برای درک بهتر نحوه مدیریت و ارزیابی فسادستیزی رئیس جمهور، این دو خبر را در کنار هم ببینید تا عمق فاجعه برایتان آشکار شود؛ اول: «در طرح فروش فوق العاده ۴ محصول ایرانخودرو از ۱۷ دی تاکنون بیش از ۹ میلیون و ۲۵۰ هزار نفر برای عرضه ۲۰ هزار دستگاه ثبت نام کردند!» یعنی اگر قرار باشد همه آن ۲۰ هزار خودرو به آن ۹ میلیون و ۲۵۰ هزار نفر اختصاص داده شود، ۹ میلیون و ۲۳۰ هزار نفر آن، فقط به این دلیل که در این قرعه کشی بخت آزمایی بلیط بخت شان برنده شود، ثبت نام کردند. یعنی آن ۹ میلیون و ۲۳۰ هزار نفر هیچ کدام شان نه خودرویی به نامشان هست و نه در دو سال گذشته دست کم خودرویی خریدند. تازه این در شرایطی است که همه آن ۲۰ هزار خودرو به این افراد اختصاص داده و قرعه کشی واقعی باشد.
حالا روی دوم ماجرا را ببینید که خود رئیس جمهور آن را افشا کرده است. ابراهیم رئیسی در جلسه هیات دولت که عصر روز یکشنبه ۲۵ دی ماه برگزار شد «درباره گزارشهای واصله از فروش خارج از ضابطه خودرو به برخی دستگاهها» تاکید کرد که «هیچ دستگاهی حق گرفتن امتیاز ویژه برای خود ندارد و وزارت صمت و بازرسی ریاست جمهوری را مامور رسیدگی به تخلف در فروش رانتی خودرو کرد.» به عبارت بهتر «گزارشاتی» وجود دارد و حتی به دفتر رئیس جمهور هم رسیده است که در آن مشخص شده برخی «دستگاهها» به صورت «بی ضابطه» خودرو دریافت کردند. لابد فکر کردید برای مصارف آن اداره محترم؟ خیر. اشتباه میکنید. آنها به واسطه نفوذی که دارند بدون آنکه مانند آن ۹ میلیون و ۲۵۰ هزار نفر بروند در صف بایستند، تا شاید بلیط بخت شان ببرد و یک خودرو دریافت کنند، بر صندلی بخت تکیه داده و یک راست به جلوی صف دریافت خودرو میروند.
آقای رئیس جمهور که مدعی بود آمده تا با فساد مقابله کند، همین جا خودش را اثبات کند. گزارشاتی که به دستش رسیده و اسامیدستگاههایی که «بدون ضابطه» خودرو دریافت کردند را افشا کند. آقای رئیسی با برگرداندن آن خودروهایی که «بدون ضابطه» دریافت شده، این «امتیاز ویژه» را حذف کرده و فروش آن خودروها به این افراد را ملغی کند. چرا که به لحاظ قانونی و به لحاظ توان حقوقی رئیسی قادر به انجام این کار هست. این گوی و این میدان.