کد خبر: ۱۱۸۸۱۷
وندی شرمن: برجام به سادگی احیا نمی‌شود

آمریكا برای بازگشت به برجام تحت فشار نیست

گروه سیاسی: دیپلمات‌های ارشد غربی گفتند: قدرت‌های اروپایی دولت آینده آمریکا را برای بازگشت فوری به برجام تحت فشار قرار نخواهند داد.

روزنامه «وال‌استریت‌ژورنال» نوشت : قدرت‌های اروپایی برای کاهش فوری تنش‌ها با ایران نگاهشان را دولت آینده «جو بایدن»، رئیس‌جمهور منتخب آمریکا دوخته‌اند اما واشنگتن را برای بازگشت فوری به توافق هسته‌ای حاصل‌شده در سال ۲۰۱۵ تحت فشار قرار نخواهند داد.منابع مورد استنادِ وال‌استریت‌ژورنال این مسئله را به انتخابات ریاست‌جمهوری ایران در سال ۱۴۰۰ ربط داده‌اند.مقام‌های فرانسه، انگلیس و آلمان که کشورهایشان در شکل‌گیری «برجام» نقش داشته‌اند می‌گویند تروئیکای اروپایی کماکان از توافق هسته‌ای حمایت می‌کنند، اما معتقدند که بازگشت کامل به این توافق ممکن است قبل از انتخابات ریاست‌جمهوری ایران در ماه ژوئن، امکان‌پذیر و یا حتی مطلوب نباشد.دیپلمات‌ها گفته‌اند با توجه به نگرانی کشورهای اروپایی از تحقیقات هسته‌ای ایران، آنها خواستار حصول توافقی فوری در ماه‌های نخست دولت جو بایدن خواهند شد. این توافق، کاهش برخی از تحریم‌های آمریکا علیه ایران در ازای توقف روند توسعه فعالیت‌های هسته‌ای ایران را مد نظر خواهد داشت.به نوشته وال‌استریت‌ژورنال، دولت‌های اروپایی امیدوارند این توافق بتواند قبل از برگزاری انتخابات ریاست‌جمهوری ایران مزایای اقتصادی ملموسی به ایران ارائه دهد تا دولت جدید در تهران، از انگیزه لازم برای ورود به دیپلماسی برخوردار باشد.«لاورنس نورمن»، خبرنگار وال‌استریت ‌ژورنال که این گزارش را تهیه کرده در حساب کاربری‌اش در توئیتر نوشته است: «مقام‌های اروپایی از مدت‌ها پیش گفته‌اند که آنها می‌خواهند توافقات جدیدی روی توافق هسته‌ای ایران بنا کرده و آن را توسعه دهند.» او در ادامه نوشته است: «برخی از دیپلمات‌های اروپایی معتقدند که می‌توان با گذشت زمان از تحریم‌های آمریکا و دیگر اهرم‌های فشار، در جهت سوق دادن ایران و متحدانش به سمت توسعه توافق [برجام] به نحو بهتری استفاده کرد.دیپلمات‌های دیگر نگرانند که این موضع ممکن است به معنی آن باشد که هرگز توافق کاملی حاصل نخواهد شد.اما همه در این خصوص که توافق هسته‌ای ایران، نقطه مرجعی برای دیپلماسی است، اتفاق نظر دارند.»  «آنتونی بلینکن» که در آن زمان مشاور جو بایدن بود و اکنون از سوی او به عنوان گزینه تصدی وزیر خارجه معرفی شده بارها در مصاحبه‌ها و اظهارنظرهایش اعلام کرده که بایدن در صورت پیروزی در انتخابات به دنبال «توافقی قوی‌تر» با ایران خواهد بود.او به عنوان مثال ۲۹خردادماه گفت چنانچه بایدن در انتخابات ماه نوامبر به عنوان رئیس‌جمهور آمریکا انتخاب شود تمامی تحریم‌ها علیه ایران، از جمله تحریم‌های اعمال‌شده توسط «دونالد ترامپ» را حفظ خواهد کرد. این مقام آمریکایی گفت: «ایران باید به پایبندی کامل برجام برگردد. در غیر این صورت- و تا زمانی که [ایران] این کار را انجام دهد- واضح است که همه تحریم‌ها پابرجا خواهند ماند.»
 برجام به سادگی احیا نمی‌شود
