کد خبر: ۱۱۷۵۵۷

توصیه‌های رهبر انقلاب برای مقابله با کرونا

رهبر معظم انقلاب با اشاره به بیماری شایع شده در کشور و دعا برای عافیت بیماران و همچنین طلب رحمت و مغفرت الهی برای درگذشتگان از این بیماری و صبر و آرامش برای بازماندگان آنها، چند توصیه خطاب به مردم بیان کردند و افزودند: این بلا آنچنان بزرگ نیست و بزرگ‌تر از آن نیز وجود داشته است اما بنده به دعای برخاسته از دل پاک و صاف جوانان و افراد پرهیزگار برای دفع بلاهای بزرگ بسیار امیدوارم. حضرت آيت‌اله خامنه‌ای تاکید کردند:دعای هفتم صحیفه سجادیه دعای بسیار خوب و خوش‌مضمونی است که می‌توان با این الفاظ زیبا و با توجه به معانی آن با پروردگار سخن گفت.

 به‌مناسبت روز درختکاری و هفته منابع طبیعی رهبر معظم انقلاب اسلامی دو اصله نهال میوه غرس کردند. ايشان سپس در سخنانی، کاشت درخت را حرکتی با برکت خواندند و در خصوص بیماری شایع شده در کشور، گفتند: همچنانکه قبلاً از پزشکان، پرستاران و مجموعه‌های درمانی صمیمانه تشکر کردم، لازم می‌دانم بار دیگر از این عزیزان که با کار بسیار با ارزش خود در حال جهاد در راه خدا هستند، تشکر کنم. رهبر انقلاب اسلامی مشاهده نمونه‌های درس‌آموز از تلاش و فداکاری کادرهای درمانی در رسیدگی به بیماران را نشان‌دهنده مسئولیت‌پذیری و تعهد انسانی آنان دانستند و افزودند: همچنین لازم می‌دانم از خانواده‌های پزشکان، پرستاران و همه عوامل درمانی که با صبر و تحمل خود در کنار تلاش شبانه‌روزی عزیزانشان هستند، سپاسگزاری کنم. ایشان با دعا برای عافیت بیماران و همچنین طلب رحمت و مغفرت الهی برای درگذشتگان از این بیماری و صبر و آرامش برای بازماندگان آنها، چند توصیه خطاب به مردم بیان کردند. حضرت آيت‌اله خامنه‌ای با تأکید بر رعایت توصیه‌ها و دستورالعمل‌های مسئولان در خصوص پیشگیری و جلوگیری از آلودگی، افزودند: از این دستورها نباید تخطی شود، چرا که خداوند ما را موظف کرده است در قبال سلامت خود و دیگران احساس مسئولیت کنیم، بنابراین هر چه به سلامت جامعه و جلوگیری از شیوع این بیماری کمک کند، حسنه و هر چه به شیوع آن کمک کند، سیئه است. رهبر انقلاب اسلامی در توصیه‌ای دیگر همگان را به توسل و توجه به پروردگار فراخواندند و گفتند: البته این بلا آنچنان بزرگ نیست و بزرگ‌تر از آن نیز وجود داشته است اما بنده به دعای برخاسته از دل پاک و صاف جوانان و افراد پرهیزگار برای دفع بلاهای بزرگ بسیار امیدوارم، چرا که توسل به درگاه خداوند و طلب شفاعت از نبی مکرم اسلام و ائمه بزرگوار می‌تواند بسیاری از مشکلات را برطرف کند.ایشان افزودند: دعای هفتم صحیفه سجادیه دعای بسیار خوب و خوش‌مضمونی است که می‌توان با این الفاظ زیبا و با توجه به معانی آن با پروردگار سخن گفت. حضرت آيت‌اله خامنه‌ای همچنین همه دستگاه‌های کشور را به همکاری و در اختیار قرار دادن امکانات مورد نیاز وزارت بهداشت که در صف مقدم مقابله با بیماری قرار دارد، توصیه کردند و گفتند: نیروهای مسلح و دستگاه‌های مرتبط با دفتر رهبری نیز به انجام این کار موظف شده‌اند. رهبر انقلاب اسلامی با اشاره به درگیر شدن کشورهای زیادی در دنیا با این بیماری، افزودند: مسئولان ما از روز اول با صفا، صداقت و شفافیت خبررسانی کردند و مردم را در جریان قرار دادند اما برخی کشورهای دیگر که این بیماری در آنها شدیدتر و همه‌گیرتر است، پنهان‌کاری می‌کنند البته ما برای آن بیماران نیز از خداوند طلب عافیت می‌کنیم. ایشان حادثه پدیدآمده را مسئله‌ای گذرا و نه فوق‌العاده دانستند و گفتند: البته من نمی‌خواهم مسئله را خیلی کوچک فرض کنم اما آن را خیلی بزرگ هم نکنیم، این مسئله مدتی نه چندان طولانی برای کشور وجود خواهد داشت و سپس رخت برمی‌بندد اما تجربیات حاصل از آن و فعالیت مردم و دستگاهها که به مثابه یک رزمایش عمومی است، می‌تواند به عنوان یک دستاورد باقی بماند. حضرت آيت‌اله خامنه‌ای با اشاره به اقدامات پسندیده و نوع‌دوستانه برخی هموطنان مانند کمک‌های مالی و توزیع اقلام بهداشتی افزودند: این کارها بسیار خوب است و با حفظ این دستاوردها، بلا به نعمت و تهدید به فرصت تبدیل می‌شود و امیدواریم روزگار عافیت کامل برای ملت عزیز ایران نزدیک باشد.

