سردارحسین سلامی در حاشیه مرحله نهایی رزمایش پیامبر اعظم(ص) ۱۵ سپاه پاسداران انقلاب اسلامی که در منطقه عمومی کویر مرکزی ایران برگزار شد ،با اشاره به اهداف برگزاری این مرحله از رزمایش گفت:یکی از هدفهای مهم ما در سیاستها و راهبردهای دفاعی این است که بتوانیم ناوهای جنگی دشمن اعم از ناوهای هواپیمابر و رزم ناوها را با استفاده از موشکهای بالستیک دوربرد هدف قرار دهیم. وی افزود : مرسوم است در دریا با استفاده از موشکهای کروز با سرعت کم هدفهای متحرک مورد اصابت قرار گیرد؛ اما استفاده از موشکهای بالستیک به دلیل اعماق و مسافتهای طولانی که از قلب سرزمین خودمان میتوانیم اهداف متحرک در اقیانوس را هدف قرار دهیم، دستاورد بزرگ دفاعی است که در نیروی هوافضای سپاه عینیت یافته و به تکامل رسیده است .سرلشکر سلامی تاکید کرد: امروز شاهد اجرای تمرین قدرتمندانهای از نیروی هوافضای سپاه بودیم که این بخش از سیاست دفاعی در میدانی رزمایشی مورد ارزیابی قرار گیرد تا در مواقعی که اقتضا کند؛ در شرایط واقعی تکرار شود. این در حالی است كه شبکه تلویزیونی فاکسنیوز به نقل از منابع امنیتی میگوید در جریان رزمایش موشکی ایران، یکی از موشکهای بالستیک در ۱۰۰مایلی ناو یواساس نیمیتز در اقیانوس هند فرود آمده است. سپاه برد موشکها را ۱۸۰۰ کیلومتر عنوان کرده است. یکی از این منابع به فاکس نیوز گفته است: «ما انتظار این را داشتیم که موشکی در آبهای اطراف ناو شلیک شود اما نگران فاصله فرود موشک با ناو بودیم.» فاکس نیوز همچنین از فرود موشک دیگری در ۲۰ مایلی یک کشتی تجاری در اقیانوس خبر داد. ناو هواپیمابر نیمیتز اواخر سپتامبر گذشته برای کنترل امنیت آبهای خلیج فارس به منطقه اعزام شد. چند ناوچه و یک ناوشکن رزمناو یواساس نیمیتز را در این ماموریت نیروی دریایی آمریکا همراهی میکنند که حامل موشکهای هدایت شونده هستند.در آخرین روز دسامبر، سرپرست وزارت دفاع آمریکا خبر داد که ناو و ناوگروه همراه آن از خاورمیانه خارج میشوند و این در حالی بود که یک روز قبل از آن، بمبافکنهای ب۵۲ آمریکایی به منطقه گسیل شده بودند.
موشکها ابزار تولید
قدرت ایران هستند
فرمانده نیروی هوا فضای سپاه از مرحله نهایی رزمایش پیامبر اعظم(ص) ۱۵ به عنوان تمرین ناکارآمد سازی نقاط قوت دشمن در بخشهای دریایی یاد کرد و گفت : موشکها ابزار تولید قدرت و امنیت برای ملت ایران هستند. سردار امیرعلی حاجیزاده با اشاره به مراحل مختلف این رزمایش و بیان اینکه دو نوع تهدید متصور را پیش رو داریم گفت: اگر دشمنانمان روزی بخواهند شیطنت کنند یک بخش استفاده از پایگاههای ثابت و زمینی است که در مرحله اول رزمایش با ترکیبی از استفاده پهپادها و موشکهای زمین به زمین مقابله با آنها تمرین شد؛ تهدید دوم نیز جنبه دریایی دارد که مقابله با ناوگان متخاصم دشمن فرضی در مرحله نهایی این رزمایش به خوبی انجام شد. وی با بیان اینکه در گذشته تا محدوده ۳۰۰ کیلومتری در خلیج فارس این اقدام صورت گرفته بود، اظهار کرد :امروز هدف ما انهدام ناوگان دشمن در شمال اقیانوس هند و در فاصله هزار و ۸۰۰ کیلومتری بود که موشکهای بالستیک به سمت این منطقه روانه شد و اهداف را منهدم کرد. در صورتی که دشمنان ما در شعاع ۲ هزار کیلومتری ناکارآمد شوند ،در واقع با ناکارآمدی قطعی مواجه و توان شلیک موشکهای کروز را نداشته و دیگر هواپیمایی نمی تواند از روی این ناوها بلند شود. فرمانده نیروی هوافضای سپاه با بیان اینکه پیش از انقلاب به هیچ عنوان توان موشکی زمین به زمین نداشتیم و این توانمندیها تنها مختص قدرتها بود، اظهار کرد: موشکها ابزار تولید قدرت و امنیت برای ملت شریف ایران هستند و امروز به فضل الهی از ایده تا محصول همه ایرانی میباشند.
