کمتر از ۳ ماه دیگر یعنی دیماه، سالروز نخستین سفر حسن روحانی بهعنوان رئیس دولت یازدهم به استان خوزستان بهعنوان نخستین مقصد سفر استانی رئیسجمهور بعد از انتخاب بهعنوان رئیس دولت یازدهم است، بررسی کوتاه در تقویم سفرهای رئیسجمهور به خوزستان نشان میدهد که طی ۵ سال ریاست جمهوری حسن روحانی، وی ۴ سفر به خوزستان داشته که سه سفر آن در آستانه انتخابات ریاست جمهوری دوازدهم بوده است.
بهطور مشخص حسن روحانی بعد از نخستین سفر خود در دیماه ۱۳۹۲، آبان ماه و اسفندماه سال ۱۳۹۵ دو سفر دیگر به خوزستان داشته که این سفرها محتوایی نبوده همچنین خروجی آن تنها وعده توخالی برای مردم خوزستان بوده است، آخرین سفر حسن روحانی بهعنوان رئیس دولت یازدهم به خوزستان به سفر انتخاباتی وی در اردیبهشتماه سال ۱۳۹۶ بازمیگردد.
به گزارش فارس از اهواز، بسیاری از نخبگان خوزستانی معتقدند که این سفرها صرفاً انتخاباتی و تبلیغاتی بوده و هیچگونه خروجی برای خوزستان نداشته است.نماینده خرمشهر میگوید: هیچگاه به سفرهای رئیسجمهور و معاون اول رئیسجمهور به خوزستان و شهرستان خرمشهر خوشبین نبودم، متأسفانه دولت وعدههای خود به نمایندگان مجلس را عملی نکرده است.
اهم وعدهها
روحانی در سفر انتخاباتی خود به خوزستان در جمع هواداران خود در ورزشگاه تختی اهواز اظهار میکند: ما در طرح ۵۵۰ هزار هکتاری مقام معظم رهبری که سالها زمینمانده بود تا پایان امسال ۳۱۲ هزار هکتار را احیا خواهیم کرد؛ من به شما مردم خوزستان قول میدهم یکی از اولویتهای دولت دوازدهم محیطزیست خوزستان باشد. ما باید با ریز گردها مقابله کنیم. ما باید طرح ملی و فراملی برای ریزگرد اجرا کنیم.وی میگوید: مردم خوزستان باید رابطه نزدیکتری با کشورهای همجوار داشته باشد، باید ویزا بین ایران و عراق برداشته شود تا مردم راحت تردد کنند.روحانی عنوان میکند: اعلام میکنم هر طرح بزرگ صنعتی که در این استان بخواهد اجرا شود باید اول طرح محیطزیست و سپس اشتغال نیروهای بومی را در اولویت خود قرار دهد.وی میافزاید: همه میدانیم که مشکلات مردم ایران تمام نشده است، ما میدانیم که برای پایداری برق خوزستان باید کار شود. ما میدانیم که هورها و تالابها باید پر آب و احیا شود، ما تالابهای شادگان و هورالعظیم را از یاد نبردهایم.روحانی بابیان اینکه به حول و قوه الهی اروند را احیاء خواهیم کرد، وعده میدهد: منطقه آزاد اروند را بیشتر سامان خواهیم داد و اشتغال و تجارت را در خوزستان ایجاد خواهیم کرد.
نتیجه وعدههاچه شد؟
طرح ۵۵۰ هزار هکتاری: عبداله سامری نماینده خرمشهر ضمن انتقاد از عدم تأمین آب طرح ۵۵۰ هزار هکتاری و عملیاتی نشدن فاز جدید آن اظهار میکند: به عملکرد وزیر جهاد کشاورزی درزمینه تأمین آب طرح ۵۵۰ هزار هکتاری انتقاد جدی داریم و استیضاح وزیر جهاد کشاورزی در دستور کار نمایندگان خوزستان قرارگرفته است.ریزگردها: بهطور مشخص تاکنون درزمینه کاهش ریز گردها اقدام جدی از سوی دولت صورت نگرفته است، بلکه تنها سازمان حفاظت محیطزیست به فرد دیگری واگذار شد که او نیز با اظهارنظرهای غیر کارشناسی موجبات اعتراض اعضا مجمع نمایندگان خوزستان در حاشیه سفر معاون اول رئیسجمهور به خوزستان در سال ۹۶ را در پی داشت.
