حسن روحانی در جلسه ستاد اقتصادی دولت، مدیریت بازار سرمایه و افزایش عرضههای اولیه را اقدامی اصولی و دقیق جهت ایجاد ثبات، توسعه و رونق بخشی به بازارهای مالی و اقتصاد کشور دانست. او با بیان اینکه این اقدام دولت مورد استقبال نخبگان، فعالان اقتصادی و مردم قرار گرفت، گفت: در این مساله دو نکته حائز اهمیت ویژه است که اولین نکته، رویه سازی و تداوم جدی عرضه سهام بنگاههای بزرگ و متوسط به ویژه بنگاههای دولتی در بورس با یک برنامه و طرح دقیق برای مردم محور شدن اقتصاد کشور و خروج جدی دولت از بنگاه داری، شفافیت بخشی به اقتصاد و تولید کشور است که رونق، پویایی و فسادزدایی جدی را در پی خواهد داشت. روحانی افزود: از این نظر تمامی دستگاههای دولتی طبق ضوابط و مقررات اعلام شده، موظف به عرضه سهام شرکتهای خود در بورس هستند و تداوم بنگاه داری و مالکیت اموال مازاد از سوی دستگاههای دولتی برای شکوفایی اقتصاد، لازم است سریعتر به بخش خصوصی و مردم واگذار شود و به خصوص سازمان بورس باید نسبت به اجرای تعهدات شرکتها مبنی بر تکمیل سهام شناور آنها اقدام کند.
رئیس جمهور با توضیح این موضوع که نکته دوم مورد نظر باید توسط مسئولان وزارت اقتصاد و سازمان بورس با دقت، ظرافت و حساسیت بالا تعقیب شود، اظهارداشت: نظارت دقیق بر بازار سهام و متعادل سازی عرضه و تقاضای سهام در بورس و رشد منطقی سهام از طریق تسهیل پذیرش و رفع موانع حقوقی پذیره نویسیها و صندوق پروژه نکته مهم دوم است که باید به دقت مدنظر قرار گیرد.روحانی با تاکید بر اینکه هیجان زدگی کاذب نباید بورس را متاثر کند، تصریح کرد: از این نظر رشد شاخصهای بورس باید طبق پایههای علمی دقیق و بر اساس منطق بازار سرمایه پیش برود.رئیس جمهور خاطرنشان کرد: مدیریت بازار بورس باید با اعمال مقررات احتیاطی لازم و مراقبت دقیق به جامعه و مردم این اطمینان را بدهد که سرمایه گذاری آنها در بورس استحکام لازم را دارد، لذا بهتر است در این زمینه با جدیت بیشتر عمل کنند. روحانی ساماندهی بازار سرمایه و نوسانات ارزی را از مباحث مهم و تعیین کنندهای دانست که در روزهای اخیر فضای اقتصادی کشور را تحت تاثیر قرار داده است و گفت: از عوامل مهمی که میتواند نوسانات را کنترل کند، عرضه ارز صادرکنندگان به بازار است. دولت با تفکیک کسانی که به قصد سوداگری و منفعت طلبی از عرضه ارز حاصل از صادرات در موعد مقرر و طبق ضوابط خودداری کرده اند، با همکاری مراجع قضایی این افراد را مورد پیگرد قرار خواهد داد و در عین حال برای کسانی که در موعد مقرر نسبت به تعهد خود عمل میکنند مشوقها و امتیازات ویژه در نظر خواهد گرفت.
زیباکلام: طرح سؤال از روحانی فرمالیته است
اولین حضور محمدجواد ظریف در صحن علنی مجلس یازدهم با خاطره خوشایندی برای او همراه نبود. عدهای از نمایندگان با شعار دروغگو نگذاشتند صحبتهای او به پایان برسد. البته ظریف نیز تلاش کرد خیلی دیپلماتیک پاسخهای محکمی به منتقدانش بدهد اما در هر صورت بالابودن سطح تنش ها از روابط غیردوستانه بین دو طرف حکایت میکند که شاید تا پایان دولت حسن روحانی به استیضاح ظریف یا قهر او از مجلس بیانجامد.
صادق زیباکلام درباره انتقادات تند برخی نمایندگان مجلس یازدهم به ظریف گفت: با برخوردی که دیروز با آقای ظریف شد،ای کاش درس عبرتی برای او شود تا از این به بعد شیوه بیان خود را در مجامع جهانی عوض کند. او زمانی که در مجامع جهانی حاضر میشود سعی دارد که تلطیف قلوب کند و به گونهای موضع بگیرد یا سخنرانی کند که خوشایند مخالفان سرسختش در تهران باشد و دل آنها را به دست آورد. وی افزود: ظریف به جای آنکه سعی کند مخالفان سرسختش را در تهران خشنود کند باید منافع ملی را میگرفت. امیدوارم ظریف بعد از این اتفاق متوجه شده باشد که هر طوری موضع گیری کند در نهایت منتقدان سرسختش به هیچ وجه رضایتی از او نخواهند داشت.ای کاش ظریف در ۷ سال گذشته فارغ از نگاه مخالفانش فقط تمام تلاشش را برای تحقق منافع ملی مصروف میداشت. این تحلیلگر مسائل سیاسی درباره احتمال کلید خوردن استیضاح ظریف در مجلس یازدهم اظهار کرد: هدف نمایندگانی که ظریف را به دروغگویی متهم کردند، آن بود که به طرفداران شان بگویند «ببينید ما چقدر انقلابی هستیم و دیدید چه طوری به دهان ظریف زدیم». حالا بعد از این سراغ تک تک وزرای روحانی خواهیم رفت. این نمایندگان جز آنکه به دهان روحانی و وزرایش بزنند هیچ رسالت دیگری برای خودشان قائل نیستند بنابراین در مرحله بعدی به سراغ استیضاح ظریف خواهند رفت.وی درباره احتمال رأیآوری استیضاح ظریف یادآور شد: با توجه به حمایت رهبر انقلاب از محمدجواد ظریف بعید به نظرم میرسد که آنها رأی کافی برای برکناری ظریف بیاورند.
