کد خبر: ۱۳۵۴۷۹
جلسه اضطراری شورای امنیت درباره حمله اسرائیل به ایران؛

شیخ نعیم قاسم دبیرکل حزب‌الله لبنان شد

گروه بین‌الملل: حزب‌الله لبنان اعلام کرد که شیخ «نعیم قاسم» را به عنوان دبیرکل جدید این جنبش و به‌عنوان جانشین شهید «سید حسن نصرالله» تعیین کرده است.

در بیانیه حزب‌الله لبنان در این‌باره آمده است: بر اساس ایمان به خداوند متعال، التزام به اسلام اصیل محمدی (ص) و پایبندی به اصول و اهداف حزب‌الله و بر اساس سازوکار مصوب برای انتخاب دبیرکل، شورای حزب الله با انتخاب جناب شیخ نعیم قاسم به عنوان دبیرکل موافقت کرد. حزب‌الله از خداوند متعال می‌خواهد که به ایشان در رهبری حزب‌الله و مقاومت اسلامی آن کمک کند.شیخ نعیم قاسم از سال ۱۹۹۱ معاون دبیرکل حزب‌الله بود و به همراه امام موسی صدر در تشکیل جنبش «امل» یا «حرکه المحرومین» و نیز در تأسیس حزب‌الله لبنان مشارکت داشت.
جلسه اضطراری شورای امنیت
همزمان با تصمیم پارلمان اسرائیل درباره اونروا، در نیویورک و مقر اصلی سازمان ملل متحد،  اعضای دایمی و موقت شورای امنیت این سازمان به درخواست ایران تشکیل جلسه دادند تا درباره حمله هوایی دو روز پیش اسرائیل به ایران اظهارنظر کنند.
نشست اضطراری شورای امنیت سازمان ملل به درخواست ایران و با حمایت الجزایر، چین و روسیه برگزار شد.این جلسه که دستور کاری برای تصمیم‌گیری یا تصویب پیش‌نویسی نداشت بیش‌تر بر فرصت دادن به سفرای عضو شورا برای اظهار نظر درباره موضوع جلسه اختصاص داشت.در کنار اظهارات صریح و تند سفیر ایران در این جلسه، نمایندگان کشورهای الجزایر، چین، روسیه، عراق و سوریه حمله هوایی اسرائیل به ایران را محکوم کردند.عراق استفاده جنگنده‌های اسرائیل از حریم هوایی‌اش برای حمله به ایران را تایید و به شورای امنیت سازمان ملل شکایت کرد و آن را نقض آشکار حاکمیت خود دانست.نماینده چین در این نشست گفت: چین هرگونه نقض حاکمیت و تمامیت ارضی ایران را محکوم می‌‌کند و نماینده روسیه از حمایت آمریکا از حمله اخیر اسرائیل به مراکز نظامی ایران انتقاد کرد.در برابر آمریکا خواستار توقف حملات ایران به اسرائیل شد و بریتانیا هم از تهران خواست که به حمله چند روز پیش اسرائیل پاسخی ندهد.سفیر ایالات متحده در سازمان ملل متحد به ایران هشدار داد که در صورت حمله‌ای دیگر به اسرائیل با «عواقب شدید» روبه‌رو خواهد شد.لیندا توماس گرینفیلد  هشدار داد که اگر ایران اقدام تهاجمی بیشتری علیه اسرائیل یا نیروهای آمریکا در منطقه انجام دهد با پیامدهای شدید آن مواجه خواهد شد.نماینده آمریکا در این نشست همچنین تاکید کرد که حملات اخیر اسرائیل به ایران «باید پایان تبادل مستقیم آتش» بین دو کشور باشد. توماس گرینفیلد با اشاره به حمله قبلی موشکی ایران به اسرائیل گفت این حملات با محکومیت ایالات متحده، رهبران گروه هفت و شمار دیگری از رهبران کشورهایی که در این نشست حضور دارند روبه‌رو شد و «آن‌ها تأیید کردند که [این اقدام] باید برای ایران عواقب جدی داشته باشد».