بخشی از هواداران دیروز رئیسی معتقدند؛ حلقه نزدیک به رئیسجمهور عملکرد مطلوبی ندارد و کارنامه یکساله کابینه سیزدهم جایی برای دفاع ندارد. این منتقدان جدید بر این باور هستند که رویه فعلی منجر به شکست کامل جریان متبوع آنها در دو انتخابات پیش رو نیز خواهد شد.در همین رابطه یک فعال سیاسی اصولگرا تأکید میکند؛ اگر دولت سیزدهم شایستهسالاری را در دستورکار قرار ندهد، ظرفیت اجتماعی کسانی که انتخابات اخیر به عنوان هوادار تلاش کردند را از دست خواهد داد و در انتخابات بعدی نیز موفق نخواهد شد. حسن اللهوردینژاد میگوید؛ کسانی وارد دولت سیزدهم شدهاند که هیچ تلاشی برای پیروزی رئیسی در انتخابات ریاستجمهوری نکردند، حتی آنها به نوعی منتقد سیاستهای رئیسی نیز بودند. این افراد نالایق باید از دولت خارج شوند و به گونهای باید با آنها برخورد شود تا درس عبرت برای بقیه شود. او در خصوص عملکرد دولت سید ابراهیم رئیسی در یکسال گذشته گفت: میراث به جا مانده از دولت پیشین حاصل عملکرد مدیران ناتوان و ناکارآمد بوده که حاصل آن کوهی از مشکلات و میراث دولت روحانی برای دولت سیزدهم بوده است، البته ما اعتقاد داریم بانیان وضع موجود باید از سیستم مدیریتی کشور کنار گذاشته شوند ضمن اینکه برای آواربرداری از اقتصاد فلج و زمین گیر شده که میراث بجای مانده از دولت دوازدهم است باید از مدیران لایق، توانمند و باورمند استفاده نمود؛ چون اگر مجددا افراد مرتبط به این و آن نماینده یا فلان گروه که تنها تخصصی جز یه تکه کاغذ به اسم مهندس و دکتر ندارند بلکه هیچ کارآمدی هم در کارنامه ندارند کار را به دست بگیرند، وضعیت مناسبی برای کشور رقم نخواهند زد و شک نکنیم که فاجعهای بدتر از میراث روحانی برای اقتصاد، اشتغال و عمران خواهیم دید. این کنشگر سیاسی تصریح کرد: امروز فقر و بیکاری تا مرز انفجار پیش رفته و باید برای رهایی از وضعیت فعلی و نجات اقتصاد شایستهسالاری واقعی را لمس کنیم .او اظهار داشت: متاسفانه مدیرانی که نه لیاقت داشتند و نه توانایی؛ به خاطر وابستگی و سفارش در مناصبی گمارده شدند که فاجعه خلق کردند به عنوان نمونه فردی که مدیر دام و طیور بوده مدیر عامل دخانیات شده است. خوب این افراد نالایق چگونه و با چه هدفی به چنین مناصبی میرسند؟ آیا این بیعدالتی و کممهری در حق فرزندان توانمند این مملکت نیست؟ اللهوردینژاد تاکید کرد: آقای رئیسی و سایر دولتمردان باید حساس باشند که دیگر این رویه ادامه پیدا نکند و مدیری که امروز در دولت سیزدهم توانسته با زیرکی پستی را از آن خود نماید که پر از مسأله است و فقط مدر ک دانشگاهی یدک میکشد فوری کنار گذاشته شود.