 

 

ایران بدون مذاکره به مسیر خود ادامه مي‌دهد؛
انتقاد از عدم همکاری ایران با آژانس 

گروه سياسي:  آژانس بین‌المللی انرژی اتمی گزارش مستقلی به موازات گزارش سه‌ماهه خود درباره ایران منتشر كرد.
این نخستین گزارشی است که آژانس پس از درگذشت یوکیو آمانو و در دوره ریاست رافائل گروسی منتشر می‌کند.گزارش سه‌ماهه آژانس بین‌المللی انرژی اتمی از یک منظر دیگر نیز حائز اهمیت است و آن اینکه، این نخستین گزارشی است که پس از لغو الزام‌های برجامی جمهوری اسلامی منتشر می‌شود.جمهوری اسلامی ایران در ماه ژانویه سال جاری رسما اعلام کرده است که دیگر به محدودیت‌ها و الزام‌های پیش‌بینی شده در توافق هسته‌ای در ارتباط با میزان غنی‌سازی اورانیوم و سطح ذخایر آن پایبند نخواهد بود. آژانس با انتشار این گزارش از عدم همکاری این کشور با بازرسان آژانس انتقاد کرد.در این گزارش آمده است که جمهوری اسلامی مانع از بازدید بازرسان آژانس از یک یا دو مرکز اتمی در ایران شده است.خبرگزاری رویترز تنظیم این گزارش انتقادی از سوی آژانس را از جمله به علت تغییر در ریاست این نهاد بین‌المللی دانسته و نوشته است: «پیام کلی این است: کلانتر جدیدی به شهر آمده است.»بازرسان آژانس در ماه فوریه سال گذشته از انبار تورقوزآباد بازدید کردند. این در حالی است که جمهوری اسلامی مدعی است در این محل یک مرکز قالی‌شویی وجود داشته است.جمهوری اسلامی ایران با گذشت یک سال از زمان بازدید بازرسان از این انبار، همچنان به برخی از پرسش‌های آژانس پاسخ قانع‌کننده‌ای نداده است. سخنگوی آژانس بین‌المللی انرژی اتمی درباره احتمال انتشار این گزارش جداگانه درباره عدم همکاری ایران با بازرسان اعلام موضع نکرده است.خبرگزاری رویترز در انتهای گزارش خود نوشته است که گرچه جمهوری اسلامی ایران از رفع محدودیت‌های ناظر بر میزان غنی‌سازی اورانیوم سخن گفته، اما این تهدید را اجرا نکرده است. ایران در حال حاضر اقدام به غنی‌سازی اورانیوم به میزان چهار و نیم درصد کرده است. این میزان غنی‌سازی با میزان غنی‌سازی ۲۰ درصدی ایران پیش از برجام و همچنین با میزان غنی‌سازی ۹۰ درصدی مورد نیاز برای تولید جنگ‌افزارهای هسته‌ای فاصله زیادی دارد.
ادامه تنش بین ایران و آمریكا
دونالد ترامپ بعد از روی کار آمدنش در کاخ سفید بدون توجه به تجربه پیشینیان خود و بالعکس در تضاد و تقابل با رویکرد آن‌ها در رابطه با موضوع ایران در مسیری قرار گرفت که در بیش از یک دهه گذشته بار‌ها تجربه و آزموده شده بود. آمریکا و دیگر هم‌پیمانانش پس از سال‌ها مذاکره و توافق و زیر میز زدن و زیر پا گذاشتن توافق‌ها به این امید که ایران را به زانو درآورند و برنامه هسته‌ای این کشور را با تهدید به تحریم و قطعنامه‌های شورای امنیت نابود کنند در نهایت به این نتیجه رسیدند که باید با ایران از موضع برابر، متوازن و در قالب یک بازی برد ـ. برد پای میز مذاکره بنشینند. قوت گرفتن همین تفکر و رویکرد بود که مذاکرات ایران و ۱+۵ در سال ۱۳۹۲ را با جدیت، متفاوت از تمامی مقاطع مذاکراتی کلید زد و با وجود مشکلات و موانع سیاسی، حقوقی و بین‌المللی بعد از دو سال نیم این روند به نتیجه رسید و توافقی میان دو طرف نهایی و اجرایی شد. با وجود چنین تجربه و دستاوردی، رئيس‌جمهوری آمریکا مسیر "ایران هراسی" را کلید زد و با دشمن تراشی ایران برای