کد خبر: ۱۱۵۱۴۴
پس‌از دوهفته انکار و تکذیب؛

عربستان قتل خاشقجی را تایید کرد

گروه بين‌الملل: دولت عربستان سعودی پس‌از دوهفته انکار، تایید کرد که جمال خاشقجی، روزنامه‌نگار منتقد، در یک درگیری در کنسول‌گری سعودی در‌ترکیه کشته‌شده و ملک سلمان، پادشاه سعودی، شماری از مقامات ارشد دستگاه اطلاعاتی این‌ کشور را برکنار کرد.

 ‌احمد العسیری، معاون دستگاه امنیتی و اطلاعاتی عربستان، سعود القحطانی مشاور ارشد دربار، محمد بن صالح الرمیح، سرلشکر خلبان و معاون اطلاعاتی این دستگاه اطلاعاتی، عبداله بن خلیف الشایع سرلشکر ارتش و معاون امور انسانی و رشادبن‌حامد المحمادی، سرلشکر ارتشی و مدیر اداره‌کل امنیت عمومی از کار برکنار شده‌اند‌. پادشاه سعودی، همچنین پسرش محمد، ولی‌عهد این کشور را در صدر کمیته‌ای برای بررسی حادثه و بازبینی در دستگاه امنیتی این کشور منصوب کرد. در همین حال تلویزیون دولتی عربستان مرگ جمال خاشقجی را تایید کرد و گفت: او در داخل کنسولگری این کشور در استانبول کشته شده است. تلویزیون دولتی عربستان سعودی گفته این اطلاعات بخشی از گزارش اولیه تحقیقات دادستانی در ارتباط با سرنوشت خاشقجی است. در این گزارش گفته شده جمال خاشقجی پس از ورود به کنسولگری و در جریان ‌درگیری فیزیکی‌ کشته شده است. در بیانیه‌ای که دادستان عربستان منتشر کرده آمده تحقیقات درباره سرنوشت جمال خاشقجی نشان داده او پس از ورود به کنسولگری با مردانی در داخل ساختمان درگیر شده و در جریان این درگیری کشته شده است. تلویزیون دولتی عربستان گفته در پی مشخص شدن نتایج تحقیقات احمد العسیری، معاون وزارت اطلاعات این کشور و سعود القحطانی، از دستیاران محمد بن سلمان، ولیعهد این کشور برکنار شده‌اند و ۱۸ نفر هم در این رابطه بازداشت شده‌اند. همزمان عربستان اعلام کرده هیات ویژه‌ای از وزرای دولت این کشور ماموریت یافته‌اند که تحت ریاست محمد بن سلمان، ولیعهد، ساختار دستگاه اطلاعاتی این کشور را بازسازی کنند.
گزارش تلویزیون دولتی عربستان در باره مرگ جمال خاشقجی دقایقی پس از آن مخابره شد که ملک سلمان، پادشاه عربستان تلفنی با رجب طیب اردوغان، رئیس‌جمهوری ‌ترکیه گفت‌وگو کرد. آن طور که گزارش شده رهبران دو کشور درباره مرگ جمال خاشقجی و ادامه تحقیقات در این باره گفت‌وگو کردند. در واکنش به این خبر رئیس‌جمهور آمریکا گفت: آنچه برای خاشقجی روی داده ‌غیرقابل قبول‌ است اما همزمان با ‌متحد بزرگ‌ خواندن عربستان گفته کشورش به روابط خود با ریاض نیاز دارد تا از این کشور برای توازن قوا در منطقه علیه ایران کمک بگیرد. دونالد‌ترامپ همچنین با اشاره به قراردادهای نظامی و تجاری با عربستان گفت: نمی‌خواهد بر سر این ماجرا ‌یک میلیون شغل‌ در داخل کشورش را از دست بدهد.