به گزارش «تابناک» ؛ در کشور، مسألههايي وجود دارد که به سرعت تبدیل به بحران میشوند؛ مشکلاتی که در آغاز تنها یک مسأله هستند و برای حل آن باید تدبیر کرد، ولی عموما صورت مسائل پاک میشود و مسائل همچنان روی هم انباشته میشوند تا روزی از جایی سر باز کنند.
این گونه است که حتی یک روستای کوچک ـ که مردمش به هر دلیل مظلومانه، متوجه بیماری کشندهای میشوند ـ میتواند منشأ بحران شود. مردمی که در مراحل اول، مسألهشان یا دیده نشده و یا صورت مسألهشان پاک شده، به خیال اینکه با این ندیدنها و این پاک کردنها، مسأله هم حل خواهد شد.
مسئولانه سخن گفتن و رفتار کردن برای مدیران، دیگر یک فضیلت نیست، بلکه شرط لازم برای تصدی مسئولیت است؛ نیرویی که قدرت وتریبون دارد و امکانات به همان میزان، بلکه بیشتر هم باید در قبال همه اینها، مسئولیت داشته باشد؛ مسئولیت فقط اقتدار بر مردم نیست، بلکه توانایی سخن گفتن با مردم و مسئولانه رفتار کردن با آنان، ملازم اقتداری است که مردم خود به مسئولان داده اند. در مسأله لردگان، با مردم مسئولانه سخن گفته نشد، احساسات آنان فهمیده نشد و البته کسی هم به خاطر این رفتار با مردم مؤاخذه قرار نگرفت. زمانی که کمترین صحبتی در مورد مسئولان با اتهام توهین به مقامات و تشویش اذهان عمومی روبه رو میشود، رفتار و سخن غیر مسئولانه مقامات، آیا تشویش جان و زندگی مردم نیست؟
اعتراض مردم برای رسیدگی به مسأله هایشان، اصالتا فتنه و اغتشاش نیست. صدای درخواست برای اجابت تقاضایی است که بدون پاسخ مانده و جز فریاد زدن آن در خیابان، کسی گوشش را بدهکار آنان نمیکند. لزوما در هر اعتراضی، عدهای هم وارد میشوند و برای غرضی سیاسی، جهت خواستههای مردمی مظلوم را تغییر میدهند! کم نیستند عدهای که از خود ویدیوهای ساختگی میسازند و به رسانههای اجتماعی و رسمی میفرستند تا صحنه را گل آلود کرده تا ماهی اغراض سیاسی خود را صید کنند. آن کس که آتش میزند یا تخریب میکند، حتما میداند که آتش زدن و تخریب، مسأله او را حل نمیکند و حتما هم میداند مسألهای بر مسائل لاینحل خود اضافه میکند؛ اما پرسش این است که آیا میتوان مقابل اعتراض مردم برای احقاق حقشان را سد کرد و اجازه اعتراض به آنان نداد؟ آیا میتوان تضمین گرفت از مردم که کسی از اعتراض آنان سوءاستفاده نکند؟
حتما نمیشود؛ اما میشود اعتماد را بین مردم و مسئولان بازسازی کرد؛ تا زمانی که به دلیل رفتار و گفتار غیر مسئولانهای، بین عدهای از مردم و مسئولان، شکاف ایجاد شود؛ آتش و تخریب آن نیروی مغرض سیاسی، در بین آن شکاف قرار میگیرد و آن را پر میکند.
مردم در هر گوشهای از این سرزمین، نیاز دارند که به آنان حرمت گذاشته شود و مسئولان مشکلات آنان را جدا از مسئولیت و مقام خویش ندانند. بيحرمتی، انسان را عاصی میکند، فرقی هم نمیکند، انسان غربی باشد یا شرقی. وقتی جامعهای تصمیم میگیرد، داوطلبانه قدرت خود را به جمعی نام دولت و حاکمیت واگذار کند، انتظار دارد آن نهاد، به او و حقش برای زندگی احترام بگذارند تا او را نسبت به هر چیزی عاصی نکنند. تفاوتی هم نمیکند، مردم یک روستا یا مردم یک پایتخت. مردم حق زندگی دارند و باید این حق محترم دانسته شود. مسئولانه با او سخن گفته و رفتار شود تا اعتماد آن مردم خدشه دار نشود.
