کد خبر: ۱۱۵۱۹۵
شاعری که برای همه قابل فهم است؛

چرا فریدون مشیری ماندگار شد؟

شاید بتوان گفت تفاوت عمده‌ شعر نو فریدون مشیری با دیگران در این بود که برای همه قابل فهم است.

‌به گزارش ایسنا، فریدون مشیری در ۳۰ شهریورماه سال ۱۳۰۵ در تهران و در خانه‌ای که افرادش دوستداران شعر و ادب پارسی هستند، به دنیا آمد. پدربزرگ او، میرزا جوادخان مؤتمن‌الممالک از شاعران زمان ناصری بود.
فریدون مشیری با حکایات سعدی، غزلیات حافظ و حماسه فردوسی بزرگ شد. خانواده مشیری سال ۱۳۱۳ به علت ماموریت کاری ره‌سپار مشهد شدند و پس از مدت هفت سال سکونت در مشهد، در سال ۱۳۲۰ به‌دلیل حمله‌ متفقین و آشفتگی اوضاع به تهران بازگشتند.فریدون مشیری در دوران شاعری خود، در هیچ عصری دست از کار نکشید و شعرش بازتابی از همه‌ مظاهر زندگی و حوادث جهان گذشته و همواره، و ستایش‌گر خوبی و پاکی و زیبایی و بیان‌گر همه‌ احساسات و عواطف انسانی بوده است.
او سرودن شعر را از ۱۵سالگی آغاز کرد و در ۱۶ سالگی غزلی را با انگیزه‌ واقعه شهریور ۱۳۲۰ سرود:
بیا که تیر نگاهت هنوز در پر ماست
گواه ما پر خونین و دیده تر ماست
دلی که رام محبت نمی‌شود دل توست
سری که در ره مهر و وفا رود سر ماست
به پادشاهی عالم نظر نیندازیم
گدای درگه عشقیم و عشق افسر ماست
فریدون مشیری در سن ۱۸ سالگی هم‌زمان با تحصیل در سال آخر دبیرستان، در اداره پست و تلگراف استخدام شد و در همین زمان، شعر «فردای ما» از فریدون مشیری در «روزنامه ایران ما» به چاپ رسید. سپس در آموزشگاه فنی وزارت پست و تلگراف مشغول تحصیل شد. انجام کار اداری و کارهای مطبوعاتی، در ادامه تحصیلش مشکلاتی ایجاد می‌کرد.مشیری کار در مطبوعات را رها نکرد و در سال ۱۳۳۲ مسئول صفحه ادبی مجله روشنفکر شد؛ بسیاری از شاعران مشهور معاصر، اولین بار با چاپ شعرهایشان در این صفحات معرفی شدند. در همین زمان شعرهایش در مجله‌ سخن هم به چاپ می‌رسید.فریدون مشیری بعدها تایید و تشویق دکتر خانلری، مدیر مجله‌ سخن و دکتر رحیم مصطفوی مدیر مجله‌ روشنفکر را از عوامل موثر پیشرفت و موفقیت خود در کار شعر و ادبیات عنوان کرد. مشیری در سال‌های پس از آن نیز تنظیم صفحه شعر و ادبی مجله سپید و سیاه و زن روز را برعهده داشت.
این شاعر در ۱۳۳۴ نخستین دفتر شعرش را با نام «تشنه طوفان» در ۲۸ سالگی با مقدمه «محمدحسین شهریار» و «علی دشتی» منتشر کرد که نیمی از آن شعر کلاسیک و نیم دیگر شعر نو بود؛ اما شاید بتوان گفت تفاوت عمده‌ شعر نو فریدون مشیری با دیگران در این بود که برای همه قابل فهم است.معروف‌ترین اثر فریدون مشیری شعر «کوچه » نام دارد که در اردیبهشت ۱۳۳۹ در مجله «روشنفکر» چاپ شد.
قسمتی از شعر «کوچه»
بی‌تو مهتاب شبی باز از آن کوچه گذشتم
همه تن چشم شدم خیره به دنبال تو گشتم
شوق دیدار تو لبریز شد از جام وجودم
شدم آن عاشق دیوانه که بودم
در نهانخانه‌ جانم گل یاد تو درخشید
باغ صد خاطره خندید
عطر صد خاطره پیچید
با توجه به علاقه‌ای که فریدون مشیری به عرفان و تصوف ایرانی داشت، مجموعه ای از ۱۰۰ ماجرا منسوب به «شیخ ابوسعیدابوالخیر» را با عنوان «یک‌سو نگریستن و یکسان نگریستن» و با مقدمه‌ای به قلم دکتر «جوادنوربخش» در اوایل دهه ۱۳۴۰ منتشر کرد.پس از هفت سال که از چاپ موفقیت‌آمیز «ابر و کوچه» می‌گذشت، مشیری در سال ۱۳۴۷ دفتر «بهار را باور کن» را به چاپ رساند و بعد «کتاب‌های مروارید مهر» در سال ۱۳۵۵ و «از خاموشی» را در سال ۱۳۵۷ به چاپ رساند. فریدون مشیری در سال‌های دهه ۵۰ به‌عضویت شورای موسیقی و شعر رادیو در آمد.
این شاعر توجه خاصی به موسیقی ایرانی داشت و به همین دلیل عضویت شورای موسیقی و شعر رادیو را پذیرفته بود. او از سال ۱۳۵۰ تا ۱۳۵۷ در کنار افرادی چون هوشنگ ابتهاج، سیمین بهبهانی و عماد خراسانی، سهمی بسزا در پیوند دادن شعر با موسیقی و غنی ساختن برنامه‌ «گل‌های تازه» رادیو ایران آن سال‌ها داشت. در سال ۱۳۷۶ فریدون مشیری به دعوت دوستدارانش سفری به اروپا و ایالات متحده آمریکا کرد و هرجا که پا می‌گذاشت مورد استقبال ایرانیان مقیم خارج از کشور قرار می‌گرفت. او با این که تحت نظر پزشک بود، در شب‌های شعری که برایش ترتیب داده می‌شد شرکت می‌کرد و بدون احساس خستگی دو ساعت و گاه بیش‌تر برای علاقه‌مندانش شعر می‌خواند و فقط در ایالات متحده در ۲۴ شهر برنامه اجرا کرد. همچنین در سال ۱۳۷۸ طی سفری به سوئد در مراسم شعرخوانی در چندین شهر از جمله استکهلم و مالمو و گوتبرگ شرکت کرد.
مشیری درآمد آخرین شب شعرش در آمریکا را به سازمان کمک به معلولین «کهریزک» اهدا کرد و با وجود کسالت در این جلسه که در شب ۱۱ ژانویه ۱۹۹۸ در لس‌آنجلس برگزار شد، حضور یافت. درآمد آن شب حدود ۱۲۰۰۰ دلار بود که نیمی از آن، از فروش شعرهایی که او به خط خود می‌نوشت و به علاقه‌مندانش هدیه می‌داد، بود.فریدون مشیری در ۱۰ سال آخر عمرش آن‌قدر پرکار شده بود که از مجموع ۱۲ دفتر چاپ‌شده از وی، شش دفتر مربوط به ۱۰ سال آخر عمرش است که از دیار آشتی ۱۳۷۱، آه باران ۱۳۷۱، با پنج سخن‌سرا ۱۳۷۲، لحظه‌ها و احساس ۱۳۷۶، آواز آن پرنده غمگین ۱۳۷۷ و تا صبح تابناک اهورایی ۱۳۷۹ هستند. فریدون مشیری سال‌ها از بیماری رنج می‌برد و در بامداد سوم آبان‌ماه ۱۳۷۹ در سن ۷۴ سالگی در تهران دیده از جهان فروبست. مزار او در بهشت زهرا، قطعه‌ هنرمندان است.
منابع: به‌نرمی باران (جشن‌نامه‌ فریدون مشیری) و زندگی‌نامه‌ مشهورترین شاعران ایران