او همچنین با تاکید بر حق اسرائیل برای دفاع از خود افزود: «پیام ما برای ایران روشن است؛ اگر تصمیم به اقدامات تهاجمی بیشتر علیه اسرائیل یا نیروهای آمریکایی در منطقه بگیرد، با عواقب شدیدی روبه‌رو خواهد شد.»لیندا توماس گرینفیلد همچنین گفت که ایالات متحده در عملیات نظامی اخیر اسرائیل علیه ایران مشارکت نداشت.او با تأکید بر این‌که ایالات متحده نمی‌خواهد شاهد تشدید بیشتر تنش‌ها باشد گفت: «ما بار دیگر از ایران می‌خواهیم که حملات خود علیه اسرائیل و حمایت از گروه‌های نیابتی‌اش را متوقف کند».در این نشست همچنین باربارا وودوارد، نماینده دائم بریتانیا در سازمان ملل، تاکید کرد که ایران نباید به حملات اخیر اسرائیل پاسخ بدهد.
 وودوارد افزود: «حمله تشدید کننده ایران به اسرائیل در اوایل ماه جاری آخرین حمله در تاریخ طولانی فعالیت‌های بی‌ثبات کننده ایران در منطقه، از جمله از طریق حمایت سیاسی، مالی و نظامی از شبه نظامیان، حزب‌الله و حماس بود».او با تأکید بر این‌که ایران باید به حمایت از این گروه‌ها پایان دهد گفت: «همه طرف‌ها باید خویشتن داری کنند» و «جنگ منطقه‌ای به نفع هیچ کس نیست».سفیر فرانسه در این جلسه خواستار خروج فوری ارتش اسرائیل از خاک لبنان شد و نماینده ژاپن هم از هر دو طرف، یعنی ایران و اسرائیل خواست که با خویشتن‌داری از افزایش بیشتر تنش پرهیز کنند.امیر سعید ایروانی سفیر و نماینده دائم ایران در جلسه اضطراری شورای امنیت سازمان ملل گفت:«حمایت بی‌قید و شرط آمریکا از اسرائیل، همراه با مانع‌تراشی آن در انجام وظایف شورای امنیت به‌ عنوان یکی از اعضای دائم، این رژیم را وقیح‌تر کرده تا به جنایات و تجاوزات خود در غزه و لبنان و اکنون علیه ایران، ادامه دهد و به‌طور جدی صلح و امنیت منطقه‌ای را تضعیف کند».او همچنین گفت که اسرائیل در حمله اخیر خود، رادارهای مرزی و دفاعی در استان‌های خوزستان و تهران و مراکز نظامی را با موشک هدف قرار داد. ایروانی گفت که فعالیت پدافند هوایی ایران از خسارات گسترده حمله هوایی اسرائیل «جلوگیری» کرده است.سفیر دایم ایران در سازمان ملل در ادامه و در حالی که سفیر آمریکا در سازمان ملل مهم حضور داشت گفت: «ایفای نقش ایالات متحده در تجاوزات رژیم اسرائیل از طریق ارائه تخصص فنی و سیستم‌های پیشرفته نظامی به این رژیم، صهیونیست‌ها را بیشتر تحریک و وقیح کرده تا حملات تجاوزکارانه خود را علیه ایران انجام دهد. بنابراین، دولت ایالات متحده در تجاوزات رژیم اسرائیل «شریک جرم» است و عواقب آن را نیز متحمل خواهد شد».نماینده ایران در پایان سخنان خود بر «حق قانونی» کشورش برای پاسخگویی به حملات هوایی دو روز پیش اسرائیل تاکید کرد و سخنان خود را چنین به پایان رساند: «به‌عنوان یک کشور دارای حاکمیت، جمهوری اسلامی ایران حق ذاتی خود را برای پاسخ گویی در زمان مقتضی به این اقدام تجاوزکارانه، که طبق ماده ۵۱ منشور سازمان ملل مورد تأیید است، محفوظ می‌دارد. پاسخ ما قانونی و کاملاً منطبق با  حقوق بین‌الملل خواهد بود».
اسرائیل برای انجام حمله دیگری به ایران آماده می‌شود؟