در این سالها عموما به هر دلیل، نتوانستهایم شرایط مناسب برای بیان اعتراضات مردمی را در جوی آرام و مدنی فراهم کنیم. در این سالها اعتراضات مردم، گاهی با انجام اشتباهی از سوی مسئولان و گاهی با نفوذ مغرضان به خشونت کشیده شده است. راه حل هم برای ما همیشه ساده بوده است؛ یا معترضان را فتنه گر نامیدهایم یا اجازه اعتراض نداده ایم؛ اما این هر دو راه آزموده شده خطا بوده و هست؛ هنوز هم نمیخواهیم راهی بیابیم که مردم بتوانند صدایشان را به شکل مسالمت آمیز به گوش مسئولان برسانند! شنیدن صدای مردم به صورت مسالمتآمیز و با مکانیسمی که همه جوانب آن اندیشیده باشد، چه اشکالی دارد که به سمت آن نمیرویم؟
هر تهدیدی را با قدرت پاسخ میدهیم
فرمانده کل ارتش و فرمانده قرارگاه پدافند هوایی کشور گفت: چهل سال است که امنیت خلیج فارس را حفظ کردهایم و از اینبهبعد هم با تمام قدرت این کار را انجام میدهیم؛ هر تهدید و خطری از سوی دشمن را در هر سطحی که باشد با قدرت پاسخ خواهیم داد.امیر سرلشکر سید عبدالرحیم موسوی افزود: ۴۰ سال است که امنیت خلیج فارس با تلاش نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران حفظ شده و اگر کشورهای منطقه هم کمک کنند اینجا امنترین منطقه جهان خواهد بود.وی اظهار داشت: معمولاً وقتی که کشورهای فرامنطقهای وارد این منطقه میشوند ناامنی و تنش را به همراه میآورند، اما همانگونه که در این ۴۰ سال امنیت اینجا را حفظ کردهایم، وظیفه داریم که از این پس نیز با تمام قدرت این امنیت را برقرار کنیم. دشمنان ما نیز که گاهی دچار محاسبات غلط میشوند، واقعیت قدرتمندی ایران اسلامی را می دانند؛ اگر روزی دشمن با محاسبات غلط وارد بازی آزمودن قدرت ایران شود مطمئناً باز هم ضرب شست جمهوری اسلامی ایران را به آنها نشان خواهیم داد.
راهاندازی قسمت ثانویه راکتور اراک
رئیس سازمان انرژی اتمی گفت: ظرف سه هفته آینده قسمت ثانویه راکتور اراک راه اندازی خواهد شد.
علی اکبر صالحی گفت: راکتور اراک قسمت اولیه و ثانویه دارد که بخش عمده ای از فرآیندها در قسمت ثانویه انجام می گیرد.وی افزود: دوستان توانستند در ۴ سال گذشته قسمت ثانویه را به جایی برساند که ما ظرف دو - سه هفته آینده بتوانیم آن را راه اندازی کنیم و مهمتر از آن ماشین جایگذاری و جابجایی سوخت را هم که ناقص بود و یک بعد آن کامل نبود آن هم کامل شده و ظرف دو - سه هفته آینده نصب میشود.وی درخصوص آخرین وضعیت واحدهای دو و سه نیروگاه بوشهر گفت: راکتور دو و سه بوشهر هم دو سال است شروع شده که بر اساس برنامهریزی در سال ۱۴۰۴ راکتور دوم و در سال ۱۴۰۶ راکتور سوم راه اندازی خواهد شد. صالحی با بیان اینکه راکتور ۲ طبق زمان بندی جلو می رود،اظهارداشت: الان بزرگترین کارگاه صنعتی کشور از نظر دلاری در بوشهر در دست اجراست این پروژه ۱۰ میلیارد دلار است و ما هیچ پروژه نداریم که به تنهایی ۱۰ میلیارد دلار باشد.