کد خبر: ۱۱۷۰۹۴
ایران حتی یک روز هم برنامه‌ افزایش قابلیت‌های موشکی خود را متوقف نکرده است؛

هدف‌گیری۱۵۰ هزار موشک به سمت اسرائیل

گروه سياسي: توان موشکی، یکی از مهم‌ترین محورهای راهبرد نظامی جمهوری اسلامی برای مقابله با تهدیدات به شمار می‌رود؛ ایران در چهار دهه گذشته در این امر پیشرفت‌های چشمگیری داشته‌است به‌گونه‌ای که بسیاری از سایت‌های تحلیل نظامی، توان موشکی ایران را جزو ۱۰ کشور نخست جهان می‌دانند.

به گزارش ایلنا، بررسی تکنولوژی موشک‌های ایران نشان می‌دهد که ایران امروزه موشک‌های گوناگون در بردهای مختلف و با ویژگی‌های متفاوت در اختیار دارد. برد این موشک‌ها به دورترین نقاط اروپا و بیش از ۷۰ درصد آسیا می‌رسد. در حقیقت قدرت موشکی ایران تا اندازه‌ای است که دشمن با هزاران بمب نیز نمی‌تواند مانع از شلیک این موشک‌ها شود زیرا محل بسیاری از این موشک ها مخفی بوده و دشمن قادر به شناسایی آنها نیست.
در همین خصوص نشریه آمریکایی نشنال اینترست در گزارشی به پیشرفت‌های موشکی ایران پرداخت و نوشت: اگر موشک‌های جدید ایران قابلیت مانور داشته باشند، در این صورت سیستم‌های ردیابی موشکی اسرائیل نظیر گنبد آهنین هم قادر به رهگیری آنها نیستند. ایران به تازگی از سامانه لبیک رونمایی کرده است. سامانه لبیک شبیه واحدهای هدایت‌کننده‌ای است که در خانواده موشکی فاتح-۱۱۰ با سوخت جامد به کار رفته است، گرچه سطوح کنترل‌کننده مثلثی شکل آن تغییر شکل پیدا کرده است.
این پیشرفت موشکی کارشناسان نظامی اسرائیل را نگران کرده است؛ چراکه آن‌ها معتقدند که حزب‌اله که گروه نیابتی ایران در لبنان است، حدود ۱۵۰ هزار موشک دارد که به سمت اسرائیل هدف‌گیری شده‌اند. در حال حاضر این‌ها سلاح‌های خاموش محسوب می‌شوند؛ اما اگر ایران بتواند موشک غیرهدایت شونده را به سلاحی هدایت شده تبدیل کند، این مساله قابلیت موشک‌ها را به میزانی چشمگیر تغییر می‌دهد. ایران سیستمی متنوع از موشک‌ها را در اختیار دارد که عمدتا طراحی‌های قدیمی شوروی هستند، نظیر فلق-۱ که مانند سیستم پرتاب گسترده موشکی ۲۴۰ میلی متری BM-۲۴ شوروی است. ایران همچنین انواع متنوع از موشک‌های بالستیک هدایت‌شونده نظیر فاتح-۱۱۰ در اختیار دارد که برد آن بیش از ۱۰۰  مایل بوده و از سیستم هدایتگر GPS بهره می‌برد.
 نیروهای دفاعی اسرائیلی که نگران حملات حزب‌اله بوده‌اند، اکنون باید احتمال حمله توسط سلاح‌های هدایت شونده ایران علیه اهداف استراتژیک خود نظیر نفتکش‌ها، پالایشگاه‌های شیمیایی و پایگاه‌های نظامی‌شان را هم درنظر بگیرند. اگر موشک‌های جدید ایران قابلیت مانور داشته باشند، در این صورت سیستم‌های ردیابی موشکی اسرائیل نظیر گنبد آهنین هم قادر به رهگیری آنها نیستند. عربستان هم احتمالا از این مساله نگران است.  گرچه عربستان میلیاردها دلار صرف خرید موشک‌های دفاع هوایی ساخت آمریکا کرده است، اما این تجهیزات آسیب‌پذیری خود را در حمله به آرامکو نشان داده‌اند.
در همین حال فرمانده اسبق ارتش اسرائیل  گفت: ایرانی‌ها حتی یک روز هم برنامه‌های خود در راستای افزایش قابلیت‌های موشکی را متوقف نکردند.
