شاخص بورس اوراق بهادار با ریزش ۱۲ هزار و ۹۴۴ واحد ریزش کرد و در مقطع یک میلیون و ۴۷۵ هزار و ۳۲۱ واحی قرار گرفت. به نظر میرسد با توجه به عدم تغییر شرایط در بازار ارز، ریزش شاخص بورس واکنشی به انتخاب رئیس کل بانک مرکزی باشد.صالحآبادی در حالی بر صندلی ریاست بانک مرکزی تکیه زد که پیش از این به مدت ۱۰ سال سکاندار بازار سرمایه بود.پیش از این برخی کارشناسان معتقد بودند با حضور صالح آبادی در بانک مرکزی همگرایی میان بازار پول و بازار مالی ایجاد خواهد شد اما واکنش اولیه بازار در اولین ساعات ریزش شاخص بوده است.
در پی رشد ۷۰تا ۸۰ درصدی قیمت لبنیات طی یک سال
لبنیات ۱۰ درصد ارزان شد
براساس آمارهای ارائه شده از سوی مرکز آمار ایران، میانگین قیمت برخی از اقلام لبنیات در مناطق مختلف کشور طی یکسال اخیر ۷۰ تا ۸۰ درصد رشد داشته است.
برای مثال، کره پاستوریزه طی یکسال اخیر رشد ۱۰۸ درصدی داشته است، ماست پاستوریزه ۷۶ درصد، خامه پاستوریزه ۷۰ درصد، شیر پاستوریزه ۶۹ درصد، پنیر ایرانی ۶۸ درصد و دوغ پاستوریزه نیز ۶۱ درصد رشد قیمت داشتهاند.محصولات اصلی لبنی مثل شیر، پنیر و ماست ۱۰ درصد ارزان شد اما سخنگوی انجمن صنایع فرآوردههای لبنی معتقد است که این کاهش قیمت موقتی است و ممکن است با افزایش قیمت نهادههای تولید لبنیات دوباره گران شود!
پنجشنبه هفته قبل وزیر جهاد کشاورزی از کاهش ۱۰ درصدی قیمت سه محصول اصلی لبنیات از جمله شیر، پنیر و ماست خبر داد. وعدهای که محقق شده است اما برخی رسانهها اعلام کرده بودند که این افزایش قیمت از هفته آینده اعمال میشود.
به نظر میرسد دولت سیزدهم نیز به دنبال کنترل بازار است. همین کاهش دستوری قیمت لبنیات به تولیدکنندگان گویای مدیریت اقتصاد به شیوه دستوری و دولتی است! این در حالی است که بنا بر اعلام مرکز آمار ایران نرخ تورم سالانه به بیش از ۴۵ درصد رسیده است.بنابراین به گفته تولیدکنندگان با وجود تورم در کشور نمیتوان انتظار تداوم کاهش قیمت لبنیات را داشت.
سخنگوی انجمن صنایع فرآوردههای لبنی با تائید موقتی بودن این طرح به تجارتنیوز گفت: تورم کشور بیش از ۴۰ و تورم ماهانه ۴ درصد است، یعنی هزینه تولید ماهانه چهار درصد افزایش پیدا میکند. در این شرایط تورمی شاخص تولید ثبات ندارد و این کاهش قیمتها کوتاه مدت است.به گفته بنیطبا، راهکار بلندمدت برای کاهش قیمت لبنیات این است ارزی که به شکل یارانه سیاه به نهاده دامی تعلق میگیرد، حذف شود تا تولیدکنندگان یک رقابت سالم داشته باشند و این منابع به دهکهای محروم جامعه برسد.سید محمدرضا بنیطبا توضیح داد: قیمت سه محصول پنیر، ماست و شیر از روز گذشته ۱۰ درصد ارزان شد اما تا زمانی که این محصول با قیمت جدید به دست توزیعکنندگان و فروشندگان برسد، سه روز طول میکشد. چرا که این محصول برای توزیع چند روزی در قرنطینه قرار میگیرد.او ادامه داد: قیمت بازار و انبار هنوز تطابق پیدا نکرده است. چرا که در برخی از فروشگاهها یا سوپرمارکتها این محصولات با قیمت قبل وجود دارد. بنابراین این فروشگاهها نمیتوانند محصولاتی که از قبل خریداری شده را با قیمت جدید بفروشند.
کاهش قیمتها ادامهدار است؟
تولیدکنندگان شرط تداوم کاهش قیمت محصولات لبنی را ثبات قیمت شیر خام میدانند. سخنگوی انجمن صنایع فرآوردههای لبنی گفت: معاونت دامی وزارت جهاد تعهد داد تا قیمت شیر خام تعییری نکند. چنانچه هزینه تولید به خصوص شیر خام بیش از قیمت مصوب افزایش یابد این طرح شکست میخورد.
چرا سه محصول ارزان شدند؟
او گفت: ۶۰ تا ۶۵ درصد از محصولات لبنی وابسته به قیمت شیر خام است. بنابراین اگر شیرخام گران شود دوباره قیمت تمام شده محصولات افزایش پیدا میکند و شاهد گرانی لبنیات هستیم.اما چرا فقط سه محصول ارزان شدند؟ به گفته بنیطبا، این سه قلم یعنی پنیر ۴۰۰ گرمی، شیرنایلونی و ماست ۵/۲ کیلوگرمی مورد استفاده دهکهای پایین جامعه است و با توافقهایی که با دولت صورت گرفته ترجیح دادیم این تخفیفها برای دهک محروم جامعه اعمال شود.
پیش از این سخنگوی انجمن صنایع فرآوردههای لبنی از کاهش ۵۰ درصدی سرانه مصرف لبنیات در ایران خبر داد و به ایلنا گفت: گرانیهای پیدرپی و بیتوجهی دولت، منجر به کاهش ۵۰ درصدی سرانه مصرف لبنیات شده است.
حضور کامل کارکنان در ادارات ضروری است
رئیسجمهور گفت: طبق جدول رنگبندی شهرها و با توجه به بهبود شرایط با گسترش واکسیناسیون، حضور کارکنان در ادارات بهصورت کامل و در ساعت مقرر ضروری و لازم است.
سیدابراهیم رئیسی در جلسه ستاد ملی مقابله با کرونا گفت: در این ماه شاهد افزایش جشنها و مراسم شادی از سوی مردم هستیم و لازم است از اجتماعات غیرضرور پرهیز، و یا در صورت ضرورت برگزاری مراسم، شیوهنامههای بهداشتی بهطور کامل رعایت شود.رئیسی در ادامه با بیان اینکه باید بهتدریج بهسمت بازگشایی حضوری مدارس حرکت کنیم، گفت: با گسترش و تکمیل واکسیناسیون شاهد آموزش حضوری در مدارس خواهیم بود.وی همچنین با تأکید بر ضرورت حضور منظم و کامل کارمندان در ادارات برای پاسخگویی و انجام امور مردم گفت: طبق جدول رنگبندی شهرها و با توجه به بهبود شرایط با گسترش واکسیناسیون، حضور کارکنان در ادارات بهصورت کامل و در ساعت مقرر ضروری و لازم است.