‌ترامپ، که در دو هفته گذشته برای واکنش نشان دادن به این ماجرا تحت فشار فراوانی بود، گفت: از نظر او تایید مرگ جمال خاشقجی از سوی عربستان ‌گام اول مثبتی‌ است. وی افزود: در زمینه واکنش کشورش به این موضوع با کنگره همکاری خواهد کرد. این نخستین بار است که عربستان مرگ جمال خاشقجی را که روز دوم اکتبر به کنسولگری این کشور در استانبول رفته بود را از طریق تلویزیون رسمی خود تایید می‌کند. این در حالی است که مقام‌های این کشور طی ۱۷ روز گذشته ضمن تکذیب گزارش‌ها درباره ناپدیدشدن خاشقجی گفته بودند او به سلامت ساختمان کنسول‌گری را‌ترک کرده است. عربستان هنوز درباره محل نگهداری جسد خاشقجی گزارشی منتشر نکرده و معلوم نیست آیا آن طور که رسانه‌های‌ترکیه مدعی شده بودند جسد او توسط افسران اطلاعاتی عربستان قطعه قطعه شده و یا همچنان در اختیار دولت عربستان است. این خبر خیلی زود به راس رسانه‌های جهانی راه یافته و درآمریکا شبکه‌های تلویزيونی اخبار عادی خود را متوقف کرده و به طور ویژه به این گزارش پرداختند. آنتونی گوترش، دبیرکل سازمان ملل متحد گفت: از شنیدن تایید مرگ خاشقجی به ‌شدت متاثر‌ شده و همزمان خواسته ‌تحقیقات دقیق و مفصلی درباره چگونگی کشته شدن جمال خاشقجی صورت گیرد. ‌کاخ سفید هم ساعتی بعد از گزارش تلویزیون دولتی عربستان با انتشار بیانیه‌ای اعلام کرد که امیدوار است تحقیقات در این زمینه ادامه یافته و مظنونان این واقعه به زودی شناسایی شوند.
طی دو هفته گذشته چهره‌های فراوانی از نمایندگان کنگره آمریکا از هر دو جناح سیاسی این کشور خواستار برخورد با عاملان این واقعه شده‌اند.
لیندزی گراهام، سناتور برجسته جمهوری‌خواه که ارتباط بسیار نزدیکی با دونالد‌ترامپ دارد در واکنش به این خبر در صداقت دولت عربستان اظهار‌تردید کرده و در توییتر نوشته: ‌ابتدا به ما گفتند خاشقجی کنسولگری را‌ترک کرده و بعد قویا هرگونه نقش داشتن (در ناپدیدشدن او را) تکذیب کردند. حالا هم می‌گویند نزاعی در داخل کنسولگری در گرفته و او کشته شده بدون این که ولیعهد خبر داشته باشد. ‌ریچارد بلومنتال، سناتور دموکرات این کشور در نخستین واکنش به گزارش تلویزیون دولتی عربستان گفت: ‌نباید به تحقیقات تحت مدیریت عربستان بسنده شود‌ و به گفته او ‌باید کمیته‌ای بین‌المللی در این باره مستقلا تحقیق کند‌. سناتور بلومنتال تاکید کرد: ‌باید همه جزئیات این ماجرا مشخص شود. از کجا معلوم که دولت عربستان با دستگیری این ۱۸ نفر آنها را از دسترسی نهادهای بین‌المللی مصون کرده است. ‌ساعتی پیش از مخابره شدن گزارش تلویزیون دولتی عربستان، بی‌بی‌سی عربی گزارش کرد که ماهر عبدالعزیز مطرب یکی از کسانی که مظنون به قتل جمال خاشقجی در کنسول‌گری عربستان در استانبول است آموزش‌های ویژه جاسوسی دیده است. تصویر ماهر عبدالعزیز مطرب در میان ۱۵ سعودی است که‌ترکیه می‌گوید تیم قاتلان خاشقجی هستند. رسانه‌های‌ترکیه پیش‌تر تصاویری از ورود این ۱۵ نفر طی دو پرواز خصوصی منتشر کرده بودند که ماهر عبدالعزیز مطرب هم در میان آنها دیده می‌شود.

