
مراسم ويژهي استقبال از نوروز با حضور رييسجمهور و برخي اعضاي هيأت دولت، با نمايش آيينهاي نوروزي استانهاي مختلف برگزار شد.
مراسم استقبال از نوروز که قبلا عنوان «صداي بهار» را داشت، قرار بود ديروز برگزار شود که بهدليل سفر محمود احمدينژاد به ونزوئلا درپي درگذشت هوگو چاوز لغو شد و امروز با حضور او و اعضاي هيأت دولت و همچنين اسفنديار رحيممشايي - دبير دفتر جنبش غيرمتعهدها -، حميد بقايي - معاون اجرايي رييسجمهور -، حسن موسوي - رييس دفتر رييسجمهور - و محمدرضا رحيمي - معاون اول رييسجمهور - با يک ساعت تأخير آغاز شد.
اجراي اين مراسم را محمد سلوکي و دو مجري زن با لباسهايي از خطهي غرب و شرق ايران برعهده داشتند. اين مراسم با تکمخواني (بز نر) از استان اردبيل و اجراي رقص حاجيفيروزها در مقابل اعضاي هيأت دولت و منقبتخواني امام رضا (ع)، پخش سرود «بوي عيدي» (اثر فرهاد) و نقارهزني آغاز شد. گروههاي آييني پس از اجراي برنامه، ضمن دست دادن با محمود احمدينژاد و هيأت همراه او، گل و شيريني ميان آنها پخش کردند.
در ادامه، داريوش ارجمند بازيگر سينما بهعنوان يکي از سخنرانان اين مراسم، گفت: از اجراي اين برنامه شگفت زدهام و هرگز نميتوانستم ايران را يکجا اينطور ببينم. ملتي با اين آداب، رسوم، غذا و جغرافياي متفاوت، همه زير سايهي ميراث فرهنگي واحد آنچنان که زير نگاه بزرگوارانهي خداوند است قرار دارد. گمان نميکنم اين همه تبريک گفتن به زبانهاي مختلف را بتوان يکجا پيدا کرد.او ادامه داد: تفاوت زبان و متغير بودن دين، هيچکدام باعث نميشود ايران نباشد. به تخت جمشيد همانقدر ميبالم که به مسجد شيخلطفالله. ايران من يعني همهي اينها.اين بازيگر سينما در ادامهي سخنانش اظهار کرد: نميتوان هرگز منتظر بهار نبود. بهار مثل قيامت ميماند.
در اين مراسم نشان درجهي يک فرهنگ و هنر از سوي محمود احمدينژاد به پاس مساعي خالصانه و تلاشهاي موثر و خدمات ارزشمند رحيممشايي در عرصهي فرهنگ و هنر کشور، به او اهدا شد.
محمود احمدينژاد پس از آنکه اين نشان را تقديم رحيممشايي کرد و دست او را بالا برد، لوح او را بوسيد. رحيممشايي نيز پس از سخنرانيآش، در حالي که احمدينژاد کنارش ايستاده بود، گفت: اين نشان، مزاياي مادي زيادي دارد و تصميم گرفته است ۵۰ درصد مزاياي آن را به پيشکسوتان فرهنگ و هنر که با بيماريهاي سخت درگيرند، تقديم کند تا توسط درمانگاه رياست جمهوري براي درمان آنها هزينه شود.
او در حالي که بغض کرده بود، پس از يک مکث کوتاه ادامه داد: ۵۰ درصد ديگر مزاياي اين نشان را به کودکان سرطاني تقديم ميکنم.
اين سخنان رحيممشايي، محمود احمدينژاد را تحت تأثير قرار داد به اندازهاي که اشکهايش را پاک کرد.
در ادامه اين مراسم، تمبر نوروز با حضور محمود احمدينژاد، اسفنديار رحيممشايي، حميد بقايي، داريوش ارجمند، حسن موسوي، و محمدشريف ملکزاده روي سن و با امضاي اسفنديار رحيممشايي رونمايي شد. همچنين تمبر ديگري که مزين به تصوير هوگو چاوز بود، با زدن مهر توسط داريوش ارجمند رونمايي شد. رونمايي از ۱۷ اثر از آيينهاي نوروزي که در قالب پروندهي نوروز به ثبت جهاني رسيدهاند، اتفاق ديگري بود که در اين مراسم افتاد. سپس سعدي افشار بازيگر پيشکسوت تئاتر با اهداي لوح و هزينهي سفر به کربلا از سوي رييسجمهور مورد تجليل قرار گرفت.
نمايندگان استانهاي سمنان و قزوين نيز هديههايي را به رييسجمهور اهدا کردند. هنگام اجراي اين مراسم، تجمع مسئولان روي سن به اندازهاي زياد شد که اهداي هدايا و اجراي مراسم به خوبي برگزار نميشد.
سالار عقيلي در اين مراسم قطعاتي را مانند «صبحگاهان»، «وطن»، و «جشن گلها» همراه گروه ارکستر ملي اجرا کرد؛ اما بهدليل صداي ضعيف و نامناسب بودن ميکروفن قطعهي اول او خوب اجرا نشد که اين مسأله سبب شد تا عقيلي پيش از اجراي قطعهي دوم تذکر دهد صداي ميکروفن را درست کنند.
در ابتداي اين مراسم تمام ظرفيت سالن اجلاس سران از جمعيت پر شده بود، اما خبرنگاران جايگاه خاصي براي نشستن نداشتند. حضور پسربچههايي با لباسهاي بنفش و آبي بهعنوان هميار گردشگران در طول مراسم از جمله نکات قابل توجه بود. در ميان حاضران، هنرمنداني مانند عبدالرضا اکبري، فريبا کوثري، نرگس محمدي و بابک زرين حضور داشتند.
نمايشگاهي شامل سفرههاي هفتسين استانهاي مختلف بيرون از محل برگزاري اين مراسم برپا شده بود که بسياري از اين سفرهها بيشتر شبيه سفرهي عقد بودند و از نکات قابل توجه ديگر، نبودن آجيل و پسته در بيشتر سفرهها بود که برخي به شوخي دليل آن را گراني عنوان ميکردند. البته در سفرههاي هفتسين فارس، کردستان و کرمانشاه پسته بود. در مراسم استقبال از نوروز هم سفرهي هفتسيني پهن شده بود که در کنار آن، نشان کانون جهانگردي و اتومبيلراني که با گل درست شده بود، در اندازهاي بسيار بزرگتر از هفتسين قرار داشت.