 مسئول تیم مذاکره‌کننده آمریکا در مذاکرات هسته‌ای برجام، برخی موانع بر سر راه احیای این توافق را یادآوری کرد و گفت این توافق یک شبه احیا نمی‌شود. «وندی شرمن» در پاسخ به این سؤال که آیا برجام با توجه به خروج ترامپ از آن، برای آمریکا باقی مانده تا دولت احتمالی بایدن بتواند به آن باز‌گردد گفت: «هیچ شکی نیست که برنامه جامع اقدام مشترک اکنون مانند زمانی که از آن خارج شدیم نیست، اما اقداماتی که ایران انجام داده تقریباً قابل باز‌گشت است. آنچه رئیس‌جمهور منتخب، بایدن گفته این است که اگر ایران بار دیگر از این توافق به طور کامل تبعیت کند دولت او نیز به این توافق باز‌خواهد گشت. این اتفاق ساده نخواهد بود.»وی با بیان اینکه «من امیدوارم که بایدن با اروپا در این خصوص صحبت کند مدعی شد، فرانسه، آلمان، انگلیس و کشور‌های اتحادیه اروپا و همچنین روسیه و چین این توافق را با یکدیگر حفظ کرده‌اند مخصوصاً اروپا که واقعاً به آن پایبند بوده است!» شرمن در ادامه تصریح کرد که احیای برجام به هیچ وجه آسان نیست و در طول یک شب اتفاق نخواهد افتاد.وی در ادامه به انتخابات ریاست‌جمهوری ایران در خرداد ماه اشاره کرد و موقعیت‌ باز‌گشت به این توافق هسته‌ای را پیچیده خواند که به اقدامات و تلاش‌های زیادی نیاز دارد.مسئول تیم مذاکره‌کننده آمریکا در مذاکرات برجام همچنین در پاسخ به این سؤال که آیا مسائل ادعایی برنامه موشکی ایران و پشتیبانی از نیرو‌های تحت حمایت آن در منطقه نیز باید در کنار برجام در نظر گرفته شود گفت: «برجام برای کنترل برنامه‌ هسته‌ای ایران است تا مطمئن شویم برنامه هسته‌ای آنها صلح‌آمیز است و نمی‌خواهند بمب هسته‌ای بسازند.» وی در ادامه گفت: «ما همیشه بر این عقیده بوده‌ایم که اگر ایران به بمب هسته‌ای دست یابد این کشور می‌تواند برای ما و متحدان‌مان در مقابل ما بایستد و شرایط را برای ما بد سازد.ما به این عقیده رسیده‌ایم که باید بر پایه همین توافق با رفتار‌های بدخواهانه ایران در منطقه، مسئله حقوق بشر آن و به زندان انداختن مردم  و گسترش برنامه موشکی این کشور مقابله کنیم. ما به این فکر افتادیم که ما می‌توانیم این موضوعات را مسائل اصلی و پایه در آینده قرار دهیم.»وندی شرمن در ادامه صحبت‌های خود برجام را یک توافق پایه دانست و گفت که در پی هر توافق کنترل تسلیحاتی، توافقات دیگری نیز خواهند آمد.
آبرامز: حلقه تحریم‌ها تنگ‌تر خواهد شد 
نماینده ویژه دولت آمریکا در امور ایران با ذکر این‌که دولت ترامپ قصد دارد تحریم‌ها علیه ایران را در هفته‌های آخر دولت کنونی آمریکا تشدید کند از جو بایدن، رئیس‌جمهور منتخب، خواست تا از این اهرم به‌وجود آمده علیه جمهوری اسلامی استفاده بهینه کند. الیوت آبرامز در مورد تشدید تحریم‌ها علیه تهران گفت که «طی هفته آینده و هفته بعدتر و هفته بعد از آن، در ماه‌های دسامبر و ژانویه» حلقه این تحریم‌ها تنگ‌تر خواهد شد.
آبرامز اضافه کرد که «این تحریم‌ها با مسئله جنگ‌افزار، با سلاح‌های کشتار جمعی و با حقوق بشر سر و کار دارند» و این‌که تشدید تحریم‌ها «طی دو ماه دیگر همچنان ادامه خواهد داشت، تا روز آخر» دولت دونالد ترامپ.او در این راستا خبر داد که آمریکا به‌زودی تحریم‌های جدیدی را علیه چهار نهاد روسیه و چین، مرتبط با برنامه موشکی ایران اعمال خواهد کرد.  آبرامز گفت که از دیدگاه او، مذاکرات بازگشت به برجام با ایران ماه‌ها طول خواهد کشید و تصور این که دولت جدید آمریکا می‌تواند سیاست ایران را «مانند زدن کلید برق» معکوس کند، اشتباه است.