 

 

 

یک نماینده سابق مجلس: آمریکایی‌ها می‌توانند سر به سر ایرانی‌ها بگذارند؛
ایران به خاطر FATF دست از حمایت حزب‌اله نمی‌کشد

 سرنوشت مصوبه مجلس درخصوص پیوستن این کشور به گروه ویژه اقدام مالی علیه پولشویی و تامین مالی‌تروریسم (FATF) همچنان نامشخص است. براساس قوانین ایران، شورای نگهبان باید درباره مصوبه‌های مجلس نظر بدهد.
 به گزارش یورونیوز، گروه بین‌المللی اقدام مالی روز جمعه در پایان نشست عمومی خود با انتشار بیانیه‌ای اعلام کرد: تعلیق اقدامات احتیاطی علیه ایران را تا ۴ ماه دیگر تمدید می‌کند و از این کشور خواست تا ماه فوریه اقدامات لازم برای انجام اصلاحات مورد نیاز جهت همسویی با نرم‌های جهانی در زمینه مبارزه با پول‌شویی و حمایت مالی از‌تروریسم را انجام دهد. براساس اعلام این گروه، تهران تاکنون برغم وعده‌های داده شده تنها به ۹ مورد از ۱۰ دستورالعمل تعیین شده از سوی این گروه عمل کرده است.
یک استاد دانشگاه و نماینده سابق مجلس در مصاحبه با یورونیوز می‌گوید که شورای نگهبان مصوبه را پا در هوا نگه داشته تا ببیند طرف مقابل چه اقداماتی می‌کند و چه تضمین‌هايي می‌دهد. ایران تحت هیچ شرایطی دست از حمایت از حزب‌اله لبنان برنخواهد داشت و حمایت از این گروه را بر پیوستن به اف‌ای‌تی‌اف مقدم دانسته و در صورت بروز مشکلی در این زمینه، دنبال راه‌های جایگزین دیگری برای مبادلات تجاری خود خواهد بود.
احمد شیرزاد، در این زمینه می‌گوید: مبادله تجاری و اقتصادی با بانک‌های دنیا به نوعی منوط به اف‌ای‌تی‌اف است یعنی کشورهای دیگر به خصوص بانک‌های بزرگ بایستی به اف‌ای‌تی‌اف پاسخگو باشند و طبیعتا اگر با کشورهایی که در لیست سیاه اف‌ای‌تی‌اف قرار دارند مبادله اقتصادی داشته باشند نمی‌توانند نسبت به آن بخش از مبادلات شان پاسخگو باشند. حتی کشورهایی که با ایران روابط خوبی دارند مثل چین و روسیه هم نمی‌توانند با ایران داد و ستد کنند. بنابراین پیوستن به اف‌ای‌تی‌اف عملا یک اجبار شده و گریزی از آن نیست. به گفته شیرزاد آن چیزی که در ایران نگرانی‌آور است این است که در بین تصمیم‌گیرندگان ایرانی یک نوع بدبینی نسبت به مقامات غربی وجود دارد. آنها نگران هستند به محض اینکه قراردادی امضا کنند مسئولیت هایش گریبان ایران را بگیرد ولی امتیازاتی که در مقابل باید نصیب ایران شود را دریغ کنند. ‌نماینده سابق مجلس، این نگرانی‌ها را تا حدی به جا می‌داند و می‌گوید: دلیل این نگرانی‌ها بدقولی‌هايي است که قبلا از سوی غربی‌ها به خصوص آمریکایی‌ها متوجه ایران شده و حتی به رفتار اروپایی‌ها هم نمی‌توانند اعتماد کنند. در چنین شرایطی اگر از هر دو طرف تضمینی صورت بگیرد و دو طرف قول‌هايي بدهند فکر می‌کنم که ایران عضو اف‌ای‌تی‌اف می‌شود هرچند که مخالفان خیلی جدی در ایران دارد و به رادیو و تلویزیون هم مسلط هستند و برنامه هایش علیه اف‌ای‌تی‌اف است. به گفته احمد شیرزاد اما آنچه که در ایران اتفاق خواهد افتاد بستگی به طرف مقابل دارد و رفتار اروپایی‌ها در این میان، نقش اصلی را ایفا می‌کند.
احمد شیرزاد می‌گوید: اگر ایران عضو اف‌ای‌تی‌اف نشود دست اروپایی‌ها در این زمینه‌ها هم بسته خواهد شد. اما مساله این است که اگر ایران بپذیرد و تعهدهای درست و حسابی از طرف مقابل دریافت نکند، با استفاده از همین اهرم‌ها آمریکایی‌ها می‌توانند سر به سر ایرانی‌ها بگذارند. در این صورت جناحی که در مجلس با هزار زحمت رای داده و تصویب کرده، مغبون خواهد شد. نمونه این مساله، برجام است که به راحتی به دست نیامد اما عملا آمریکایی‌ها با خروج از آن، ایران را تحت فشار قرار دادند و الان هم این اتفاق می‌تواند بیفتد و واقعا نگرانی این است که طرف مقابل به تعهدات خود عمل نکند اما من فکر می‌کنم می‌توان خوش بین بود به خصوص به تعهداتی که اروپایی‌ها داده‌اند و همین قضیه جایگزین سوئیفت که اگر این سازوکار راه بیفتد و اتفاق سویی نیفتد، ایران به سمت پذیرش اف‌ای‌تی‌اف پیش خواهد رفت. ‌
مخالفان جدی پیوستن ایران به گروه اقدام مالی اما نگرانی‌های دیگری هم دارند. آنها می‌گویند با پیوستن ایران به این گروه، راه برای اعطای کمک مالی به حماس و حزب‌اله لبنان مسدود می‌شود. مساله‌ای که احمد شیرزاد هم در مصاحبه با یورونیوز تایید کرده و می‌گوید: با توجه به تفسیر خاصی که آمریکا دارد مساله به این راحتی حل نمی‌شود البته در مورد گروه‌هایی که همه کشورها آنها را به عنوان‌تروریسم قبول دارند و سازمان ملل هم‌تروریسم آن را تایید کرده ایران مشکلی ندارد و می‌تواند همکاری کند اما چالش‌هايي که با گروه‌هايي مثل حزب‌اله لبنان و امثال آن است همچنان خواهد ماند حتی بعد از پذیرش اف‌ای‌تی‌اف از سوی ایران. ‌
شیرزاد می‌گوید: ‌ایرانی‌ها توقع دارند که با وضعیت موجود بتوانند کمک هایشان را به حزب‌اله لبنان و گروه‌های فلسطینی ادامه دهند. ایران این کمک‌ها را کتمان نکرده و رسما و صریحا گفته است. بخش‌های زیادی از اف‌ای‌تی‌اف صرفا مربوط به‌تروریسم نیست. بحث پول‌های کثیف هم است و ایران نسبت به این مسائل و شفافیت‌های اقتصادی در نظام بانکی خود و پولشویی، بیش از ۸۰ تا ۹۰ درصد موارد آمادگی همکاری دارد و منافع مشترک هم با همه کشورها دارد اما آن درصدی از مسائل که بخصوص آمریکایی‌ها و اسرائیلی‌ها روی آن دست می‌گذارند می‌تواند مستمسکی شود برای اینکه حتی ایران اگر اف‌ای‌تی‌اف را بپذیرد آنها نگذارند که از لیست سیاه خارج شود. ایران احتیاج به یک قول و تضمینی دارد که این اتفاق نیفتد تا بتواند عضو شود. ‌