این فعال سیاسی با تأکید بر لزوم ترویج شایستهسالاری در کشور بیان داشت: شایستهسالاری خواست، نظر و توقع مردم از آقای رئیسی است که نباید از آن غافل شد؛ زیرا عدم توجه به خواست مردمی ناامیدی و نارضایتی را دو چندان خواهد کرد. اگر آقای رئیسی در این قضیه غفلت و کوتاهی کند و یا توجه جدی به آن نشود از دیدگان مردم پایین خواهد افتاد.دبیرکل حزب اسلامی رفاه ایران بیان داشت: با توجه به شناخت و ارادتی که بنده نسبت به ایشان (رئیسی) دارم باید بگویم اگر همچنان این مدیران ناکارآمد در سمت خودشان باشند و توجهی به خواستههای مردم نشود ایشان موفقیتی نخواهند داشت زیرا اطراف ایشان را افراد نالایق پر کردهاند.این فعال سیاسی اضافه کرد: متاسفانه امروز که از انتخاب ریاستجمهوری جناب رئیسی بیشتر از یکسال گذشته است ایشان چه در سطح بالا مدیریتها و چه در سطح پایین انتخابها شایستهسالاری را رعایت نکرده و افرادی در حال حاضر در کنار جناب رئیسی هستند که در زمان انتخابات اصلا حضوری نداشتند و حتی به نوعی منتقد او بودند و یک شبه وارد دولت شدند و با جسارت افراد با تجربه و دلسوز را کنار گذاشتند و آشناهای خود را جایگزین کردند.
دبیرکل حزب اسلامی رفاه ایران افزود: قطعاً اگر در این خصوص کوتاهی بشود و مدیران ناکارآمد را برکنار نکنند شک نخواهم داشت که دوره ریاستجمهوری آقای رئیسی یک دوره خواهد بود.وی یادآور شد که مدرکگرایی را باید کنار گذاشت و به توانمندیها دقت کرد، باید از مدیران با تجربه و با وجدان استفاده کرد. اللهوردینژاد افزود: بعضیها با عنوان اینکه ایثارگر هستند حضور مدیران بیتجربه و ناکارآمد را توجیه میکنند، اما باید بدانیم که همه این کشور ایثارگر هستند و نباید مردم را خط کشی کرد.بنابراین باید برای رسیدن به پست و مقام نباید از انسانیت و وجدان گذشت. اللهوردی در پاسخ به این پرسش که چه آیندهای را با روند فعلی پیشبینی میکند، بیان داشت: اگر همین روند غفلت که باعث ناراحتی مردم شده است، ادامه پیدا کند ناراحتی ملت چندین برابر میشود و دیگر در انتخابات بعدی برای جناب رئیسی حماسهای اتفاق نخواهد افتاد. زمانی که تعهد و ایمان کاری و لیاقت نباشد چطور میشود فقط به مدرک تکیه کرد. کسانی که مدرکشان هیچ ارتباطی به توانمندی و مقام آنها ندارد و این کار درستی نیست که همه چیز را توجیه کنند. با توجه به تازه کاری دولت جناب آقای رئیسی و نبود تجربه در این کار باید تا حدودی به ایشان حق داد ولی متاسفانه بیشتر از یک سال گذشته و انتظار میرود آنهایی که شایستگی ماندن در این جایگاه را ندارند و با شعار و وعده پوچ به اینجا رسیدهاند برکنار شوند.اللهوردینژاد گفت: این افراد باید ارزیابی شوند تا مدیران لایق و نالایق شناسایی شوند؛ باید چنان سفت و سخت با مدیران نالایق برخورد کرد تا درس عبرتی برای دیگران بشوند. ما در کشور مشکلات زیادی داریم آنچنان که اقتصاد کشور را فلج کرده است و میتوانم بگویم که اقتصاد و بیکاری کشور ما بخش عمدهاش مربوط به تحریم ها است. این کنشگر سیاسی خطاب به رئیس دولت سیزدهم گفت: رئیسی باید بداند که در مقابل صبوری و تحمل ملت ایران در مواجهه با مشکلات باید تصمیم گیری و عملکرد عادلانه انجام بدهد. مدیرانی که ناحق پشت میزها نشستهاند باید منتظر باشند تا تفکر بنده دنبال آنها باشد، تفکر بنده شخصی نیست بلکه مکتب شایستهسالاری و حق است. متاسفانه مدیران ناحق با ریاکاری و تظاهر به مسیر خودشان ادامه میدهند باید عرض کنم که هیچکدام آنها دلسوز جناب رئیسی نیستند.