دونالد ترامپ گفت، قصد او رسیدن به سندی قوی متکی به بازرسیهای ضروری است. چون او اعتمادی به کسی ندارد و اگر نتیجه مذاکرات ایران و آمریکا به عقد چنین سندی بیانجامد «دیگر نیازی به حمله نخواهد بود.»
به گفته رئیسجمهور آمریکا بازرسان برای جلوگیری از دستیابی ایران به سلاح اتمی اجازه خواهند داشت که «هرچه را ضروری است ضبط کنند یا هرجایی که لازم بود را نابود کنند» به گفته ترامپ در این صورت کسی کشته نخواهد شد و برنامه هستهای ایران تحت کنترل خواهد بود.به گفته رئیسجمهور آمریکا زمانی میتوان یک آزمایشگاه (یا مرکز اتمی) را منهدم کرد که کسی در آنجا مشغول به کار نباشد.بنا به ارزیابی ترامپ «دستیابی به یک توافق اتمی طی هفتههای آینده ممکن است.»ترامپ تاکید کرد، در حال حاضر برای حمله زمان مناسبی نیست، زیرا آمریکا و ایران «به یک راهحل نزدیک شدهاند.» او افزود امکان تغییر شرایط هم البته وجود دارد.به گفته ترامپ «ایرانیها مایل به توافق هستند و اگر بتوانیم به توافقی دست یابیم، جان افراد بسیاری را نجات خواهیم داد.»
نتانیاهو: گزارش نیویورک تایمز نادرست است
در عین حال دفتر نخستوزیر اسرائیل ، گزارش روزنامه نیویورک تایمز را که نوشته بود بنیامین نتانیاهو قصد دارد برای برهم زدن گفتوگوهای هستهای میان ایران و آمریکا به تأسیسات غنیسازی ایران حمله کند، به صراحت رد کرد و آنرا خبری «جعلی» خواند.روزنامه نیویورک تایمز در گزارشی به نقل از مقامهایی که در جریان مستقیم تحولات قرار دارند نوشته است برخی مقامهای اسرائیلی نگراناند رئیسجمهور آمریکا، دونالد ترامپ، در مسیر رسیدن به توافق با ایران «آنقدر شتابزده» عمل کند که به تهران اجازه حفظ زیرساختهای غنیسازیاش را بدهد؛ موضوعی که برای اسرائیل یک «خط قرمز» محسوب میشود.در این گزارش آمده است که اسرائیل بهویژه درباره امکان حصول «توافقی موقت» ابراز نگرانی کرده است؛ توافقی که ممکن است به ایران اجازه دهد برای چند ماه یا حتی چند سال تأسیسات غنیسازیاش را حفظ کند تا در نهایت توافق نهایی حاصل شود.روزنامه نیویورک تایمز همچنین نوشته است که مقامهای آمریکایی نگراناند اسرائیل بتواند با حداقل اطلاع قبلی حملهای به تأسیسات ایران انجام دهد. بهنوشته این روزنامه، ارزیابیهای اطلاعاتی ایالات متحده حاکی از آن است که اسرائیل میتواند در مدتزمانی کمتر از هفت ساعت حملهای را به ایران تدارک ببیند.
در همین حال، یکی از اصلیترین موارد اختلاف در گفتوگوهای جاری میان تهران و واشنگتن، اصرار ایالات متحده بر توقف کامل برنامه غنیسازی ایران و رد این خواسته از سوی تهران اعلام شده است. ایران بارها تأکید کرده که غنیسازی اورانیوم را حق مسلم خود میداند.
ادامه گفتوگوها نشانه مثبت عباس عراقچی ، وزیر خارجه ایران گفت ممکن است زمان دور جدید مذاکرات میان ایران و آمریکا ظرف چند روز آینده مشخص شود. او درباره سفر مسعود پزشکیان، رئیسجمهور ایران به عمان نیز گفت: «طبیعی است که مشورتها و تبادل نظرهایی صورت گرفته، اما اصل این سفر برای مذاکرات نیست.»
همزمان رافائل گروسی، مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی درباره چشمانداز مذاکرات ایران و آمریکا گفت: «در حال حاضر نمیتوان قضاوت نهایی داشت. اما ادامه گفتوگوها نشانهای از اراده برای رسیدن به توافق است.»او همچنین تأیید کرد که ماسیمو آپارو، یکی از معاونان او و رئیس بخش پادمانهای آژانس، روز چهارشنبه در تهران حضور دارد. این بخش از آژانس وظیفه اعزام بازرسان به ایران برای نظارت بر برنامه هستهای این کشور را بر عهده دارد. ایران در حال حاضر اورانیوم را تا ۶۰ درصد غنیسازی کرده است که تنها یک گام کوتاه تا سطح تسلیحاتی ۹۰ درصد فاصله دارد.
به گفته گروسی، آژانس در صورت حصول توافقی جدید، باید امکان انجام یک «تحقیق جامع و بسیار قوی» درباره ابعاد برنامه هستهای ایران را داشته باشد، چراکه سالهاست دسترسی کامل بازرسان به اطلاعات و سایتهای حساس با محدودیت مواجه بوده است.