 

 

 

 

ایران در اوج اقتدار قرار دارد
معاون هماهنگ‌کننده سپاه گفت: توطئه و خباثت‌های دشمنان انقلاب اسلامی طی سال‌های متمادی راه به جایی نبرده و امروز آنها به طور علنی اعتراف می‌کنند که ایران کشور قدرتمندی بوده و در اوج اقتدار قرار دارد.  
سردار علی فدوی اظهارکرد: انقلاب اسلامی ایران طی ۴۰سال گذشته با تمام دشمنی‌ها به راه خود ادامه داده و توانسته است به پیشرفت‌های زیادی در بخش‌های مختلف دست یابد. وی با بیان اینکه برای رسیدن به موفقیت باید به تکلیف خود عمل کنیم، گفت: توطئه و خباثت‌های دشمنان انقلاب اسلامی طی سال‌های متمادی راه به جایی نبرده و امروز آنها به طور علنی اعتراف می‌کنند که ایران کشور قدرتمندی بوده و در اوج اقتدار قرار دارد. معاون هماهنگ کننده سپاه در ادامه تصریح کرد: دشمنان ما همواره از قدرت بازدارندگی ایران در هراس هستند و امروز دیگر در پی بکارگیری گزینه نظامی علیه ایران نیستند بلکه در تلاشند تا از طرق دیگر به کشور ما ضربه بزنند، اما ما با توکل بر خداوند متعال به مسیر خود ادامه می‌دهیم.

