به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دفتر حفظ و نشر آثار حضرت آیت اله خامنه ای، حضرت آیت اله خامنهای رهبر معظم انقلاب اسلامی امشب (یکشنبه) در دیدار شیخ تمیم بن حمد آل ثانی امیر قطر و هیأت همراه تأکید کردند: شرایط کنونی منطقه بیش از پیش نیازمند تقویت ارتباطات کشورهای منطقه و تأثیر نپذیرفتن از القائات بیگانگان است. رهبر انقلاب اسلامی گفتند: جمهوری اسلامی ایران بارها اعلام کرده و آقای رئیس جمهور هم صراحتاً گفته است، ایران آماده همکاری های نزدیکتر با کشورهای منطقه است.
حضرت آیت اله خامنهای شرایط کنونی منطقه را نامناسب دانستند و افزودند: علت این وضعیت فسادانگیزی امریکا و رفقای او است و تنها راه مقابله با آن هم تکیه بر همکاریهای درون منطقه ای است. ایشان با اشاره به روابط سیاسی خوب ایران و قطر خاطرنشان کردند: روابط اقتصادی دو کشور در سطح روابط سیاسی نیست و باید همکاریهای ایران و قطر در زمینه های مشترک بیش از پیش گسترش یابد.
رهبر انقلاب اسلامی تأکید کردند: البته برخی ها بخصوص آنهایی که از آن سر دنیا به این منطقه آمده اند، تمایل به گسترش همکاریهای کشورهای منطقه ندارند ولی این موضوع ربطی به آنها ندارد و کشورها و ملتهای منطقه، دیگر چنین تحکم ها و دخالت هایی را قبول نمی کنند.
رد صلاحیت گسترده نمایندگان فعلی مجلس
آن طور که رسانههای اصولگرایی مثل تسنیم و فارس گزارش کردهاند حدود ۸۰ نماینده ردصلاحیت شدند.
این خبرگزاری نوشت: محمود صادقی، علی مطهری، تابش، الیاس حضرتی از جمله نماینده فعلی مجلس هستند که صلاحیت آنها برای کاندیداتوری مجدد در انتخابات مجلس شورای اسلامی رد شده است.در میان نامهای ردصلاحیت شده، نفراتی چون کامبیز مهدیزاده(داماد روحانی)، بهروز نعمتی و حتی قاضیزاده حضور دارند، همچنین بهروز نعمتی، سیدحسین نقوی حسینی، نادر قاضیپور، غلامرضا کاتب و محمدرضا تابش هم ردصلاحیت شدهاند. همچنین محمدعلی پورمختار، محسن کوهکن و محمد فیضی هم نامشان در ردصلاحیت شدهها دیده میشود. از میان ۱۲ نماینده استان مازندران هم تنها سه نماینده تایید صلاحیت شدند!
نماینده رشت در مجلس: اگر فشار غربیها نبود، واقعیت را نمیگفتند
ترودو به خانه قربانیان ایرانیتبار رفت
گروه بينالملل:
سقوط هواپیما اوکراینی را میتوان یکی از تلخترین حوادث رخ داده در سوانح هوایی در سالهای اخیر دانست که در روزهای گذشته با واکنشهای بسیاری مواجه شد.
