سیما سادات لاری اظهار کرد:تا دیروز ۲۵ شهریور ۱۳۹۹ و بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، دو هزار و ۷۰۵ بیمار جدید مبتلا به کووید۱۹ در کشور شناسایی شد که یک هزار و ۲۹۹ نفر از آنها بستری شدند. با این حساب، مجموع بیماران کووید۱۹ در کشور به ۴۰۷ هزار و ۳۵۳ نفر رسید. متاسفانه در طول ۲۴ ساعت گذشته، ۱۴۰ بیمار کووید۱۹ جان خود را از دست دادند و مجموع جان باختگان این بیماری به ۲۳ هزار و ۴۵۳ نفر رسید. وی بیان کرد: بر اساس آخرین اطلاعات کرونا در کشور، استانهای تهران، مازندران، گیلان، قم، اصفهان، خراسان رضوی، آذربایجان شرقی، کرمان، خراسان شمالی، سمنان، یزد، زنجان و قزوین در وضعیت قرمز قرار دارند. همچنین استانهای آذربایجان غربی، البرز، فارس، لرستان، هرمزگان، اردبیل، بوشهر، کرمانشاه، کهگیلویه و بویراحمد، خراسان جنوبی، مرکزی، ایلام، چهارمحال و بختیاری، گلستان و خوزستان در وضعیت هشدار قرار دارند.
پاییز پرمخاطره در راه است
به نظر میرسد پاییز امسال، ویروسهایی که در سالهای قبل چندان برای ما خطرناک نبودند، حالا به دلیل درگیری با کرونا، هم میزان ابتلایشان بالاتر رود و هم درگیریشان شدیدتر شود؛ یعنی اثر ویروسهای دیگر در این شرایط برای بدن، بیشتر از قبل میشود.نه خبری از واکسن کروناست و نه داروی درمانکننده. واکسن آنفلوآنزا هم که باید همین روزها در داروخانهها توزیع میشد، فعلا نایاب است و کسی از موجودی و زمان دسترسی آن خبری ندارد. تعداد تختهای بخش مراقبتهای ویژه بیمارستانها کم است و با اضافه شدن موارد ابتلا در پاییز، بحران گریبان نظام درمان کشور را میگیرد. معاون بهداشت وزیر بهداشت از خیز مجدد کرونا در تهران و برخی استانهای دیگر خبر داد و گفت: میزان بیماران ناشی از این بیماری در تهران، طی یک هفته گذشته و در مقایسه با هفته قبل از آن، دو برابر شد. دکتر علیرضا رئیسی ضمن اشاره به گذشت حدود هفت ماه از شیوع کرونا در کشور و همچنین پیچیدگیهای ویروس کرونا با رفتارهای ناشناخته و عجیب، گفت: اما با این حال این ویروس یک صداقتی هم در وجودش هست و آن این است که هر کسی به قلمرویش وارد شود را حتما مبتلا میکند و تنها چیز ثابت در دنیا درباره این ویروس همین موضوع است. بنابراین هر زمان میزان رعایت پروتکلهای بهداشتی پایین میآید، خیز بیماری شروع میشود.وی ادامه داد: بعد از تعطیلات اخیر، عده قلیلی از مردم رعایت نکردند و مسافرتها آغاز شد. این درحالی است که ثابت شده مسافرت رفتن باعث خیز مجدد بیماری میشود و این اتفاق متاسفانه دارد میافتد؛ به طوری که هفته پیش نسبت به هفته قبل از آن، شروع خیز مجدد بیماری را شاهد هستیم و به عنوان مثال در تهران در مقایسه دو هفته اخیر با یکدیگر، میزان بیماران از روزانه ۹۰۰ بیمار به ۱۸۰۰ بیمار افزایش یافت؛ یعنی طی یک هفته میزان بیماران و بستریها دو برابر شد.