 

 

ارسال دیدگاه شما

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیر سیستم منتشر خواهند شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهند شد
  • پیام هایی که به غیر از زبان پارسی باشد منتشر نخواهند شد
1397/7/29 -  شماره 4313
جستجو
جستجو
بالای صفحه
کد خبر: ۱۱۵۱۴۴
پس‌از دوهفته انکار و تکذیب؛

عربستان قتل خاشقجی را تایید کرد

گروه بين‌الملل: دولت عربستان سعودی پس‌از دوهفته انکار، تایید کرد که جمال خاشقجی، روزنامه‌نگار منتقد، در یک درگیری در کنسول‌گری سعودی در‌ترکیه کشته‌شده و ملک سلمان، پادشاه سعودی، شماری از مقامات ارشد دستگاه اطلاعاتی این‌ کشور را برکنار کرد.

 ‌احمد العسیری، معاون دستگاه امنیتی و اطلاعاتی عربستان، سعود القحطانی مشاور ارشد دربار، محمد بن صالح الرمیح، سرلشکر خلبان و معاون اطلاعاتی این دستگاه اطلاعاتی، عبداله بن خلیف الشایع سرلشکر ارتش و معاون امور انسانی و رشادبن‌حامد المحمادی، سرلشکر ارتشی و مدیر اداره‌کل امنیت عمومی از کار برکنار شده‌اند‌. پادشاه سعودی، همچنین پسرش محمد، ولی‌عهد این کشور را در صدر کمیته‌ای برای بررسی حادثه و بازبینی در دستگاه امنیتی این کشور منصوب کرد. در همین حال تلویزیون دولتی عربستان مرگ جمال خاشقجی را تایید کرد و گفت: او در داخل کنسولگری این کشور در استانبول کشته شده است. تلویزیون دولتی عربستان سعودی گفته این اطلاعات بخشی از گزارش اولیه تحقیقات دادستانی در ارتباط با سرنوشت خاشقجی است. در این گزارش گفته شده جمال خاشقجی پس از ورود به کنسولگری و در جریان ‌درگیری فیزیکی‌ کشته شده است. در بیانیه‌ای که دادستان عربستان منتشر کرده آمده تحقیقات درباره سرنوشت جمال خاشقجی نشان داده او پس از ورود به کنسولگری با مردانی در داخل ساختمان درگیر شده و در جریان این درگیری کشته شده است. تلویزیون دولتی عربستان گفته در پی مشخص شدن نتایج تحقیقات احمد العسیری، معاون وزارت اطلاعات این کشور و سعود القحطانی، از دستیاران محمد بن سلمان، ولیعهد این کشور برکنار شده‌اند و ۱۸ نفر هم در این رابطه بازداشت شده‌اند. همزمان عربستان اعلام کرده هیات ویژه‌ای از وزرای دولت این کشور ماموریت یافته‌اند که تحت ریاست محمد بن سلمان، ولیعهد، ساختار دستگاه اطلاعاتی این کشور را بازسازی کنند.
گزارش تلویزیون دولتی عربستان در باره مرگ جمال خاشقجی دقایقی پس از آن مخابره شد که ملک سلمان، پادشاه عربستان تلفنی با رجب طیب اردوغان، رئیس‌جمهوری ‌ترکیه گفت‌وگو کرد. آن طور که گزارش شده رهبران دو کشور درباره مرگ جمال خاشقجی و ادامه تحقیقات در این باره گفت‌وگو کردند. در واکنش به این خبر رئیس‌جمهور آمریکا گفت: آنچه برای خاشقجی روی داده ‌غیرقابل قبول‌ است اما همزمان با ‌متحد بزرگ‌ خواندن عربستان گفته کشورش به روابط خود با ریاض نیاز دارد تا از این کشور برای توازن قوا در منطقه علیه ایران کمک بگیرد. دونالد‌ترامپ همچنین با اشاره به قراردادهای نظامی و تجاری با عربستان گفت: نمی‌خواهد بر سر این ماجرا ‌یک میلیون شغل‌ در داخل کشورش را از دست بدهد.