ژنرال زویکا هایموویچ   گفت: علیرغم تحریم‌های شدید آمریکا علیه ایران، این کشور هم اکنون به موشک‌های بالستیک دوربرد مجهز شده است که می‌تواند اهداف دورتر از ۲ هزار کیلومتر از مرزهای خود را نیز مورد هدف قرار دهد.وی در ادامه افزود: قابلیت‌های موشکی ایران از قدرت فوق‌العاده‌ای برخوردار است. آنان برای ساخت موشک به سختی کار می‌کنند و حتی یک روز هم برنامه‌های خود در راستای افزایش قابلیت‌های موشکی را متوقف نکردند.  وی گفت: در صورت بروز جنگ میان اسرائیل و ایران، ما با چند گروه مواجه خواهیم شد از طرف لبنان و سوریه با نیروهای حزب‌اله مواجه هستیم و از طرف دیگر نیروهای شبه نظامی شیعه در عراق و غزه نیز ما را تهدید می‌کنند.
همچنین  مدیر اسبق دفاع موشکی اسرائیل می گوید: ایرانی ها به خوبی در جریان تحولات در بحث دفاع موشکی، مخصوصا الان که این سامانه ها در منطقه خلیج فارس مستقر شده اند، هستند. آنها، فاتح ۱۱۰ را برای شکست دادن سامانه‌های دفاع موشکی ساخته اند. یوزی رابین یادآور شد: من یک مهندس هستم و به عنوان یک مهندس باید بگویم که ایرانی‌ها در برنامه فاتح ۱۱۰ به خوبی کار کرده اند. آنها یک راکت ۶۱۰ میلی‌متر را انتخاب کرده و آن را ارتقاء دادند. آنها به شیوه های گوناگون دقت این موشک را افزایش دادند و در حال حاضر نزدیک به ۵ الی ۶ مدل از این موشک وجود داشته و سر جنگی ۵۰۰ کیلویی دارد که می تواند یک بلوک شهری را نابود کند.رابین اضافه کرده است:  مدل ضد اهداف زمینی این موشک با هدایت اینرسایی و جی پی اس ساخته شده است و یک سلاح نظامی است که برای حمله به آمریکایی ها  و متحدان و پایگاه های آمریکا در منطقه ساخته شده است.
قدرت نظامی ایران از سال آینده
تقویت می‌شود
شبکه خبری بلومبرگ در گزارشی به ناتوانی آمریکا در مقابله با ایران برای خرید تسلیحات نظامی پرداخت. بلومبرگ با نزدیک شدن به پایان ممنوعیت خرید اسلحه برای ایران، واشنگتن با خروج از توافق هسته‌ای، به نظر می‌رسد نمی‌تواند مقابله چندانی با احتمال خرید تسلیحاتی ایران از روسیه و چین، داشته باشد.بر اساس یکی از بند‌های قطعنامه ۲۲۳۱ که از سال ۲۰۱۶ میلادی اجرا شد، ایران به مدت  پنج سال از خرید تسلیحات محروم  شد. این بند از قطعنامه در سال آینده منقضی می‌شود و پس از آن ایران می‌تواند از کشور‌های خارجی جنگ‌افزار بخرد. بنابراین با پایان این تحریم‌ها ایران می‌تواند برای خرید تسلیحات اقدام کند.این موضوع می‌تواند ایران را در زمینه نظامی قدرتمندتر کند.
 ایران اکنون برای خرید جنگ افزارهای روسی با مقام‌های این کشور در حال رایزنی است؛ اما چین هم گزینه دیگری است که ایران برای خرید جنگ افزار می‌تواند روی آن حساب کندخروج آمریکا از برجام موجب شده تا اعضای شورای امنیت از درخواست واشنگتن برای تمدید این ممنوعیت حمایت چندانی نکنند. نه تنها روسیه و چین از این طرح حمایت نمی‌کنند بلکه انگلستان و فرانسه هم به تمدید این ممنوعیت رای مثبت نخواهند داد.  ممکن است تحریم‌های آمریکا و مجازات‌های این کشور برای فروشندگان سلاح به ایران مانعی ایجاد کند اما چین و روسیه ممکن است ساز و کاری برای دور زدن تحریم‌های آمریکا ایجاد کنند و سلطه ایالات متحده بر نظام مالی جهانی را به چالش بکشند. حال باید دید که روسیه و چین ریسک فروش سلاح به ایران را خواهند پذیرفت؟ که این اتفاق نشان می‌دهد ترامپ و پمپئو علیرغم تهدیدهای خود نمی‌توانند کار زیادی در راستای تداوم این ممنوعیت‌ها انجام دهند.