 

 نرخ دلار و یورو در برابر ریال به بیش از سه برابر رسید؛ سرنوشت نامعلوم دلار بعد از ۱۳ آبان

گروه اقتصادي:
چند روزی است که بازار دلار رنگ آرامش به خود گرفته است و دیگر خبری از تکانه‌های قیمتی و نوسان‌های هیجانی نیست به طوریکه روز گذشته  قیمت دلار روی کانال ۱۳ هزار و ۷۰۰ تومان جای‌گذاری شد که نسبت به هفته قبل بین ۱۰۰ تا ۲۰۰ تومان کاهش قیمت داشت.
کاهش قیمت در شرایطی صورت گرفت که پیش از آغاز به کار فروشندگان در بازار، برخی معامله گران لفظ‌های خرید خود را در محدوده ۱۳ هزار و ۸۰۰ الی ۱۳ هزار و ۹۰۰ تومان اعلام می‌کردند و پس از نزدیک شدن به ساعت ۱۱ تا ۱۲ ظهر فروشندگان نرخ‌های خود را به سمت پایین‌تر سوق دادند تا انگیزه مشتری‌ها برای خرید بیشتر شود؛ با این حال در بازار خریدار زیادی حضور ندارد.
به نظر می‌رسد همزمانی بازداشت دلالان بازار ارز و سکه و صدور محکومیت آن‌ها در هفته‌های گذشته و انسداد سایت‌های طلا و ارز به کاهش هیجانات بازار ارز کمک کرده همچنین پس از آنکه شورای نگهبان اعلام کرد مصوبه CFT هنوز در دستور کار قرارنگرفته گمانه‌زنی‌های را به این سمت و سو کشاند که این تعلل به سمت تصویب این لایحه جنجال برانگیز پیش خواهد رفت که مسلما اثر مثبت خود را بر این بازار خواهد گذاشت.
این درحالی است که ورود بیش از ۷۰‌درصد ارز صادراتی پتروشیمی‌ها به سامانه نیما بخش زیادی از مشکل کمبود ارز را حل کرد،  همچنین با نزدیک شدن به ایام اربعین تقاضای مردم به گرفتن دینار عراقی بیش از تقاضای دلار شده است و کاهش تقاضا دراین ایام یکی دیگر از عوامل کاهش قیمتی دلار در بازار ارز محسوب می‌شود.
هادی حق شناس اقتصاددان در مورد وضعیت بازار ارز و پیش‌بینی در هفته آینده به رویداد۲۴ گفت: قیمت دلار در بازار ایران دو نکته مهم دارد؛ نکته اول اینکه بخشی از قیمت فعلی دلار در بازار ایران ناشی از متغیر‌های بنیادی اقتصاد است و ناشی از تورم‌های انباشته شده سال‌های ۹۲ تا ۹۶ است همچنین کاهش میزان فروش نفت ایران و تحریم‌های یک جانبه اقتصاد ایران که احتمالا پیش‌بینی می‌شود بر صادرات و واردات اثر منفی بگذارد.
به گفته حق شناس بخشی از قیمت دلار متاثر از متغیر‌هایی است که ذکر شد، اما بخشی دیگر متاثر از شوک بیرونی به اقتصاد است و منظور تحریم‌های یک جانبه آمریکا علیه ایران است که این بار با این بلوف سیاسی که صادرات نفت ایران صفر خواهد شد یا اینکه هیچ گونه معاملات تجاری از طریق سوئیفت نخواهد گرفت یا اگر کشور‌ها با ایران معاملات تجاری بکنند مجازات خواهند شد به میدان آمده است.
او معتقد است: متغیر‌های سیاسی نمی‌تواند در میان مدت و بلند مدت پایدار بماند،  به عنوان مثال اگر در انتخابات آمریکا دموکرات‌ها رای بیاورند آن متغیرسیاسی بیرونی بر اقتصاد ایران کم‌رنگ خواهد شد یا اینکه اروپایی‌ها تا امروز به لحاظ سیاسی حداکثر حمایت را از برجام کرده‌اند اگر این حمایت سیاسی همانطور که خودشان قول دادند بعد از ۱۳ آبان تبدیل به حمایت اقتصاد‌ی شود که علائم حاکی است که این اتفاق خواهد افتاد و درنتیجه شوک سیاسی خارجی بر اقتصاد ایران کم رنگ خواهد شد؛ لذا پیش‌بینی می‌شود بعد از ۱۳ آبان بخش زیادی از شوک‌های سیاسی بر اقتصاد ایران حذف یا کم رنگ‌تر بشود و قیمت دلار صرفا ناشی از متغیر‌های اقتصادی باشد انتظار می‌رود قیمت‌ها کاهشی شود.