‌ترامپ، که در دو هفته گذشته برای واکنش نشان دادن به این ماجرا تحت فشار فراوانی بود، گفت: از نظر او تایید مرگ جمال خاشقجی از سوی عربستان ‌گام اول مثبتی‌ است. وی افزود: در زمینه واکنش کشورش به این موضوع با کنگره همکاری خواهد کرد. این نخستین بار است که عربستان مرگ جمال خاشقجی را که روز دوم اکتبر به کنسولگری این کشور در استانبول رفته بود را از طریق تلویزیون رسمی خود تایید می‌کند. این در حالی است که مقام‌های این کشور طی ۱۷ روز گذشته ضمن تکذیب گزارش‌ها درباره ناپدیدشدن خاشقجی گفته بودند او به سلامت ساختمان کنسول‌گری را‌ترک کرده است. عربستان هنوز درباره محل نگهداری جسد خاشقجی گزارشی منتشر نکرده و معلوم نیست آیا آن طور که رسانه‌های‌ترکیه مدعی شده بودند جسد او توسط افسران اطلاعاتی عربستان قطعه قطعه شده و یا همچنان در اختیار دولت عربستان است. این خبر خیلی زود به راس رسانه‌های جهانی راه یافته و درآمریکا شبکه‌های تلویزيونی اخبار عادی خود را متوقف کرده و به طور ویژه به این گزارش پرداختند. آنتونی گوترش، دبیرکل سازمان ملل متحد گفت: از شنیدن تایید مرگ خاشقجی به ‌شدت متاثر‌ شده و همزمان خواسته ‌تحقیقات دقیق و مفصلی درباره چگونگی کشته شدن جمال خاشقجی صورت گیرد. ‌کاخ سفید هم ساعتی بعد از گزارش تلویزیون دولتی عربستان با انتشار بیانیه‌ای اعلام کرد که امیدوار است تحقیقات در این زمینه ادامه یافته و مظنونان این واقعه به زودی شناسایی شوند.
طی دو هفته گذشته چهره‌های فراوانی از نمایندگان کنگره آمریکا از هر دو جناح سیاسی این کشور خواستار برخورد با عاملان این واقعه شده‌اند.
لیندزی گراهام، سناتور برجسته جمهوری‌خواه که ارتباط بسیار نزدیکی با دونالد‌ترامپ دارد در واکنش به این خبر در صداقت دولت عربستان اظهار‌تردید کرده و در توییتر نوشته: ‌ابتدا به ما گفتند خاشقجی کنسولگری را‌ترک کرده و بعد قویا هرگونه نقش داشتن (در ناپدیدشدن او را) تکذیب کردند. حالا هم می‌گویند نزاعی در داخل کنسولگری در گرفته و او کشته شده بدون این که ولیعهد خبر داشته باشد. ‌ریچارد بلومنتال، سناتور دموکرات این کشور در نخستین واکنش به گزارش تلویزیون دولتی عربستان گفت: ‌نباید به تحقیقات تحت مدیریت عربستان بسنده شود‌ و به گفته او ‌باید کمیته‌ای بین‌المللی در این باره مستقلا تحقیق کند‌. سناتور بلومنتال تاکید کرد: ‌باید همه جزئیات این ماجرا مشخص شود. از کجا معلوم که دولت عربستان با دستگیری این ۱۸ نفر آنها را از دسترسی نهادهای بین‌المللی مصون کرده است. ‌ساعتی پیش از مخابره شدن گزارش تلویزیون دولتی عربستان، بی‌بی‌سی عربی گزارش کرد که ماهر عبدالعزیز مطرب یکی از کسانی که مظنون به قتل جمال خاشقجی در کنسول‌گری عربستان در استانبول است آموزش‌های ویژه جاسوسی دیده است. تصویر ماهر عبدالعزیز مطرب در میان ۱۵ سعودی است که‌ترکیه می‌گوید تیم قاتلان خاشقجی هستند. رسانه‌های‌ترکیه پیش‌تر تصاویری از ورود این ۱۵ نفر طی دو پرواز خصوصی منتشر کرده بودند که ماهر عبدالعزیز مطرب هم در میان آنها دیده می‌شود.

