با وجود اینکه سیاستگذار تلاش دارد با خبردرمانی قیمت دلار را کاهش دهد، معاملهگران خبر از ورود تقاضای جدید به بازار ارز میدهند.قیمت دلار روز گذشته با افزایش محدودی بازگشایی شد. این رشد از ۱۰۰ تومان شروع شد و به صورت پلکانی تا ۴۰۰ تومان رسید.معاملهگران با توجه به روند رنج دلار در چند روز اخیر معتقدند بازار کمرمق روزهای گذشته باعث ورود خریداران جدید به بازار ارز شده است. هرچند بررسی میدانی بازار ارز حاکی از این است که با وجود کاهش محدود قیمت در روزهای اخیر دلار در بازار کم بوده است.گفتنی است سیاستگذار تلاش دارد با سیگنالهایی اثر مثبت بر بازارها بگذارد. در همین راستا علی شریعتی عضو اتاق بازرگانی اعلام کرد با توجه به جلسه سران قوا و استیضاح همتی قیمت دلار تا میانه کریدور هفتم پایین خواهد آمد.از سوی دیگر فاطمه مهاجرانی سخنگوی دولت در توییتی اعلام کرد که احتمال تصویب FATF بالا رفت و با هماهنگی قوا و دستور رهبری FATF به مجمع تشخیص برگشته است.
بازار ارز تهران روز سهشنبه در حالی معاملات را آغاز میکند که قیمت دلار در معاملات روز دوشنبه کاهشی بود. قیمت دلار روز دوشنبه به تدریج کاهش یافت و به محدودهای در کریدور هفتم رسید.
معاملهگران معتقدند این افت ناشی از مداخله سیاستگذار با تزریق ارز به بازار است. از نگاه آنها، استفاده از اخبار مثبت، افزایش اختیارات بانک مرکزی در مدیریت ارز، و اعلام رسمی استیضاح وزیر اقتصاد، از عوامل اصلی این روند نزولی بوده است.
کارشناسان اقتصادی نیز بر این باورند که دلار تا میانه کریدور هفتم عقبنشینی کرده است. آنها تأکید میکنند که قیمت دلار از سطح واقعی خود فاصله گرفته و رشد انتظارات تورمی میتواند مجدداً این ارز را به مسیر صعودی بازگرداند.به نظر میرسد در صورت عدم انتشار اخبار منفی جدید، قیمت دلار همچنان با نوسانات محدود و رفتوبرگشتی به حرکت نزولی خود ادامه دهد.
همچنین قرار بود روز دوشنبه عرضه ارز توسط شرکتهای پتروشیمی در بازار ارز تجاری آغاز شود. تحقق این برنامه میتواند طی روزهای آینده به کاهش بیشتر قیمت دلار و سایر ارزهای مهم کمک کند.با این حال، قیمت دلار تهران روز گذشته معاملات خود را بدون تغییر نسبت به روز یکشنبه و در پایینترین سطح کریدور هفتم آغاز کرد. این ارز در ساعات ابتدایی با کاهش قیمت به نیمه اول این کانال حرکت کرد و سپس در ادامه روز در میانه این محدوده نوسان داشت.
دلار هرات نیز دیروز با فاصله قیمتی ۶۸۰ تومانی نسبت به معاملات پشت خطی شب یکشنبه، در کف کانال نهم کریدور هفتم شروع به کار کرد. این ارز به تدریج وارد مسیر نزولی شد و به کانال هشتم کریدور هفتم عقبنشینی کرد و در نیمه دوم این کانال معامله شد. واضح است که آرامش نسبی بازار ملتهب هفته گذشته، نتیجه خوشبینی معاملهگران به فضای سیاسی و تقویت دیپلماسی در سیاست خارجی کشور بوده است. این نگاه مثبت، در کنار خبرهایی مبنی بر عرضه ارز از سوی بازارساز، توانسته نوسانات شدید دلار را مهار کند. به نظر میرسد تا زمانی که جریان اخبار تغییر نکند و حباب درهم و تتر در محدودههای منطقی باقی بمانند، دلار در سطوح بالاتر از این محدودهها جهش خاصی نخواهد داشت.به گفته تحلیلگران فنی، در صورت عدم وقوع ریسکهای سیاسی جدید، بازار همچنان در مسیر اصلاح باقی خواهد ماند. این اصلاح بهصورت تدریجی و زمانبر است و احتمال دارد تا یک ماه ادامه داشته باشد. از دید تکنیکال، الگوی هارمونیک نشان میدهد که بازار میتواند به سطوح پایینتری نیز برسد.
اخبار استیضاح وزیر اقتصاد و حواشی پیرامون وزیر امور خارجه، پیامدهای منفی برای بازار داشته است. برخی فعالان بازار استیضاح را اقدامی در راستای حفظ ارز چندنرخی و منافع مرتبط با آن میدانند. در این میان، اظهار نظر یک عضو اتاق بازرگانی درباره ارتباط استیضاح همتی با کاهش قیمت دلار، برای معاملهگران مبهم و سؤالبرانگیز است. با این حال، روز دوشنبه خبرهایی منتشر شد که نشان میداد استیضاح همتی منتفی شده است.
معاملهگران معتقدند حمایت قوی درهم در محدوده ۲۱ هزار و ۷۰۰ تومان قرار دارد و در صورت شکست این سطح، احتمال ورود به فاز نزولی وجود دارد. مقاومت اصلی این اسکناس نیز در ۲۲ هزار و ۲۰۰ تومان قرار گرفته است و عبور از آن میتواند مسیر صعودی جدیدی را برای این ارز رقم بزند.