در ابتدا علت وقوع این حادثه نقص فنی عنوان شد اما در ادامه ابعاد تازهای از ماجرا روشن و مشخص شد که شلیک پدافند هوایی منجر به این فاجعه شده است. نماینده رشت در مجلس با اشاره به حادثه سقوط هواپیما اوکراینی گفت: دردآلود است که عدهای در این مملکت خلافی را مرتکب شدهاند و خودشان تصمیم گرفتهاند که چه زمانی این مطلب را که اشتباه کرده اند به گوش مردم برسانند.غلامعلی جعفرزاده ادامه داد: کتمان حقایق طبق قوانین جرم است، باید با این افرادی که خودشان تشخیص داده اند به رهبری و دولت ۴۸ ساعت بعد اطلاع دهند و اصلا به مجلس هم نگویند، برخورد قضایی شود.وی خاطر نشان کرد: اگر فشار غربیها و اطلاع رسانی مردم و فیلمهایی که در فضای مجازی منتشر شد نبود شاید آقایان اصلا واقعیت را نمی گفتند. اینکه ميگویند آرزوی مرگ کردیم حرف است. اینها باید استعفای دسته جمعی دهند و همه نیز باید بدون برو برگرد محاکمه شوند.این نماینده مجلس تاکید کرد: همه مسئولان باید یک عذرخواهی بزرگ از مردم انجام دهند. رئيس دانشگاه این دانشجویان در کانادا با بغض صحبت ميکند و نخست وزیر این کشور ابراز ناراحتی ميکند چرا در این سه روز گذشته هیچ مسئولی در داخل کشور ما با این خانوادهها ابراز همدردی نکرده است.وی اضافه کرد: بیش از ۱۷۰انسان جانشان را از دست دادهاند، این حرف شوخی که نیست. چه کسی الان مسئول است؟ آقایان همان لحظه متوجه شدند که اشتباه کردند به چه حقی کتمان کردند چرا آبروی کشور را بردند؟ چرا این همه صداوسیما با پخش برنامههای مختلف اظهارنظرهای کارشناسی خلاف را منعکس کرد به مردم خلاف گفتند و این دردناک است.رئيس فراکسیون مستقلین گفت: اگر آن فیلم در فضای مجازی منعکس نشده بود قطعا همچنان حقایق این اتفاق را کتمان ميکردند.وی تاکید کرد: برخی نهادها زیر نظر مجلس نیستند و امکان پاسخگویی آنها به مجلس وجود ندارد، ما فقط ميتوانیم با قصور وزرا مربوطه برخورد کنیم و در این زمینه اصلا کوتاه نخواهیم آمد. تصور نشود چون روزهای آخر مجلس است ما برخوردی نمی کنیم، قطعا برخورد ميکنیم.این عضو کمیسیون برنامه وبودجه تصریح کرد: آقایانی که این کار را کردند و سه چهار روز حقیقت را از مردم کتمان کردند رفتار بسیار غیر اخلاقی و غیر حرفه ای انجام دادند. این کار فریب افکار عمومی و مسئولان رده بالا نظام است و خسارت غیر قابل جبرانی را به کشور وارد کرد.وی خاطر نشان کرد: از قوه قضاییه ميخواهیم بدون فوت وقت با مقصران حادثه برخورد جدی داشته باشد.
تسلیت گفتن ترودو
نخستوزیر کانادا به خانه یکایک قربانیان ایرانیتبار سقوط هواپیما اوکراینی رفت و به آنها تسلیت گفت. «جاستین ترودو» از پدر «راستین مقدم» پرسید وقتی قرار بود او بزرگ شود میخواست چکاره بشود و پدر او پاسخ داده او میخواست جاستین ترودو بشود.
فعلا از آسمان ایران پرواز نکنید
آژانس امنیت هوایی اتحادیه اروپا به ایرلاینهای اروپایی هشدار داده که از پرواز بر فراز آسمان ایران بپرهیزند.آژانس امنیت هوانوردی اروپا به عنوان یک نهاد تخصصی تحت نظر اتحادیه اروپا که در زمینه ایمنی هوانوردی غیرنظامی و مسافربری به وضع و اعمال قوانین و مقررات ميپردازد، به تازگی در بیانیهای جدید به تمامی شرکتهای هواپیمایی اروپایی هشدار داده که تا اطلاع ثانوی بر فراز آسمان ایران پرواز نکنند.این آژانس پیشتر نیز در اطلاعیهای به این ایرلاینها اعلام کرده بود که در ارتفاع زیر ۲۵ هزار پایی در آسمان این کشور پرواز نکنند. در همین حال سخنگوی اتحادیه اروپا در واکنش به حادثه مورد هدف قرار گرفتن غیرعمد هواپیمای مسافربری اوکراین در ایران، خواستار همکاری کامل ایران و انجام گرفتن تحقیقات جامع شد. پیتر استانو در پیامی توییتری نوشت: اتحادیه اروپا بیانیه ایران درباره قبول کردن مسئولیت سقوط هواپیمای اوکراینی را مورد توجه قرار داده است. ما انتظار همکاری کامل و تحقیقات جامع و شفاف منطبق با استانداردهای بینالمللی داریم.
