حسن یونسی، وکیل خانواده افکاری، گفت این حکم در حالی اجرا شده که قرار بوده «جمعی از خیرین» شهر شیراز برای «جلب رضایت خانواده مقتول» به دیدار این خانواده بروند.
مقامهای دادگستری استان فارس اما گفتهاند که این حکم با توجه به «اصرار خانواده مقتول» بر قصاص اجرا شده است.
اجرای حکم اعدام نوید افکاری، کشتیگیر ایرانی، به رغم درخواستهای بینالمللی برای توقف آن، واکنشهای گستردهای در عرصه بین المللی و در داخل ایران داشته است. مایک پومپئو وزیر خارجه آمریکا، اعدام نوید افکاری را اقدامی «بیرحمانه » دانسته و آن را به شدیدترین وجه محکوم کرده است. یک سخنگوی اتحادیه اروپا نیز در واکنش به این خبر گفت: اتحادیه اروپا اعدام نوید افکاری را با شدیدترین وجه محکوم میکند. این سخنگو اضافه کرده است: اتحادیه اروپا به صراحت با استفاده از مجازات اعدام در هر شرایطی مخالف است. مساله حقوق بشر از موضوعات محوری تعامل با ایران خواهد بود.
کلی کرافت، سفیر آمریکا در سازمان ملل نیز در توییتی با خانواده نوید افکاری ابراز همدردی کرده و نوشته است: ما بی اعتنایی و بی احترامی مداوم حکومت ایران به جان انسانها را محکوم میکنیم. صدای مردم ایران خاموش نخواهد شد. جو بایدن، نامزد حزب دموکرات برای انتخابات ریاست جمهوری آمریکا نیز در توییتی نوشت: اعدام بیرحمانه نوید افکاری توسط بی معنی و وحشتناک است. هیچ کشوری نباید افراد را به خاطر فعالیت و تظاهرات مسالمتآمیز بازداشت، شکنجه و اعدام کند. ایران میبایست تمامی دیگر زندانیان سیاسی را از جمله نسرین ستوده و آمریکاییهایی که ناعادلانه حبس شدهاند، آزاد کند. عفو بین الملل نیز در بیانیهای گفته است، اعدام نوید افکاری «تمسخر عدالت» بود. عفو بین الملل تاکید کرده است، اعدام پنهانی نوید افکاری قهرمان کشتی، بدون اطلاع قبلی وی، خانواده و یا وکیلش، پس از محاکمهای کاملاً ناعادلانه تمسخر هولناک عدالت است و جامعه بین المللی میبایست فورا به این اقدام واکنش نشان دهد. اتحادیه جهانی کشتی نیز در بیانیهای با «ویرانگر» خواندن خبر اعدام نوید افکاری با خانواده وی اظهار همدردی کرده است. اتحادیه جهانی کشتی از این که تلاش برای توقف حکم اعدام نوید افکاری به نتیجه نرسید، ابراز تاسف کرده و گفته است که خبر اعدام نوید افکاری «ویرانگر» بود و کل جامعه کشتی را سوگوار کرد.
اعدام نوید افکاری همچنین واکنش کمیته بینالمللی المپیک را به دنبال داشت که در اطلاعیهای آن را «شوکهکننده» نامید. این اطلاعیه با اشاره به تلاشهای کمیته بینالمللی المپیک برای نجات جان نوید افکاری میگوید جامعه جهانی ورزش نتوانست به آنچه میخواست دست پیدا کند. آن لینده، وزیر خارجه سوئد نیز نسبت به اقدام ایران در اعدام نوید افکاری در توییتر نوشت که سوئد و دیگر کشورهای اتحادیه اروپا همواره و تحت هر شرایطی مخالف مجازات اعدام هستند.
نوید افکاری نایب قهرمان نوجوانان ایران که در پی اعتراضات مرداد ۹۷ بازداشت شد، به اتهام قتل یک مامور امنیتی به دو بار اعدام، شش سال و نیم حبس و ۷۴ ضربه شلاق محکوم شده بود. وحید و حبیب برادران او نیز هر یک به ۵۴ و ۲۷ سال زندان با شلاق محکوم شدهاند.