توصیه این اقتصاددان به مردمی که درماه‌های گذشته خرید کرده‌اند یا قصد خرید دلار به قصد سرمایه‌گذاری دارند این است که به هیچ وجه وارد بازار دلار نشوند چراکه مردم درسال ۹۱؛ ۹۲ و ۹۷ معمولا زمانی وارد بازار ارز می‌شوند که قمیت ارز در اوج است و زمانی از بازار خارج می‌شوند که در پایین‌ترین سطح خود قراردارد و اصطلاحا ورود و خروج غیرحرفه‌ای‌ها به بازار ارز دراکثر مواقع زیان‌آور است.
حق شناس ادامه داد: بهتر است به جای ورود در بازار ارز مردم بازاری را انتخاب کنند که سودی مانند بازار ارز و با ریسک کمتر دارد این بازار همان بازار سرمایه یا بورس است اگر به یاد داشته باشید کسانی که در سال ۹۱ در بازار ارز و بازار بورس به طور همزمان سرمایه گذاری کردند کسانی سود بیشتری عایدشان شد که در بازار بورس اقدام به سرمایه گذاری کرده بودند بنابراین می‌توان گفت که میانگین سرمایه‌گذاری‌ها در بازار سرمایه بیش از بازار ارز بوده و این بازار بهترین پناهگاه فعلی برای پول‌های سرمایه گذاری شده است.
مدیر گروه آمار و تحلیل ریسک سازمان بورس و اوراق بهادار گفت: نرخ دلار و یورو در برابر ریال در بازار ارز از ابتدای سال ۹۷ تا اواسط شهریور ۹۷ به بیش از سه برابر رسید و تا امروز نیز شاهد تلاطم‌های روزانه غیرعادی است و قیمت طلا در بازار نیز رشد ۲۰۰ درصدی داشته و شاخص کل بورس تهران نیز ۶۷ درصد در این بازه رشد داشته است.
زانیار احمدی اظهار کرد: بررسی‌های آماری نشان می‌دهد که تغییرات شاخص کل بورس تهران از مهر ۹۲ تا قبل از فروردین ۹۷ با تغییرات نفت و طلا همبستگی مثبت و با تغییرات نرخ دلار همبستگی منفی دارد، اما با آغاز هیجانات در بازارهای مسکن، طلا و ارز، همبستگی دلار در دوره اخیر مثبت شده است که نشان‌دهنده تغییر جهت تأثیر نرخ ارز بر بازار سرمایه در دوران هیجان و شوک است.
وی گفت: در ماه‌های اخیر شاهد تلاطم‌های بسیاری در بازارهای مختلف کشور بوده ایم، تلاطم‌هایی که هم اقتصاد کشور و هم وضعیت اقتصادی مردم را دچار بحران (شوک) کرده است. به طور مثال نرخ دلار و یورو در برابر ریال در بازار ارز از ابتدای سال ۹۷ تا اواسط شهریور ۹۷ به بیش از سه برابر رسید و تا امروز نیز شاهد تلاطم‌های روزانه غیرعادی است و قیمت طلا در بازار نیز رشد ۲۰۰ درصدی داشته و شاخص کل بورس تهران نیز ۶۷ درصد در این بازه رشد داشته است.
زانیار احمدی افزود: در این مواقع افراد به منظور حفظ ارزش سرمایه خود و از طریق سرمایه‌گذاری در بازارهای مختلف، نقدینگی خود را به سمت کالاها یا اوراق بهاداری روانه می‌کنند که در مدت زمانی کوتاه، برای آنها خلق ارزش کند. فارغ از اینکه عوامل تحریک بازارها در این دوره چه مواردی می‌توانند باشند، در زمان سرمایه‌گذاری باید به ریسک‌های موجود در آن توجه کرد.