نماینده ویژه دولت آمریکا در امور ایران افزود که دولت بایدن به خاطر اهرم فشار این تحریم‌های موجود، «فرصتی عالی» در دست دارد تا به توافقی با ایران دست پیدا کند که هم به تهدیدهای موشکی و هم به تهدیدهای منطقه‌ای تهران رسیدگی کند.او اضافه کرد: «اگر ما از اهرم فشار خود صرف‌نظر کنیم، واقعاً غم‌انگیز و احمقانه خواهد بود. اما اگر از آن استفاده کنیم، فرصتی وجود دارد که به توافق سازنده‌ای برسیم که همه این مشکلات را برطرف کند.» آبرامز همچنین گفت که به باور او دولت بایدن در این زمینه فرصتی هم برای همکاری با فرانسه، آلمان و بریتانیا و همچنین متحدان آمریکا در منطقه خاورمیانه در دست دارد.
«مماشات» در برابر ایران خطرناک است
مشاور امنیت ملی کاخ سفید گفت: هر گونه تلاش برای آنچه وی «مماشات» در برابر ایران خواند، می‌تواند روند عادی‌سازی روابط کشورهای عرب منطقه با اسرائیل را به خطر بیندازد.رابرت اوبرایان افزود: مبنای امضای توافقات عادی‌سازی روابط با رژیم صهیونیستی که تاکنون امارات، بحرین و سودان به آن پیوسته‌اند، اشتراک در «بی‌اعتمادی به ایران» بوده است.
باید تحریم‌ها را خنثی کنیم
سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس با بیان این که آمریکا به هیچ وجه حاضر نیست ابزار تحریم را از دست دهد و تا زمانی که احساس کند این ابزار موثر است از آن استفاده خواهد کرد گفت: بجای رفع تحریم باید تحریم را خنثی کنیم. ابوالفضل عمویی، با اشاره به هشدار رهبری در خصوص مذاکره مجدد با امریکا اظهار کرد: فرمایش ایشان وجوه مختلفی داشت و یکی از آن‌ها به این مهم مربوط بود که نباید شرایط اقتصادی کشور را به تحولات بین المللی گره بزنیم.وی با اعلام اینکه باید فرض بر این بگذاریم که گشایشی از سوی طرف‌های خارجی صورت نمی‌گیرد، ادامه داد: تکانه‌های تحریمی مهمترین ابزار دشمن علیه ماست که باید بی‌اثر شود.اگر با این رویکرد با موضوع دشمن روبرو شویم، دشمن نیز بدین نتیجه می‌رسد که تحریم اثر نداشته و آن را دنبال نخواهد کرد اما اگر در هر مقطع زمانی درپی مذاکره باشیم، دشمن تحریم را به کالایی راهبردی و استراتژیک بدل می‌سازد.این نماینده مجلس خاطرنشان کرد: دشمن در این رهگذر به هیچ وجه حاضر نیست تحریم را از دست دهد و تا زمانی که احساس کند ابزار تحریم موثر واقع شده، از آن استفاده خواهد کرد. عمویی گفت: دشمن سال‌ها درباره تحریم بنزین سخن به میان می‌آورد و ما وارد کننده بنزین بودیم و لذا دشمن مدام ابزار تحریم بنزین را مطرح می‌کرد اما کشور به تولید کننده بنزین بدل شده است و از آن روز به بعد این گزینه اصلا روی میز نیامد.
انشاءالله امید به آمریکا ناامید شود!
یک عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس با متهم کردن دولت به امید داشتن به دولت جدید آمریکا گفت: انشاءالله این امیدتان ناامید خواهد شد. محمود احمدی‌بیغش،اظهار کرد: در نطق چندی پیش عرض کردم ضمن قدردانی از زحمات همه مسئولان که طی مسئولیت‌شان صادقانه زحمت کشیده‌اند، اعلام می‌کنم با توجه به اینکه اواخر عمر دولت هستیم و عده‌ای در این هفت سال چه خود و چه بستگانشان که مستقیم یا رانت‌های غیرمستقیم در حق مردم و بیت‌المال خیانت کردند لازم است دستگاه قضایی به شدت و با هوشیاری کامل آنها را رصد و نسبت به ممنوع‌الخروج کردن آنها اقدام و از فرارشان جلوگیری کند. 

