رهبر انقلاب اسلامی در این دیدار که در چهل و یکمین سالروز بیعت تاریخی همافران نیروی هوایی با امام خمینی(ره) در ۱۹ بهمن ۵۷ برگزار شد، این واقعه را یک حادثه فراموش نشدنی و اعجاب برانگیز و دارای درسها و عبرت هایی خواندند و افزودند: در دوران رژیم گذشته، نیروی هوایی ارتش یکی از نزدیکترین نیروها به مرکز قدرت و آمریکا بود اما رژیم طاغوت، ضربه را از همین نیرو خورد که هیچگاه تصور آن را نمی کرد.حضرت آيتاله خامنه ای خاطرنشان کردند: براساس آیات قرآنی، خداوند از جایی به دشمن ضربه ميزند که هیچگاه انتظار آن را ندارد و مؤمنین نیز از ناحیه ای تقویت و حمایت ميشوند که انتظار آن را نداشته اند که در فرهنگ دینی، «رزق لا یُحتَسَب» یا همان رزقی که در محاسبات مادی جایی نداشته است، نامیده ميشود. رهبر انقلاب اسلامی با اشاره به آیات قرآنی که صراحتاً و مؤکداً از نصرت یاری کنندگان دین خدا یاد شده است، افزودند: باید به این وعده های الهی اطمینان داشت و با امید به آینده به حرکت رو به جلو با قدرت ادامه داد.حضرت آيتاله خامنه ای تأکید کردند: اگر چنین تفکر و روحیه ای در هر مجموعه و جامعه ایمانی حاکم شود، افراد آن مجموعه با عزم راسخ، تهدیدها را به فرصت تبدیل خواهند کرد. همان گونه که نیروی هوایی به رغم تحریم های آمریکا، اکنون علاوه بر تعمیر و بازسازی جنگندهها و هواپیماها، طراحی و ساخت جنگنده را نیز انجام داده است. ایشان رمز موفقیت و پیشرفت نیروی هوایی را تبدیل تهدید به فرصت، قطع امید از بیگانگان و تکیه بر تواناییها و ظرفیت های داخلی برشمردند و افزودند: این موضوع قابل تعمیم به کل کشور است و ميتوان به رغم تحریمها که یک حرکت جنایتکارانه است، برای کشور فرصتهای زیادی را بهوجود آورد.رهبر انقلاب اسلامی تأکید کردند: اگر مسئولان هوشیارانه عمل کنند ميتوان با استفاده از شرایط تحریم، اقتصاد کشور را از وابستگی به نفت که عامل مهم بسیاری از مشکلات است، نجات داد.
حضرت آيتاله خامنه ای گفتند: البته برخی افراد با هوش در داخل هیأت حاکمه آمریکا متوجه این موضوع هستند و گفته اند نباید بگذاریم ایران اقتصاد بدون نفت را تجربه کند و به همین دلیل باید مسیری را باز بگذاریم تا اقتصاد ایران بهکلی از پول نفت جدا نشود که مسئولان بهخصوص مسئولان اقتصادی باید در این خصوص هوشیار باشند. ایشان با اشاره به پیچیده تر شدن ابزارها و شیوه های دشمنان خاطرنشان کردند: در مقابل، شیوهها و روشهای جمهوری اسلامی نیز پیچیده تر از گذشته شده است بهگونهای که اکنون در بخش های گوناگون کشور، روشها و کارهای کاملاً منطقی، پیچیده و پیش رونده ای در جریان است که تأمین کننده عمق راهبردی کشور است و دشمن را زمینگیر کرده است.ایشان با تأکید بر لزوم قوی شدن کشور در همه جهات بهویژه در زمینه دفاعی گفتند: ما بهدنبال تهدید هیچ کشور و ملتی نیستیم بلکه به دنبال حفظ امنیت کشور و جلوگیری از تهدید هستیم.رهبر انقلاب اسلامی با تأکید بر اینکه ضعیف بودن، دشمن را تشویق به اقدام خواهد کرد، افزودند: برای آنکه جنگ نشود و برای آنکه تهدید تمام شود، باید قوی شد.
