کارشناسان عقیده دارند ریزش بازار مقطعی است و احتمالا به زودی روند بازار دوباره صعودی میشود اما برخی دیگر از کارشناسان عقیده دارند بیتکوین ابتدا تا کف حمایتی ۵۳ هزار دلار ریزش میکند و صعود بازار از آن محدوده شروع میشود.
امیرحسین نامآور، کارشناسان بازارهای مالی عقیده دارد کف قیمتی بیتکوین ۵۰ هزار دلار است و ریزش بیتکوین از این محدوده بعید است.به نظر میرسد ریزش بیتکوین تا محدوده حمایتی ۵۳ هزار دلار فرصت خریدی مناسب است.
اگرچه این روزها ارزهای متاورسی رشد خوبی داشتند اما بسیاری از آلتکوینهای بزرگ بازار اختلاف زیادی با سقف قیمتی خود دارند و به نظر میرسد فرصت مناسبی برای خرید این ارزها ایجاد شده است.
ریپل در محدوده ۱/۰۵ دلار قرار دارد و کارشناسان عقیده دارند این ارز یک کانال رنج در محدوده یک دلار تا ۱/۳۰ دلار دارد که به زودی این کانال به بالا شکسته میشود.کاردانو در محدوده ۱/۸ دلار معامله میشود و این در حالیست که از سقف قیمتی خود بیش از ۷۰ درصد فاصله دارد.پولکادات در محدوده ۴۰ دلار معامله میشود و این ارز قبل از ریزش بازار به ۵۲ دلار هم رسیده بود.
بیتکوین در ۲۴ ساعت گذشته بیش از ۲/۵ درصد ریزش کرده و در محدوده ۵۷ هزار دلار معامله میشود.
اکثر ارزهای بازار به غیر برخی از ارزهای متاورسی و ارزهایی که کالای نهایی ارائه میدهند روندی نزولی دارند.اندیکاتور مکدی روی محدوده ۵۷ هزار و ۵۰۰ دلار سیگنال فروش صادر کرده و احتمالا بیتکوین کمی ریزش داشته باشد.شاخص مقاومت نسبی هم به زیر محدوده خنثی سقوط کرده و زوندی نزولی دارد.
MFI هم زیر محدوده خنثی در حرکت است و این موضوع هم میتواند سیگنالی منفی برای بازار باشد.کندلهای بیتکوین نزدیک کف اندیکاتور بولینگرباند قرار دارند.احتمال اصلاح بیتکوین تا محدوده ۵۳ هزار دلار زیاد است اما کارشناسان عقیده دارند بازار در بلندمدت کانالی صعودی دارد.
تورم ۴۴.۴ درصد شد
اعلام مرکز آمار ایران از کاهش هر سه شاخص تورم در آبان ماه و عقبگرد تورم سالانه به ۴۴.۴ درصد حکایت دارد.
نرخ تورم سالانه آبان ماه به ٤٤,٤ درصد رسیده که نسبت به ماه قبل یک درصد کاهش نشان میدهد.منظور از نرخ تورم نقطهای، درصد تغییر عدد شاخص قیمت، نسبت به ماه مشابه سال قبل است. این در حالی است که نرخ تورم نقطهای در آبان ماه ١٤٠٠ به ٣٥,٧ درصد رسیده است؛ یعنی خانوارهای کشور به طور میانگین ٣٥.٧ درصد بیشتر از آبان ١٣٩٩ برای خرید یک «مجموعه کالاها و خدمات یکسان» هزینه کردهاند.تورم نقطهای در مقایسه با ماه قبل ٣,٥ واحد درصد کاهش یافته است.اما نرخ تورم ماهانه، درصد تغییر عدد شاخص قیمت، نسبت به ماه قبل است که در آبان ماه به ٢,٥ درصد رسیده که در مقایسه با ماه قبل، ١.٢ درصد کاهش داشته است.
مردم منتظر یارانه ۱۱۰ هزار تومانی باشند؟
به نظر میرسد که نظر دولت برای پرداخت یارانه جدید در مراحل پایانی است، به احتمال زیاد مبلغ این یارانه همانطور که از جلسه رئیسجمهور با اقتصاددانان مشخص شد ۱۱۰ هزار تومان باشد.