خود و منطقه در مسیر عکس آنچه دولت باراک اوباما دنبال کرد و به امنیت و ثبات در منطقه نگاه داشت، حرکت کرد. ترامپ بر این تصور بود که ایران نیز مثل برخی کشور‌ها به راحتی از مواضع و تصمیمات خود با تشدید فشار‌ها و تحریم‌های اقتصادی کنار خواهد کشید و با اعمال تحریم‌ها برای چند ماه، مقامات کشورمان پای میز مذاکره حاضر شده و به تصمیمات و آنچه آن‌ها برای ایران در نظر دارند تن می‌دهد، اما بر خلاف تصور و پیش‌بینی تندروترین شخصیت‌ها و مقامات سیاسی آمریکا ایران با وجود اعمال شدیدترین تحریم‌های تاریخ آمریکا علیه ملت و دولت ایران و همراهی کم نظیر کشور‌های مختلف دنیا با این تحریم‌ها که حتی بخش‌های بشر دوستانه و انسانی را نیز هدف قرار داد، مقاومت کرد و در این مسیر سر خم نکرد.
رئيس‌جمهور و دیگر مقامات کشور در حوزه سیاست خارجی بار‌ها گفته‌اند که ایران بر سر برجامی دیگر مذاکره نخواهد کرد و وارد مذاکرات دو جانبه نیز با آمریکا نخواهد شد. در عین حال مسئولان تاکید کرده‌اند که  هر وقت آمریکا حاضر شود تحریم‌های غیرقانونی، ظالمانه و تروریستی‌شان را علیه ایران کنار بگذارد، بلافاصله می‌توان در چارچوب مذاکرات ایران و ۱+۵ گفت‌وگو کرد و در این‌باره ایران هیچ مشکلی ندارد.  اساسا ایران به بسیاری از کشور‌های اروپایی و برخی کشور‌هایی که تمایل به واسطه‌گری و میانجی‌گری میان ایران و آمریکا داشته‌اند این پیام را رسانده است، تا وقتی آمریکا از اقدامات تحریمی و تنبیهی خود دست نکشد مذاکره‌ای در کار نخواهد بود و این موضع رسمی و علنی و عملی ایران است. مذاکرات میان ایران و ۱+۵ با وجود بی‌اعتمادی میان دو طرف در شرایطی کاملا کم سابقه انجام شد و بر خلاف انتظار و پیش‌بینی‌ها دو طرف توانستند بعد از مذاکراتی طاقت‌فرسا به نتیجه برسند و در ادامه به سختی توافق را اجرایی کنند. تجربه مذاکرات ایران و ۱+۵ یکی از کم نظیرترین مذاکرات و روش‌های مسالمت‌آمیز برای حل مسائل بین‌المللی بود که در آن تمامی طرف‌ها و جامعه بین‌الملل از آن سود بردند، اما آمریکا مبتنی بر خوی یک جانبه طلبی و انحصارطلبی باز هم مثل تمام دوران قبلی زیر قولش زد و توافق را ابتدا نقض و سپس از آن خارج شد.
با خروج آمریکا از برجام به این بهانه که توافق بهتری انجام شود عملا کشتی صلح و ثبات منطقه‌ای بدون لنگر شد و در مدت کوتاهی شاهد افزایش تنش در منطقه و خلیج فارس بودیم. این در حالی بود که یکی از مهم‌ترین نتایج و اهداف نانوشته، اما عملی برجام ایجاد ثبات در منطقه و ممانعت از گسترش ناامنی به مناطق پیرامون بود.ایران همواره اهل مذاکره بوده است و هیچ‌گاه صحنه مذاکرات و گفت‌وگو را ترک نکرده است و در مقابل این آمریکا و طرف‌های دیگر بودند که در مقاطع مختلف تاریخ به قول و تعهدات خود عمل نکرده‌اند. ایران حتی وقتی آمریکا یک جانبه از برجام خارج شد به درخواست کشور‌های اروپایی و تاکید چین و روسیه در برجام ماند تا شاید این کشور‌ها راهی برای جبران خسارات خروج آمریکا از برجام و حفظ این توافق بیابند. این در حالی است که کشور‌های اروپایی حتی در حوزه کالا‌های دارویی و غذایی حاضر به همکاری با ایران تحت فشار‌های آمریکا نشدند و اینستکس که به این منظور طراحی شده بود، راه‌اندازی نشد.صادرات نفت ایران کاهش چشمگیری داشته، اما با این وجود ایران به مسیر خود ادامه می‌دهد. 