 

 

 

یک نماینده سابق مجلس: آمریکایی‌ها می‌توانند سر به سر ایرانی‌ها بگذارند؛
ایران به خاطر FATF دست از حمایت حزب‌اله نمی‌کشد

 سرنوشت مصوبه مجلس درخصوص پیوستن این کشور به گروه ویژه اقدام مالی علیه پولشویی و تامین مالی‌تروریسم (FATF) همچنان نامشخص است. براساس قوانین ایران، شورای نگهبان باید درباره مصوبه‌های مجلس نظر بدهد.
 به گزارش یورونیوز، گروه بین‌المللی اقدام مالی روز جمعه در پایان نشست عمومی خود با انتشار بیانیه‌ای اعلام کرد: تعلیق اقدامات احتیاطی علیه ایران را تا ۴ ماه دیگر تمدید می‌کند و از این کشور خواست تا ماه فوریه اقدامات لازم برای انجام اصلاحات مورد نیاز جهت همسویی با نرم‌های جهانی در زمینه مبارزه با پول‌شویی و حمایت مالی از‌تروریسم را انجام دهد. براساس اعلام این گروه، تهران تاکنون برغم وعده‌های داده شده تنها به ۹ مورد از ۱۰ دستورالعمل تعیین شده از سوی این گروه عمل کرده است.
یک استاد دانشگاه و نماینده سابق مجلس در مصاحبه با یورونیوز می‌گوید که شورای نگهبان مصوبه را پا در هوا نگه داشته تا ببیند طرف مقابل چه اقداماتی می‌کند و چه تضمین‌هايي می‌دهد. ایران تحت هیچ شرایطی دست از حمایت از حزب‌اله لبنان برنخواهد داشت و حمایت از این گروه را بر پیوستن به اف‌ای‌تی‌اف مقدم دانسته و در صورت بروز مشکلی در این زمینه، دنبال راه‌های جایگزین دیگری برای مبادلات تجاری خود خواهد بود.
احمد شیرزاد، در این زمینه می‌گوید: مبادله تجاری و اقتصادی با بانک‌های دنیا به نوعی منوط به اف‌ای‌تی‌اف است یعنی کشورهای دیگر به خصوص بانک‌های بزرگ بایستی به اف‌ای‌تی‌اف پاسخگو باشند و طبیعتا اگر با کشورهایی که در لیست سیاه اف‌ای‌تی‌اف قرار دارند مبادله اقتصادی داشته باشند نمی‌توانند نسبت به آن بخش از مبادلات شان پاسخگو باشند. حتی کشورهایی که با ایران روابط خوبی دارند مثل چین و روسیه هم نمی‌توانند با ایران داد و ستد کنند. بنابراین پیوستن به اف‌ای‌تی‌اف عملا یک اجبار شده و گریزی از آن نیست. به گفته شیرزاد آن چیزی که در ایران نگرانی‌آور است این است که در بین تصمیم‌گیرندگان ایرانی یک نوع بدبینی نسبت به مقامات غربی وجود دارد. آنها نگران هستند به محض اینکه قراردادی امضا کنند مسئولیت هایش گریبان ایران را بگیرد ولی امتیازاتی که در مقابل باید نصیب ایران شود را دریغ کنند. ‌نماینده سابق مجلس، این نگرانی‌ها را تا حدی به جا می‌داند و می‌گوید: دلیل این نگرانی‌ها بدقولی‌هايي است که قبلا از سوی غربی‌ها به خصوص آمریکایی‌ها متوجه ایران شده و حتی به رفتار اروپایی‌ها هم نمی‌توانند اعتماد کنند. در چنین شرایطی اگر از هر دو طرف تضمینی صورت بگیرد و دو طرف قول‌هايي بدهند فکر می‌کنم که ایران عضو اف‌ای‌تی‌اف می‌شود هرچند که مخالفان خیلی جدی در ایران دارد و به رادیو و تلویزیون هم مسلط هستند و برنامه هایش علیه اف‌ای‌تی‌اف است. به گفته احمد شیرزاد اما آنچه که در ایران اتفاق خواهد افتاد بستگی به طرف مقابل دارد و رفتار اروپایی‌ها در این میان، نقش اصلی را ایفا می‌کند.
احمد شیرزاد می‌گوید: اگر ایران عضو اف‌ای‌تی‌اف نشود دست اروپایی‌ها در این زمینه‌ها هم بسته خواهد شد. اما مساله این است که اگر ایران بپذیرد و تعهدهای درست و حسابی از طرف مقابل دریافت نکند، با استفاده از همین اهرم‌ها آمریکایی‌ها می‌توانند سر به سر ایرانی‌ها بگذارند. در این صورت جناحی که در مجلس با هزار زحمت رای داده و تصویب کرده، مغبون خواهد شد. نمونه این مساله، برجام است که به راحتی به دست نیامد اما عملا آمریکایی‌ها با خروج از آن، ایران را تحت فشار قرار دادند و الان هم این اتفاق می‌تواند بیفتد و واقعا نگرانی این است که طرف مقابل به تعهدات خود عمل نکند اما من فکر می‌کنم می‌توان خوش بین بود به خصوص به تعهداتی که اروپایی‌ها داده‌اند و همین قضیه جایگزین سوئیفت که اگر این سازوکار راه بیفتد و اتفاق سویی نیفتد، ایران به سمت پذیرش اف‌ای‌تی‌اف پیش خواهد رفت. ‌
مخالفان جدی پیوستن ایران به گروه اقدام مالی اما نگرانی‌های دیگری هم دارند. آنها می‌گویند با پیوستن ایران به این گروه، راه برای اعطای کمک مالی به حماس و حزب‌اله لبنان مسدود می‌شود. مساله‌ای که احمد شیرزاد هم در مصاحبه با یورونیوز تایید کرده و می‌گوید: با توجه به تفسیر خاصی که آمریکا دارد مساله به این راحتی حل نمی‌شود البته در مورد گروه‌هایی که همه کشورها آنها را به عنوان‌تروریسم قبول دارند و سازمان ملل هم‌تروریسم آن را تایید کرده ایران مشکلی ندارد و می‌تواند همکاری کند اما چالش‌هايي که با گروه‌هايي مثل حزب‌اله لبنان و امثال آن است همچنان خواهد ماند حتی بعد از پذیرش اف‌ای‌تی‌اف از سوی ایران. ‌
شیرزاد می‌گوید: ‌ایرانی‌ها توقع دارند که با وضعیت موجود بتوانند کمک هایشان را به حزب‌اله لبنان و گروه‌های فلسطینی ادامه دهند. ایران این کمک‌ها را کتمان نکرده و رسما و صریحا گفته است. بخش‌های زیادی از اف‌ای‌تی‌اف صرفا مربوط به‌تروریسم نیست. بحث پول‌های کثیف هم است و ایران نسبت به این مسائل و شفافیت‌های اقتصادی در نظام بانکی خود و پولشویی، بیش از ۸۰ تا ۹۰ درصد موارد آمادگی همکاری دارد و منافع مشترک هم با همه کشورها دارد اما آن درصدی از مسائل که بخصوص آمریکایی‌ها و اسرائیلی‌ها روی آن دست می‌گذارند می‌تواند مستمسکی شود برای اینکه حتی ایران اگر اف‌ای‌تی‌اف را بپذیرد آنها نگذارند که از لیست سیاه خارج شود. ایران احتیاج به یک قول و تضمینی دارد که این اتفاق نیفتد تا بتواند عضو شود. ‌