سردار باقری: قصد انجام هیچ تهاجمی را نداریم
رئیس ستاد کل نیروهای مسلح انتخاب اهدافی در فاصله بیش از ۱۸۰۰ کیلومتر در جنوب دریای عمان و ابتدای اقیانوس هند را معنادار توصیف و تصریح کرد: هر چند قصد انجام هیچ تهاجمی را نداریم، اما چنانچه هر متخاصمی نیت سوئی نسبت به کشور ما داشته باشد، با تمام توان و در کمترین زمان مورد تهاجم قرار خواهد گرفت.سردار سرلشکر پاسدار محمد باقری اظهار کرد: رزمایشهای ۱۵ روز اخیر و تا ۵ روز آینده که در زمان فشرده و تقریباً همزمان انجام میشود، نشان دهنده آمادگی فوق العاده نیروهای مسلح درتمامی ابعاد زمینی،هوایی، دریایی و پدافند هوایی و موشکی است.
بیانیه جدید تروئیکای اروپایی درباره برجام
دولتهای سه کشور فرانسه، آلمان و انگلیس در بیانیهای درباره اعلام آمادگی ایران برای تولید فلز اورانیوم ابراز نگرانی کردند.
تروئیکای اروپایی در این بیانیه اعلام کردند: ما دولتهای فرانسه، آلمان و انگلیس عمیقاً از اعلامیه ایران مبنی بر آماده شدن برای تولید فلز اورانیوم نگران هستیم و خواستار بازگشت تهران به تعهدات برجامی شدند. ایران هیچ استفاده غیرنظامی موثقی از فلز اورانیوم ندارد. تولید فلز اورانیوم دلالتهای نظامی بالقوهای دارد. تحت برجام ایران متعهد شد که به مدت ۱۵ سال به تولید فلز اورانیوم یا انجام تحقیق و توسعه درباره فلزشناسی اورانیوم دست نزند.سه کشور اروپایی عضو برجام در ادامه افزودند: ما شدیداً از ایران میخواهیم که این فعالیت را متوقف کند و اگر در حفظ برجام جدی است، بدون تاخیر به تعهدات خود ذیل برجام بازگردد. همچنین سازمان انرژی اتمی در بیانیهای به بیانیه سه کشور اروپایی عضو برجام پاسخ داد. در این بیانیه آمده است: موضوع کارخانه تولید اورانیوم فلزی مندرج در ماده ۴ «قانون اقدام راهبردی برای لغو تحریمها و صیانت از حقوق ملت ایران» که مجلس محترم شورای اسلامی سازمان انرژی اتمی را نسبت به آن موظف کرده است و موضوع تولید سوخت پیشرفته (سیلیساید) برای استفاده در راکتور تحقیقاتی تهران دو موضوع کاملاً متفاوت است. این سازمان هنوز اطلاعات پرسشنامه طراحی کارخانه اورانیوم فلزی موضوع ماده ۴ قانون بینالمللی انرژی اتمی را به آژانس ارائه نکرده است که البته پس از انجام تمهیدات لازم و در زمان مقتضی و مهلت تعیین شده در قانون این اقدام انجام خواهد شد.