 

 

 ایران دست از دفاع از حقوق مسلمانان برنمی‌دارد
نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی گفت: ایران به خاطر نیاز اقتصادی دست از دفاع از حقوق مسلمانان برنمی‌دارد. علی مطهری در صفحه شخصی خود در توییتر نوشت: «توئیت آقای ظریف در دفاع از مسلمانان کشمیر که موجب واکنش دولت هند شد کاری بجا و لازم بود. باید بفهمند که ایران به خاطر نیاز اقتصادی دست از دفاع از حقوق مسلمانان برنمی‌دارد. همین رفتار باید درباره چین هم که مسلمانان را به بند کشیده انجام شود.»

 

 

ارسال دیدگاه شما

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیر سیستم منتشر خواهند شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهند شد
  • پیام هایی که به غیر از زبان پارسی باشد منتشر نخواهند شد
1398/12/14 -  شماره 4623
جستجو
جستجو
بالای صفحه
کد خبر: ۱۱۷۵۵۷

توصیه‌های رهبر انقلاب برای مقابله با کرونا

رهبر معظم انقلاب با اشاره به بیماری شایع شده در کشور و دعا برای عافیت بیماران و همچنین طلب رحمت و مغفرت الهی برای درگذشتگان از این بیماری و صبر و آرامش برای بازماندگان آنها، چند توصیه خطاب به مردم بیان کردند و افزودند: این بلا آنچنان بزرگ نیست و بزرگ‌تر از آن نیز وجود داشته است اما بنده به دعای برخاسته از دل پاک و صاف جوانان و افراد پرهیزگار برای دفع بلاهای بزرگ بسیار امیدوارم. حضرت آيت‌اله خامنه‌ای تاکید کردند:دعای هفتم صحیفه سجادیه دعای بسیار خوب و خوش‌مضمونی است که می‌توان با این الفاظ زیبا و با توجه به معانی آن با پروردگار سخن گفت.