از مردم عذر بخواهید
آیتاله امجد از مراجع تقلید در یادداشتی نوشت: اگر چه فاجعه سقوط هواپیمای مسافربری و علت آن به قدر کفایت برای ما مصیبتبار هست لکن بیصداقتی و بیکفایتی مسئولان عالی نظام در برخورد با این موضوع، مصیبت اعظم است. سالهاست همه خیرخواهان تلاش کردهاند که بگویند اداره مملکت با فریبکاری و دروغ میسر نخواهد شد و معالاسف گوششنوایی یافت نشد. اکنون نیز تنها راه، بازگشت به خدا و حقیقت و صداقت است.از مردم عذر بخواهید.کشور ماتمزده است. چرا عزای عمومی اعلام نمیشود؟ بگذارید به همان نحو که مردم با اختیار خود برای تشییع جنازه شهید سلیمانی که او را سرباز صادقی برای کشور خود میدانستند، شرکت کردند، اکنون نیز در تشییع شهدای این حادثه تلخ شرکت کنند و حرف خود را به گوش شما برسانند. اشتباهات جگرسوز خود در مورد شهدای آبانماه را تکرار نکنید. این مردم همان مردمی هستند که در زمان دفاع مقدس آن چنان اعتمادراسخی به امام و مسئولان داشتند. با این مردم بازیگری نکنید و فرصتها را قدر بدانید.اینجانب این فاجعه و این ماتم را به ملت ایران تسلیت عرض میکنم.
مسئولان متناسب شأن مردم رفتار نکردند
آیتاله اسداله بیاتزنجانی در پیامی رخداد تلخ سرنگونی هواپیمای ایران-اوکراین را تسلیت گفتند. متن پیام این مرجع تقلید به شرح زیر است:اینجانب ضمن عرض تسلیت صمیمانه خدمت خانوادههای عزادار پرواز سرنگونشده، به همه مسئولان حکومت میگویم که متناسب شأن مردم ایران با آنها رفتار نشده، بلکه کاملاً خلاف شأنشان با آنها رفتار شده است.بدانید و بدانیم که باب صداقت که متأسفانه بسیار دیر در گفتوگو با مردم پیرامون واقعه سقوط هواپیما گشوده شده، نباید بسته شود. در برابر واکنشهای بهحق مردم به خاطر حاشایی که در سه روز اخیر شده است، متواضع و شنونده باشید. به جد توصیه میکنم که با شفافیت و صداقت، درباره وقایع ماههای گذشته نیز با مردم سخن بگویید.با مردم مدارا کنید، با آنها تعامل کنید و صادقانه برای اصلاح و بازسازی رابطه خود با آنان تلاش کنید و خطاهای گذشته را اصلاح کرده و گزارش این اصلاح را یک به یک به مردم بدهید. مردم در طول تاریخ هزاران سالهشان ثابت کردهاند که اگر صداقتی ببینند، پاسخ صداقت را کریمانه خواهند داد.خطاب به انقلابیون نیز یادآوری میکنم که یادتان باشد ما هم در سال ۵۷ جزئی از مردم بودیم و با انقلاب خواستیم به مردم خدمت کنیم نه اینکه باری بر دوششان بگذاریم.مسئولان سفارش امیرالمؤمنین سلامالهعلیه را به مدیران بعدی یادآوری کنید که قدرت اگر برای کسی میماند به آنها نمیرسید.
چرا برخی خبرها ۴۸ ساعت از شخص دوم کشور پنهان شد؟
یک نماینده مجلس تاکید کرد: شورای عالی امنیت ملی باید هرچه سریعتر درباره اتفاق هواپیمای اوکراینی جلسه تشکیل دهد و برخورد قاطعانه را انجام دهد. عبدالکریم حسین زاده، درباره اصابت موشک به هواپیمای پرواز تهران – کییف بر اثر خطای انسانی و تاخیر در بیان علت آن گفت: مسئولان ما هنوز استراتژی و راهبرد رسانهای خودشان را تعریف نکردهاند، چه بسا اگر روز اول اتفاق صادقانه میگفتند، امروز بیشک هزینههای جانبی که بیاعتمادی شدید از این پس خواهد بود، وجود نداشت. نماینده نقده با اشاره به اینکه با بیان دیرهنگام علت سقوط هواپیما امروز جامعه به کل دلزده و بیاعتماد شده است، عنوان کرد: اولین ایرادی که میتوان گرفت این است که تصور میشود ما بصورت کلی فاقد استراتژی و راهبرد دقیق خبری هستیم، چه در دولت و چه در خارج از آن؛ در این راهبرد خبری و استراتژی باید اعتماد، خودی دانستن، محرم شمردن و در جریان گذاشتن مردم از ضروریات باشد اما ظاهرا این موضوع از اهمیت چندانی بر خوردار نیست.