 

 

ماهیت اعتراضات اخیر با سال ۹۶ و ۸۸ متفاوت بود؛

طبقه متوسط درحال سقوط به طبقه پایین جامعه‌ است

یک جامعه‌شناس با اشاره به اعتراضات اخیر گفت: این نوع اعتراضات جز خراب کردن جامعه و جز بن‌بست‌های شدید پیش‌روی جامعه هیچ نتیجه‌ای ندارد.
سعید معید‌فر  درباره ارزیابی‌اش از به خشونت کشیده شدن اعتراضات طی روزهای گذشته در کشور گفت: نکته مهم این است که ما به زعم خودمان می‌خواهیم مسائل و روندها را پیش‌ببریم و یا دل‌مان می‌خواهد در چارچوب مورد نظر ما هر چیزی قرار بگیرد. اساسا ماهیت اتفاقاتی که طی چند روز گذشته افتاد، کاملا حتی با آنچه در دی ماه سال ۹۶ اتفاق افتاد، متفاوت بود.وی ادامه داد: همچنین ماهیت این اتفاقات کاملا متفاوت با ماهیت اتفاقات سال ۸۸ یا قبل از آن بود. ماهیت اعتراضات پیشین ماهیت سیاسی داشت و تقریبا بیشترین محمل آن طبقه متوسط، جامعه نخبگان و یا به عبارتی کسانی بودند که درصدد اصلاح امور بودند و در واقع می‌توان گفت در آن زمان هنوز نارضایتی طبقات پایین جامعه علیرغم سوءکارآمدی‌ها و کارکردهایی که در کشور طی این دهه‌ها وجود داشت به مرز بحران نرسیده بود. اعتراضات قبلی بسیار مسالمت‌آمیز بود و معترضان خواهان آن بودند که برای اداره کشور باید دست به اصلاحات اساسی زد.این جامعه‌شناس خاطرنشان کرد: تقریبا کسانی که صاحب اندیشه و فکر بودند، از قبل می‌دانستند که مسیری که حاکمیت و نظام سیاسی ما پیش می‌برد، مسیری است که در آینده با دشواری‌های جدی روبه رو خواهد شد. سوء‌کارآمدی‌ها، فساد و متاسفانه تبعیض‌ها در بین مناطق مختلف کشور مواردی بود که اول از همه طبقه متوسط و اندیشمندان را حساس کرد و سعی می‌کردند با اعتراضات خود حاکمیت را نسبت به ادامه مسیر غلطی که در پیش‌ گرفته بود، آگاه کنند، اما متاسفانه دیدیم که با آن اعتراضات برخورد شد.
معید‌فر با اشاره به اعتراضات سال ۸۸ گفت: راهپیمایی میلیونی در سال ۸۸ توام با سکوت برگزار شد، اما بعد دیدیم که با چه شیوه ای برخورد شد. نتیجه آن برخوردها هم این بود که طبقه متوسط، اندیشمندان و روشنفکران عملا از دور کنار رفتند. امروز بعد از ۱۰ سال از آن تاریخ عملا دیگر دانشگاه‌ها آرام شدند، طبقه متوسط به حاشیه رفت و هر روز کوچکتر شد و اندیشمندان و نخبگان یا از کشور رفتند و یا خانه‌نشین شدند و از دور مداخله خارج شدند، چراکه نمی‌خواستند از طریق خشونت تغییرات ایجاد شود.
وی ادامه داد: امروز ما مانده‌ایم با یک اقتصاد ورشکسته، فسادها، تبعیض‌ها و سیاست‌های غلطی که طی ۳۰ الی ۴۰ سال باعث تخلیه روستاها شد. در حاشیه کلان‌شهرهایی که در آنها ثروت و منابع اقتصادی متمرکز شده، لشکر گرسنگانی شکل گرفته است که هر روز برای هجوم به کلان‌شهرها آماده‌تر و با انگیزه‌تر هستند. اگر به اتفاقاتی که در سال ۹۶ و هفته گذشته رخ داد، دقت کنیم می‌بینیم که اغلب کانون اعتراضات به شورش انجامید و کلی خرابی به بار آورد و درست این اتفاقات در همان حاشیه کلانشهرها و مناطق محروم است که لشکر بیکاران، گرسنگان و محذوفین قرار دارد.این جامعه‌شناس با بیان اینکه با مسئله غارت به شکلی محدود در روزهای گذشته روبرو بودیم، تاکید کرد: ما در آینده نزدیک قطعا با هجوم گرسنگان و محذوفین به کلانشهرها مواجه خواهیم شد و قطعا غارت اتفاق می‌افتد. اینکه ما امروز جمعیت افرادی را می‌آوریم که مخالفت خود را با اتفاقاتی که در هفته گذشته افتاد، ابراز کنند حلال مشکل نیست چراکه اساسا نظم و بنیاد اقتصاد و سیاست و فرهنگ و اخلاقیات در کشور از بین رفته است و باید هر چه زودتر برای آن چاره‌ای اندیشید.
 وی در پاسخ به این سئوال که راهکار برای برون رفت از این معضل در کشور چیست، ادامه داد: متاسفانه تمام معتمدین ما و تمام افرادی که می‌توانستند در این فرآیند کمک کنند و در میان مردم اعتبار داشته و مردم به آنها اعتماد داشتند و می‌توانستند مردم را از رفتارهای خشونت‌بار برحذر بدارند بی‌تاثیر شده‌اند. همه این افراد با اتهامات و روایت‌های وابسته و خارجی، دزد و فاسد بی‌اعتبار شدند و چنان بی‌اعتبار شدند که هیچ کسی نیست که در آینده اوضاع بدی که پیش روی ما است را کنترل کند. سیاستمداران ما فعلا ممکن است بتوانند با برخورد‌های امنیتی اوضاع را جمع کنند اما در واقع این لشکر گرسنگان چنان قدرتی خواهند داشت که هیچ کسی جلودار آنها نیست.
وی تصریح کرد: متاسفانه حاکمیت ما فکر می‌کند اگر باز افراد به حمایت از حاکمیت بیرون بیایند مشکل حل می‌شود درحالی که نمی‌خواهند تحلیل کنند که ریشه این مشکلات کجاست که بتواند از الان پیش‌بینی لازم را داشته باشد نه سیستم حاکمیت ما دارای چنین توانی است که بتواند مشکلات را حل کند و از آن طرف هم همه نخبگان ما سکوت کرده‌اند و طبقات متوسط نیز درحال سقوط به طبقه پایین جامعه هستند.