 به‌مناسبت روز درختکاری و هفته منابع طبیعی رهبر معظم انقلاب اسلامی دو اصله نهال میوه غرس کردند. ايشان سپس در سخنانی، کاشت درخت را حرکتی با برکت خواندند و در خصوص بیماری شایع شده در کشور، گفتند: همچنانکه قبلاً از پزشکان، پرستاران و مجموعه‌های درمانی صمیمانه تشکر کردم، لازم می‌دانم بار دیگر از این عزیزان که با کار بسیار با ارزش خود در حال جهاد در راه خدا هستند، تشکر کنم. رهبر انقلاب اسلامی مشاهده نمونه‌های درس‌آموز از تلاش و فداکاری کادرهای درمانی در رسیدگی به بیماران را نشان‌دهنده مسئولیت‌پذیری و تعهد انسانی آنان دانستند و افزودند: همچنین لازم می‌دانم از خانواده‌های پزشکان، پرستاران و همه عوامل درمانی که با صبر و تحمل خود در کنار تلاش شبانه‌روزی عزیزانشان هستند، سپاسگزاری کنم. ایشان با دعا برای عافیت بیماران و همچنین طلب رحمت و مغفرت الهی برای درگذشتگان از این بیماری و صبر و آرامش برای بازماندگان آنها، چند توصیه خطاب به مردم بیان کردند. حضرت آيت‌اله خامنه‌ای با تأکید بر رعایت توصیه‌ها و دستورالعمل‌های مسئولان در خصوص پیشگیری و جلوگیری از آلودگی، افزودند: از این دستورها نباید تخطی شود، چرا که خداوند ما را موظف کرده است در قبال سلامت خود و دیگران احساس مسئولیت کنیم، بنابراین هر چه به سلامت جامعه و جلوگیری از شیوع این بیماری کمک کند، حسنه و هر چه به شیوع آن کمک کند، سیئه است. رهبر انقلاب اسلامی در توصیه‌ای دیگر همگان را به توسل و توجه به پروردگار فراخواندند و گفتند: البته این بلا آنچنان بزرگ نیست و بزرگ‌تر از آن نیز وجود داشته است اما بنده به دعای برخاسته از دل پاک و صاف جوانان و افراد پرهیزگار برای دفع بلاهای بزرگ بسیار امیدوارم، چرا که توسل به درگاه خداوند و طلب شفاعت از نبی مکرم اسلام و ائمه بزرگوار می‌تواند بسیاری از مشکلات را برطرف کند.ایشان افزودند: دعای هفتم صحیفه سجادیه دعای بسیار خوب و خوش‌مضمونی است که می‌توان با این الفاظ زیبا و با توجه به معانی آن با پروردگار سخن گفت. حضرت آيت‌اله خامنه‌ای همچنین همه دستگاه‌های کشور را به همکاری و در اختیار قرار دادن امکانات مورد نیاز وزارت بهداشت که در صف مقدم مقابله با بیماری قرار دارد، توصیه کردند و گفتند: نیروهای مسلح و دستگاه‌های مرتبط با دفتر رهبری نیز به انجام این کار موظف شده‌اند. رهبر انقلاب اسلامی با اشاره به درگیر شدن کشورهای زیادی در دنیا با این بیماری، افزودند: مسئولان ما از روز اول با صفا، صداقت و شفافیت خبررسانی کردند و مردم را در جریان قرار دادند اما برخی کشورهای دیگر که این بیماری در آنها شدیدتر و همه‌گیرتر است، پنهان‌کاری می‌کنند البته ما برای آن بیماران نیز از خداوند طلب عافیت می‌کنیم. ایشان حادثه پدیدآمده را مسئله‌ای گذرا و نه فوق‌العاده دانستند و گفتند: البته من نمی‌خواهم مسئله را خیلی کوچک فرض کنم اما آن را خیلی بزرگ هم نکنیم، این مسئله مدتی نه چندان طولانی برای کشور وجود خواهد داشت و سپس رخت برمی‌بندد اما تجربیات حاصل از آن و فعالیت مردم و دستگاهها که به مثابه یک رزمایش عمومی است، می‌تواند به عنوان یک دستاورد باقی بماند. حضرت آيت‌اله خامنه‌ای با اشاره به اقدامات پسندیده و نوع‌دوستانه برخی هموطنان مانند کمک‌های مالی و توزیع اقلام بهداشتی افزودند: این کارها بسیار خوب است و با حفظ این دستاوردها، بلا به نعمت و تهدید به فرصت تبدیل می‌شود و امیدواریم روزگار عافیت کامل برای ملت عزیز ایران نزدیک باشد.

 

 