اما به هر صورت چه دارو از لیست دریافتکنندگان ارز ۴۲۰۰ تومانی حذف شود و چه نشود، به احتمال زیاد دولت یارانه ۱۱۰ هزار تومانی را پرداخت میکند.صریحترین موضعگیری درباره مبلغ یارانه جدید روی نرخ «۱۱۰ هزار تومان» است. رقمی که از جلسه رئیسجمهور با جمعی از اقتصاددانان بیرون آمد. طی دو سال اخیر و در زمان دولت قبلی نیز نظر مجلسیها و دولتیها برای حمایت از خانوارها روی رقم حدود ۱۰۰ هزار تومان تاکید شده است.یکی از اقتصاددانانی که در جلسه با رئیس جمهور حضور داشت، احمد توکلی بود. او پس از جلسه گفت که قرار است ماهی ۱۱۰ هزار تومان به هر یک از اقشار آسیبپذیر بعد از حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی یارانه پرداخت شود.اگرچه به گفته توکلی هنوز این مبلغ قطعی نشده اما از آنجایی که مجلس نیز پیشنهاد داده بود که به جای حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی کارت رفاهی به خانوارها پرداخت شود و از یارانه ۱۱۰ هزار تومانی نیز نام برده شده، به نظر میرسد پرداخت این مبلغ قطعی است.به تازگی نیز یکی از نمایندگان مجلس به تجارتنیوز گفته که دولت طرحی را به مجلس برده که براساس آن قرار است ۲۷ هزار میلیارد تومان یارانه جدید پرداخت شود. از آنجایی که احتمالا این بودجه برای یک سال است، بودجه یارانه پرداختی هر ماه دو هزار و ۲۵۰ میلیارد تومان برآورد میشود.اگر قرار باشد مبلغ یارانه پرداختی به هر فرد ۱۱۰ هزار تومان باشد این بودجه برای حدود ۲۰ میلیون نفر است، یعنی کمتر از سه دهک. اما بعید به نظر میرسد که هدف دولت پرداخت یارانه فقط به ۲۰ میلیون نفر باشد و احتمالا این بودجه تا حداقل برای چهار دهک اول افزایش میدهد، یعنی حدود ۳۴ میلیون نفر.
فارغ التحصیلان با رتبههای خوب اما بیکار!
یک فعال حوزه کار جایگزین کردن مدرک گرایی به جای نیروی ماهر را غفلتی بزرگ دانست و عدم تناسب رشتههای دانشگاهی با نیاز بازار را در بیکاری دانش آموختگان موثر خواند.
هادی ابوی اظهار کرد: یکی از مسائل اساسی و مهم در بحث اشتغال، نیازسنجی بازار کار است. متاسفانه طی این سال ها با وجود اینکه تلاشهای زیادی در بحث تحرک بازار کار صورت گرفته ولی از بعضی مسائل غفلت کردیم که گسترش روز افزون و افزایش افسارگیسخته مراکز و مجموعههای دانشگاهی از جمله این مسایل است.در حالی که دانش آموختگان بسیاری داریم که با رتبههای خوب از دانشگاهها فارغ التحصیل شدهاند اما در بحث خروجی عمدتا با معضل بیکاری آنها مواجهیم و در جذب آنها به بازار کار دچار مشکل هستیم. طبعا ورود به دانشگاه و داشتن تحصیلات عالیه در فارغ التحصیلان توقع ایجاد میکند که هر شغلی را نپذیرند، از آن طرف بازار کار به گونهای نیست که این افراد را سر کار ببرد و شاید یک دلیل آن عدم تناسب رشته دانشگاهی با نیاز بازار باشد.در یک مقطعی مدرک گرایی را جایگزین افراد ماهر کردیم غافل از اینکه بازار کار و فارغ التحصیلان را باید در نقطهای به هم متصل کرد و تاکید بر ارتباط صنعت و نیروی ماهر در همین راستا بوده است.وی درباره همکاری مشترک وزارت کار و وزارت علوم برای آمایش سرزمینی رشتههای شغلی اظهار کرد: این اقدام موثر است و باید نیاز بازار کار را بررسی کنیم و ببینیم که بازار به چه رشتههایی نیاز دارد، همان رشتهها را آموزش بدهیم.وی نقش سازمان آموزش فنی و حرفهای در این زمینه را حائز اهمیت دانست و گفت: در حال حاضر افرادی هستند که دارای مدرک از مراکز آموزش آزاد یا دانشگاهی هستند ولی بنگاهها به مدارک آنها احتیاج ندارند بلکه نیروی کار ماهر و دوره دیده میخواهند بنابر این سازمان آموزش فنی و حرفهای با همکاری وزارت آموزش و پرورش و وزارت علوم میتواند در این زمینه به کمک بیاید و در تربیت نیروهای مهارت دیده برای بازار کار موثر واقع شود.