البته قطعی برق شرکتهای خودروسازی محدود به کرمان موتور نیست و شرکتهای دیگر نیز دچار چنین مشکلی شدهاند که از جمله آنها میتوان به سایپا اشاره کرد که در یکی از روزهای اخیر پنج ساعت برق نداشت.
قطعی برق نه تنها صنایع مختلف کشور را به خسارت انداخته است که حتی واحدهای صنفی نیز از این آسیب سنگین در امان نماندهاند؛ به عنوان نمونه قطعی برق شرایط را برای نانوایان بسیار سختتر از سالهای گذشته کرده است.یک مقام صنفی در این باره اعلام کرده است که امسال خسارت هر واحد نانوایی به طور متوسط بین ۲۰ تا ۳۰ درصد نسبت به زمان مشابه سال قبل افزایش داشته است ، چرا که قطعی برق در نانوایی به معنای ترش و فاسد شدن خمیر است و این یعنی ضرر.قطعی مکرر برق روند تولید بسیاری از صنایع را مختل کرده است. از صنایع فولادی، پتروشیمی و... گرفته تا خودروسازان و صنایع کوچک و بزرگی که هیچیک از این قطعیها در امان نبودند. وزارت نیرو در تابستان سال جاری ناتوانی خود را در تامین برق مورد نیاز صنایع به خوبی نشان داد.
در ایران، صنعت همواره زیر تیغ مشکلات متعدد داخلی و بینالمللی بوده است. مانعتراشیهای فراوان دولت در کنار تحریمهای بینالمللی، این روند را با مشکلات فراوانی روبهرو کرده و این مانعتراشیها روزبهروز بیشتر میشود. قطعیهای مکرر برق آن هم در کشوری که روند فاجعهباری در زمینه تولید دارد، وضعیت را اسفناکتر از هر زمان کرده است. حالا در حوزه خودروسازی این مشکلات به قدری بزرگاند که مدیرعامل کرمان موتور نیز از وضعیت اسفناک تولید سخن به میان آورده است. سالیان سال است که از واردات خودرو و رقابت در این حوزه، به نام حمایت از تولید داخلی، ممانعت به عمل آوردهاند و این در حالی است که دولت حتی در زمینه تامین برق خودروسازها نیز ناتوان است. برخی از این شرکتها درصد داخلیسازی بالایی دارند و قطعیهای برق، این صنعت را زمین زده است. ادامه چنین شرایطی، امید کمنوری را هم که نسبت به روند تولید در کشور وجود دارد به خاموشی فرو خواهد برد.
همچنین بنا بر آمار منتشرشده توسط انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران، صادرات چهارماه اول سال ۱۴۰۳، کاهش چشمگیری را تجربه کرده است. صادرات فولاد، بخش بزرگی از درآمد ارزی ایران را رقم میزند. این صنعت همواره زیر تیغ مشکلات داخلی متعدد بوده و حالا با کاهش ۱۴ درصدی حجم صادرات آهن و فولاد روبهرو شده است. سئوال این است که چرا روند تولید و صادرات متوقف شده است؟ گمانهزنیهای بسیاری در این مورد وجود دارد؛ از مشکلات تخصیص ارز به فولادیها تا تامین برق و قطعیهای پی در پی برق صنایع فولادی.
شهرکهای صنعتی هم که روزی قرار بود به محور تولید تبدیل شوند، حالا سه روز در هفته برق ندارند تا بدین شکل مرگ تولید را فریاد بزنند. پس از افزایش قطعیهای برق به سه روز در هفته، خبرهایی مبنی بر تعطیلی سه الی چهارروزه نیز منتشر شد. شهرکهای صنعتی متعددی نسبت به این موضوع اعتراض خود را نشان دادند. این در حالی است که وزارت نیرو هم در خصوص این قطعیها برنامهای ارائه نداده است، البته مشخص است که چرا این تعطیلیها افزایش یافته است؛ وزارت نیرو به دلیل ناتوانی در تامین برق مصرفی مورد نیاز، نمی تواند برق موردنیاز صنایع را تامین کند.