ایران بدون مذاکره به مسیر خود ادامه مي‌دهد؛
انتقاد از عدم همکاری ایران با آژانس 

گروه سياسي:  آژانس بین‌المللی انرژی اتمی گزارش مستقلی به موازات گزارش سه‌ماهه خود درباره ایران منتشر كرد.
این نخستین گزارشی است که آژانس پس از درگذشت یوکیو آمانو و در دوره ریاست رافائل گروسی منتشر می‌کند.گزارش سه‌ماهه آژانس بین‌المللی انرژی اتمی از یک منظر دیگر نیز حائز اهمیت است و آن اینکه، این نخستین گزارشی است که پس از لغو الزام‌های برجامی جمهوری اسلامی منتشر می‌شود.جمهوری اسلامی ایران در ماه ژانویه سال جاری رسما اعلام کرده است که دیگر به محدودیت‌ها و الزام‌های پیش‌بینی شده در توافق هسته‌ای در ارتباط با میزان غنی‌سازی اورانیوم و سطح ذخایر آن پایبند نخواهد بود. آژانس با انتشار این گزارش از عدم همکاری این کشور با بازرسان آژانس انتقاد کرد.در این گزارش آمده است که جمهوری اسلامی مانع از بازدید بازرسان آژانس از یک یا دو مرکز اتمی در ایران شده است.خبرگزاری رویترز تنظیم این گزارش انتقادی از سوی آژانس را از جمله به علت تغییر در ریاست این نهاد بین‌المللی دانسته و نوشته است: «پیام کلی این است: کلانتر جدیدی به شهر آمده است.»بازرسان آژانس در ماه فوریه سال گذشته از انبار تورقوزآباد بازدید کردند. این در حالی است که جمهوری اسلامی مدعی است در این محل یک مرکز قالی‌شویی وجود داشته است.جمهوری اسلامی ایران با گذشت یک سال از زمان بازدید بازرسان از این انبار، همچنان به برخی از پرسش‌های آژانس پاسخ قانع‌کننده‌ای نداده است. سخنگوی آژانس بین‌المللی انرژی اتمی درباره احتمال انتشار این گزارش جداگانه درباره عدم همکاری ایران با بازرسان اعلام موضع نکرده است.خبرگزاری رویترز در انتهای گزارش خود نوشته است که گرچه جمهوری اسلامی ایران از رفع محدودیت‌های ناظر بر میزان غنی‌سازی اورانیوم سخن گفته، اما این تهدید را اجرا نکرده است. ایران در حال حاضر اقدام به غنی‌سازی اورانیوم به میزان چهار و نیم درصد کرده است. این میزان غنی‌سازی با میزان غنی‌سازی ۲۰ درصدی ایران پیش از برجام و همچنین با میزان غنی‌سازی ۹۰ درصدی مورد نیاز برای تولید جنگ‌افزارهای هسته‌ای فاصله زیادی دارد.
ادامه تنش بین ایران و آمریكا
دونالد ترامپ بعد از روی کار آمدنش در کاخ سفید بدون توجه به تجربه پیشینیان خود و بالعکس در تضاد و تقابل با رویکرد آن‌ها در رابطه با موضوع ایران در مسیری قرار گرفت که در بیش از یک دهه گذشته بار‌ها تجربه و آزموده شده بود. آمریکا و دیگر هم‌پیمانانش پس از سال‌ها مذاکره و توافق و زیر میز زدن و زیر پا گذاشتن توافق‌ها به این امید که ایران را به زانو درآورند و برنامه هسته‌ای این کشور را با تهدید به تحریم و قطعنامه‌های شورای امنیت نابود کنند در نهایت به این نتیجه رسیدند که باید با ایران از موضع برابر، متوازن و در قالب یک بازی برد ـ. برد پای میز مذاکره بنشینند. قوت گرفتن همین تفکر و رویکرد بود که مذاکرات ایران و ۱+۵ در سال ۱۳۹۲ را با جدیت، متفاوت از تمامی مقاطع مذاکراتی کلید زد و با وجود مشکلات و موانع سیاسی، حقوقی و بین‌المللی بعد از دو سال نیم این روند به نتیجه رسید و توافقی میان دو طرف نهایی و اجرایی شد. با وجود چنین تجربه و دستاوردی، رئيس‌جمهوری آمریکا مسیر "ایران هراسی" را کلید زد و با دشمن تراشی ایران برای خود و منطقه در مسیر عکس آنچه دولت باراک اوباما دنبال کرد و به امنیت و ثبات در منطقه نگاه داشت، حرکت کرد. ترامپ بر این تصور بود که ایران نیز مثل برخی کشور‌ها به راحتی از مواضع و تصمیمات خود با تشدید فشار‌ها و تحریم‌های اقتصادی کنار خواهد کشید و با اعمال تحریم‌ها برای چند ماه، مقامات کشورمان پای میز مذاکره حاضر شده و به تصمیمات و آنچه آن‌ها برای ایران در نظر دارند تن می‌دهد، اما بر خلاف تصور و پیش‌بینی تندروترین شخصیت‌ها و مقامات سیاسی آمریکا ایران با وجود اعمال شدیدترین تحریم‌های تاریخ آمریکا علیه ملت و دولت ایران و همراهی کم نظیر کشور‌های مختلف دنیا با این تحریم‌ها که حتی بخش‌های بشر دوستانه و انسانی را نیز هدف قرار داد، مقاومت کرد و در این مسیر سر خم نکرد.
