علاوه بر تداوم اصرار کاخ سفید بر موضع «غنیسازی صفر» که موجب شد وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی از ابهام در برگزاری دور پنجم مذاکرات با ایالات متحده سخن گفته و تاکید کند، «ما هنوز در حال بررسی این موضوع هستیم که آیا در آن تاریخ و در آن مکان، مذاکراتی مفید و سودمند میتواند برگزار شود یا خیر»، پیام در شبکه ایکس نیز حاوی یک هشدار دیگر و این بار توامان اسرائیل و ایالات متحده را مخاطب قرار داده و از ارسال نامهای به دبیرکل سازمان ملل متحد خبر داده بود.عراقچی نوشت: «تهدیدهای رژیم یاغی اسرائیل موضوع تازهای نیست؛ اما افشای اخیر به نقل از مقامات امریکایی که از برنامههای اسرائیلی برای حمله غیرقانونی به ایران و تأسیسات هستهای ما پرده برداشتهاند؛ هشداردهنده بوده و باید به صورت فوری و جدی از سوی شورای امنیت سازمان ملل متحد و آژانس بینالمللی انرژی اتمی محکوم شود». عراقچی در این پیام بار دیگر نسبت به تلاش نخستوزیر اسرائیل برای برهم زدن روند دیپلماسی و منحرف کردن افکار عمومی هشدار داده بود.وی در حالی نسبت به هرگونه ماجراجویی اسرائیل هشدار داده است که چندین مقام آمریکایی به سیانان گفتهاند که اطلاعات جدیدی بهدست آمده که نشان میدهد اسرائیل در حال آمادهسازی برای حمله به تأسیسات هستهای ایران است. حتی در حالی که دولت ترامپ به دنبال توافق دیپلماتیک با تهران است. صنم وکیل، مدیر برنامه خاورمیانه و شمال آفریقا در اندیشکده چتم هاوس لندن، در همین ارتباط به سیانان گفت که «تهدید به جنگ تنها باعث میشود ایران بر موضع کنونی خود پافشاری کند.بهترین راه برای پیشبرد مذاکرات، گفتوگوهای محرمانه و آرام بین دو طرف است.»
برخی از کارشناسان غربی هشدار میدهند که حمله اسرائیل به تأسیسات هستهای ایران احتمالاً به پایان مذاکرات با آمریکا منجر خواهد شد و حتی ممکن است تهران را به خروج از پیمان منع گسترش تسلیحات هستهای (NPT) سوق دهد. هیات مذاکره کننده ایرانی که در فضای پرابهام و گرگ و میش تداوم مواضع غیرسازنده طرف آمریکایی و کشانده شدن موضوعات مذاکراتی به رسانههای غربی وارد پایتخت ایتالیا شده بودند، در حالی پس از سه ساعت محل اقامت سفیر عمان در رم را ترک کردند که عدم حضور مذاکره کننده ارشد آمریکایی در ساعت پایانی این دور از مذاکرات ابهاماتی را در رابطه با کیفیت مذاکرات در اذهان و رسانهها ایجاد کرده بود.
دور پنجم مذاکرات رم، با وجود پیشرفتهای محدود، همچنان در سایه اختلافات عمیق بر سر غنیسازی قرار گرفت. پیشنهادات جدید عمان میتواند روزنهای برای پیشرفت باشد، اما موفقیت مذاکرات به تصمیمگیری شجاعانه و انعطافپذیری طرفین، بهویژه آمریکا، بستگی دارد. ادامه فشارهای تحریمی و تهدیدهای نظامی نهتنها دیپلماسی را تضعیف میکند، بلکه خطر تشدید تنشهای منطقهای را افزایش میدهد.جمهوری اسلامی ایران با تأکید بر حقوق خود و هشدار نسبت به پیامدهای اقدامات خصمانه، نشان داده است که آماده تلافی در برابر هرگونه ماجراجویی است، اما همچنان مسیر دیپلماسی را باز نگه داشته است.