 

 

 

 

ایران در اوج اقتدار قرار دارد
معاون هماهنگ‌کننده سپاه گفت: توطئه و خباثت‌های دشمنان انقلاب اسلامی طی سال‌های متمادی راه به جایی نبرده و امروز آنها به طور علنی اعتراف می‌کنند که ایران کشور قدرتمندی بوده و در اوج اقتدار قرار دارد.  
سردار علی فدوی اظهارکرد: انقلاب اسلامی ایران طی ۴۰سال گذشته با تمام دشمنی‌ها به راه خود ادامه داده و توانسته است به پیشرفت‌های زیادی در بخش‌های مختلف دست یابد. وی با بیان اینکه برای رسیدن به موفقیت باید به تکلیف خود عمل کنیم، گفت: توطئه و خباثت‌های دشمنان انقلاب اسلامی طی سال‌های متمادی راه به جایی نبرده و امروز آنها به طور علنی اعتراف می‌کنند که ایران کشور قدرتمندی بوده و در اوج اقتدار قرار دارد. معاون هماهنگ کننده سپاه در ادامه تصریح کرد: دشمنان ما همواره از قدرت بازدارندگی ایران در هراس هستند و امروز دیگر در پی بکارگیری گزینه نظامی علیه ایران نیستند بلکه در تلاشند تا از طرق دیگر به کشور ما ضربه بزنند، اما ما با توکل بر خداوند متعال به مسیر خود ادامه می‌دهیم.

 

 

ارسال دیدگاه شما

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیر سیستم منتشر خواهند شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهند شد
  • پیام هایی که به غیر از زبان پارسی باشد منتشر نخواهند شد