شبکه ۱۳ تلویزیون اسرائیل اعلام کرد این کشور به‌دنبال حمله پهپادی به اقامتگاه شخصی بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر، برای «یک حمله دیگر به ایران آماده می‌شود».بر اساس این گزارش، در نشست  کابینه «به روشنی» به وزیران گفته شد که عملیات «روزهای پاسخ» در بامداد پنجم آبان واکنش به حمله موشکی ایران علیه مردم اسرائیل در روز دهم مهر بود، و عملیات دیگری در واکنش به تلاش برای هدف قرار دادن اقامتگاه نخست‌وزیر اسرائیل انجام خواهد شد.جلسه کابینه برای بررسی اثرات عملیات انجام‌شده اسرائیل در قبال ایران برگزار شده بود.گزارش این شبکه حاکی است که وزیران و مسئولان امنیتی در این نشست پیشنهادهای مختلفی را برای نحوه پاسخ‌گویی به حمله پهپادی به اقامتگاه شخصی بنیامین نتانیاهو مطرح کردند، که پرداختن به جزئیات آن در رسانه‌های اسرائیل منع شده است. در این زمینه قرار است تشکیلات امنیتی این کشور به زودی پیشنهادات خود را به کابینه برای تصویب نهایی ارائه کند.با این حال، این شبکه گفت نوع واکنش متفاوت از عملیات «روزهای پاسخ» خواهد بود.اقامتگاه شخصی  نتانیاهو در شهر ساحلی قیصریه در شمال اسرائیل روز ۲۸ مهرماه هدف یک حمله پهپادی قرار گرفت، که او و همسرش در آن روز در آن خانه نبودند.شماری از وزیران و مقامات ارشد مانند رئیس کنست، امیر اوحانا، حمله پهپادی به خانه نخست‌وزیر را تلاش برای هدف قرار دادن رهبر کشور دانسته و بر لزوم مجازات آمران و عاملان آن تأکید کردند.دانیل هگاری، سخنگوی ارتش، نیز در آن شب گفت تلاش برای هدف قرار دادن رهبری کادر سیاسی کشور با پاسخ لازم روبه‌رو خواهد شد.
 اسرائیل فعالیت اونروا را ممنوع کرد
پارلمان اسرائیل با مصوب کردن دو لایحه فعالیت آژانس امدادرسانی سازمان ملل متحد به فلسطینیان - اونروا UNRWA - را در داخل خاک اسرائیل و مناطق فلسطینی ممنوع کرد.تصمیمی که خیلی زود با واکنش جهانی حتی از سوی کشورهای حامی اسرائیل مواجه شد. آمریکا، بریتانیا و آلمان خیلی زود نسبت به این تصمیم اسرائیل ابراز نگرانی شدید کردند چرا که اونروا مجری اصلی رساندن کمک‌های انسان دوستانه به بیش از دو میلیون ساکنان جنگ‌زده در غزه و همچنین صدها هزار نفر در دیگر مناطق  است.اگر چه این دو قانون با رای موافق بالای نمایندگان پارلمان اسرائیل مصوب شد اما  پیش از آن، وزارت خارجه آمریکا که اصلی ترین حامی اسرائیل در جهان است در موضع‌گیری صریح اعلام کرد که آژانس امدادرسانی سازمان ملل متحد به فلسطینیان - اونروا - نقش «کلیدی و حیاتی» در توزیع کمک های انسان‌دوستانه در نوار غزه دارد و تقریبا همه جمعیت دو میلیونی داخل غزه به خدمات این آژانس متکی‌اند.با این حال، اسرائیل اونروا را متهم می‌کند که با حماس «هم‌دست‌» شده و حتی برخی از اعضای آن در جریان حمله هفتم اکتبر سال گذشته به خاک اسرائیل نقش داشته‌اند.اونروا دهه‌هاست که خدمات متعددی به آوارگان فلسطینی می‌دهد؛ از خدمات بهداشتی و پزشکی گرفته تا آموزش صدها هزار کودک و نوجوان فلسطینی در غزه.

