سعید نمکی درباره وضعیت دارو در سال آینده گفت: قطعا سال ۹۸، سال نسبتا پرتلاطمی است و ما با فشار تحریمهای ظالمانه ممکن است شرایط ویژهای را تجربه کنیم اما تمهیداتی را در زمینه تهیه دارو و تجهیزات اساسی اندیشیدهایم.
وی افزود: لحظه به لحظه وضعیت ارزی که قرار است به حوزه دارو اختصاص یابد را دنبال میکنم. بر این اساس ارز مورد نیاز برای دارو تجهیزات پزشکی اساسی را تا پایان بهار آینده تامین میکنیم. در حال حاضر نگرانی برای تهیه دارو و تجهیزات پزشکی نداریم و مکانیزمهایی برا دور زدن تحریمها اندیشیدهایم بنابراین نگرانی عمدهای در زمینه تامین دارو و تجهیزات پزشکی بویژه در حوزه داروهای اساسی مانند داروهای بیماران خاص و صعب العلاج نداریم. نمکی درباره سلامت روان در کشور گفت: وضع بهداشت روان در مملکت بسیار پریشان است و ما یکی از افسردهترین جوامع جهان هستیم؛ چرا که به بهداشت روان توجه نمیکنیم. متاسفانه در کشور ما برنامههای فرحزا به مراتب کمتر از برنامههای ماتمزا است. این چه شیوهای است که سریال میگذاریم و در پایان آن از پزشکی قانونی، بهشت زهرا و غیره تشکر میشود. این تفکر، تفکر ماتمزا است. باید به سمت نشاط آفرینی حرکت شود؛ مبحثی که بارها رهبر معظم انقلاب به آن اشاره داشتند. در زمان تدوین بودجه، از مسئولان سازمان صدا وسیما خواستم که فضا را شادمانتر کنند. وی ادامه داد: ۲۸ سال پیش و زمانی که در وزارت بهداشت بودم، به بهداشت روان در وزارتخانه توجه کردم و حتی به بهورزها یاد دادیم که با مشاهده اولین نشانه از کج خلقی و بد رفتاری روانی، فرد را ارجاع دهند. در این حوزه دو مبحث پیشگیرانه را به شدت پیگیریم؛ ابتدا اینکه نشاطآفرینی را احیا کنیم و بعد از آن هم رسیدگی به بیماران روانی است. در مجموع به شدت دنبال آن هستیم که مباحث مربوط به سوختگی و همچنین روانی را توسعه دهیم.
وزیر بهداشت افزود: امروز در دنیا ایزوله کردن بیمار روانی را خیلی جایز نمیدانند. باید به نحوی عمل کنیم که بیماران روان احساس وخامت حال نکنند. از طرف دیگر باید با توسعه بخشهای روانپزشکی ویژه بتوانیم بازتوانی بیماران روان را داشته باشیم. این مباحث را به عنوان اولویت در وزارت بهداشت پیگیری میکنم. وزیر بهداشت درباره جزئیات طرح تحول اقتصادی در طرح تحول سلامت و چگونگی پرداخت هزینهها از جیب مردم در قالب اجرای این طرح و همچنین وضعیت پرداختی از جیب مردم به دنبال احتمال افزایش ۱۰ درصدی تعرفههای سلامت در سال ۹۸ گفت: در قالب طرح تحول سلامت قرار است که از نیازمندان دستگیری شود. حمایت از ساکنان نقاط محروم و فرودستان به عنوان اولین اولویت طرح تحول سلامت مطرح بوده و هست. کاهش آسیب پذیری مردم به ویژه در تحولات سال آتی، مد نظر است. بر همین اساس در قالب طرح تحول اقتصادی در طرح تحول سلامت، ساماندهی در ارائه خدمات، کاهش هزینههای القایی و کاهش پرداخت از جیب بیماران را پیگیریم. اما اینکه کاهش پرداخت از جیب بیماران را چگونه مدیریت خواهیم کرد باید بگویمتردید نکنید که تمام انرژی ما به سمت کاهش هزینههای مردم خواهد بود. بر همین اساس سه پکیج اصلی را در این زمینه مد نظر داریم؛ کاهش پرداخت از جیب بیماران، حمایت از بیماران خاص و صعبالعلاج و ماندگاری طبیب در نقاط کمتر برخوردار که البته مدل جدیدی را به این منظور خواهیم داشت، این سه بسته به شدت حمایت میشود. وی در این رابطه افزود: در باره هزینه کرد منابع نظام سلامت به دنبال کیفیتر شدن هزینه کردها هستیم. با اجرای سه بسته مذکور که به مردم به شدت میتوانند از آنها متاثر شوند، تمام تلاشمان آن است که کمترین فشار را در پرداخت هزینهها برای مردم داشته باشیم و بتوانیم از طریق دولت و با اجرای طرح تحول این پرداختها را به حداقل برسانیم و حتی از سال ۹۷ هم کمتر کنیم. وی ادامه داد: در بسته حمایت از بیماران خاص و صعب العلاج که آن را تقویت میکنیم، در نظر داریم سیستمی را طراحی کنیم که بتوانیم دارو را به درب منزل بیماران برسانیم.