برداشته شدن ویزا میان ایران و عراق: برابر اظهارنظر رحمانی فضلی وزیر کشور طرف عراقی حاضر به برداشتن ویزا نیست؛ البته علاوه بر برداشته نشدن ویزا موضوع نابسامانی بازار ارز نیست تأثیر محسوسی بر تبادلات میان ایران و عراق داشته است.
اولویت طرحهای بزرگ صنعتی با محیطزیست و اشتغال نیروهای بومی: این وعده نهتنها عملیاتی نشده بلکه به گفته عبداله سامری نماینده خرمشهر در مجلس دو طرح بزرگ فولاد در خرمشهر در حالی در فاصلهای اندک با منازل مسکونی مردم احداثشده که جزو صنایع آلاینده و آب بر بوده و میتواند سونامی سرطان در خرمشهر به راه اندازد همچنین به گفته سامری این دو طرح فولادی فاقد مجوز ارزیابی محیطزیست هستند.
در موضوع اشتغال نیروهای بومی نیز طی یک سال اخیر شاهد تجمعات اعتراضی مقطعی از سوی جوانان جویای کار آبادانی مقابل فرمانداری ویژه این شهرستان بودهایم که این موضوع سبب شده تا نمایندگان مردم آبادان در مجلس شورای اسلامی طی هفته اخیر در نامهای به رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی خواستار اعمال ماده ۲۳۶ آییننامه داخلی مجلس شورای اسلامی در خصوص عدم اجرای قانون در فاز دوم پالایشگاه نفت آبادان بهطور مشخص عدم بهکارگیری نیروهای بومی و استفاده از نیروهای غیربومی در این ظرفیت شغلی است.
تالاب شادگان و هورالعظیم: بیش از ۴ ماه است که طرف عراقی تالاب هورالعظیم به دلیل خشکی این تالاب در آتش میسوزد و دود آن در چشم ساکنان مناطق غربی، مرکزی و جنوب غربی خوزستان میرود اما دولتمردان بعد از ۴ ماه هنوز نتوانستهاند برای حل این معضل چارهاندیشی کنند.در خصوص تالاب شادگان نیز به گفته رئیس اداره حفاظت محیطزیست شادگان، نیمه شمالی و نیمه جنوبی تالاب شادگان چیزی حدود ۷۰ درصد این تالاب خشکشده است.
احیای اروندرود: باوجود وعدههای متعدد از سوی رئیسجمهور، معاون اول رئیسجمهور، وزیر امور خارجه و وزیر راه و شهرسازی برای پیگیری لایروبی اروندرود از طریق رایزنی با طرف عراقی اما به گفته عبداله سامری، دولتمردان عزمی برای احیای اروندرود و لایروبی این آبراه و تفاهم با طرف عراقی برای حل مشکلات این پروژه ندارند.
ساماندهی منطقه آزاد اروند: در آستانه انتخابات دوازدهمین دوره ریاست جمهوری، حسن روحانی دستور استقرار گمرک در گیتهای ورودی و خروجی منطقه آزاد اروند را صادر کرد اما به گفته فرماندار ویژه آبادان، گمرک تاکنون برای خروج از بندر خرمشهر و استقرار در گیتهای ورودی و خروجی منطقه آزاد اروند اقدام نکرده و به دستور رئیسجمهور نیز تمکین نکرده است.از قصور نمایندگان مردم خوزستان در پیگیری هماهنگ این وعدههای انتخاباتی رئیسجمهور که بگذریم اما انگار حکایت وعدههای پوچ دولتمردان به مردم خوزستان پایانی ندارد.