 

ارسال دیدگاه شما

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیر سیستم منتشر خواهند شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهند شد
  • پیام هایی که به غیر از زبان پارسی باشد منتشر نخواهند شد
1403/8/9 -  شماره 5696
جستجو
جستجو
بالای صفحه
کد خبر: ۱۳۵۴۷۹
جلسه اضطراری شورای امنیت درباره حمله اسرائیل به ایران؛

شیخ نعیم قاسم دبیرکل حزب‌الله لبنان شد

گروه بین‌الملل: حزب‌الله لبنان اعلام کرد که شیخ «نعیم قاسم» را به عنوان دبیرکل جدید این جنبش و به‌عنوان جانشین شهید «سید حسن نصرالله» تعیین کرده است.

در بیانیه حزب‌الله لبنان در این‌باره آمده است: بر اساس ایمان به خداوند متعال، التزام به اسلام اصیل محمدی (ص) و پایبندی به اصول و اهداف حزب‌الله و بر اساس سازوکار مصوب برای انتخاب دبیرکل، شورای حزب الله با انتخاب جناب شیخ نعیم قاسم به عنوان دبیرکل موافقت کرد. حزب‌الله از خداوند متعال می‌خواهد که به ایشان در رهبری حزب‌الله و مقاومت اسلامی آن کمک کند.شیخ نعیم قاسم از سال ۱۹۹۱ معاون دبیرکل حزب‌الله بود و به همراه امام موسی صدر در تشکیل جنبش «امل» یا «حرکه المحرومین» و نیز در تأسیس حزب‌الله لبنان مشارکت داشت.
جلسه اضطراری شورای امنیت
همزمان با تصمیم پارلمان اسرائیل درباره اونروا، در نیویورک و مقر اصلی سازمان ملل متحد،  اعضای دایمی و موقت شورای امنیت این سازمان به درخواست ایران تشکیل جلسه دادند تا درباره حمله هوایی دو روز پیش اسرائیل به ایران اظهارنظر کنند.
نشست اضطراری شورای امنیت سازمان ملل به درخواست ایران و با حمایت الجزایر، چین و روسیه برگزار شد.این جلسه که دستور کاری برای تصمیم‌گیری یا تصویب پیش‌نویسی نداشت بیش‌تر بر فرصت دادن به سفرای عضو شورا برای اظهار نظر درباره موضوع جلسه اختصاص داشت.در کنار اظهارات صریح و تند سفیر ایران در این جلسه، نمایندگان کشورهای الجزایر، چین، روسیه، عراق و سوریه حمله هوایی اسرائیل به ایران را محکوم کردند.عراق استفاده جنگنده‌های اسرائیل از حریم هوایی‌اش برای حمله به ایران را تایید و به شورای امنیت سازمان ملل شکایت کرد و آن را نقض آشکار حاکمیت خود دانست.نماینده چین در این نشست گفت: چین هرگونه نقض حاکمیت و تمامیت ارضی ایران را محکوم می‌‌کند و نماینده روسیه از حمایت آمریکا از حمله اخیر اسرائیل به مراکز نظامی ایران انتقاد کرد.در برابر آمریکا خواستار توقف حملات ایران به اسرائیل شد و بریتانیا هم از تهران خواست که به حمله چند روز پیش اسرائیل پاسخی ندهد.سفیر ایالات متحده در سازمان ملل متحد به ایران هشدار داد که در صورت حمله‌ای دیگر به اسرائیل با «عواقب شدید» روبه‌رو خواهد شد.لیندا توماس گرینفیلد  هشدار داد که اگر ایران اقدام تهاجمی بیشتری علیه اسرائیل یا نیروهای آمریکا در منطقه انجام دهد با پیامدهای شدید آن مواجه خواهد شد.نماینده آمریکا در این نشست همچنین تاکید کرد که حملات اخیر اسرائیل به ایران «باید پایان تبادل مستقیم آتش» بین دو کشور باشد. توماس گرینفیلد با اشاره به حمله قبلی موشکی ایران به اسرائیل گفت این حملات با محکومیت ایالات متحده، رهبران گروه هفت و شمار دیگری از رهبران کشورهایی که در این نشست حضور دارند روبه‌رو شد و «آن‌ها تأیید کردند که [این اقدام] باید برای ایران عواقب جدی داشته باشد».