 

 

ترامپ: کل دنیا به انتخابات آمریکا می‌خندد
اعلام آمادگی مشروط ترامپ برای ترک کاخ سفید 

دونالد ترامپ اعلام کرده است در صورتی که کالج‌های انتخاباتی رسما پیروزی جو بایدن، را تایید کند او کاخ سفید را ترک خواهد کرد.
دونالد ترامپ در پاسخ به این سئوال خبرنگاران که آیا در صورت رای دادن الکترال کالج به جو بایدن، کاخ سفید را ترک خواهد کرد یا خیر گفت:  مطمئنا این کار را انجام خواهم داد. مطمئنا این کار را انجام خواهم داد و شما این را می‌دانید.  ترامپ در عین حال گفت قبول کردن نتیجه برای او دشوار است زیرا  ما می‌دانیم تقلب گسترده‌ای انجام شده است. رئیس‌جمهور آمریکا باردیگر در رشته توییت هایی ادعایش در وقوع تقلب در انتخابات را تکرار کرد؛ توییتر هم یادآور شد که ادعاها درباره تقلب در انتخابات مورد مناقشه است.  دونالد ترامپ، در رشته توییت هایی نوشت: استانداردهای اخلاقی رو به افول رفته است! از من نقل قول شده که گفتم قهرمانان کشته شده ارتش بازنده و ساده لوح بوده اند. اما ثابت شد که این سخنان کاملا ساختگی و دروغ است. هرگز چنین چیزی نگفتم. آن فرد ناشناسی که این دروغ پردازی را انجام داد - فردی بسیار پست و فرومایه است - او این دروغ را گفت در حالی که ۲۵ شاهد وجود دارد که خلاف آن را می‌گویند. استانداردهای اخلاقی رو به افول است. رئیس‌‌جمهور آمریکا در پیامی دیگر با اشاره به نتایج یک نظرسنجی مبنی بر اینکه بیشتر جمهوری‌خواهان در انتخابات ریاست‌جمهوری سال ۲۰۲۴ به ترامپ رای خواهند داد، نوشت: اما هنوز خیلی مانده تا انتخابات ۲۰۲۰ تمام شود. او همچنین در تماس تلفنی با سنای ایالتی پنسیلوانیا گفت: این انتخاباتی بود که ما به آسانی در آن برنده شدیم. ما با اختلاف زیاد در آن برنده شدیم. من با چشمان خود دیدم که چه روی داد. این یک ماجرای کاملا وحشتناک بود. این بسیار غم انگیز است که بگوییم در انتخابات تقلب شده است. نباید اجازه این کار داده می‌شد. ما نمی‌توانیم اجازه دهیم که این موضوع برای کشور ما روی دهد. نتیجه این انتخابات باید برگردد. ما با اختلاف زیادی در پنسیلوانیا برنده شدیم. ما در این ایالت‌ها با اختلاف قابل توجهی برنده شدیم. هر فردی که در شب انتخابات تلویزیون تماشا می‌کرد به من تبریک می‌گفت. اما به یکباره تعداد زیادی از آرا به سطل زباله انداخته شد و وقایعی وحشتناک روی داد. ترامپ گفت: ما شاهد ارعاب رای دهندگان تا وقایع وحشتناک درباره ناظران شمارش آرا بودیم. این اتفاقات وحشتناک در تمامی این ایالت‌ها روی داده است. اتفاقات وحشتناک زیادی روی داده است. به ناظران شمارش آرا اجازه حضور در محل داده نشده است. در برخی موارد آن‌ها از اتاق شمارش آرا بیرون انداخته شدند. اگر هم حضور داشته‌اند با محل شمارش آرا چندین متر فاصله داشته‌اند. اگر شما یک ناظر جمهوری خواه شمارش آرا بوده اید با شما همانند یک سگ رفتار شده است. ناظران دموکرات هیچ مشکلی نداشته اند. ما مواردی داشته ایم که در آن یک پیرزن برای رای دادن رفته و به وی گفته شده است که شما قبلا رای داده اید. او بارها گفته است که من رای نداده ام. اما آن‌ها به وی گفته‌اند که رای شما گرفته شده است. این مایه شرمساری است. آنچه که در کشور ما روی می‌دهد مایه شرمساری است. ما این انتخابات را با اختلاف برنده شدیم. ما ۷۲ میلیون رای کسب کردیم. ترامپ گفت: ما ۱۱ میلیون رای بیشتر نسبت به ۴ سال پیش کسب کردیم. ما آراء بیشتری نسبت به دوران رونالد ریگان کسب کردیم. هیچ فردی احتمال باخت در انتخابات را درباره ما نمی‌داد. برخی از افراد ۲ تا ۳ رای در خانه‌های خود دادند. افرادی که مرده بودند هم برای رای گیری ثبت نام کردند. آن‌ها درخواست رای کرده بودند. آن‌ها برای سال‌ها بود که مرده بودند. آن‌ها درخواست رای دادن کرده بودند. تمامی جهان در حال مشاهده آمریکا است. ما نمی‌توانیم آن‌ها را به حال خود رها کنیم. ما قضاتی داریم که از تصمیم گیری می‌ترسند اما قضاتی هم داریم که نمی‌خواهند این کار را انجام دهند. در برخی از ایالت‌ها و از جمله شهر دیترویت در میشیگان شمار آراء اخذ شده بیش از شمار واجدان شرایط رای دادن بوده است. او گفت: در برخی از موارد رای دهندگان ارعاب شده اند. آن‌ها در هنگام ارعاب افراد دوربین‌ها را برای دو ساعت خاموش کرده اند. ما بسیار خوب عمل کرده ایم. آن‌ها باید نتایج را برگردانند. دموکرات‌ها تقلب کردند. این یک انتخابات متقلبانه بود. این لحظه‌ای مهم در تاریخ کشور ما است. وی افزود: آن‌ها از کارزار انتخاباتی من جاسوسی کردند. ما باید نتیجه انتخابات را برگردانیم، آنچه که به آن نیاز داریم یک قاضی است که درست و بدون گرایش حزبی به ما گوش دهد. ترامپ در مراسم روز شکرگزاری برای نیروهای نظامی آمریکا در پاسخ به این سئوال که اگر الکترال کالج در ۲۴ آذر پیروزی جو بایدن را تایید کند آیا قدرت را واگذار خواهد کرد گفت: «قطعا این کار را می‌کنم و شما هم این را می‌دانید.» او گفت با توجه به «تقلب گسترده‌ای» که صورت گرفته، پذیرش نتیجه «کار بسیار سختی» خواهد بود.