 

 

 افزایش نرخ تورم به ۱۵. ۹ درصد؛    تورم نقطه به نقطه مهرماه ۳۷ درصد شد
شاخص بهای کالاها و خدمات مصرفی در مناطق شهری ایران در مهرماه ۱۳۹۷ به عدد ۱۴۸. ۴ رسید که نسبت به ماه مشابه سال قبل معادل ۳۶. ۹ درصد افزایش داشته است.
شاخص بهای کالاها و خدمات مصرفی در مناطق شهری ایران در مهرماه ۱۳۹۷ به عدد ۱۴۸. ۴ رسید که نسبت به ماه قبل ۴. ۶ درصد افزایش یافت. شاخص مذکور در مهرماه ۱۳۹۷ نسبت به ماه مشابه سال قبل معادل ۳۶. ۹ درصد افزایش داشته است. گفتنی است با کاهش نسبی التهابات در بازار ارز، نرخ تورم ماهانه که مجموعاً در شش ماه اول سال روندی صعودی را طی کرده بود، در مهرماه با کاهش مواجه شده است. بر اساس این گزارش نرخ تورم در دوازده ماه منتهی به مهر‌ماه ۱۳۹۷ نسبت به دوازده ماه منتهی به مهر‌ماه ۱۳۹۶ معادل ۱۵. ۹ درصد است.
گفتنی است با کاهش نسبی التهابات در بازار ارز، نرخ تورم ماهانه که مجموعاً در شش ماه اول سال روندی صعودی را طی کرده بود، در مهرماه با کاهش مواجه شده است. با کاهش نسبی التهابات در بازار ارز، نرخ تورم ماهانه که مجموعاً در شش ماه اول سال روندی صعودی را طی کرده بود، در مهرماه با کاهش مواجه شده است.