حضرت آيتاله خامنهای، نیروهای مسلح بهویژه نیروی هوایی ارتش، نیروی هوافضای سپاه و سازمان صنایع دفاع را به تلاش برای تقویت بنیه دفاعی در ابعاد مختلف، دقت در پیش بردن کارهای مهم و حداکثر استفاده از ظرفیتها و استعدادها توصیه کردند و گفتند: اگر رؤسای قبلی آمریکا مسیر شیطانی این رژیم را در زیر پوششهایی دنبال میکردند، امروز انحراف، جنگافروزی، فتنهسازی و طمع آمریکاییها به داشتههای دیگران، علنی و بدون پوشش است و این مسیر باطل دشمنان ملت ایران قطعاً محکوم به شکست است. پیش از سخنان رهبر انقلاب اسلامی، امیر سرتیپ نصیرزاده فرمانده نیروی هوایی ارتش با بیان گزارشی از پیشرفت برنامههای این نیرو در ابعاد «ارتقاء توان رزم»، «پشتیبانی، فنی و قطعهسازی» و «پویایی سازمان و ارتقاء کیفیت نیروی انسانی» گفت: طراحی و ساخت پهپاد، مهمات هوشمند و هواپیمای با سرنشین، تعمیرات موتور و قطعات هواپیما، کمک به مناطق سیلزده از طریق پرواز هواپیماهای ترابری و راهاندازی آمبولانس هوایی کشور با تجهیز یک هواپیما به امکانات پیشرفته پزشکی از جمله فعالیتهای نیروی هوایی بوده است.
محمود صادقی: پیشنهاد تایید صلاحیت از ۵۰میلیون بود تا ۴میلیارد!
جزئیات کلاهبرداری از کاندیداها
گروه سياسي: سخنگوی قوهقضائيه درباره بازداشت ۵ نفر در ارتباط با کلاهبرداری از کاندیداهای انتخابات مجلس شورای اسلامی برای احراز صلاحیت آنها گفت: این افراد کلاهبردار هستند و هیچ ارتباطی با شورای نگهبان و بررسی صلاحیتها ندارند و متهمان این پرونده مانند بسیاری از کلاهبرداریها و ادعاهای دروغین دیگر باعث سلب اعتماد مردم و ربودن اموال مردم شدهاند.
غلامحسین اسماعیلی، افزود: طبق اظهارات افراد بازداشتی، آنها ارتباطی با شورای نگهبان ندارند و به زودی به پرونده رسیدگی و متهمان معرفی میشوند. نکته مهم این است که افرادی که قصد دارند به نمایندگی مردم در مجلس حضور پیدا کنند، چرا باید این گونه ساده لوح باشند و فریب بخورند؟ این افراد باید به قدری قوه تشخیص داشته باشند که بدانند احراز صلاحیتها با پول انجام نمیشود. اگر مردم عادی که اطلاعات حقوقی ندارند فریب افراد کلاهبردار را بخورند قابل توجیه است، اما اگر افرادی که قصد نماینده مجلس شدن دارند و قبلا هم نماینده بودند، فریب کلاهبرداران را بخورند جای دقت دارد. این پرونده کلاهبرداری است و رشوه نیست، زیرا بین اتهام کلاهبرداری و رشوه تفاوت وجود دارد؛ در اتهام رشوه مامور دولت برای ارائه خدمات وجهی را دریافت میکند که در این پرونده از بخشهای حاکمیتی هیچ فردی حضور ندارد. وی افزود: طبق اطلاعات جمع زیادی از افرادی که احراز صلاحیت نشدهاند به شورای نگهبان مراجعه کردهاند و مدارک خود را ارائه دادهاند و طی روزهای آینده شورای نگهبان نظر نهایی را اعلام میکند.
پیشنهاد تایید صلاحیت از ۵۰میلیون تومان بود
تا ۴میلیارد!