 

ارسال دیدگاه شما

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیر سیستم منتشر خواهند شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهند شد
  • پیام هایی که به غیر از زبان پارسی باشد منتشر نخواهند شد
1399/9/8 -  شماره 4793
جستجو
جستجو
بالای صفحه
کد خبر: ۱۱۸۸۱۷
وندی شرمن: برجام به سادگی احیا نمی‌شود

آمریكا برای بازگشت به برجام تحت فشار نیست

گروه سیاسی: دیپلمات‌های ارشد غربی گفتند: قدرت‌های اروپایی دولت آینده آمریکا را برای بازگشت فوری به برجام تحت فشار قرار نخواهند داد.

روزنامه «وال‌استریت‌ژورنال» نوشت : قدرت‌های اروپایی برای کاهش فوری تنش‌ها با ایران نگاهشان را دولت آینده «جو بایدن»، رئیس‌جمهور منتخب آمریکا دوخته‌اند اما واشنگتن را برای بازگشت فوری به توافق هسته‌ای حاصل‌شده در سال ۲۰۱۵ تحت فشار قرار نخواهند داد.منابع مورد استنادِ وال‌استریت‌ژورنال این مسئله را به انتخابات ریاست‌جمهوری ایران در سال ۱۴۰۰ ربط داده‌اند.مقام‌های فرانسه، انگلیس و آلمان که کشورهایشان در شکل‌گیری «برجام» نقش داشته‌اند می‌گویند تروئیکای اروپایی کماکان از توافق هسته‌ای حمایت می‌کنند، اما معتقدند که بازگشت کامل به این توافق ممکن است قبل از انتخابات ریاست‌جمهوری ایران در ماه ژوئن، امکان‌پذیر و یا حتی مطلوب نباشد.دیپلمات‌ها گفته‌اند با توجه به نگرانی کشورهای اروپایی از تحقیقات هسته‌ای ایران، آنها خواستار حصول توافقی فوری در ماه‌های نخست دولت جو بایدن خواهند شد. این توافق، کاهش برخی از تحریم‌های آمریکا علیه ایران در ازای توقف روند توسعه فعالیت‌های هسته‌ای ایران را مد نظر خواهد داشت.به نوشته وال‌استریت‌ژورنال، دولت‌های اروپایی امیدوارند این توافق بتواند قبل از برگزاری انتخابات ریاست‌جمهوری ایران مزایای اقتصادی ملموسی به ایران ارائه دهد تا دولت جدید در تهران، از انگیزه لازم برای ورود به دیپلماسی برخوردار باشد.«لاورنس نورمن»، خبرنگار وال‌استریت ‌ژورنال که این گزارش را تهیه کرده در حساب کاربری‌اش در توئیتر نوشته است: «مقام‌های اروپایی از مدت‌ها پیش گفته‌اند که آنها می‌خواهند توافقات جدیدی روی توافق هسته‌ای ایران بنا کرده و آن را توسعه دهند.» او در ادامه نوشته است: «برخی از دیپلمات‌های اروپایی معتقدند که می‌توان با گذشت زمان از تحریم‌های آمریکا و دیگر اهرم‌های فشار، در جهت سوق دادن ایران و متحدانش به سمت توسعه توافق [برجام] به نحو بهتری استفاده کرد.دیپلمات‌های دیگر نگرانند که این موضع ممکن است به معنی آن باشد که هرگز توافق کاملی حاصل نخواهد شد.اما همه در این خصوص که توافق هسته‌ای ایران، نقطه مرجعی برای دیپلماسی است، اتفاق نظر دارند.»  «آنتونی بلینکن» که در آن زمان مشاور جو بایدن بود و اکنون از سوی او به عنوان گزینه تصدی وزیر خارجه معرفی شده بارها در مصاحبه‌ها و اظهارنظرهایش اعلام کرده که بایدن در صورت پیروزی در انتخابات به دنبال «توافقی قوی‌تر» با ایران خواهد بود.او به عنوان مثال ۲۹خردادماه گفت چنانچه بایدن در انتخابات ماه نوامبر به عنوان رئیس‌جمهور آمریکا انتخاب شود تمامی تحریم‌ها علیه ایران، از جمله تحریم‌های اعمال‌شده توسط «دونالد ترامپ» را حفظ خواهد کرد. این مقام آمریکایی گفت: «ایران باید به پایبندی کامل برجام برگردد. در غیر این صورت- و تا زمانی که [ایران] این کار را انجام دهد- واضح است که همه تحریم‌ها پابرجا خواهند ماند.»
 برجام به سادگی احیا نمی‌شود
