کاهش ۱۴.۸ واحد درصدی تورم فصلی تولیدکننده در بخش صنعت سیگنال وقوع رکود در این بخش خواهد بود. همچنین تورم سالانه بخش خدمات که مقایسه چهار فصل منتهی به فصل جاری، نسبت به دوره مشابه سال قبل است، نشان میدهد که شاخص قیمتهای این بخش ۴۹.۷ درصد رشد داشته است. در تابستان سال جاری، شاخص قیمت تولیدکننده برای بخشهای مختلف خدمات ۵۶۰ بوده که نسبت به فصل قبل ۱۶.۲ درصد و نسبت به فصل مشابه در سال قبل، ۵۶.۱ درصد افزایش داشته است.
کارشناسان اقتصادی میگویند با توجه به اینکه از مدتها قبل معلوم بود که رکود تورمیدر اقتصاد ایران با تشدید همراه میشود، این شاخص هم مهر تاییدی است بر رکود تورمی و موج تازه ای از تعطیلی تولید در کشور.از چند سال گذشته، همواره کارشناسان با توجه به افزایش تورم، وقوع رکود تورمیرا متذکر شدهاند، اما در این سالها دولتهای مختلف به هیچ عنوان به هشدارهای کارشناسان توجه نکردند. با توجه به اینکه در ماهها و سالهای اخیر همواره قدرت خرید مردم در حال کاهش بوده است، قطعا در چنین شرایطی سطح عمومیتقاضا در اقتصاد با کاهش روبرو شده و عرضه نیز به تبع آن پایین میآید. زیرا در بازار مشتری برای خرید کالا به صورت معنادار وجود ندارد.
از سوی دیگر افزایش نرخ ارز هم این رکود تورمیرا تشدید میکند. اما تبعات این رکود شدید چیست؟از یک سو ما با کاهش قدرت خرید مردم روبرو هستیم که ناشی از نابرابری میزان افزایش تورم و شاخصهایی مانند نرخ ارز در برابر افزایش سالانه حقوق و دستمزد است، دیگر اینکه با وقوع چنین پدیدهای تقاضا در بازار با کاهش روبرو میشود که این موضوع باعث تعطیلی دومینو وار واحدهای تولیدی و همچنین کارخانجات را به دنبال دارد که به تبع آن نیز بیکاری گسترده را رقم خواهد زد. بنابراین تا زمانی که این چرخه وجود دارد، وضع اقتصادی کشور با وخامت بیشتری نسبت به سال پیش از آن مواجه است.