او همچنین با تاکید بر حق اسرائیل برای دفاع از خود افزود: «پیام ما برای ایران روشن است؛ اگر تصمیم به اقدامات تهاجمی بیشتر علیه اسرائیل یا نیروهای آمریکایی در منطقه بگیرد، با عواقب شدیدی روبه‌رو خواهد شد.»لیندا توماس گرینفیلد همچنین گفت که ایالات متحده در عملیات نظامی اخیر اسرائیل علیه ایران مشارکت نداشت.او با تأکید بر این‌که ایالات متحده نمی‌خواهد شاهد تشدید بیشتر تنش‌ها باشد گفت: «ما بار دیگر از ایران می‌خواهیم که حملات خود علیه اسرائیل و حمایت از گروه‌های نیابتی‌اش را متوقف کند».در این نشست همچنین باربارا وودوارد، نماینده دائم بریتانیا در سازمان ملل، تاکید کرد که ایران نباید به حملات اخیر اسرائیل پاسخ بدهد.
 وودوارد افزود: «حمله تشدید کننده ایران به اسرائیل در اوایل ماه جاری آخرین حمله در تاریخ طولانی فعالیت‌های بی‌ثبات کننده ایران در منطقه، از جمله از طریق حمایت سیاسی، مالی و نظامی از شبه نظامیان، حزب‌الله و حماس بود».او با تأکید بر این‌که ایران باید به حمایت از این گروه‌ها پایان دهد گفت: «همه طرف‌ها باید خویشتن داری کنند» و «جنگ منطقه‌ای به نفع هیچ کس نیست».سفیر فرانسه در این جلسه خواستار خروج فوری ارتش اسرائیل از خاک لبنان شد و نماینده ژاپن هم از هر دو طرف، یعنی ایران و اسرائیل خواست که با خویشتن‌داری از افزایش بیشتر تنش پرهیز کنند.امیر سعید ایروانی سفیر و نماینده دائم ایران در جلسه اضطراری شورای امنیت سازمان ملل گفت:«حمایت بی‌قید و شرط آمریکا از اسرائیل، همراه با مانع‌تراشی آن در انجام وظایف شورای امنیت به‌ عنوان یکی از اعضای دائم، این رژیم را وقیح‌تر کرده تا به جنایات و تجاوزات خود در غزه و لبنان و اکنون علیه ایران، ادامه دهد و به‌طور جدی صلح و امنیت منطقه‌ای را تضعیف کند».او همچنین گفت که اسرائیل در حمله اخیر خود، رادارهای مرزی و دفاعی در استان‌های خوزستان و تهران و مراکز نظامی را با موشک هدف قرار داد. ایروانی گفت که فعالیت پدافند هوایی ایران از خسارات گسترده حمله هوایی اسرائیل «جلوگیری» کرده است.سفیر دایم ایران در سازمان ملل در ادامه و در حالی که سفیر آمریکا در سازمان ملل مهم حضور داشت گفت: «ایفای نقش ایالات متحده در تجاوزات رژیم اسرائیل از طریق ارائه تخصص فنی و سیستم‌های پیشرفته نظامی به این رژیم، صهیونیست‌ها را بیشتر تحریک و وقیح کرده تا حملات تجاوزکارانه خود را علیه ایران انجام دهد. بنابراین، دولت ایالات متحده در تجاوزات رژیم اسرائیل «شریک جرم» است و عواقب آن را نیز متحمل خواهد شد».نماینده ایران در پایان سخنان خود بر «حق قانونی» کشورش برای پاسخگویی به حملات هوایی دو روز پیش اسرائیل تاکید کرد و سخنان خود را چنین به پایان رساند: «به‌عنوان یک کشور دارای حاکمیت، جمهوری اسلامی ایران حق ذاتی خود را برای پاسخ گویی در زمان مقتضی به این اقدام تجاوزکارانه، که طبق ماده ۵۱ منشور سازمان ملل مورد تأیید است، محفوظ می‌دارد. پاسخ ما قانونی و کاملاً منطبق با  حقوق بین‌الملل خواهد بود».
اسرائیل برای انجام حمله دیگری به ایران آماده می‌شود؟