 

 فساد  و دست اندازی به بیت المال زیبنده نظام ما نیست
رئیس قوه قضائیه با بیان اینکه زندان‌ها به حاشیه شهرها منتقل می‌شوند، گفت: احیای پلیس قضایی در دستور کار است.
حجت‌الاسلام  سیدابراهیم رئیسی افزود: بحث مهم مبارزه با فساد اقتصادی در دستور کار قوه‌قضائيه است و این اولویت هرگز با مسائلی که اتفاق افتاده به حاشیه نخواهد رفت. همچنان اولویت دستگاه قضا مبارزه با مفاسد اقتصادی است و ما در این راستا هم اصلاح ساختار‌ها و هم برخورد با مفسدان را در دستور کار داریم. در فضای مبارزه با فساد تفاوتی میان مرکز کشور که تهران است با مراکز استان‌ها و شهرستان‌ها وجود ندارد. در هرکجا که فساد پیدا شود باید با آن مبارزه کرد. وی تصریح کرد: زیبنده نیست که امروز به نظام ما که پایه‌های آن را خون مطهر شهدا آبیاری کرده و روزبه‌روز بر استواری اش افزوده می‌شود با فساد این و آن و دست اندازی به بیت المال و ناامید کردن مردم، خدای نکرده سستی وارد شود و لذا اولویت مبارزه با فساد همچنان برای دستگاه قضا باقی است و تحت هیچ عنوان این کاری که آغاز شده است به سردی نمی‌گراید. رئیسی همچنین گفت: یکی از مشکلات گریبان گیر قوه‌قضائيه مسئله بودجه این دستگاه است. بودجه نهایتاً در مجلس تصویب می‌شود. قوه‌قضائيه یک دستگاه حاکمیتی است و تامین قضات و همچنین تامین نیروی انسانی موردنیاز قوه‌قضائيه از مسائل مهم است که امیدواریم موضوع بودجه چینی برای قوه‌قضائيه حتماً مورد عنایت نمایندگان قرار بگیرد.رئیس قوه‌قضائيه در ادامه تصریح کرد: خوشبختانه برای دیوان عدالت اداری قانونی که تصویب شده ضمانت اجرای خوبی در نظر گرفته شده است.