 

ارسال دیدگاه شما

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیر سیستم منتشر خواهند شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهند شد
  • پیام هایی که به غیر از زبان پارسی باشد منتشر نخواهند شد
1397/8/6 -  شماره 4318
جستجو
جستجو
بالای صفحه
کد خبر: ۱۱۵۱۹۵
شاعری که برای همه قابل فهم است؛

چرا فریدون مشیری ماندگار شد؟

شاید بتوان گفت تفاوت عمده‌ شعر نو فریدون مشیری با دیگران در این بود که برای همه قابل فهم است.

‌به گزارش ایسنا، فریدون مشیری در ۳۰ شهریورماه سال ۱۳۰۵ در تهران و در خانه‌ای که افرادش دوستداران شعر و ادب پارسی هستند، به دنیا آمد. پدربزرگ او، میرزا جوادخان مؤتمن‌الممالک از شاعران زمان ناصری بود.
فریدون مشیری با حکایات سعدی، غزلیات حافظ و حماسه فردوسی بزرگ شد. خانواده مشیری سال ۱۳۱۳ به علت ماموریت کاری ره‌سپار مشهد شدند و پس از مدت هفت سال سکونت در مشهد، در سال ۱۳۲۰ به‌دلیل حمله‌ متفقین و آشفتگی اوضاع به تهران بازگشتند.فریدون مشیری در دوران شاعری خود، در هیچ عصری دست از کار نکشید و شعرش بازتابی از همه‌ مظاهر زندگی و حوادث جهان گذشته و همواره، و ستایش‌گر خوبی و پاکی و زیبایی و بیان‌گر همه‌ احساسات و عواطف انسانی بوده است.
او سرودن شعر را از ۱۵سالگی آغاز کرد و در ۱۶ سالگی غزلی را با انگیزه‌ واقعه شهریور ۱۳۲۰ سرود:
بیا که تیر نگاهت هنوز در پر ماست
گواه ما پر خونین و دیده تر ماست
دلی که رام محبت نمی‌شود دل توست
سری که در ره مهر و وفا رود سر ماست
به پادشاهی عالم نظر نیندازیم
گدای درگه عشقیم و عشق افسر ماست
فریدون مشیری در سن ۱۸ سالگی هم‌زمان با تحصیل در سال آخر دبیرستان، در اداره پست و تلگراف استخدام شد و در همین زمان، شعر «فردای ما» از فریدون مشیری در «روزنامه ایران ما» به چاپ رسید. سپس در آموزشگاه فنی وزارت پست و تلگراف مشغول تحصیل شد. انجام کار اداری و کارهای مطبوعاتی، در ادامه تحصیلش مشکلاتی ایجاد می‌کرد.مشیری کار در مطبوعات را رها نکرد و در سال ۱۳۳۲ مسئول صفحه ادبی مجله روشنفکر شد؛ بسیاری از شاعران مشهور معاصر، اولین بار با چاپ شعرهایشان در این صفحات معرفی شدند. در همین زمان شعرهایش در مجله‌ سخن هم به چاپ می‌رسید.فریدون مشیری بعدها تایید و تشویق دکتر خانلری، مدیر مجله‌ سخن و دکتر رحیم مصطفوی مدیر مجله‌ روشنفکر را از عوامل موثر پیشرفت و موفقیت خود در کار شعر و ادبیات عنوان کرد. مشیری در سال‌های پس از آن نیز تنظیم صفحه شعر و ادبی مجله سپید و سیاه و زن روز را برعهده داشت.
این شاعر در ۱۳۳۴ نخستین دفتر شعرش را با نام «تشنه طوفان» در ۲۸ سالگی با مقدمه «محمدحسین شهریار» و «علی دشتی» منتشر کرد که نیمی از آن شعر کلاسیک و نیم دیگر شعر نو بود؛ اما شاید بتوان گفت تفاوت عمده‌ شعر نو فریدون مشیری با دیگران در این بود که برای همه قابل فهم است.معروف‌ترین اثر فریدون مشیری شعر «کوچه » نام دارد که در اردیبهشت ۱۳۳۹ در مجله «روشنفکر» چاپ شد.
قسمتی از شعر «کوچه»
بی‌تو مهتاب شبی باز از آن کوچه گذشتم
همه تن چشم شدم خیره به دنبال تو گشتم
شوق دیدار تو لبریز شد از جام وجودم
شدم آن عاشق دیوانه که بودم
در نهانخانه‌ جانم گل یاد تو درخشید
باغ صد خاطره خندید
عطر صد خاطره پیچید
با توجه به علاقه‌ای که فریدون مشیری به عرفان و تصوف ایرانی داشت، مجموعه ای از ۱۰۰ ماجرا منسوب به «شیخ ابوسعیدابوالخیر» را با عنوان «یک‌سو نگریستن و یکسان نگریستن» و با مقدمه‌ای به قلم دکتر «جوادنوربخش» در اوایل دهه ۱۳۴۰ منتشر کرد.پس از هفت سال که از چاپ موفقیت‌آمیز «ابر و کوچه» می‌گذشت، مشیری در سال ۱۳۴۷ دفتر «بهار را باور کن» را به چاپ رساند و بعد «کتاب‌های مروارید مهر» در سال ۱۳۵۵ و «از خاموشی» را در سال ۱۳۵۷ به چاپ رساند. فریدون مشیری در سال‌های دهه ۵۰ به‌عضویت شورای موسیقی و شعر رادیو در آمد.
این شاعر توجه خاصی به موسیقی ایرانی داشت و به همین دلیل عضویت شورای موسیقی و شعر رادیو را پذیرفته بود. او از سال ۱۳۵۰ تا ۱۳۵۷ در کنار افرادی چون هوشنگ ابتهاج، سیمین بهبهانی و عماد خراسانی، سهمی بسزا در پیوند دادن شعر با موسیقی و غنی ساختن برنامه‌ «گل‌های تازه» رادیو ایران آن سال‌ها داشت. در سال ۱۳۷۶ فریدون مشیری به دعوت دوستدارانش سفری به اروپا و ایالات متحده آمریکا کرد و هرجا که پا می‌گذاشت مورد استقبال ایرانیان مقیم خارج از کشور قرار می‌گرفت. او با این که تحت نظر پزشک بود، در شب‌های شعری که برایش ترتیب داده می‌شد شرکت می‌کرد و بدون احساس خستگی دو ساعت و گاه بیش‌تر برای علاقه‌مندانش شعر می‌خواند و فقط در ایالات متحده در ۲۴ شهر برنامه اجرا کرد. همچنین در سال ۱۳۷۸ طی سفری به سوئد در مراسم شعرخوانی در چندین شهر از جمله استکهلم و مالمو و گوتبرگ شرکت کرد.
مشیری درآمد آخرین شب شعرش در آمریکا را به سازمان کمک به معلولین «کهریزک» اهدا کرد و با وجود کسالت در این جلسه که در شب ۱۱ ژانویه ۱۹۹۸ در لس‌آنجلس برگزار شد، حضور یافت. درآمد آن شب حدود ۱۲۰۰۰ دلار بود که نیمی از آن، از فروش شعرهایی که او به خط خود می‌نوشت و به علاقه‌مندانش هدیه می‌داد، بود.فریدون مشیری در ۱۰ سال آخر عمرش آن‌قدر پرکار شده بود که از مجموع ۱۲ دفتر چاپ‌شده از وی، شش دفتر مربوط به ۱۰ سال آخر عمرش است که از دیار آشتی ۱۳۷۱، آه باران ۱۳۷۱، با پنج سخن‌سرا ۱۳۷۲، لحظه‌ها و احساس ۱۳۷۶، آواز آن پرنده غمگین ۱۳۷۷ و تا صبح تابناک اهورایی ۱۳۷۹ هستند. فریدون مشیری سال‌ها از بیماری رنج می‌برد و در بامداد سوم آبان‌ماه ۱۳۷۹ در سن ۷۴ سالگی در تهران دیده از جهان فروبست. مزار او در بهشت زهرا، قطعه‌ هنرمندان است.
منابع: به‌نرمی باران (جشن‌نامه‌ فریدون مشیری) و زندگی‌نامه‌ مشهورترین شاعران ایران