رئيس‌جمهور و دیگر مقامات کشور در حوزه سیاست خارجی بار‌ها گفته‌اند که ایران بر سر برجامی دیگر مذاکره نخواهد کرد و وارد مذاکرات دو جانبه نیز با آمریکا نخواهد شد. در عین حال مسئولان تاکید کرده‌اند که  هر وقت آمریکا حاضر شود تحریم‌های غیرقانونی، ظالمانه و تروریستی‌شان را علیه ایران کنار بگذارد، بلافاصله می‌توان در چارچوب مذاکرات ایران و ۱+۵ گفت‌وگو کرد و در این‌باره ایران هیچ مشکلی ندارد.  اساسا ایران به بسیاری از کشور‌های اروپایی و برخی کشور‌هایی که تمایل به واسطه‌گری و میانجی‌گری میان ایران و آمریکا داشته‌اند این پیام را رسانده است، تا وقتی آمریکا از اقدامات تحریمی و تنبیهی خود دست نکشد مذاکره‌ای در کار نخواهد بود و این موضع رسمی و علنی و عملی ایران است. مذاکرات میان ایران و ۱+۵ با وجود بی‌اعتمادی میان دو طرف در شرایطی کاملا کم سابقه انجام شد و بر خلاف انتظار و پیش‌بینی‌ها دو طرف توانستند بعد از مذاکراتی طاقت‌فرسا به نتیجه برسند و در ادامه به سختی توافق را اجرایی کنند. تجربه مذاکرات ایران و ۱+۵ یکی از کم نظیرترین مذاکرات و روش‌های مسالمت‌آمیز برای حل مسائل بین‌المللی بود که در آن تمامی طرف‌ها و جامعه بین‌الملل از آن سود بردند، اما آمریکا مبتنی بر خوی یک جانبه طلبی و انحصارطلبی باز هم مثل تمام دوران قبلی زیر قولش زد و توافق را ابتدا نقض و سپس از آن خارج شد.
با خروج آمریکا از برجام به این بهانه که توافق بهتری انجام شود عملا کشتی صلح و ثبات منطقه‌ای بدون لنگر شد و در مدت کوتاهی شاهد افزایش تنش در منطقه و خلیج فارس بودیم. این در حالی بود که یکی از مهم‌ترین نتایج و اهداف نانوشته، اما عملی برجام ایجاد ثبات در منطقه و ممانعت از گسترش ناامنی به مناطق پیرامون بود.ایران همواره اهل مذاکره بوده است و هیچ‌گاه صحنه مذاکرات و گفت‌وگو را ترک نکرده است و در مقابل این آمریکا و طرف‌های دیگر بودند که در مقاطع مختلف تاریخ به قول و تعهدات خود عمل نکرده‌اند. ایران حتی وقتی آمریکا یک جانبه از برجام خارج شد به درخواست کشور‌های اروپایی و تاکید چین و روسیه در برجام ماند تا شاید این کشور‌ها راهی برای جبران خسارات خروج آمریکا از برجام و حفظ این توافق بیابند. این در حالی است که کشور‌های اروپایی حتی در حوزه کالا‌های دارویی و غذایی حاضر به همکاری با ایران تحت فشار‌های آمریکا نشدند و اینستکس که به این منظور طراحی شده بود، راه‌اندازی نشد.صادرات نفت ایران کاهش چشمگیری داشته، اما با این وجود ایران به مسیر خود ادامه می‌دهد. 

 

 

 ایران دست از دفاع از حقوق مسلمانان برنمی‌دارد
نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی گفت: ایران به خاطر نیاز اقتصادی دست از دفاع از حقوق مسلمانان برنمی‌دارد. علی مطهری در صفحه شخصی خود در توییتر نوشت: «توئیت آقای ظریف در دفاع از مسلمانان کشمیر که موجب واکنش دولت هند شد کاری بجا و لازم بود. باید بفهمند که ایران به خاطر نیاز اقتصادی دست از دفاع از حقوق مسلمانان برنمی‌دارد. همین رفتار باید درباره چین هم که مسلمانان را به بند کشیده انجام شود.»

 

 

ارسال دیدگاه شما

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیر سیستم منتشر خواهند شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهند شد
  • پیام هایی که به غیر از زبان پارسی باشد منتشر نخواهند شد