 مسئول تیم مذاکره‌کننده آمریکا در مذاکرات هسته‌ای برجام، برخی موانع بر سر راه احیای این توافق را یادآوری کرد و گفت این توافق یک شبه احیا نمی‌شود. «وندی شرمن» در پاسخ به این سؤال که آیا برجام با توجه به خروج ترامپ از آن، برای آمریکا باقی مانده تا دولت احتمالی بایدن بتواند به آن باز‌گردد گفت: «هیچ شکی نیست که برنامه جامع اقدام مشترک اکنون مانند زمانی که از آن خارج شدیم نیست، اما اقداماتی که ایران انجام داده تقریباً قابل باز‌گشت است. آنچه رئیس‌جمهور منتخب، بایدن گفته این است که اگر ایران بار دیگر از این توافق به طور کامل تبعیت کند دولت او نیز به این توافق باز‌خواهد گشت. این اتفاق ساده نخواهد بود.»وی با بیان اینکه «من امیدوارم که بایدن با اروپا در این خصوص صحبت کند مدعی شد، فرانسه، آلمان، انگلیس و کشور‌های اتحادیه اروپا و همچنین روسیه و چین این توافق را با یکدیگر حفظ کرده‌اند مخصوصاً اروپا که واقعاً به آن پایبند بوده است!» شرمن در ادامه تصریح کرد که احیای برجام به هیچ وجه آسان نیست و در طول یک شب اتفاق نخواهد افتاد.وی در ادامه به انتخابات ریاست‌جمهوری ایران در خرداد ماه اشاره کرد و موقعیت‌ باز‌گشت به این توافق هسته‌ای را پیچیده خواند که به اقدامات و تلاش‌های زیادی نیاز دارد.مسئول تیم مذاکره‌کننده آمریکا در مذاکرات برجام همچنین در پاسخ به این سؤال که آیا مسائل ادعایی برنامه موشکی ایران و پشتیبانی از نیرو‌های تحت حمایت آن در منطقه نیز باید در کنار برجام در نظر گرفته شود گفت: «برجام برای کنترل برنامه‌ هسته‌ای ایران است تا مطمئن شویم برنامه هسته‌ای آنها صلح‌آمیز است و نمی‌خواهند بمب هسته‌ای بسازند.» وی در ادامه گفت: «ما همیشه بر این عقیده بوده‌ایم که اگر ایران به بمب هسته‌ای دست یابد این کشور می‌تواند برای ما و متحدان‌مان در مقابل ما بایستد و شرایط را برای ما بد سازد.ما به این عقیده رسیده‌ایم که باید بر پایه همین توافق با رفتار‌های بدخواهانه ایران در منطقه، مسئله حقوق بشر آن و به زندان انداختن مردم  و گسترش برنامه موشکی این کشور مقابله کنیم. ما به این فکر افتادیم که ما می‌توانیم این موضوعات را مسائل اصلی و پایه در آینده قرار دهیم.»وندی شرمن در ادامه صحبت‌های خود برجام را یک توافق پایه دانست و گفت که در پی هر توافق کنترل تسلیحاتی، توافقات دیگری نیز خواهند آمد.
آبرامز: حلقه تحریم‌ها تنگ‌تر خواهد شد 
نماینده ویژه دولت آمریکا در امور ایران با ذکر این‌که دولت ترامپ قصد دارد تحریم‌ها علیه ایران را در هفته‌های آخر دولت کنونی آمریکا تشدید کند از جو بایدن، رئیس‌جمهور منتخب، خواست تا از این اهرم به‌وجود آمده علیه جمهوری اسلامی استفاده بهینه کند. الیوت آبرامز در مورد تشدید تحریم‌ها علیه تهران گفت که «طی هفته آینده و هفته بعدتر و هفته بعد از آن، در ماه‌های دسامبر و ژانویه» حلقه این تحریم‌ها تنگ‌تر خواهد شد.
آبرامز اضافه کرد که «این تحریم‌ها با مسئله جنگ‌افزار، با سلاح‌های کشتار جمعی و با حقوق بشر سر و کار دارند» و این‌که تشدید تحریم‌ها «طی دو ماه دیگر همچنان ادامه خواهد داشت، تا روز آخر» دولت دونالد ترامپ.او در این راستا خبر داد که آمریکا به‌زودی تحریم‌های جدیدی را علیه چهار نهاد روسیه و چین، مرتبط با برنامه موشکی ایران اعمال خواهد کرد.  آبرامز گفت که از دیدگاه او، مذاکرات بازگشت به برجام با ایران ماه‌ها طول خواهد کشید و تصور این که دولت جدید آمریکا می‌تواند سیاست ایران را «مانند زدن کلید برق» معکوس کند، اشتباه است.