صنعت گردشگری در ایران نوپا است و کمتر توانستهایم از آن بهرهبرداری کنیم و در واقع این صنعت وجوه متعددی در حوزه اقتصاد دارد. گردشگری نقش به سزایی در رفع بیکاری مردم استان خوزستان دارد و این امر در گروی برنامه ریزی صحیح و عملی است. صنعت گردشگری میتواند یک صنعت اقتصادی پایه به شمار رود و با خود ارزآوری و ایجاد اشتغال را به دنبال دارد.
هر ساله رویدادهای زیادی در زمینه صنعت گردشگری برگزار میشود ولی در هفته گردشگری اقدامات به صورت ویژه تر پیگیری و اجرا میشود. هفته گردشگری هر ساله از پنجم مهرماه آغاز میشود و در این هفته برنامههای بسیاری برگزار میشود. موضوعی که همواره مورد دغدغه فعالان گردشگری بوده، اجرای برنامه هدفمند و اصولی در راستای توسعه پایدار صنعت توریسم است. ضرورت دارد برنامهها به گونه ای اجرا شود تا فقط منتهی به ایام خاص نباشد و همچنین پیامدهای مثبت مستمر داشته باشد. معاون گردشگری اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خوزستان با اشاره به برنامه هفته گردشگری در این استان اظهار کرد: هفته گردشگری هر ساله از پنجم مهرماه آغاز میشود و امسال سعی بر این شده تا برنامههای متنوع و گستردهای در این هفته برگزار شود. جمال عامری نسب ادامه داد: پنجم مهرماه همایش گردشگری در هتل بینالمللی پارس اهواز برگزار میشود؛ کارگاه آموزشی برای مدیران ادارات میراث فرهنگی و سایر ادارات شهر شوشتر با موضوع «توسعه گردشگری چرا و چگونه» در دانشگاه آزاد این شهر برگزار میشود. وی افزود: کارگاه آموزشی «گردشگری دیجیتال» در خانه مستوفی و کارگاه آموزشی با موضوع توانمندسازی مدیران دفاتر در خصوص «تورهای خارجی و ویزا» در اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خوزستان برگزار میشود. معاون گردشگری اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خوزستان بیان کرد: کارگاه «تولید محتوای برنده در گردشگری» با محوریت استراتژی، حکمرانی و پیادهسازی در سالن فنی و حرفهای خوزستان برگزار میشود. همچنین بازدید از بیمارستانهای دارای بخش IPD از دیگر برنامهها است. عامری نسب عنوان کرد: ویژه برنامه خدماتدهی نابینایان به صنعت گردشگری در کافه تاریک از دیگر برنامههای در نظر گرفته شده است. همچنین کارگاه ظرفیتهای گردشگری خوزستان با هدف معرفی آن توسط رسانهها در مجموعه گردشگری «ریتاج» برگزار میشود. وی خاطرنشان کرد: تور طبیعت گردی «بازدید و تصویب مسیر دلفینها»، «کارگاه آموزشی دهیاران» با محوریت تسهیلگری جوامع محلی در محل سالن شهر مسجد سلیمان برگزار میشود. معاون گردشگری اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خوزستان گفت: «تور گردشگری کودک» در اداره کل میراث خوزستان، کارگاه «گردشگری سلامت» با موضوع تازهترین مفاهیم و قوانین گردشگری سلامت و همچنین گردشگری خوراک، پایان بخش برنامههای اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان خوزستان در هفته گردشگری است.
یک فعال گردشگری اظهار کرد: فعالان گردشگری استان خوزستان هر سال در هفته گردشگری خواستار اجرای برنامههای جامع و کاربردی هستند تا خروجی مطلوب حاصل شود. امین حمیدی افزود: راه برون رفت از مشکلات صنعت توریسم خوزستان را عدم تصدی گری دستگاهها عنوان کرد و گفت: وقتی امورات به دست مردم سپرده شود به طور حتم نتایج بهتری حاصل میشود و سیاستگذار گردشگری باید فقط اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی باشد. این فعال گردشگری تصریح کرد: سایر دستگاهها چنانچه علاقمند به همکاری در زمینه گردشگری هستند باید با هماهنگی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی اقدام کنند و از موازی کاری پرهیز شود. حمیدی تاکید کرد: ظرفیتهای گردشگری خوزستان نیازمند معرفی در سطح جهانی است و این موضوع نباید مغفول بماند تا پیامدهای مثبت اقتصادی حاصل شود. یک فعال گردشگری بازار اظهار کرد: باید برای صنعت گردشگری کشور جایگاه بسیار ویژه و خاصی را در نظر بگیریم. مجید کنعانی با بیان اینکه خوزستان در گذشته با صنایع توسعه یافته و آلایندگیهای خاص خود مورد انتقاد مردم نیز قرار گرفته، افزود: باید در توسعه صنعتی به سمت صنایع پاک و دانش بنیان برویم و بحث گردشگری را به عنوان یک اولویت جدی دنبال کنیم که هم رونق بالایی دارد و هم خالی از آلایندگی صنعتی است. وی تاکید کرد: استان خوزستان یک استان چهار فصل است و باید یک نگاه فراگیر برای آن اعمال شود. یک فعال گردشگری نیز اظهار کرد: موازی کاری بلای صنعت بی جان توریسم جنوب غرب شده است. جبار مویدراد افزود: اکنون چندین سازمان، دستگاه و...وجود دارد که مدعی انجام اقدامات گردشگری هستند. شهرداری، اتاق بازرگانی، بنادر و...برخی از این دستگاهها هستند. وی خاطرنشان کرد: همه اقدامات مرتبط با حوزه گردشگری باید از طریق اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خوزستان انجام شود و از موازی کاری پرهیز شود. این فعال گردشگری تاکید کرد: شورای هیات مشورتی گردشگری خوزستان یک حرکت خوب و مردمیبود که از سال گذشته آغاز شد و فضایی برای هم اندیشی فعالان گردشگری به وجود آورد که باید مورد توجه بیشتر قرار گیرد. بهره گیری از حضور گردشگران داخلی و خارجی در طول چهار فصل سال در خوزستان میتواند اقتصاد این استان را رونق داده و فقر نهان در زیر پوست خوزستان را ریشه کن کند.