موضوع اصلی عدم واکسیناسیون عمومی است که وظیفه دولت و مسئولان است و دولت حالا آن را به عهده بخش خصوصی گذاشته است، کارشناسان و واردکنندگان دارو درباره فراخوان واردات واکسن کرونا به شرکتهای خصوصی میگویند دولت تدبیر! زمان واردات واکسن کرونا را از دست داده و شرکتهای خصوصی امکان خرید ندارند!
رئیس کل سازمان نظام پزشکی با تأیید کمبود شدید واکسن وارداتی گفت: این میزان حتی نیاز واکسیناسیون مرحله اول کشوری برای اعضای کادر درمان و افراد آسیب پذیر را نیز تأمین نمیکند.محمدرضا ظفرقندی،تصریح کرد: واکسنهای وارداتی موجود در ایران از سه کشور روسیه، چین و هند وارد شده و میزان آن بسیار کمتر از نیاز کلی کشور به واکسن برای مقابله با ویروس کروناست.وی با اشاره به این که با ورود دو محموله جدید واکسن روسی اسپوتنیک وی حدود ۶۰۰ هزار دوز از این واکسن وارد شده، گفت: علاوه بر آن ۲۵۰ هزار دوز واکسن سینوفارم چین هم وارد شده است. به گفته او از واکسنهای بهارات هم که طبق قرار، باید ۵۰۰ هزار دوز از آن وارد کشور میشد، فقط به میزان ۱۲۵ هزار دوز وارد شده و خروج بقیه در حالی که آماده انتقال بود توسط دادستان هند ممنوع شد.
زیر یک درصد مردم واکسن زدهاند!
رئیس شورای شهر تهران گفت: میزان واکسیناسیون در کشور تا کنون به یک درصد جمعیت هم نرسیده و این تاخیر و عقب ماندن برای افکار عمومی قابل پذیرش نیست.محسن هاشمی گفت: واکسیناسیون در ایران در مقایسه با بسیاری از کشورهای توسعه یافته و حتی درحال توسعه با تاخیر و عقب ماندگی عمل کرده است.واکسیناسیون در ایران آغاز شده است اما آمار رسمی از تعداد کسانی که واکسن دریافت کردند روزانه منتشر نمیشود. در روزهای گذشته متخصصان بهداشت و درمان هشدار دادهاند که فرایند واکسیناسیون عمومی به هیچ وجه نباید با فرایند واردات واکسن از سوی شرکتهای خصوصی یکی شود.
مردانی: مردم مقصر نیستند
مسئولان مقصر تمام این اتفاقات را مردم دانستند و مدعی شدند که انتخاب مردم مبنی برسفر در تعطیلات و افزایش ۹۵درصدی سفرهای نوروزی نسبت به سال گذشته باعث شده است تا این شرایط وحشتناک در ایران به وجود بیاید و موج کرونای انگلیسی در کشور شروع شود.اما مردانی عضو کمیته کشوری ستاد ملی مقابله با کرونا میگوید: همیشه مردم مقصر نیستند، بخشی دیگر از مسئله هم به تصمیم گیریها و خستگی مردم برمیگردد.
آمار کل فوتیها از ۶۳ هزار نفر گذشت
سخنگوی وزارت بهداشت گفت: تاکنون یک میلیون و ۹۳۲ هزار و ۷۴ نفر در کشور به طور قطعی به کرونا مبتلا شده و با فوت ۱۶۱ نفر از بیماران، تعداد جانباختگان این بیماری در کشور به ۶۳ هزار و ۱۶۰ نفر رسیده است.سیما لاری افزود: با این حساب، مجموع بیماران کووید۱۹ در کشور به یک میلیون و ۹۳۲ هزار و ۷۴ نفر رسید.
برای بهبودیافتگان از کرونا یک دوز واکسن کافی است
پژوهشگران آمریکایی دریافتهاند، برای کسانی که از کرونا بهبود یافتهاند، یک دوز واکسن به اندازه دو دوز آن برای جلوگیری از ابتلای دوباره موثر است. به این ترتیب شمار واکسیناسیون افزایش خواهد یافت.
نتایج یک مطالعه پژوهشگران آمریکایی روی یکهزار تن از کارکنان یک مرکز درمانی کالیفرنیا نشان میدهند، سیستم دفاعی بدن افرادی که از عفونت شدید به کووید۱۹ جان سالم بهدر بردهاند پس از مصرف یک دوز واکسن به همان نسبت مقاوم است که پس از دوز دوم واکسن هست.
تلفات کرونایی انگلیس به ۱۰ نفر رسید
تلفات کرونایی انگلیس به پایینترین میزان از اواخر تابستان رسید.درحالیکه ۳۱ میلیون نفر از جمعیت انگلیس دستکم یک دوز واکسن کرونا دریافت کردهاند و ۵ میلیون نفر نیز دوز دوم را تزریق کردهاند، تلفات کرونایی این کشور به روزانه ۱۰ نفر کاهش یافت که از اوایل سپتامبر بیسابقه بوده است.وزارت بهداشت و درمان انگلیس اعلام کرده تا اواسط آوریل به همه افراد بالای ۵۰ سال و تا اواسط جولای به همه افراد بزرگسال خود واکسن کووید۱۹ تزریق خواهد کرد.
کشف مواد شیمیایی سمی در برخی ماسکها
محققان شواهدی از وجود مواد شیمیایی سمی در برخی از ماسکهای صورت پیدا کردند که برای استفاده مردم عادی به فروش میرسند.
نتایج آزمایشهای اولیه، وجود ردههایی از انواع ترکیبات را نشان دادند که بهدلیل مسائل سلامتی و زیست محیطی بهشدت محدود شدهاند. این ترکیبات شامل فرمالدئید یک ماده شیمیایی شناخته شده است که موجب آبریزش چشم، احساس سوزش در چشم، بینی و گلو، سرفه کردن، خس خس سینه و حالت تهوع میشوند.وجود این مواد شیمیایی در ماسکهایی که بهمدت طولانی استفاده میشوند، میتواند باعث بروز مشکلات ناخواسته برای سلامتی شود.
آیا تهوع از علائم قطعی درگیری ریوی در کروناست؟
مسعود مردانی عضو کمیته علمی ستاد کرونا گفت: تهوع به تنهایی نمیتواند نشانه درگیری ریه در بیماری کرونا باشد و اگر بیمار همزمان با تهوع دچار تنگی نفس شود و سطح اشباع اکسیژنش پایین باشد و اسکن ریه درگیری را نشان دهد، میتوانیم بگوییم ریه بیمار درگیر شده است.