یك عضو فراکسیون امید مجلس که اظهاراتش به بازداشت کلاهبرداران مدعی ارتباط با شورای نگهبان و اخاذی از نامزدهای انتخابات منجر شد؛ روایت خود از چگونگی دستگیری این افراد را توضیح داد. به گزارش ایرنا، «محمود صادقی»، در واکنش به انتشار خبر دستگیری ۱۲ تن از این کلاهبردارانی که مدعی ارتباط با شورای نگهبان بوده و از نامزدهای انتخابات مجلس اخاذی میکردند، گفت: این موضوع از حدود سه هفته پیش و در ادامه درگیری که از تابستان با این مساله داشتم، پیگیری شد و سرانجام به این نتیجه رسید. نماینده تهران در مجلس اظهارداشت: چند ماه قبل آیت اله احمد جنتی در یک سخنرانی در شهرری سخنانی قریب به این مضمون فرموده بودند که امروز در مجلس افرادی که حضور دارند یا از پولداران هستند یا از سوی آنها حمایت میشوند و نقدی در زمینه فساد مالی به مجلس داشتند. که من هم پیرو این ادعا در توییتر خودم نوشتم که حضرت آیت اله جنتی؛ آیا خبر دارید که فساد به زیر مجموعه شما هم رخنه کرده است؟ صادقی افزود: البته من نگفته بودم خود شما دچار فساد هستید، بلکه منظورم مرتبطین یا کسانی که ادعای ارتباط با ایشان را دارند، بود. اما شورای نگهبان به علت این توییت علیه من شکایت کرد و این مساله در هیات نظارت بر رفتار نمایندگان مطرح شد. وی با اشاره به بررسی این شکایت در هیات نظارت بر رفتار نمایندگان، تشریح کرد: در جلسه هیات نظارت، گفتم که اشخاص زیادی در دور قبل انتخابات مجلس، به من اطلاع دادند که بعد از رد شدن صلاحیتشان، افرادی به آنها زنگ زدهاند و برای رفع مشکل پیشنهاد مبالغی دادهاند. در هیات به من گفتند که افرادی که چنین ادعایی دارند را با خودت بیاور. من هم ۵ نفر از افرادی که یا نماینده ادوار مجلس بودند یا به هر حال در حال حاضر نماینده مجلس نبودند را به هیات بردم و آنها اطلاعات خودشان را ارائه کردند. البته همه این پنج نفر تاکید کردند که این پیشنهاد به شکل تلفنی به آنها ارائه شده، اما هیچ کدام انجام ندادهاند. در نتیجه هیات نظارت از من درخواست کرد که کسانی که به پیشنهاد این افراد عمل کردهاند را هم در جلسه حاضر کنم. رئیس فراکسیون شفافیت مجلس ضمن غیرممکن توصیفکردن این درخواست اعضای هیات نظارت گفت: به آنها گفتم که این موضوع باید به شکل قضایی مورد تحقیق قرار بگیرد. طبیعتا افرادی که به پیشنهاد این افراد سودجو عمل کردهاند احتیاط میکنند و هیچ گاه خودشان در چنین جلسهای اعتراف نخواهند کرد. افرادی که این موضوع را به من گفته بودند بعضا قاضی دادگستری یا وکیل بودند و برای تحقیق کیفیت این مساله باید از این مرحله به بعد آن را به شکل فنی پیگیری کرد.
ورود شورای نگهبان برای پیگیری فساد
نماینده مجلس با اعلام رای هیات نظارت به رد شکایت شورای نگهبان ادامه داد: پس از آن که هیات نظارت رای داد که ادعای من در راستای وظایف نمایندگیام بوده است، از سوی معاونت حقوقی شورای نگهبان که شاکی من بود، اطلاع دادند که اطلاعات و مستنداتم را به آنها هم ارائه بدهم. بنابراین با هماهنگی آنها در جلسه با حضور حفاظت اطلاعات شورای نگهبان اطلاعات بیشتری نسبت به آن چیزی که در هیات نظارت بر رفتار نمایندگان ارائه کرده بودم را ارائه دادم. در جلسه به فردی که از حفاظت اطلاعات شورای نگهبان حاضر شده بود خیلی اعتماد کردم و به نظرم فردی انقلابی، موجه و همدلی آمد. بنابراین اطلاعات خصوصیتری درباره یکی از نمایندگان فعلی مجلس ارائه کردم. صادقی درباره اطلاعاتی که ارائه کرده بود، توضیح داد: به عنوان مثال فایل صوتی فردی وجود دارد که مدعی شده بود؛ از فلان نماینده فعلی مجلس فلان مبلغ را گرفته و اسباب تاییدش در شورای نگهبان را فراهم کرده است. در این فایل دقیقا اسم نماینده را آورده بود و در آن جلسه تاکید کردم در این مستندات مشخصات افرادی وجود دارد و شما هم اگر میخواهید تحقیق کنید، میتوانید به عنوان ضابط قضایی یا از طرف شورای نگهبان این مساله را به شکل قضایی و قانونی پیگیری کنید. این جلسه در حدود مردادماه برگزار شد و پس از ارائه اطلاعات از سوی من، دوستان روی اطلاعات صحه گذاشتند، ولی متاسفانه مساله به شکل جدی پیگیری نشد.