 

 نرخ دلار و یورو در برابر ریال به بیش از سه برابر رسید؛ سرنوشت نامعلوم دلار بعد از ۱۳ آبان

گروه اقتصادي:
چند روزی است که بازار دلار رنگ آرامش به خود گرفته است و دیگر خبری از تکانه‌های قیمتی و نوسان‌های هیجانی نیست به طوریکه روز گذشته  قیمت دلار روی کانال ۱۳ هزار و ۷۰۰ تومان جای‌گذاری شد که نسبت به هفته قبل بین ۱۰۰ تا ۲۰۰ تومان کاهش قیمت داشت.
کاهش قیمت در شرایطی صورت گرفت که پیش از آغاز به کار فروشندگان در بازار، برخی معامله گران لفظ‌های خرید خود را در محدوده ۱۳ هزار و ۸۰۰ الی ۱۳ هزار و ۹۰۰ تومان اعلام می‌کردند و پس از نزدیک شدن به ساعت ۱۱ تا ۱۲ ظهر فروشندگان نرخ‌های خود را به سمت پایین‌تر سوق دادند تا انگیزه مشتری‌ها برای خرید بیشتر شود؛ با این حال در بازار خریدار زیادی حضور ندارد.
به نظر می‌رسد همزمانی بازداشت دلالان بازار ارز و سکه و صدور محکومیت آن‌ها در هفته‌های گذشته و انسداد سایت‌های طلا و ارز به کاهش هیجانات بازار ارز کمک کرده همچنین پس از آنکه شورای نگهبان اعلام کرد مصوبه CFT هنوز در دستور کار قرارنگرفته گمانه‌زنی‌های را به این سمت و سو کشاند که این تعلل به سمت تصویب این لایحه جنجال برانگیز پیش خواهد رفت که مسلما اثر مثبت خود را بر این بازار خواهد گذاشت.
این درحالی است که ورود بیش از ۷۰‌درصد ارز صادراتی پتروشیمی‌ها به سامانه نیما بخش زیادی از مشکل کمبود ارز را حل کرد،  همچنین با نزدیک شدن به ایام اربعین تقاضای مردم به گرفتن دینار عراقی بیش از تقاضای دلار شده است و کاهش تقاضا دراین ایام یکی دیگر از عوامل کاهش قیمتی دلار در بازار ارز محسوب می‌شود.
هادی حق شناس اقتصاددان در مورد وضعیت بازار ارز و پیش‌بینی در هفته آینده به رویداد۲۴ گفت: قیمت دلار در بازار ایران دو نکته مهم دارد؛ نکته اول اینکه بخشی از قیمت فعلی دلار در بازار ایران ناشی از متغیر‌های بنیادی اقتصاد است و ناشی از تورم‌های انباشته شده سال‌های ۹۲ تا ۹۶ است همچنین کاهش میزان فروش نفت ایران و تحریم‌های یک جانبه اقتصاد ایران که احتمالا پیش‌بینی می‌شود بر صادرات و واردات اثر منفی بگذارد.
به گفته حق شناس بخشی از قیمت دلار متاثر از متغیر‌هایی است که ذکر شد، اما بخشی دیگر متاثر از شوک بیرونی به اقتصاد است و منظور تحریم‌های یک جانبه آمریکا علیه ایران است که این بار با این بلوف سیاسی که صادرات نفت ایران صفر خواهد شد یا اینکه هیچ گونه معاملات تجاری از طریق سوئیفت نخواهد گرفت یا اگر کشور‌ها با ایران معاملات تجاری بکنند مجازات خواهند شد به میدان آمده است.
او معتقد است: متغیر‌های سیاسی نمی‌تواند در میان مدت و بلند مدت پایدار بماند،  به عنوان مثال اگر در انتخابات آمریکا دموکرات‌ها رای بیاورند آن متغیرسیاسی بیرونی بر اقتصاد ایران کم‌رنگ خواهد شد یا اینکه اروپایی‌ها تا امروز به لحاظ سیاسی حداکثر حمایت را از برجام کرده‌اند اگر این حمایت سیاسی همانطور که خودشان قول دادند بعد از ۱۳ آبان تبدیل به حمایت اقتصاد‌ی شود که علائم حاکی است که این اتفاق خواهد افتاد و درنتیجه شوک سیاسی خارجی بر اقتصاد ایران کم رنگ خواهد شد؛ لذا پیش‌بینی می‌شود بعد از ۱۳ آبان بخش زیادی از شوک‌های سیاسی بر اقتصاد ایران حذف یا کم رنگ‌تر بشود و قیمت دلار صرفا ناشی از متغیر‌های اقتصادی باشد انتظار می‌رود قیمت‌ها کاهشی شود.
