عناوین این صفحه
بهارنیوز
کد خبر: ۱۳۲۱۱۳

عربستان چگونه از نفت عبور می‌کند؟ ما کجاییم؟!

سازمان جهانی گردشگری، عربستان را در کنار کشورهایی همچون آلمان، فرانسه، ایتالیا و هند، به عنوان کشورهایی با بیشترین میزان افزایش درآمد حاصل از گردشگری در سال گذشته میلادی قرار داد تا اثبات شود عربستان از هر روشی برای معرفی خود به عنوان کشوری مطرح که از نفت عبور کرده استفاده می‌کند؛ توسعه گردشگری در عربستان در حالی اتفاق افتاده که این کشور حتی یک صدم جاذبه‌های طبیعی و تاریخی موجود در ایران را هم ندارد.

توسعه گردشگری در عربستان در قالب طرح کلی ایجاد تنوع اقتصادی در عربستان سعودی با نام «ویژن ۲۰۳۰» انجام می‌شود که هدف آن ایجاد و توسعه صنایع جدید و اشتغال‌زایی است تا در آن سال به درآمد سالیانه صد میلیارد دلار از طریق جذب گردشگران دست پیدا کند؛ درآمدی که رویایی به نظر می‌رسد اما مروری بر درآمد گردشگری این کشور در سال‌های اخیر و همچنین در نظر گرفتن درآمد این کشور از سفر حج، نشان می‌دهد دور از دسترس نیست. چرا که درست شش ماه پیش از کرونا، درآمد دو ماهه عربستان از گردشگری نزدیک به ۱۰ میلیارد دلار بود. به عبارت بهار، عربستان نه فقط با گردشگری، بلکه با برنامه ریزی ایجاد منطقه نئوم با استفاده از انرژی‌های تجدیدپذیر، در صدد عبور از نفت است. از سویی دیگر، در سال جاری، عربستان روزانه نزدیک به یک میلیارد دلار درآمد نفتی داشت، اما این درآمد بسیار بالا، مانع از توجه این کشور به چشم اندازهای دیگر نشده است. 

اما ما کجاییم؟ کشوری با دومین ذخایر گاز و چهارمین ذخایر نفت جهان، نه تنها در تامین گاز خود در زمستان دچار مشکل است، بلکه به دلیل تحریم، امکان افزایش تولید و صادرات نفت و گاز را هم ندارد. برنامه‌های توسعه به نتیجه نمی‌رسد و تمدید می‌شود و سند چشم انداز بیست ساله پس از ۱۷ سال صرفا روی کاغذ مانده است. قرار بود ما در سال ۱۴۰۴ به قدرت اول اقتصادی منطقه تبدیل شویم، اما در این بیست سال، اغلب کشورهای منطقه، یکی یکی از ما سبقت گرفته اند. از امارات و قطر و عربستان شروع شد و حالا باید کویت و عراق و ترکیه را هم اضافه کنیم. واقعا ما کجای برنامه‌های توسعه دنیا هستیم؟

ارسال دیدگاه شما

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیر سیستم منتشر خواهند شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهند شد
  • پیام هایی که به غیر از زبان پارسی باشد منتشر نخواهند شد
۱۴۰۱/۱۱/۱ -  شماره 5295
جستجو
جستجو
2
بالای صفحه