شبکه ۱۳ تلویزیون اسرائیل اعلام کرد این کشور به‌دنبال حمله پهپادی به اقامتگاه شخصی بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر، برای «یک حمله دیگر به ایران آماده می‌شود».بر اساس این گزارش، در نشست  کابینه «به روشنی» به وزیران گفته شد که عملیات «روزهای پاسخ» در بامداد پنجم آبان واکنش به حمله موشکی ایران علیه مردم اسرائیل در روز دهم مهر بود، و عملیات دیگری در واکنش به تلاش برای هدف قرار دادن اقامتگاه نخست‌وزیر اسرائیل انجام خواهد شد.جلسه کابینه برای بررسی اثرات عملیات انجام‌شده اسرائیل در قبال ایران برگزار شده بود.گزارش این شبکه حاکی است که وزیران و مسئولان امنیتی در این نشست پیشنهادهای مختلفی را برای نحوه پاسخ‌گویی به حمله پهپادی به اقامتگاه شخصی بنیامین نتانیاهو مطرح کردند، که پرداختن به جزئیات آن در رسانه‌های اسرائیل منع شده است. در این زمینه قرار است تشکیلات امنیتی این کشور به زودی پیشنهادات خود را به کابینه برای تصویب نهایی ارائه کند.با این حال، این شبکه گفت نوع واکنش متفاوت از عملیات «روزهای پاسخ» خواهد بود.اقامتگاه شخصی  نتانیاهو در شهر ساحلی قیصریه در شمال اسرائیل روز ۲۸ مهرماه هدف یک حمله پهپادی قرار گرفت، که او و همسرش در آن روز در آن خانه نبودند.شماری از وزیران و مقامات ارشد مانند رئیس کنست، امیر اوحانا، حمله پهپادی به خانه نخست‌وزیر را تلاش برای هدف قرار دادن رهبر کشور دانسته و بر لزوم مجازات آمران و عاملان آن تأکید کردند.دانیل هگاری، سخنگوی ارتش، نیز در آن شب گفت تلاش برای هدف قرار دادن رهبری کادر سیاسی کشور با پاسخ لازم روبه‌رو خواهد شد.
 اسرائیل فعالیت اونروا را ممنوع کرد
پارلمان اسرائیل با مصوب کردن دو لایحه فعالیت آژانس امدادرسانی سازمان ملل متحد به فلسطینیان - اونروا UNRWA - را در داخل خاک اسرائیل و مناطق فلسطینی ممنوع کرد.تصمیمی که خیلی زود با واکنش جهانی حتی از سوی کشورهای حامی اسرائیل مواجه شد. آمریکا، بریتانیا و آلمان خیلی زود نسبت به این تصمیم اسرائیل ابراز نگرانی شدید کردند چرا که اونروا مجری اصلی رساندن کمک‌های انسان دوستانه به بیش از دو میلیون ساکنان جنگ‌زده در غزه و همچنین صدها هزار نفر در دیگر مناطق  است.اگر چه این دو قانون با رای موافق بالای نمایندگان پارلمان اسرائیل مصوب شد اما  پیش از آن، وزارت خارجه آمریکا که اصلی ترین حامی اسرائیل در جهان است در موضع‌گیری صریح اعلام کرد که آژانس امدادرسانی سازمان ملل متحد به فلسطینیان - اونروا - نقش «کلیدی و حیاتی» در توزیع کمک های انسان‌دوستانه در نوار غزه دارد و تقریبا همه جمعیت دو میلیونی داخل غزه به خدمات این آژانس متکی‌اند.با این حال، اسرائیل اونروا را متهم می‌کند که با حماس «هم‌دست‌» شده و حتی برخی از اعضای آن در جریان حمله هفتم اکتبر سال گذشته به خاک اسرائیل نقش داشته‌اند.اونروا دهه‌هاست که خدمات متعددی به آوارگان فلسطینی می‌دهد؛ از خدمات بهداشتی و پزشکی گرفته تا آموزش صدها هزار کودک و نوجوان فلسطینی در غزه.

 

ارسال دیدگاه شما

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیر سیستم منتشر خواهند شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهند شد
  • پیام هایی که به غیر از زبان پارسی باشد منتشر نخواهند شد