رئیس فراکسیون حقوق شهروندی مجلس شورای اسلامی با اشاره به بیانیه رئیسجمهور در خصوص ساقط شدن هواپیمای اوکراینی، تاکید کرد: این سؤال پیش میآید که چگونه چنین اتفاقی بنا به برخی خبرها حداقل ۴۸ ساعت از مقامهای عالی کشور پنهان شده است آن هم کسی که شخص دوم و رئيس شورای عالی امنیت ملی کشور است.حسینزاده یادآور شد: در همین ایام اخیر برای دومین بار است که میشنویم رئیسجمهور میگوید تازه از یک موضوعی مطلع شده است، یک بار زمان افزایش قیمت بنزین و امروز هم زدن هواپیما، مگر این کار تحقیق و تفحص میخواهد؛ با یک استعلام تلفنی این کار امکانپذیر است.وی ادامه داد: اینکه منِ نماینده ابراز همدردی کنم محلی از ایراد ندارد، زیرا مدیر اجرایی نیستم اما کسی که در هر نهاد و دستگاهی مدیر است باید به دور از بیانیه نوشتن و ابراز درد کردن بلافاصله با هرکسی، در هر سطحی با هر موقعیتی که مسبب بوده است چه در انجام عمل اشتباه و چه در دروغپردازی و عدم شفافیت با ملت برخورد کند.حسینزاده خاطرنشان کرد: امروز روحیه مردم آسیب دیده است و این آسیبدیدگی با صدور این نوع بیانیهها مخاطرات عظیمی در بر خواهد داشت و بیاعتمادی مردم به مسئولان را افزایش میدهد.وی ادامه داد: ما هنوز نحوه تعامل، گفتوگو و بیگانه ندانستن مردم را یاد نگرفتهایم؛ بعد از اتفاقاتی که از دی ماه سال ۹۶ تا آبان ماه امسال در کشور افتاده، دیگر توجیهپردازی و هزینه دادن برای کشور قابل قبول نیست.چرا به هرکسی میخواهد این واقعیتها را به زبان ساده مطرح کند انگ ضدنظام و کشور میزنیم، چرا فکر نمیکنیم کسانی که دروغپردازی میکنند، حیات مردم را به مخاطره میاندازند؟ چرا ما قضیه را وارونه میخوانیم و با آن وارونه برخورد میکنیم که هزینههای سنگینی هم دارد.
واکسینه شدن دروغگوها در کشور
یك نماینده تهران در مجلس در رابطه با حادثه رخ داده که منجر به سقوط هواپیمای اوکراینی و کشته شدن ۱۷۹ نفر شد، گفت: فاجعه بسیار دردناکی رخ داده که به نوبه خودم به همه خانوادههای عزادار تسلیت میگویم. اما به نظرم نکته کلیدی که باید روی آن متمرکز شد، این است که معلوم است دوستان از ابتدا هم از اتفاق رخ داده اطلاع داشتند. اکنون مقامات رسما اعلام کردهاند که خطای انسانی بوده و پدافند اشتباها هواپیمای مسافربری را هدف قرار داده است. پس این موضوع از ابتدا مشخص بوده است. در نتیجه باید پرسید چرا در این چند روز مرتب دروغ گفته شده است؟ خلاصه اینکه چه بخشی از سیستم باید در مقابل دروغ گفتن به مردم در قبال چنین فاجعهای پاسخگو باشد؟ این مهمترین مسئله است. غلامرضا حیدری ادامه داد: نکته بعدی این بوده که باید به سراغ بالاترین ردههایی بروند که در این موضوع مقصر هستند. چون آن بیچارهای که پشت پدافند نشسته، تنها فرمانگیر است و جای دیگری فرمان میدهد. باید به سراغ آنهایی بروند که این فرمان را دادهاند. نتیجه این موضوع بایستی به صورت ضربتی اعلام شود. در صورتی که در این چند روز هم مرتب صحبت از تحقیق و تفحص بوده است. به نوعی انگار ما مقداری با این موارد واکسینه شدهایم. اینکه رئیسجمهور و رئیس قوه قضائیه هرکدام واکنش دهند، دستشان درد نکند ولی نباید اصل مسئله به فراموشی سپرده شود. با اطلاعیهای که ستاد کل نیروهای مسلح داده، خیلی صریح، صورت مسئله مشخص شده است. وی همچنین در پاسخ به این پرسش که باتوجه به اینکه در چند روز گذشته به صورت نادرستی به مردم درباره این حادثه اطلاع رسانی شده، لایحهای در دستور کار مجلس قرار دارد تا از دروغ گفتن مقامات مختلف در رسانه ملی جلوگیری کند، بیان کرد: اگر جو امنیت ملی حاکم باشد، قطعا بایستی نمایندگان مجلس نسبت به چنین مسئلهای که دروغگوها را در کشور واکسینه کرده، واکنش نشان داده و قانون وضع کنند.