در میان تمام ترس و دلهره شهروندان از ابتلا به ویروس کرونا بخش زیادی از مسئولان ارشد و میانی دولت در حال برنامهریزی برای برگزار کردن کنکور در زمان مشخص هستند، گویی تمام هشدارها درباره رعایت مسائل بهداشتی و فاصله گذاری اجتماعی در این نقطه خالی از معنا شده است.
طی روزهای گذشته شمار قابل توجهی از مسئولان درباره چگونگی برگزار شدن کنکور سخن گفتهاند؛ وزیر علوم، وزیر آموزش و پرورش، رییس و سخنگوی سازمان سنجش، وزیر کشور، نایب رییس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی و... گویی همه مسئولان اجرایی و غیر اجرایی در برگزار شدن کنکور گوی سبقت را از یکدیگر ربودهاند و تمام فعالیتهای خود را در حوزههای مختلف رها ساخته و تنها به فکر برگزار کردن امتحان کنکور هستند.
دقیقا در شرایطی که پیامهای بهداشتی صدا و سیما از شبکههای مختلف پخش میشود، کمیته ملی کرونا درباره محدودیتهای بیشتر و تجمعات هشدار و برخی از مشاغل را تعطیل میکند و مراکز علوم پزشکی در استانها در حال نشر و باز نشر پوسترهای چگونگی شستوی دستها و نحوه استفاده صحیح از ماسک را به شهروندان آموزش میدهند و معاون وزیر بهداشت از آمار رو به افزایش شهادت کادر درمان سخن میگوید و با حضور در شبکههای خبری از عواقب نادیده گرفتن توصیههای بهداشتی و بالا رفتن مرگ و میر بر اثر ابتلا به ویروس کرونا هشدارهای جدی میدهد، شاهد آن هستیم که موسسههای کنکور در هر کوی و برزنی تابلوهای تبلیغاتی را با معرفی برترینها، بهترینها و خوبترینهای آموزش دروس کنکور در سراسر کشور اکران میکنند. طی سالهای گذشته کنکور و فشار روانی و مالی که بر دوش خانوادههای ایرانی تحمیل کرده و میکند دستاوردی به غیر از فاجعه نداشته است. سلاطین کنکور در بسیاری از حوزهها دست بالا را پیدا کردهاند، آمار نشر کتاب طی سالهای گذشته نشان میدهد همچنان بالاترین گردش مالی به کتابهای کنکور و کمک آموزشی مربوط است، حجم تبلیغات گسترده در شهرهای مختلف متعلق به موسسههای کنکور و کلاسهای آموزشی است، القا کردن فکر ناکارآمد بودن سیستم آموزشی در مقاطع مختلف توسط کارشناسان موسسات کنکور اتفاق میافتد چرا که خانواده ایرانی را ناچار میکند با ثبت نام در این مراکز آینده تحصیلی فرزند خود را با صرف هزینههای هنگفت و برای ورود به دانشگاههای معتبر به صورت نسبی تامین نماید و این داستان آنقدر تکراری و غم انگیز است که هر زمان صدایی مبنی بر حذف و تعدیل کنکور از سوی مسئولان بیان میشود شاهد لابی گسترده موسسههای کنکور هستیم. در شرایط امروز سلاطین موسسههای آموزشی و کنکور هیچ غم و اندوهی ندارند مگر کاهش درآمدهای خود، آنان نه تنها به سلامت دانش آموزان و خانوادههای آنان بیتوجه هستند بلکه مبتلا شدن صدها و بلکه هزاران جوان پشت کنکوری به کرونا را به هیچ میگیرند. اساسا حفظ سلامت افراد برای این کانونها بیمعنا ست و فقط توان مالی افراد را مورد توجه قرار میدهند، چرا که خوب میدانند با تاخیر در برگزاری کنکور، کانونهای آموزشی آنان با درآمد کمتر به کار ادامه خواهند داد و این وضعیت برای افرادی که با کسب درآمد از کنکور سرمایههای خود را چند برابر میکنند ناخوشایند است.