ارسال دیدگاه شما

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیر سیستم منتشر خواهند شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهند شد
  • پیام هایی که به غیر از زبان پارسی باشد منتشر نخواهند شد
1398/9/6 -  شماره 4558
جستجو
جستجو
بالای صفحه
کد خبر: ۱۱۷۰۹۴
ایران حتی یک روز هم برنامه‌ افزایش قابلیت‌های موشکی خود را متوقف نکرده است؛

هدف‌گیری۱۵۰ هزار موشک به سمت اسرائیل

گروه سياسي: توان موشکی، یکی از مهم‌ترین محورهای راهبرد نظامی جمهوری اسلامی برای مقابله با تهدیدات به شمار می‌رود؛ ایران در چهار دهه گذشته در این امر پیشرفت‌های چشمگیری داشته‌است به‌گونه‌ای که بسیاری از سایت‌های تحلیل نظامی، توان موشکی ایران را جزو ۱۰ کشور نخست جهان می‌دانند.

به گزارش ایلنا، بررسی تکنولوژی موشک‌های ایران نشان می‌دهد که ایران امروزه موشک‌های گوناگون در بردهای مختلف و با ویژگی‌های متفاوت در اختیار دارد. برد این موشک‌ها به دورترین نقاط اروپا و بیش از ۷۰ درصد آسیا می‌رسد. در حقیقت قدرت موشکی ایران تا اندازه‌ای است که دشمن با هزاران بمب نیز نمی‌تواند مانع از شلیک این موشک‌ها شود زیرا محل بسیاری از این موشک ها مخفی بوده و دشمن قادر به شناسایی آنها نیست.
در همین خصوص نشریه آمریکایی نشنال اینترست در گزارشی به پیشرفت‌های موشکی ایران پرداخت و نوشت: اگر موشک‌های جدید ایران قابلیت مانور داشته باشند، در این صورت سیستم‌های ردیابی موشکی اسرائیل نظیر گنبد آهنین هم قادر به رهگیری آنها نیستند. ایران به تازگی از سامانه لبیک رونمایی کرده است. سامانه لبیک شبیه واحدهای هدایت‌کننده‌ای است که در خانواده موشکی فاتح-۱۱۰ با سوخت جامد به کار رفته است، گرچه سطوح کنترل‌کننده مثلثی شکل آن تغییر شکل پیدا کرده است.
این پیشرفت موشکی کارشناسان نظامی اسرائیل را نگران کرده است؛ چراکه آن‌ها معتقدند که حزب‌اله که گروه نیابتی ایران در لبنان است، حدود ۱۵۰ هزار موشک دارد که به سمت اسرائیل هدف‌گیری شده‌اند. در حال حاضر این‌ها سلاح‌های خاموش محسوب می‌شوند؛ اما اگر ایران بتواند موشک غیرهدایت شونده را به سلاحی هدایت شده تبدیل کند، این مساله قابلیت موشک‌ها را به میزانی چشمگیر تغییر می‌دهد. ایران سیستمی متنوع از موشک‌ها را در اختیار دارد که عمدتا طراحی‌های قدیمی شوروی هستند، نظیر فلق-۱ که مانند سیستم پرتاب گسترده موشکی ۲۴۰ میلی متری BM-۲۴ شوروی است. ایران همچنین انواع متنوع از موشک‌های بالستیک هدایت‌شونده نظیر فاتح-۱۱۰ در اختیار دارد که برد آن بیش از ۱۰۰  مایل بوده و از سیستم هدایتگر GPS بهره می‌برد.
 نیروهای دفاعی اسرائیلی که نگران حملات حزب‌اله بوده‌اند، اکنون باید احتمال حمله توسط سلاح‌های هدایت شونده ایران علیه اهداف استراتژیک خود نظیر نفتکش‌ها، پالایشگاه‌های شیمیایی و پایگاه‌های نظامی‌شان را هم درنظر بگیرند. اگر موشک‌های جدید ایران قابلیت مانور داشته باشند، در این صورت سیستم‌های ردیابی موشکی اسرائیل نظیر گنبد آهنین هم قادر به رهگیری آنها نیستند. عربستان هم احتمالا از این مساله نگران است.  گرچه عربستان میلیاردها دلار صرف خرید موشک‌های دفاع هوایی ساخت آمریکا کرده است، اما این تجهیزات آسیب‌پذیری خود را در حمله به آرامکو نشان داده‌اند.
در همین حال فرمانده اسبق ارتش اسرائیل  گفت: ایرانی‌ها حتی یک روز هم برنامه‌های خود در راستای افزایش قابلیت‌های موشکی را متوقف نکردند.