توصیه این اقتصاددان به مردمی که درماه‌های گذشته خرید کرده‌اند یا قصد خرید دلار به قصد سرمایه‌گذاری دارند این است که به هیچ وجه وارد بازار دلار نشوند چراکه مردم درسال ۹۱؛ ۹۲ و ۹۷ معمولا زمانی وارد بازار ارز می‌شوند که قمیت ارز در اوج است و زمانی از بازار خارج می‌شوند که در پایین‌ترین سطح خود قراردارد و اصطلاحا ورود و خروج غیرحرفه‌ای‌ها به بازار ارز دراکثر مواقع زیان‌آور است.
حق شناس ادامه داد: بهتر است به جای ورود در بازار ارز مردم بازاری را انتخاب کنند که سودی مانند بازار ارز و با ریسک کمتر دارد این بازار همان بازار سرمایه یا بورس است اگر به یاد داشته باشید کسانی که در سال ۹۱ در بازار ارز و بازار بورس به طور همزمان سرمایه گذاری کردند کسانی سود بیشتری عایدشان شد که در بازار بورس اقدام به سرمایه گذاری کرده بودند بنابراین می‌توان گفت که میانگین سرمایه‌گذاری‌ها در بازار سرمایه بیش از بازار ارز بوده و این بازار بهترین پناهگاه فعلی برای پول‌های سرمایه گذاری شده است.
مدیر گروه آمار و تحلیل ریسک سازمان بورس و اوراق بهادار گفت: نرخ دلار و یورو در برابر ریال در بازار ارز از ابتدای سال ۹۷ تا اواسط شهریور ۹۷ به بیش از سه برابر رسید و تا امروز نیز شاهد تلاطم‌های روزانه غیرعادی است و قیمت طلا در بازار نیز رشد ۲۰۰ درصدی داشته و شاخص کل بورس تهران نیز ۶۷ درصد در این بازه رشد داشته است.
زانیار احمدی اظهار کرد: بررسی‌های آماری نشان می‌دهد که تغییرات شاخص کل بورس تهران از مهر ۹۲ تا قبل از فروردین ۹۷ با تغییرات نفت و طلا همبستگی مثبت و با تغییرات نرخ دلار همبستگی منفی دارد، اما با آغاز هیجانات در بازارهای مسکن، طلا و ارز، همبستگی دلار در دوره اخیر مثبت شده است که نشان‌دهنده تغییر جهت تأثیر نرخ ارز بر بازار سرمایه در دوران هیجان و شوک است.
وی گفت: در ماه‌های اخیر شاهد تلاطم‌های بسیاری در بازارهای مختلف کشور بوده ایم، تلاطم‌هایی که هم اقتصاد کشور و هم وضعیت اقتصادی مردم را دچار بحران (شوک) کرده است. به طور مثال نرخ دلار و یورو در برابر ریال در بازار ارز از ابتدای سال ۹۷ تا اواسط شهریور ۹۷ به بیش از سه برابر رسید و تا امروز نیز شاهد تلاطم‌های روزانه غیرعادی است و قیمت طلا در بازار نیز رشد ۲۰۰ درصدی داشته و شاخص کل بورس تهران نیز ۶۷ درصد در این بازه رشد داشته است.
زانیار احمدی افزود: در این مواقع افراد به منظور حفظ ارزش سرمایه خود و از طریق سرمایه‌گذاری در بازارهای مختلف، نقدینگی خود را به سمت کالاها یا اوراق بهاداری روانه می‌کنند که در مدت زمانی کوتاه، برای آنها خلق ارزش کند. فارغ از اینکه عوامل تحریک بازارها در این دوره چه مواردی می‌توانند باشند، در زمان سرمایه‌گذاری باید به ریسک‌های موجود در آن توجه کرد.