نماینده ویژه دولت آمریکا در امور ایران افزود که دولت بایدن به خاطر اهرم فشار این تحریم‌های موجود، «فرصتی عالی» در دست دارد تا به توافقی با ایران دست پیدا کند که هم به تهدیدهای موشکی و هم به تهدیدهای منطقه‌ای تهران رسیدگی کند.او اضافه کرد: «اگر ما از اهرم فشار خود صرف‌نظر کنیم، واقعاً غم‌انگیز و احمقانه خواهد بود. اما اگر از آن استفاده کنیم، فرصتی وجود دارد که به توافق سازنده‌ای برسیم که همه این مشکلات را برطرف کند.» آبرامز همچنین گفت که به باور او دولت بایدن در این زمینه فرصتی هم برای همکاری با فرانسه، آلمان و بریتانیا و همچنین متحدان آمریکا در منطقه خاورمیانه در دست دارد.
«مماشات» در برابر ایران خطرناک است
مشاور امنیت ملی کاخ سفید گفت: هر گونه تلاش برای آنچه وی «مماشات» در برابر ایران خواند، می‌تواند روند عادی‌سازی روابط کشورهای عرب منطقه با اسرائیل را به خطر بیندازد.رابرت اوبرایان افزود: مبنای امضای توافقات عادی‌سازی روابط با رژیم صهیونیستی که تاکنون امارات، بحرین و سودان به آن پیوسته‌اند، اشتراک در «بی‌اعتمادی به ایران» بوده است.
باید تحریم‌ها را خنثی کنیم
سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس با بیان این که آمریکا به هیچ وجه حاضر نیست ابزار تحریم را از دست دهد و تا زمانی که احساس کند این ابزار موثر است از آن استفاده خواهد کرد گفت: بجای رفع تحریم باید تحریم را خنثی کنیم. ابوالفضل عمویی، با اشاره به هشدار رهبری در خصوص مذاکره مجدد با امریکا اظهار کرد: فرمایش ایشان وجوه مختلفی داشت و یکی از آن‌ها به این مهم مربوط بود که نباید شرایط اقتصادی کشور را به تحولات بین المللی گره بزنیم.وی با اعلام اینکه باید فرض بر این بگذاریم که گشایشی از سوی طرف‌های خارجی صورت نمی‌گیرد، ادامه داد: تکانه‌های تحریمی مهمترین ابزار دشمن علیه ماست که باید بی‌اثر شود.اگر با این رویکرد با موضوع دشمن روبرو شویم، دشمن نیز بدین نتیجه می‌رسد که تحریم اثر نداشته و آن را دنبال نخواهد کرد اما اگر در هر مقطع زمانی درپی مذاکره باشیم، دشمن تحریم را به کالایی راهبردی و استراتژیک بدل می‌سازد.این نماینده مجلس خاطرنشان کرد: دشمن در این رهگذر به هیچ وجه حاضر نیست تحریم را از دست دهد و تا زمانی که احساس کند ابزار تحریم موثر واقع شده، از آن استفاده خواهد کرد. عمویی گفت: دشمن سال‌ها درباره تحریم بنزین سخن به میان می‌آورد و ما وارد کننده بنزین بودیم و لذا دشمن مدام ابزار تحریم بنزین را مطرح می‌کرد اما کشور به تولید کننده بنزین بدل شده است و از آن روز به بعد این گزینه اصلا روی میز نیامد.
انشاءالله امید به آمریکا ناامید شود!
یک عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس با متهم کردن دولت به امید داشتن به دولت جدید آمریکا گفت: انشاءالله این امیدتان ناامید خواهد شد. محمود احمدی‌بیغش،اظهار کرد: در نطق چندی پیش عرض کردم ضمن قدردانی از زحمات همه مسئولان که طی مسئولیت‌شان صادقانه زحمت کشیده‌اند، اعلام می‌کنم با توجه به اینکه اواخر عمر دولت هستیم و عده‌ای در این هفت سال چه خود و چه بستگانشان که مستقیم یا رانت‌های غیرمستقیم در حق مردم و بیت‌المال خیانت کردند لازم است دستگاه قضایی به شدت و با هوشیاری کامل آنها را رصد و نسبت به ممنوع‌الخروج کردن آنها اقدام و از فرارشان جلوگیری کند. 