ژنرال زویکا هایموویچ   گفت: علیرغم تحریم‌های شدید آمریکا علیه ایران، این کشور هم اکنون به موشک‌های بالستیک دوربرد مجهز شده است که می‌تواند اهداف دورتر از ۲ هزار کیلومتر از مرزهای خود را نیز مورد هدف قرار دهد.وی در ادامه افزود: قابلیت‌های موشکی ایران از قدرت فوق‌العاده‌ای برخوردار است. آنان برای ساخت موشک به سختی کار می‌کنند و حتی یک روز هم برنامه‌های خود در راستای افزایش قابلیت‌های موشکی را متوقف نکردند.  وی گفت: در صورت بروز جنگ میان اسرائیل و ایران، ما با چند گروه مواجه خواهیم شد از طرف لبنان و سوریه با نیروهای حزب‌اله مواجه هستیم و از طرف دیگر نیروهای شبه نظامی شیعه در عراق و غزه نیز ما را تهدید می‌کنند.
همچنین  مدیر اسبق دفاع موشکی اسرائیل می گوید: ایرانی ها به خوبی در جریان تحولات در بحث دفاع موشکی، مخصوصا الان که این سامانه ها در منطقه خلیج فارس مستقر شده اند، هستند. آنها، فاتح ۱۱۰ را برای شکست دادن سامانه‌های دفاع موشکی ساخته اند. یوزی رابین یادآور شد: من یک مهندس هستم و به عنوان یک مهندس باید بگویم که ایرانی‌ها در برنامه فاتح ۱۱۰ به خوبی کار کرده اند. آنها یک راکت ۶۱۰ میلی‌متر را انتخاب کرده و آن را ارتقاء دادند. آنها به شیوه های گوناگون دقت این موشک را افزایش دادند و در حال حاضر نزدیک به ۵ الی ۶ مدل از این موشک وجود داشته و سر جنگی ۵۰۰ کیلویی دارد که می تواند یک بلوک شهری را نابود کند.رابین اضافه کرده است:  مدل ضد اهداف زمینی این موشک با هدایت اینرسایی و جی پی اس ساخته شده است و یک سلاح نظامی است که برای حمله به آمریکایی ها  و متحدان و پایگاه های آمریکا در منطقه ساخته شده است.
قدرت نظامی ایران از سال آینده
تقویت می‌شود
شبکه خبری بلومبرگ در گزارشی به ناتوانی آمریکا در مقابله با ایران برای خرید تسلیحات نظامی پرداخت. بلومبرگ با نزدیک شدن به پایان ممنوعیت خرید اسلحه برای ایران، واشنگتن با خروج از توافق هسته‌ای، به نظر می‌رسد نمی‌تواند مقابله چندانی با احتمال خرید تسلیحاتی ایران از روسیه و چین، داشته باشد.بر اساس یکی از بند‌های قطعنامه ۲۲۳۱ که از سال ۲۰۱۶ میلادی اجرا شد، ایران به مدت  پنج سال از خرید تسلیحات محروم  شد. این بند از قطعنامه در سال آینده منقضی می‌شود و پس از آن ایران می‌تواند از کشور‌های خارجی جنگ‌افزار بخرد. بنابراین با پایان این تحریم‌ها ایران می‌تواند برای خرید تسلیحات اقدام کند.این موضوع می‌تواند ایران را در زمینه نظامی قدرتمندتر کند.
 ایران اکنون برای خرید جنگ افزارهای روسی با مقام‌های این کشور در حال رایزنی است؛ اما چین هم گزینه دیگری است که ایران برای خرید جنگ افزار می‌تواند روی آن حساب کندخروج آمریکا از برجام موجب شده تا اعضای شورای امنیت از درخواست واشنگتن برای تمدید این ممنوعیت حمایت چندانی نکنند. نه تنها روسیه و چین از این طرح حمایت نمی‌کنند بلکه انگلستان و فرانسه هم به تمدید این ممنوعیت رای مثبت نخواهند داد.  ممکن است تحریم‌های آمریکا و مجازات‌های این کشور برای فروشندگان سلاح به ایران مانعی ایجاد کند اما چین و روسیه ممکن است ساز و کاری برای دور زدن تحریم‌های آمریکا ایجاد کنند و سلطه ایالات متحده بر نظام مالی جهانی را به چالش بکشند. حال باید دید که روسیه و چین ریسک فروش سلاح به ایران را خواهند پذیرفت؟ که این اتفاق نشان می‌دهد ترامپ و پمپئو علیرغم تهدیدهای خود نمی‌توانند کار زیادی در راستای تداوم این ممنوعیت‌ها انجام دهند.

