هادی ابوی درباره بسته حمایتی دولت گفت: متاسفانه از بسیاری از کارگران سو استفادههایی میشود. کارفرمایان به اسم کارگران حساب هایی باز میکنند، از کارت این کارگران استفاده میشود. توقع کارگران از دولت این است در راستای اینکه دولت وضعیت کارگران را به خوبی میداند، از سوی دیگر فاصله بین دستمزد و خط فقر بسیار مشخص است، دولت با پرداخت بسته حمایتی تا حدودی از کارگران حمایت کند. دبیرکل کانون عالی انجمنهای صنفی کارگران کشور اظهار داشت: اما متأسفانه دولت از کارگران حمایت نمیکند، تا حدی که بسیاری از کارگران برای تأمین معاش زندگی خود مجبور به کار کردن در چند شیفت کاری هستند، اما باز هم بسته حمایتی دولت را دریافت نکرده اند.
ابوی با اشاره به اینکه ۸۰درصد کارگران حداقل بگیر هستند، ادامه داد: بخش اعظمی از کارگران اجاره نشین هستند و اگر خانه یک میلیارد تومانی داشتند هرگز دنبال بسته حمایتی یا کمک معیشتی و یارانه نبودند. شاید به ندرت کارگری باشد که خانه شخصی داشته باشد، ولی وقتی ۸۰ درصد کارگران حداقل بگیرند یعنی توانایی پسانداز و تمکن مالی بالا را ندارند. وی با بیان اینکه وزارت کار با مشکلات و دغدغههای کارگران آشناست، ادامه داد: علی رغم اینکه وزارت کار با مشکلات کارگران آشناست، ولی مشاهده میکنیم که کارگران مشمول بسته حمایتی نشده اند.
وی با بیان اینکه میزان سبد معیشت کارگران حدود ۶میلیون تومان است، ادامه داد: ممکن است آمار و ارقام دیگری هم ارائه شده باشد ولی با جمعبندی ما رقم شش میلیون تومان هزینه برای یک خانواده چهار نفره قطعی است و رقم سبد معیشت کارگران بیش از سه میلیون تومان است؛ لذا معتقدم شورای عالی کار دنبال این نباشد که تورم جامعه چقدر است و بر مبنای آن دستمزد را تعیین کند بلکه به دنبال واقعی کردن دستمزد کارگران باشد و به نحوی حداقل مزد را به تصویب برساند که کارگران افزایش دستمزد را در زندگی خود احساس کنند.
رکود در بازار مسکن عمیقتر میشود
دبیر انجمن انبوه سازان کشور، گفت: رکود بازار مسکن در آینده به دلیل شوکهایی که در اقتصاد کشور ایجاد شده عمیقتر خواهد شد. فرشید پورحاجت اظهار داشت: گران شدن بنزین نه تنها بر قیمت مسکن بلکه اگر کنترل نشود بر کل اقتصاد شوکهایی را وارد خواهد کرد. زمانی که قیمت بنزین ۱۰۰۰ تومان بود قدرت خرید متقاضیان مسکن به شدت کاهش یافته بود حال با افزایش قیمت بنزین تا ۳۰۰۰ تومان و احتمال شوک قیمت و عدم نظارت بر بازار مسکن رکود مسکن را عمیقتر و قدرت را خرید بیش از پیش کاهش خواهد داد.
آماری که به تفكیک استانها منتشر شد؛
۶۰درصد یارانهبگیران از حمایت معیشتی محروم شدند
آمار دریافتکنندگان حمایت معیشتی به تفکیک ۳۱استان کشور نشان میدهد، در ۱۰ استان کشور حدود ۶۰ درصد یارانهبگیران، در گروه مشمولان حمایت معیشتی قرار نگرفتند.
آمار مشمولان حمایت معیشتی به نسبت یارانه بگیران به تفکیک ۳۱ استان کشور نشان میدهد که در استان سیستان و بلوچستان به عنوان یکی از استانهای کمبرخوردار ۸۲. ۱ درصد از یارانهبگیران، حمایت معیشتی دریافت کردند؛ بنابراین ۱۷. ۹ از یارانه بگیران این استان، مشمول دریافت حمایت معیشتی نشدند.
سیستان و بلوچستان بیشترین مشمولان حمایت معیشتی را به نسبت دریافت کنندگان یارانه نقدی به خود اختصاص داده است. همچنین در استان تهران ۵۷. ۲ درصد از یارانه بگیران، مشمول دریافت حمایت معیشتی شدند. به عبارتی در تهران ۴۲. ۸ درصد از یارانه بگیران، حمایت معیشتی دریافت نکردند. در بین ۳۱ استان کشور، خانوارهای یارانهبگیر استان تهران، کمترین سهم را از یارانه حمایت معیشتی دارند.
بر اساس این گزارش، بعد از استان سیستان و بلوچستان که ۸۲. ۱ درصد از یارانه بگیران این استان از دریافت حمایت معیشتی بهرهمند شدند، بهترتیب در استانهای خراسان شمالی ۷۹. ۲، خراسان جنوبی ۷۸. ۴، گلستان ۷۸، لرستان ۷۷. ۷، گیلان ۷۷. ۱، کهگیلویه و بویراحمد ۷۷، کردستان ۷۵. ۹، اردبیل ۷۵. ۲ و استان همدان ۷۵. ۲ درصد از یارانه بگیران، حمایت معیشتی دریافت کردند. یعنی در این استانها بین ۱۸ تا ۲۵ درصد از یارانه بگیران مشمول حمایت معیشتی نشدند. بر اساس این گزارش، میانگین ۳۱ استان کشور نشان میدهد، در کل کشور ۷۰. ۱ درصد از یارانه بگیران، حمایت معیشتی را دریافت کردند و حدود ۳۰ درصد نیز در گروه مشمولان حمایت معیشتی دولت نشدند.