استفان بانسل گفت: این قیمت با توجه به هزینههای سیستم بهداشتی، وقتی شخص به بیماری کووید-۱۹ مبتلا میشود، عادلانه است. در حالیکه قیمت نهایی هر دوز بهاندازه سفارش بستگی دارد، وی گفت که این شرکت علاقهای به سود حداکثری ندارد و قیمت واکسن را با قیمت واکسن آنفلوآنزا مقایسه کرد.شرکت مدرنا میخواهد تا پایان سال حدود ۲۰ میلیون دوز واکسن تولید کند و برخی از آنها قرار است امسال در اروپا توزیع شود. مدیرعامل مدرنا اظهار کرد: بنابراین هزینه واکسن ما تقریبا مشابه واکسن آنفلوآنزاست که بین ۱۰ تا ۵۰ دلار است. در حال حاضر مدرنا در حال مذاکره درباره تهیه واکسن با کمیسیون اروپا است. یکی از اصلیترین موضوعاتی که طرفین در مورد آن توافق میکنند هزینه ذخیره است.وی گفت: درحالیکه تاکنون هیچ قراردادی امضاء نشده است، گفتگوها در مرحله نهایی هستند و تا نهایی شدن معامله فقط چند روز فاصله است.قیمت واکسن مدرنا از ماه آگوست، زمانی که شرکت مستقر در ماساچوست اعلام کرد که دوز واکسن کرونا بین ۳۲ تا ۳۷ دلار است تغییر زیادی نکرده است.
این شرکت گفت که این مقدار کمتر از ارزش واقعی واکسن است اما هدف این است که قیمت کنترل همهگیری ارزانتر از شیوع غیرکنترل ویروس باشد.بااینحال، قیمت واکسن مدرنا تقریبا دو برابر گرانتر از نامزد واکسن کووید-۱۹ داروساز آمریکایی فایزر و شرکت بیوتکنولوژی بیو اند تک آلمان است. گفته میشود این شرکتها در نظر دارند برای هر دوز ۲۰ دلار دریافت کنند.اورزولا فن در لاین، رئیس کمیسیون اروپا گفت: اتحادیه اروپا در نظر دارد واکسن مدرنا و همچنین واکسن تولیدشده توسط فایزر و بیو اند تک را برای واکسیناسیون تایید کند.در اوایل این ماه، مدرنا گفت: واکسن آن ۹۴.۵ درصد در برابر ویروس کرونا موثر است، سطح مشابهی از کارایی که فایزر و بیو اند تک وعده داده است.
بدون تردید، کشورها و افراد ثروتمند، نخستین دوزهای واکسن کرونا را که عملکرد بالایی داشته باشد، در حجم بالا خریداری خواهند کرد.نهاد موسوم به «دسترسیِ جهانی به واکسن ویروس کرونا» که توسط سازمان بهداشت جهانی و برخی نهادهای مرتبط دیگر ایجاد شده، دقیقا با این هدف تاسیس شده که از وقوعِ گزاره مذکور، جلوگیری نماید. این نهاد سعی دارد تا به محض تولید واکسن ویروس کرونا، آن را به تمامی کشورهای جهان به صورت عادلانه تخصیص دهد و در این مسیر به طور خاص، وضعیت افراد با ریسک بالا را شدیدا مورد توجه قرار دهد. به بیان دیگر، این نهاد تا حدی برای جلوگیری از هیمنه کشورها و افراد ثروتمند جهت بهره برداری اختصاصی از واکسن ویروس کرونا (بدون توجه به دیگر جوامع انسانی)، ایجاد شده است.
تاکنون بیش از ۱۸۰ کشور در جهان که حدودا دو سوم جمعیت جهانی را نمایندگی میکنند، به این نهاد و سازمان بین المللی پیوسته اند. این نهاد دربرگیرنده یِ ۹۴ کشور با درآمد بالا است که همگی آنها مشمول تعهدات حقوقی یکسان شده اند. تمامی کشورهای موجود در لیست نهاد دسترسیِ جهانی به واکسن ویروس کرونا"، امکان دسترسی به واکسن ویروس کرونا را خواهند داشت و به محض کشف واکسن، با پرداخت سهم خود میتوانند دوزهای این واکسن را در اختیار داشته باشند. ۹۲ کشور با درآمدِ پایین نیز که در نهاد مذکور عضو هستند، دوزهای واکسن ویروس کرونا را به صورت رایگان دریافت خواهند کرد.