 

 

 افزایش نرخ تورم به ۱۵. ۹ درصد؛    تورم نقطه به نقطه مهرماه ۳۷ درصد شد
شاخص بهای کالاها و خدمات مصرفی در مناطق شهری ایران در مهرماه ۱۳۹۷ به عدد ۱۴۸. ۴ رسید که نسبت به ماه مشابه سال قبل معادل ۳۶. ۹ درصد افزایش داشته است.
شاخص بهای کالاها و خدمات مصرفی در مناطق شهری ایران در مهرماه ۱۳۹۷ به عدد ۱۴۸. ۴ رسید که نسبت به ماه قبل ۴. ۶ درصد افزایش یافت. شاخص مذکور در مهرماه ۱۳۹۷ نسبت به ماه مشابه سال قبل معادل ۳۶. ۹ درصد افزایش داشته است. گفتنی است با کاهش نسبی التهابات در بازار ارز، نرخ تورم ماهانه که مجموعاً در شش ماه اول سال روندی صعودی را طی کرده بود، در مهرماه با کاهش مواجه شده است. بر اساس این گزارش نرخ تورم در دوازده ماه منتهی به مهر‌ماه ۱۳۹۷ نسبت به دوازده ماه منتهی به مهر‌ماه ۱۳۹۶ معادل ۱۵. ۹ درصد است.
گفتنی است با کاهش نسبی التهابات در بازار ارز، نرخ تورم ماهانه که مجموعاً در شش ماه اول سال روندی صعودی را طی کرده بود، در مهرماه با کاهش مواجه شده است. با کاهش نسبی التهابات در بازار ارز، نرخ تورم ماهانه که مجموعاً در شش ماه اول سال روندی صعودی را طی کرده بود، در مهرماه با کاهش مواجه شده است.

 

ارسال دیدگاه شما

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیر سیستم منتشر خواهند شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهند شد
  • پیام هایی که به غیر از زبان پارسی باشد منتشر نخواهند شد