حمید سوری گفت: ویروس کرونا عامل یک بیماری است که تابلوهای بیولوژیک متغیری دارد و به لحاظ بیماری زایی و انتشار بیماری، نوسانات زیادی وجود دارد و بر خلاف ویروس آنفلوانزای فصلی تابع تغییرات دما نیست زیرا دامنه مقاومت ویروس در مقابل دما گسترده است و خیلی متاثر از دما نیست.وی ادامه داد: گر چه ویروس کرونا به سرما بیشتر تمایل دارد اما تجربه و مطالعات نشان میدهد که سرما خیلی در گسترش بیماری تاثیر نمیگذارد.وی درباره روند تولید واکسن کووید۱۹ در ایران گفت: تولید واکسن کرونا اکنون مراحل مطالعاتی و تحقیقاتی خود را طی میکند و تا تولید و دستیابی به واکسن مطمئن در کشور چندین ماه فاصله داریم حتی اگر واکسن از منابع مطمئن و موثق هم وارد کشور شود، معنای آن این نیست که از فردای شروع واکسیناسیون میتوانیم وارد زندگی عادی بشویم زیرا یک شبه و یک روزه نمیتوانیم همه کشور را واکسینه کنیم و همچنان تا ماههای آینده باید دستورالعملهای سختگیرانه بهداشتی را رعایت کنیم. در هر صورت بهترین روش ایمنی جمعی در یک کشور، واکسیناسیون گسترده است.
قدرت کشندگی مبتلایان به ویروس جدید کرونا بالاتر است
سخنگوی ستاد مقابله با کرونا با اشاره به افزایش بیماران سرپایی مبتلا به کرونا در برخی استانها از احتمال بازنگری در اعمال محدودیتهای کرونایی خبر داد. علیرضا رئیسی گفت: امروز هیچ شهر قرمزی در سطح کشور نداریم و شهرهای قرمز در مازندران امروز به نارنجی تبدیل شدهاند. ۱۹ شهر نارنجی ۱۵۷ شهر زرد و ۲۵۶ شهر آبیرنگ در کشور داریم.وی ادامه داد: ویروس کرونا از بین نرفته و ضعیف نشده است و نه تنها ضعیف نشده بلکه جهش یافته و قویتر شده و ویروس کرونای انگلیسی، حدود ۶۰ کشور دنیا را درگیر کرده است. ویروس جهشیافته در آفریقای جنوبی ۲۳ کشور دنیا را درگیر کرده و جوانترها را درگیر میکند و قدرت کشندگی و میزان مرگ و میر مبتلایان به ویروسهای جدید بالاتر است.به نظر میرسد که عادیانگاری رخ داده و این خیلی خطرناک خواهد بود زیرا هر موج جدید کرونا بیش از ۱۰ هزار مرگ جدید را رقم خواهد زد.وی هشدار داد: ویروس جدید کرونا جوانترها را بیشتر درگیر میکند و ویرس در حال قویتر شدن است، با سلامتی مردم نمیشود شوخی کرد و امیدواریم از بروز موج بعدی کرونا جلوگیری کنیم.
ادامه افزایش ابتلا به کرونا با شیب ملایم
عضو کمیته علمی ستاد مقابله با کرونا از ادامه روند افزایش موارد ابتلا به کرونا با شیبی ملایم خبر داد و گفت: اگر مردم رعایت نکنند، حتما پیک و موج دیگری را تجربه خواهیم کرد.مسعود مردانی گفت: همچنان شاهد افزایش موارد بیماری کووید۱۹ با شیب ملایم هستیم. در روزهای اخیر موارد ابتلا به بیماری بسیاری کاهش یافته بود، اما در حال حاضر به تدریج موارد بیماری مجددا در حال افزایش است.وی افزود: دو هفته دیگر شاهد اوج اثر سفرها و تجمعات اخیر، بر روی موارد ابتلا به کرونا خواهیم بود.مردانی با بیان اینکه فعلا نمیتوان پیشبینی کرد که آیا وارد موج چهارم بیماری خواهیم شد یا خیر، اظهار کرد:. شرایط فعلی شکننده است و با کوچکترین عدم رعایتی میتواند از بین رفته و بیماری مجددا در کشور پیک بزند.مردانی درباره وضعیت فعلی بستریهای ناشی از کرونا، گفت: میزان بستری نسبت به قبل مقداری بیشتر شده است.
۶۹ فوتی جدید کرونا در کشور
سخنگوی وزارت بهداشت گفت:تا دیروز ۴ بهمن ۱۳۹۹ و بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، ۶ هزار و ۲۰۷ بیمار جدید مبتلا به کووید۱۹ در کشور شناسایی شد که ۴۹۵ نفر از آنها بستری شدند.به گفته سیما سادات لاری، ، مجموع بیماران کووید۱۹ در کشور به یک میلیون و ۳۶۷ هزار و ۳۲ نفر رسید.
وی افزود: متاسفانه در طول ۲۴ ساعت گذشته، ۶۹ بیمار کووید۱۹ جان خود را از دست دادند و مجموع جان باختگان این بیماری به ۵۷ هزار و ۲۹۴ نفر رسید.همچنین ۴۱۰۶ نفر از بیماران مبتلا به کووید۱۹ در وضعیت شدید این بیماری تحت مراقبت قرار دارند.وی افزود: بر اساس آخرین تحلیلها، ۱۸ شهرستان کشور در وضعیت نارنجی، ۱۵۴ شهرستان در وضعیت زرد و ۲۷۶ شهرستان در وضعیت آبی قرار دارند.
بیش از ۲.۱ میلیون فوتی ویروس کرونا در جهان
آمار جهانیِ مبتلایان به کروناویروس تاکنون به ۹۸ میلیون و ۷۵۰ هزار و ۱۰۳ نفر رسیده و مرگ دو میلیون و ۱۱۶ هزار و ۴۳۸ نفر بر اثر ابتلا به این بیماری تأیید شده است. در حال حاضر چهار کشور ایالات متحده، برزیل، هند و مکزیک رکورددارِ شمار قربانیان این بیماری در دنیا هستند.تعداد جانباختگان کووید ۱۹ در انگلیس نیز از ۹۵ هزار نفر عبور کرده و این کشور تاکنون بیشترین قربانیان کرونا را در بین کشورهای اروپایی داشته است. به علاوه هماکنون تعداد قربانیان کرونا در ایتالیا نیز از ۸۴ هزار نفر عبور کرده و در میان کشورهای اروپایی در رتبه دوم این جدول قرار دارد.همچنین فرانسه بیش از ۷۲ هزار، روسیه بیش از ۶۸ هزار و ایران نیز بیش از ۵۷ هزار فوتی بر اثر ابتلا به بیماری کووید-۱۹ را گزارش دادهاند.پس از این کشورها، اسپانیا با بیش از ۵۵ هزار، آلمان با بیش از ۵۲ هزار، کلمبیا با بیش از ۵۰ هزار، آرژانتین با بیش از ۴۶ هزار و آفریقای جنوبی با بیش از ۴۰ هزار جانباخته دیگر کشورهایی هستند که تاکنون آمار بالای مرگ و میر ناشی از کووید ۱۹ را ثبت کردهاند.