌های مالیات بر درآمد اشخاص را محقق کند.نظام مالیاتی ما، تابع اقتصاد کلان است. دراصل، امکان متناسب بودن نظام مالیاتی و صحیح نبودن اقتصاد کلان وجود ندارد.  این مخارج باید برای مردم تبیین و شفاف شوند و اگر این کار انجام نشود، مردم برای پرداخت مالیات مقاومت می‌کنند. همچنین علاوه بر این اولویت‌ها، جزئیات دیگری مثل حساب‌ها و پرونده‌های مالیاتی مردم وجود دارد که باید به آن‌ها رسیدگی شود.

ارسال دیدگاه شما

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیر سیستم منتشر خواهند شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهند شد
  • پیام هایی که به غیر از زبان پارسی باشد منتشر نخواهند شد
۱۴۰۳/۱۰/۱۲ -  شماره 5740
جستجو
جستجو
بالای صفحه