صادق زیباکلام درباره طرح سئوال از رئیسجمهور گفت: از اول هم مشخص بود مخالفان سرسخت روحانی بعد از کسب اکثریت کرسیهای مجلس تمام تلاش خود را به کار میگیرند تا به رأی دهندگان خود بگویند «ببينید ما چقدر به آنچه گفتیم وفادار هستیم»، اما سؤال اصلی از آنها این است که نهایتا تا یک سال دیگر روحانی دولت را تحویل رئیسجمهور بعدی میدهد و رئیسجمهور بعدی هم کسی مثل آقایان احمدینژاد، سعید جلیلی یا محمدباقر قالیباف خواهد بود، بعد از آن با مصیبتهای واردشده بر سرمملکت چه کار خواهید کرد؟وی ادامه داد: امروز کشور دیگر درآمدی ندارد چون صادراتی نیست که درآمدی باشد. واقعا سال آینده رئیسجمهور برآمده از جناح مخالف روحانی چه کار میخواهد بکند؟ بنابراین طرح سئوال از رئیسجمهور را فرمالیته میدانم چون فکر نمی کنم مقامات ارشد نظام اجازه بدهند که مجلس به دنبال برکناری روحانی برود.این استاد دانشگاه تأکید کرد: طرح سئوال از رئیسجمهور جنبه تبلیغاتی دارد تا به طرفدارانشان نشان دهند که چقدر انقلابی عمل میکنند والا حاصل دیگری نخواهد داشت.
دفاع ملتمسانه ظریف مقابل تندروها
صادق زیباکلام همچنین در یادداشتی نوشت: غمانگیزتر از تلاش تندروها در لِه کردن ظریف در مجلس، دفاع وی بود. همه تلاش او در برابر توهینها و اتهامات تندروها آن بود که چگونه دلتان میآید این حرفها را بمن بزنید؟ من با شهید سلیمانی سری سوا داشتم و مثل یک روح در دو کالبد بودیم. اگرباور نمیکنید از سیدحسن نصراله بپرسید؛ اگر باز هم باور نمیکنید ازحشد الشعبی، حزب اله و از سایر انقلابیون بپرسید. من تمام برنامههایم در هماهنگیِ با انقلابیون منطقه است. چطور دلتان میآید من را متهم به غربگرایی و سازش با آمریکا بنمایید؟! همه تلاش ظریف آن بود که به تندروها بگوید ظاهر من ممکنه یک مقدار مرتب و شیک باشه با ریش پورفسوری؛ ولی اشتباه نکنید من مورد تایید انقلابیون هستم. ایکاش به جای آن رویکرد ملتمسانه، ایشان برای یکبار هم که شده درطول قریب به چهل سال عمر دیپلماتیکشان، حاضر میشدند بجای آنکه قربان صدقه تندروها بروند که او را تایید کنند، به آنها میگفتند که چه کسی امروز میبایستی پاسخگو باشد، من یا شما؟من باید پاسخگو باشم یا شما که با دیپلماسیِ انقلابیتان کشور را به این روز انداختهاید؟ من بایستی پاسخگو باشم یا شما که چهل سال است با اصرار بر ایدئولوژی آمریکاستیزی، غربستیزی، استکبارستیزی، تیشه بر ریشه منافع ملّی ایران زدهاید؟ ایکاش با صدای بلند در خانه ملت از تندروها میپرسید: چقدر مملکت بایستی تاوان اصرار شما برصدورانقلاب، نابودی اسرائیل و مرگ بر آمریکا را بپردازد؟ دلار به چند دههزار و سکه به چند میلیونتومان باید برسد تا شما به خود آیید که چهل سال است اصرارتان بر آمریکاستیزی چه بلایی بر سر کشور آورده؟ای کاش به جای اصرار بر اینکه اگر من را قبول ندارید از قاسم سلیمانی میپرسیدید، به تندروها میگفتند که چرا یکبار از مردم نمیپرسید که در خصوص حضور در یمن، نابودی اسرائیل، حمایت از دیکتاتوری بشاراسد وحزب اله، چه نظری دارند؟ایکاش به تندروها میگفتند، چرا وقتی سیاستهای انقلابی شما، اقتصاد کشور را فلج میسازد، انگشتِ اتهام را به سمت دولت میگیرید؟
چرا صورتحساب مرگ برآمریکا را برای دولت میفرستید؟دولتی که آه ندارد تا با ناله سودا کند و هشتش گرو نهش است. چرا وقتی اصرار بر نابودی اسرائیل، اقتصاد کشور را به زانو در میآورد، میروید به سروقت سلاطین سکه، قیر، ارز، ستون پنجم و....ایکاش جناب ظریف برای یکبار هم که شده بود در طول چهل سال خدمتش در وزارت خارجه میتوانست در هیبت وزیرخارجه دکترمصدق، شهید راه وطن-دکتر سیدحسین فاطمی ظاهر میشد.