 

 

ترامپ: کل دنیا به انتخابات آمریکا می‌خندد
اعلام آمادگی مشروط ترامپ برای ترک کاخ سفید 

دونالد ترامپ اعلام کرده است در صورتی که کالج‌های انتخاباتی رسما پیروزی جو بایدن، را تایید کند او کاخ سفید را ترک خواهد کرد.
دونالد ترامپ در پاسخ به این سئوال خبرنگاران که آیا در صورت رای دادن الکترال کالج به جو بایدن، کاخ سفید را ترک خواهد کرد یا خیر گفت:  مطمئنا این کار را انجام خواهم داد. مطمئنا این کار را انجام خواهم داد و شما این را می‌دانید.  ترامپ در عین حال گفت قبول کردن نتیجه برای او دشوار است زیرا  ما می‌دانیم تقلب گسترده‌ای انجام شده است. رئیس‌جمهور آمریکا باردیگر در رشته توییت هایی ادعایش در وقوع تقلب در انتخابات را تکرار کرد؛ توییتر هم یادآور شد که ادعاها درباره تقلب در انتخابات مورد مناقشه است.  دونالد ترامپ، در رشته توییت هایی نوشت: استانداردهای اخلاقی رو به افول رفته است! از من نقل قول شده که گفتم قهرمانان کشته شده ارتش بازنده و ساده لوح بوده اند. اما ثابت شد که این سخنان کاملا ساختگی و دروغ است. هرگز چنین چیزی نگفتم. آن فرد ناشناسی که این دروغ پردازی را انجام داد - فردی بسیار پست و فرومایه است - او این دروغ را گفت در حالی که ۲۵ شاهد وجود دارد که خلاف آن را می‌گویند. استانداردهای اخلاقی رو به افول است. رئیس‌‌جمهور آمریکا در پیامی دیگر با اشاره به نتایج یک نظرسنجی مبنی بر اینکه بیشتر جمهوری‌خواهان در انتخابات ریاست‌جمهوری سال ۲۰۲۴ به ترامپ رای خواهند داد، نوشت: اما هنوز خیلی مانده تا انتخابات ۲۰۲۰ تمام شود. او همچنین در تماس تلفنی با سنای ایالتی پنسیلوانیا گفت: این انتخاباتی بود که ما به آسانی در آن برنده شدیم. ما با اختلاف زیاد در آن برنده شدیم. من با چشمان خود دیدم که چه روی داد. این یک ماجرای کاملا وحشتناک بود. این بسیار غم انگیز است که بگوییم در انتخابات تقلب شده است. نباید اجازه این کار داده می‌شد. ما نمی‌توانیم اجازه دهیم که این موضوع برای کشور ما روی دهد. نتیجه این انتخابات باید برگردد. ما با اختلاف زیادی در پنسیلوانیا برنده شدیم. ما در این ایالت‌ها با اختلاف قابل توجهی برنده شدیم. هر فردی که در شب انتخابات تلویزیون تماشا می‌کرد به من تبریک می‌گفت. اما به یکباره تعداد زیادی از آرا به سطل زباله انداخته شد و وقایعی وحشتناک روی داد. ترامپ گفت: ما شاهد ارعاب رای دهندگان تا وقایع وحشتناک درباره ناظران شمارش آرا بودیم. این اتفاقات وحشتناک در تمامی این ایالت‌ها روی داده است. اتفاقات وحشتناک زیادی روی داده است. به ناظران شمارش آرا اجازه حضور در محل داده نشده است. در برخی موارد آن‌ها از اتاق شمارش آرا بیرون انداخته شدند. اگر هم حضور داشته‌اند با محل شمارش آرا چندین متر فاصله داشته‌اند. اگر شما یک ناظر جمهوری خواه شمارش آرا بوده اید با شما همانند یک سگ رفتار شده است. ناظران دموکرات هیچ مشکلی نداشته اند. ما مواردی داشته ایم که در آن یک پیرزن برای رای دادن رفته و به وی گفته شده است که شما قبلا رای داده اید. او بارها گفته است که من رای نداده ام. اما آن‌ها به وی گفته‌اند که رای شما گرفته شده است. این مایه شرمساری است. آنچه که در کشور ما روی می‌دهد مایه شرمساری است. ما این انتخابات را با اختلاف برنده شدیم. ما ۷۲ میلیون رای کسب کردیم. ترامپ گفت: ما ۱۱ میلیون رای بیشتر نسبت به ۴ سال پیش کسب کردیم. ما آراء بیشتری نسبت به دوران رونالد ریگان کسب کردیم. هیچ فردی احتمال باخت در انتخابات را درباره ما نمی‌داد. برخی از افراد ۲ تا ۳ رای در خانه‌های خود دادند. افرادی که مرده بودند هم برای رای گیری ثبت نام کردند. آن‌ها درخواست رای کرده بودند. آن‌ها برای سال‌ها بود که مرده بودند. آن‌ها درخواست رای دادن کرده بودند. تمامی جهان در حال مشاهده آمریکا است. ما نمی‌توانیم آن‌ها را به حال خود رها کنیم. ما قضاتی داریم که از تصمیم گیری می‌ترسند اما قضاتی هم داریم که نمی‌خواهند این کار را انجام دهند. در برخی از ایالت‌ها و از جمله شهر دیترویت در میشیگان شمار آراء اخذ شده بیش از شمار واجدان شرایط رای دادن بوده است. او گفت: در برخی از موارد رای دهندگان ارعاب شده اند. آن‌ها در هنگام ارعاب افراد دوربین‌ها را برای دو ساعت خاموش کرده اند. ما بسیار خوب عمل کرده ایم. آن‌ها باید نتایج را برگردانند. دموکرات‌ها تقلب کردند. این یک انتخابات متقلبانه بود. این لحظه‌ای مهم در تاریخ کشور ما است. وی افزود: آن‌ها از کارزار انتخاباتی من جاسوسی کردند. ما باید نتیجه انتخابات را برگردانیم، آنچه که به آن نیاز داریم یک قاضی است که درست و بدون گرایش حزبی به ما گوش دهد. ترامپ در مراسم روز شکرگزاری برای نیروهای نظامی آمریکا در پاسخ به این سئوال که اگر الکترال کالج در ۲۴ آذر پیروزی جو بایدن را تایید کند آیا قدرت را واگذار خواهد کرد گفت: «قطعا این کار را می‌کنم و شما هم این را می‌دانید.» او گفت با توجه به «تقلب گسترده‌ای» که صورت گرفته، پذیرش نتیجه «کار بسیار سختی» خواهد بود.

 

ارسال دیدگاه شما

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیر سیستم منتشر خواهند شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهند شد
  • پیام هایی که به غیر از زبان پارسی باشد منتشر نخواهند شد