 

 

ماهیت اعتراضات اخیر با سال ۹۶ و ۸۸ متفاوت بود؛

طبقه متوسط درحال سقوط به طبقه پایین جامعه‌ است

یک جامعه‌شناس با اشاره به اعتراضات اخیر گفت: این نوع اعتراضات جز خراب کردن جامعه و جز بن‌بست‌های شدید پیش‌روی جامعه هیچ نتیجه‌ای ندارد.
سعید معید‌فر  درباره ارزیابی‌اش از به خشونت کشیده شدن اعتراضات طی روزهای گذشته در کشور گفت: نکته مهم این است که ما به زعم خودمان می‌خواهیم مسائل و روندها را پیش‌ببریم و یا دل‌مان می‌خواهد در چارچوب مورد نظر ما هر چیزی قرار بگیرد. اساسا ماهیت اتفاقاتی که طی چند روز گذشته افتاد، کاملا حتی با آنچه در دی ماه سال ۹۶ اتفاق افتاد، متفاوت بود.وی ادامه داد: همچنین ماهیت این اتفاقات کاملا متفاوت با ماهیت اتفاقات سال ۸۸ یا قبل از آن بود. ماهیت اعتراضات پیشین ماهیت سیاسی داشت و تقریبا بیشترین محمل آن طبقه متوسط، جامعه نخبگان و یا به عبارتی کسانی بودند که درصدد اصلاح امور بودند و در واقع می‌توان گفت در آن زمان هنوز نارضایتی طبقات پایین جامعه علیرغم سوءکارآمدی‌ها و کارکردهایی که در کشور طی این دهه‌ها وجود داشت به مرز بحران نرسیده بود. اعتراضات قبلی بسیار مسالمت‌آمیز بود و معترضان خواهان آن بودند که برای اداره کشور باید دست به اصلاحات اساسی زد.این جامعه‌شناس خاطرنشان کرد: تقریبا کسانی که صاحب اندیشه و فکر بودند، از قبل می‌دانستند که مسیری که حاکمیت و نظام سیاسی ما پیش می‌برد، مسیری است که در آینده با دشواری‌های جدی روبه رو خواهد شد. سوء‌کارآمدی‌ها، فساد و متاسفانه تبعیض‌ها در بین مناطق مختلف کشور مواردی بود که اول از همه طبقه متوسط و اندیشمندان را حساس کرد و سعی می‌کردند با اعتراضات خود حاکمیت را نسبت به ادامه مسیر غلطی که در پیش‌ گرفته بود، آگاه کنند، اما متاسفانه دیدیم که با آن اعتراضات برخورد شد.
معید‌فر با اشاره به اعتراضات سال ۸۸ گفت: راهپیمایی میلیونی در سال ۸۸ توام با سکوت برگزار شد، اما بعد دیدیم که با چه شیوه ای برخورد شد. نتیجه آن برخوردها هم این بود که طبقه متوسط، اندیشمندان و روشنفکران عملا از دور کنار رفتند. امروز بعد از ۱۰ سال از آن تاریخ عملا دیگر دانشگاه‌ها آرام شدند، طبقه متوسط به حاشیه رفت و هر روز کوچکتر شد و اندیشمندان و نخبگان یا از کشور رفتند و یا خانه‌نشین شدند و از دور مداخله خارج شدند، چراکه نمی‌خواستند از طریق خشونت تغییرات ایجاد شود.
وی ادامه داد: امروز ما مانده‌ایم با یک اقتصاد ورشکسته، فسادها، تبعیض‌ها و سیاست‌های غلطی که طی ۳۰ الی ۴۰ سال باعث تخلیه روستاها شد. در حاشیه کلان‌شهرهایی که در آنها ثروت و منابع اقتصادی متمرکز شده، لشکر گرسنگانی شکل گرفته است که هر روز برای هجوم به کلان‌شهرها آماده‌تر و با انگیزه‌تر هستند. اگر به اتفاقاتی که در سال ۹۶ و هفته گذشته رخ داد، دقت کنیم می‌بینیم که اغلب کانون اعتراضات به شورش انجامید و کلی خرابی به بار آورد و درست این اتفاقات در همان حاشیه کلانشهرها و مناطق محروم است که لشکر بیکاران، گرسنگان و محذوفین قرار دارد.این جامعه‌شناس با بیان اینکه با مسئله غارت به شکلی محدود در روزهای گذشته روبرو بودیم، تاکید کرد: ما در آینده نزدیک قطعا با هجوم گرسنگان و محذوفین به کلانشهرها مواجه خواهیم شد و قطعا غارت اتفاق می‌افتد. اینکه ما امروز جمعیت افرادی را می‌آوریم که مخالفت خود را با اتفاقاتی که در هفته گذشته افتاد، ابراز کنند حلال مشکل نیست چراکه اساسا نظم و بنیاد اقتصاد و سیاست و فرهنگ و اخلاقیات در کشور از بین رفته است و باید هر چه زودتر برای آن چاره‌ای اندیشید.
 وی در پاسخ به این سئوال که راهکار برای برون رفت از این معضل در کشور چیست، ادامه داد: متاسفانه تمام معتمدین ما و تمام افرادی که می‌توانستند در این فرآیند کمک کنند و در میان مردم اعتبار داشته و مردم به آنها اعتماد داشتند و می‌توانستند مردم را از رفتارهای خشونت‌بار برحذر بدارند بی‌تاثیر شده‌اند. همه این افراد با اتهامات و روایت‌های وابسته و خارجی، دزد و فاسد بی‌اعتبار شدند و چنان بی‌اعتبار شدند که هیچ کسی نیست که در آینده اوضاع بدی که پیش روی ما است را کنترل کند. سیاستمداران ما فعلا ممکن است بتوانند با برخورد‌های امنیتی اوضاع را جمع کنند اما در واقع این لشکر گرسنگان چنان قدرتی خواهند داشت که هیچ کسی جلودار آنها نیست.
وی تصریح کرد: متاسفانه حاکمیت ما فکر می‌کند اگر باز افراد به حمایت از حاکمیت بیرون بیایند مشکل حل می‌شود درحالی که نمی‌خواهند تحلیل کنند که ریشه این مشکلات کجاست که بتواند از الان پیش‌بینی لازم را داشته باشد نه سیستم حاکمیت ما دارای چنین توانی است که بتواند مشکلات را حل کند و از آن طرف هم همه نخبگان ما سکوت کرده‌اند و طبقات متوسط نیز درحال سقوط به طبقه پایین جامعه هستند.

