سیماسادات لاری گفت: تا دیروز ۷ آبان ۱۳۹۹ و بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، ۶ هزار و ۸۲۴ بیمار جدید مبتلا به کووید۱۹ در کشور شناسایی شد که دو هزار و ۴۹۰ نفر از آنها بستری شدند.وی افزود: مجموع بیماران کووید۱۹ در کشور به ۵۸۸ هزار و ۶۴۸ نفر رسید.لاری ادامه داد: متاسفانه در طول ۲۴ ساعت گذشته، ۴۱۵ بیمار کووید۱۹ جان خود را از دست دادند و مجموع جان باختگان این بیماری به ۳۳ هزار و ۷۱۴ نفر رسید.به گفته وی، خوشبختانه تا کنون ۴۶۷ هزار و ۹۱۷ نفر از بیماران، بهبود یافته و یا از بیمارستانها ترخیص شده اند.وی ادامه داد: ۵۰۱۲ نفر از بیماران مبتلا به کووید۱۹ در وضعیت شدید این بیماری تحت مراقبت قرار دارند.لاری گفت: تا کنون چهار میلیون و ۸۲۱ هزار و ۶۸۱ آزمایش تشخیص کووید۱۹ در کشور انجام شده است.وی درباره استانهای در شرایط قرمز گفت: استانهای تهران، اصفهان، قم، آذربایجان شرقی، خراسان جنوبی، سمنان، قزوین، لرستان، اردبیل، خوزستان، کرمانشاه، کهگیلویه و بویراحمد، گیلان، بوشهر، زنجان، ایلام، خراسان رضوی، مازندران، چهارمحال و بختیاری، البرز، آذربایجان غربی، مرکزی، کرمان، خراسان شمالی، همدان، یزد و کردستان در وضعیت قرمز قرار دارند.وی ادامه داد: استانهای هرمزگان، فارس، گلستان و سیستان و بلوچستان نیز در وضعیت نارنجی و زرد قرار دارند. لاری ضمن ابراز تاسف از ثبت رکورد جدید مرگ و میر ناشی از کرونا در کشور، گفت: در چنین شرایطی راهحل اصلی، تغییر در باور و رفتار تکتک مردم و مسئولین است.وی گفت: عبور شمار جانباختگان بیماری از مرز ۴۰۰ تن را حاصل افزایش بیسابقه موارد ابتلا و بستری در هفتههای اخیر دانست.سخنگوی وزارت بهداشت افزود: ما در یک جنگ تمام عیار با کرونا هستیم و شرط اصلی چیره شدن بر بیماری و حل این چالش ملی و جهانی، تغییر در باور و رفتار تکتک مردم و مسئولین است.
بیماریهای زمینهای تا چه اندازه در مرگ و میر کرونا نقش دارند؟
معاون فنی مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت با اشاره به وضعیت بروز سکتههای مغزی در کشور، گفت: استانهای گلستان، البرز و چهارمحال و بختیاری بیشترین سهم را در بروز سکتههای مغزی دارند.
علیرضا مهدوی در پاسخ به سؤالی درباره نقش کرونا در بروز سکتههای مغزی، ادامه داد: از روزهای ابتدایی شروع بیماری اطلاعات ما دائما در حال تغییر است. اوایل شیوع بیماری مشکلات تنفسی ناشی از آن برای همه محرز بود، اما مدتی بعد سایر عوارض مانند مشکلات قلبی_عروقی، کلیوی و... هم نمود پیدا کرد. از طرف دیگر حتی ممکن است داروهایی که برای مبتلایان به کرونا تجویز میشود، عارضه داشته باشند. بنابراین در حال حاضر نمیتوان گفت تغییرات احتمالی در بروز موارد سکته مغزی نسبت به سالیان قبل به دلیل شیوع کرونا است؛ زیرا این موضوع زمانبر است.وی در این خصوص تاکید کرد: بیشترین گروهی که با شیوع بیماری کووید۱۹ در معرض آسیب هستند، سالمنداناند؛ آنها بیشتر از سایرین به مشکلات قلب_عروقی مبتلا هستند و ممکن است علت اصلی فوت در زمان حاضر، کرونا باشد؛ اما نمیتوان از نقش بیماریهای زمینهای آنها غافل بود. وی در ادامه درباره میزان شیوع سکتههای مغزی در زنان و مردان، گفت: درصد شیوع میان دو جنس چندان متفاوت نیست. همچنین شیوع بیماری میان مناطق روستایی و شهری تفاوت چندانی ندارد اما، در میان ثروتمندان و فقیران، کسانی که وضعیت مالی بهتری داشتند کمتر دچار سکته مغزی شدهاند.
مقایسه آمار قربانیان کرونا و شهدای جنگ ایران و عراق
رئیس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران گفت: بیش از نیمی از فوتیهای روزانه کرونا مربوط به تهران است. رضا کرمی محمدی گفت: همه باید کرونا را جدی بگیریم. چرا که جدی تلقی نکردن این بیماری به زودی سبب تبدیل شدن آن به یک فاجعه بینالمللی خواهد شد و این موضوع بعید و دور از ذهن نیست.وی با بیان اینکه نسبت تعداد فوتیها به مبتلایان در کشور ما در مقایسه با سایر نقاط جهان بیشتر است، گفت: درحال حاضر بیش از نیمی از تعداد فوتیهای روزانه کرونا در کشور مربوط به تهران است.وی ادامه داد: متاسفانه درحالی که طی نزدیک به ۸ ماه ۳۳هزار نفر از هموطنانمان را به دلیل ابتلا به کرونا از دست دادیم که در جریان جنگ تحمیلی سالانه حدود ۳۰ هزار نفر از رزمندگان و هموطنان ما به شهادت میرسیدند.
بیش از ۴۴.۲ میلیون مبتلا به کرونا در جهان
آمار جهانیِ مبتلایان به عفونت کووید ۱۹ ناشی از کروناویروس جدید به ۴۴ میلیون و ۲۸۳ هزار و ۳۸ نفر رسیده و تاکنون مرگ یک میلیون و ۱۷۲ هزار و ۷۵ نفر نیز در اثر این بیماری تأیید شده است.همچنین بنابر تازهترین آمارها ۳۲ میلیون و ۴۶۶ هزار و ۶۷۲ نفر از مبتلایان به کووید-۱۹ نیز تاکنون بهبود یافتهاند.روند افزایش آمار ابتلا به بیماری کووید-۱۹ که تاکنون در ۲۱۵ کشور و منطقه در جهان شیوع یافته، ادامه دارد و این بیماری همچنان در دنیا قربانی میگیرد.آمریکا هماکنون با بیش از ۹ میلیون مبتلا و بیش از ۲۳۰ هزار قربانی، همچنان در صدر فهرست کشورهای درگیر با بیماری کووید-۱۹ قرار دارد.هند و برزیل نیز با آمار میلیونیِ مبتلایان پس از آمریکا به ترتیب با بیش از ۷.۹ و ۵.۴ میلیون بیمارِ کووید ۱۹، جایگاه دوم و سوم را در جهان به خود اختصاص دادهاند.همچنین در حال حاضر چهار کشور ایالات متحده، برزیل، هند و مکزیک به ترتیب رکورددارِ قربانیان این بیماری در دنیا هستند. ایران هم در رتبه سیزدهم کشورهای درگیر این بیماری قرار گرفته است.