تکرار تماسهای مشکوک در هفتههای اخیر
دبیرکل انجمن اسلامی مدرسین دانشگاهها ادامه داد: پس از مطرح شدن شکایت شورای نگهبان علیه من، افراد دیگری هم در همان زمان با من تماس گرفتند و گفتند برای ما هم چنین اتفاقی افتاده است. البته من به همه آنها گفتم این مسائل مربوط به گذشته است و باید صبر کنیم تا اگر در انتخابات پیش رو هم دوباره چنین تماسهایی گرفته شد، به من اطلاع دهید، تا پیگیری کنم. صادقی خاطرنشان کرد که پس از اعلام ردصلاحیتهای شورای نگهبان در هفتههای اخیر مجددا شاهد تماسهایی مشابه با تعداد بسیار زیادی از نامزدهای ردصلاحیت شده بودیم. جالب بود که ارقام مبالغ پیشنهادی بازه بسیار گستردهای را هم شامل میشد و از ۵۰ میلیون تومان تا ۴ میلیارد تومان را به نامزدهای ردصلاحیت شده پیشنهاد کرده بودند.
ورود مامورین امنیتی به ماجرای پیگیری فساد
صادقی درباره پیگیری تماسهای گرفته شده خاطرنشان کرد: بعد از اطلاعاتی که گرفتم، با اطلاعات سپاه هماهنگی لازم را انجام دادم و آنها هم اهتمام کردند و به نیروهای تحت امر دستور پیگیری دادند و با حفاظت اطلاعات شورای نگهبان هم هماهنگیهای لازم انجام شد. در ادامه با کمک نامزدهایی که افراد مدعی به ارتباط با شورای نگهبان با آنها تماس گرفته بودند، مانند آقای اعلمی نماینده سابق تبریز، ماموران امنیتی توانستند برخی از این افراد سودجو را در تله بیندازند. وی درباره نحوه بازداشت این افراد گفت: مثلا برخی از این افراد در صحنه مبادله، چک و پول دستگیر شدند. به این صورت که نامزدها با هماهنگی نیروهای امنیتی در محل قرار با کلاهبردار حاضر شده و اسباب دستگیری در صحنه جرم را فراهم میکردند. همچنین برخی از این افراد در یک هتل دستگیر شدند و البته جزئیات دیگری هم هست که به تدریج مشخص خواهد شد.
افراد بازداشت شده با شورای نگهبان ارتباط نداشتند
عضو فراکسیون امید ادامه داد: بعد از این مسائل، چند روز پیش نامهای به رئيس قوهقضائيه نوشتم که در رسانهها هم منتشر شد و درخواست کردم قوه قضائیه به این موضوع ورود کنند. چرا که احساس میکردم تا این موضوع از حالت غیررسمی خارج شده و دستگاه قضایی به شکل رسمی به مساله این افراد رسیدگی کند. البته قبل از ارسال این نامه، از برخی از مقامات قضایی که پیگیر مساله بودند هم به صورت پیامکی این درخواست را داشتم. به هر حال دیروز دیدیم که خوشبختانه دادستانی به فاصله ۲۴ ساعت بعد از نامهای که برای آقای رئیسی ارسال کردم، وارد عمل شد و برخی از این افراد را به صورت رسمی بازداشت کرد و در حال حاضر مسئولان قضایی در حال تحقیقات روی این مساله مهم هستند. وی گفت: دیروز اعلام شد که افراد بازداشت شده با شورای نگهبان ارتباط نداشتهاند و این مساله که حفاظت اطلاعات شورای نگهبان هم در این قضیه پیگیر بوده است را قرینه این ادعا گرفتهاند. ممکن است واقعا این افراد کلاهبردارانی باشند که هیچ ارتباطی هم با شورای نگهبان نداشته باشند. بنابراین باید این مساله با شفافیت، حساسیت و ضمن رعایت دقتهای حقوقی پیگیری شود.
امیدواری برای برخورد قاطع با متخلفین
نماینده اصلاحطلب تهران تاکید کرد: افرادی که بازداشت شدهاند باید کاملا مورد تحقیق قرار بگیرند و اگر در مرحله دادسرا کیفرخواست برایشان صادر شد باید به اطلاع عموم برسد و همچنین محاکمهشان علنی باشد. ضمن این که نباید به این ۱۲ نفر بسنده کرد و باید با همه اعضای این شبکه برخورد شود. وی درباره نماینده ای که اسناد دخالتش در این فساد افشا شده است هم گفت: این نماینده که در دور قبل برای تایید صلاحیت پول داده بود، در این دوره دیگر نامزد نشد تا به مرحله تایید یا رد صلاحیت برسد. صادقی تاکید کرد: شورای نگهبان نهادی است که طبق قانون حق نظارت دارد و طبق قانون ما از نظارت آن تمکین میکنیم. اما هر ساختار و نهادی ممکن است با یک سری عوارض رو به رو شود و وظیفه ما این است که روی نهادهای حساس، حساس تر باشیم و با کوچکترین شائبههای فساد در آنها شدیدترین برخوردها را داشته باشیم.