حسن رضاییفر گفت: جعبه سیاه بویینگ ۷۳۷ اوکراینی در دست ایران است و فعلا هیچ برنامهای برای ارسال آن نداریم. سعی میکنیم جعبه سیاه هواپیمای سانحه دیده اوکراینی در ایران خوانده شود و گزینههای بعدی ما کشور اوکراین و فرانسه است اما هنوز تصمیمی برای ارسال به کشور دوم نداریم.مدیر کل دفتر بررسی سوانح سازمان هواپیمایی پیشتر به خبرگزاری ایرنا گفته بود جعبه سیاه هواپیمای سانحهدیده برای دانلود به فرانسه فرستاده میشود. او گفته بود از آنجایی که هواپیمای سانحه دیده از هواپیماهای مدرن و پیشرفته بوئینگ است ایران تکنولوژی دانلود اطلاعات جعبه سیاه این هواپیما را ندارد و ممکن است با شروع بازسازی جعبه سیاه به آن لطمه زده شود. رضا جعفرزاده، سخنگوی سازمان هواپیمایی کشوری پیشتر گفته که همه بررسیها بر اساس قوانین و مقررات حاکم بر ایکائو انجام خواهد شد اما درباره مقصد نهایی جعبه سیاه، پاسخی نداده بود. غلامحسین اسماعیلی، سخنگوی قوه قضاییه ایران،هم گفته بود که جعبههای سیاه هواپیما تا دوشنبه شب به فرانسه ارسال میشوند. یک روز قبل، جاستین ترودو، نخستوزیر کانادا گفته بود که ایران توان فنی لازم برای خوانش محتویات جعبه سیاه را ندارد. او در نشستی خبری، به تلاش در زمینه ترغیب تهران جهت ارسال جعبهها به فرانسه اشاره کرد. همزمان با نشست خبری ترودو، وزیران خارجه کانادا و ایران در باره مسائل مربوط به هواپیمای سرنگون شده با یکدیگر در عمان ملاقات کردند. محمدجواد ظریف با همتای اوکراینی خودش نیز پیرامون دسترسی به جعبههای سیاه و تحقیقات مشترک دیدار داشت.پرواز ۷۵۲ تهران - کییف، بامداد چهارشنبه ۱۸ دی و شش دقیقه پس از اوج گیری، با شلیک دو موشک زمین به هوا سرنگون شد و همه خدمه و سرنشینان آن جان باختند. پنهانکاری سه روزه مقامات با تظاهرات اعتراضی همراه شد. ۵۷ نفر از سرنشینان هواپیما، دو تابعیتی و ایرانی - کانادایی بودهاند. نخستوزیر کانادا به خبرنگاران گفته که پرسشهای زیادی در باره چگونگی فاجعه بیپاسخ ماندهاند و کشورش از پاسخهایی که مسئولان جمهوری اسلامی تاکنون دادهاند راضی نیست.
رئیس جامعه هتلداران مطرح کرد:
لغو ۸۰ درصد سفرهای گردشگران به ایران
رئیس جامعه هتلداران ایران گفت: بررسیهای اولیه در هتلها نشان میدهد بیش از ۸۰ درصد رزرو گردشگران اروپایی و آمریکایی در یکی دو ماه آینده لغو شده است، این لغوها تا پایان فروردین ماه سال ۹۹ ادامه دارد.
جعفر حمزه ای با تایید لغو ۸۰ درصد سفرهای ورودی گردشگری از کشورهای اروپایی و آمریکایی پس از وقوع حوادث اخیر به ایران گفت: این شرایط موقتی است و ما با اعمال سیاستها و تصمیمها ميتوانیم از این بحران عبور کنیم. وی با بیان اینکه عبور از شرایط فعلی تنها با کمک وزارت میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری میسر نمیشود، افزود: برای از عبور از این دوران باید تمام ارکان دولت وارد شوند و از بخش خصوصی کمک بگیریم. وی افزود: اگر دولت در راستای تسهیل ورود گردشگران این کشورها به ایران تصمیمهايي اتخاذ کند، بخش خصوصی نیز از آن حمایت جدی خواهد کرد و برای ورود گردشگران این کشورها تمهیدات لازم از جمله به کارگیری سرآشپزهای مخصوص این کشورها برای تهیه غذاهای مورد نظر آنها را مياندیشد. حمزه زاده توجه جدی به گردشگر داخلی را در شرایط کنونی لازم دانست و گفت: زیرساخت گردشگری خارجی، گردشگری داخلی است، در همه کشورهای توسعه یافته، در حوزه گردشگری، سفرهای داخلی در اولویت قرار دارد.
رئیس جامعه هتلداران اضافه کرد: گردشگری داخلی زیرساختهای لازم برای گردشگری خارجی را مهیا کرده و از طرف دیگر فرهنگ گردشگری را به وجود میآورد و بخش گردشگری را آماده برای پذیرش گردشگر خارجی ميکند. وی توزیع سفر در مکانهایی با وجود جاذبه کمتر مقصد گردشگری و همچنین محدود نشدن سفر به فصول خاص را از جمله موارد مهم برای توسعه گردشگری داخلی دانست و گفت: وزارت گردشگری همواره در تلاش برای اجرایی شدن این سیاستها بوده؛ ولی بارها با تغییرات مدیریتی این روند مختل شده است. حمزهزاده پیش از این با اشاره به ضررهای وارده به هتلها به خاطر حجم رزروهای ابطال شده، گفته بود: خسارت سنگینی به اقامتگاهها وارد شده است، هم از ناحیه ابطال مسافران داخلی پس از سهمیهبندی بنزین و هم پس از حوادث اخیر که حجم لغو رزرو مسافران خارجی را افزایش داده است. بررسیهای اولیه در هتلها نشان میدهد بیش از ۸۰ درصد رزرو گردشگران اروپایی و آمریکایی در یکی دو ماه آینده لغو شده است. این لغوها تا پایان فروردین ماه سال ۹۹ ادامه دارد.
حمزهزاده گفت: با توجه به این شرایط و درک وضعیت آژانسهای مسافرتی ما از هتلداران میخواهیم در صورت ابطال رزروها، طبق قرارداد با آژانسها رفتار کنند. اگر آژانسی با هتلی قرارداد ندارد توصیه میشود طبق ضوابط رزرو و ابطال اقدام شود. همچنین لغو رزرو مسافران انفرادی که خارج از آژانس سفر میکنند نیز تابع دستورالعمل لغو است.