آمارهای جهانی کرونا
شمار مبتلایان به کروناویروس در جهان تاکنون به ۲۹ میلیون و ۴۴۵ هزار و ۶۸۸ نفر رسیده و مرگ ۹۳۲ هزار و ۷۴۴ نفر نیز در اثر این بیماری تأیید شده است. بنابر تازهترین آمارها، ۲۱ میلیون و ۲۷۹ هزار و ۸۳۳ نفر از مبتلایان به کووید-۱۹ تاکنون بهبود یافتهاند.روند افزایش آمار مبتلایان به بیماری کووید-۱۹ که تاکنون در ۲۱۳ کشور و منطقه در جهان شیوع یافته، ادامه دارد و این بیماری همچنان در دنیا قربانی میگیرد. در میان هفت میلیون و ۲۳۳ هزار و ۱۱۱ مورد ابتلای فعال در سراسر جهان، ۹۹ درصد موارد یعنی هفت میلیون و ۱۷۲ هزار و ۳۱۳ نفر وضعیت خفیف داشتهاند و تنها ۶۰ هزار و ۷۹۸ مورد معادل یک درصد از کل موارد در وضعیت وخیم قرار دارند.آمریکا با بیش از ۶.۷ میلیون مبتلا و نزدیک به ۲۰۰ هزار قربانی تاکنون، همچنان در صدر فهرست کشورهای درگیر با بیماری کووید-۱۹ قرار دارد.هند و برزیل نیز با بیش از چهار میلیون مبتلا هماکنون پس از آمریکا به لحاظ موارد ابتلا به ترتیب جایگاه دوم و سوم را در جهان دارند.همچنین ایالات متحده، برزیل، هند و مکزیک، چهار کشور اول دنیا از نظر بیشترین تعداد قربانیان کووید ۱۹ هستند.ایران هم در رتبه دوازدهم کشورهای درگیر این بیماری قرار گرفته است.
سرپرست دانشگاه علوم پزشکی اهواز:
تکرار پیک کرونا در خوزستان تلفات سنگینتری به دنبال دارد
سرپرست دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز در پیامی خطاب به مردم این استان در پی افزایش ادامه دار شیوع کرونا در خوزستان گفت: اگر قرار بر تجربه یک پیک دیگر باشد، تلفات ما سنگینتر از پیک اول خواهد بود.
فرهاد ابول نژادیان با اظهار تاسف از اینکه حساسیت مردم نسبت به بیماری کرونا کم شده است، اظهار داشت: پاندمیهای سنگین ویروسی زمانی ضربه خود را میزنند که از حساسیت جامعه نسبت به بیماری کاسته شده باشد.
وی افزود: ظرفیت تختهای مراقبتهای ویژه بیمارستان رازی اهواز تکمیل شده و شماری از هم استانیها در حال تجربه مبارزه سختی برای ادامه زندگی هستند. افرادی که در خیابان ماسک نمیزنند بعید نیست آنها را به جای خیابان در بیمارستان و زیر دستگاه درحالی که به زحمت نفس میکشند ملاقات کنیم. وی همچنین با ابراز نگرانی از تکرار روزهای تلخ و پراسترس اردیبهشت و خردادماه که خوزستان را داغدار از دست دادن شماری از عزیزان کرد، گفت: در آن ایام تمام فکر و ذکر کادر درمانی پیدا کردن تخت برای بستری بیماران جدید کرونایی در خوزستان بود.وی از مردم خوزستان خواست برای حفظ سلامت خود و برای کمک به کادر مجاهد و ایثارگر بهداشت و درمان، نسبت به وضعیت کرونا بیتفاوت نباشند و برای گذر از این روزهای سخت و رسیدن به روزهای خوبی که قرار است دوباره در کنار هم باشیم اصول بهداشتی را رعایت کنند.
به گفته سرپرست دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز، در حال حاضر خوزستان در وضعیت هشدار قرار دارد و در صورت جدی نگرفتن پروتکلهای بهداشتی، ممکن است با شرایط سختی روبرو شویم.
ابول نژادیان بیان کرد: براساس آخرین آمار موجود، خوزستان دارای چهار شهر با وضعیت قرمز، سه شهر با وضعیت نارنجی، هشت شهر با وضعیت زرد و ۱۳ شهر با وضعیت سفید از لحاظ شیوع کرونا است.در حال حاضر شهرهای آبادان، بهبهان، آغاجاری و امیدیه از نظر شیوع کرونا قرمز هستند که این افزایش شهرهای قرمز برای ما نگرانکننده است.مسئولان دانشگاه علوم پزشکی اهواز از آغاز فصل پاییز و همزمان شدن بیماری کرونا و آنفلوآنزا ابراز نگرانی کردهاند.
به گفته سرپرست مرکز بهداشت خوزستان شیوع ۲ ویروس آنفلوآنزا و کرونا با هم میتواند اثر تشدید کننده داشته باشند و بیماری را شدت ببخشند که خطرناک است از این رو به گروههای پرخطر توصیه شده واکسن آنفلوآنزا را حتما تزریق کنند.