 

 فساد  و دست اندازی به بیت المال زیبنده نظام ما نیست
رئیس قوه قضائیه با بیان اینکه زندان‌ها به حاشیه شهرها منتقل می‌شوند، گفت: احیای پلیس قضایی در دستور کار است.
حجت‌الاسلام  سیدابراهیم رئیسی افزود: بحث مهم مبارزه با فساد اقتصادی در دستور کار قوه‌قضائيه است و این اولویت هرگز با مسائلی که اتفاق افتاده به حاشیه نخواهد رفت. همچنان اولویت دستگاه قضا مبارزه با مفاسد اقتصادی است و ما در این راستا هم اصلاح ساختار‌ها و هم برخورد با مفسدان را در دستور کار داریم. در فضای مبارزه با فساد تفاوتی میان مرکز کشور که تهران است با مراکز استان‌ها و شهرستان‌ها وجود ندارد. در هرکجا که فساد پیدا شود باید با آن مبارزه کرد. وی تصریح کرد: زیبنده نیست که امروز به نظام ما که پایه‌های آن را خون مطهر شهدا آبیاری کرده و روزبه‌روز بر استواری اش افزوده می‌شود با فساد این و آن و دست اندازی به بیت المال و ناامید کردن مردم، خدای نکرده سستی وارد شود و لذا اولویت مبارزه با فساد همچنان برای دستگاه قضا باقی است و تحت هیچ عنوان این کاری که آغاز شده است به سردی نمی‌گراید. رئیسی همچنین گفت: یکی از مشکلات گریبان گیر قوه‌قضائيه مسئله بودجه این دستگاه است. بودجه نهایتاً در مجلس تصویب می‌شود. قوه‌قضائيه یک دستگاه حاکمیتی است و تامین قضات و همچنین تامین نیروی انسانی موردنیاز قوه‌قضائيه از مسائل مهم است که امیدواریم موضوع بودجه چینی برای قوه‌قضائيه حتماً مورد عنایت نمایندگان قرار بگیرد.رئیس قوه‌قضائيه در ادامه تصریح کرد: خوشبختانه برای دیوان عدالت اداری قانونی که تصویب شده ضمانت اجرای خوبی در نظر گرفته شده است.

ارسال دیدگاه شما

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیر سیستم منتشر خواهند شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهند شد
  • پیام هایی که به غیر از زبان پارسی باشد منتشر نخواهند شد